Harmony 1100 – השלט לאנשים שלא אוהבים שלטים

יש לכם יותר מידי שלטים? הרעייה טוענת שהיא בסך הכול רצתה לצפות ב DVD מהחתונה ופתאום נפתחו כל התריסים, הטיונר ...


מבוא

מבוא

מאוד יכול להיות שרק עכשיו שמתם לב שיש לכם יותר שלטים בסלון מבני משפחה. זה לא נורא כי השלטים האלו מאוד ערמומיים והם משתדלים שלא למשוך לעברם תשומת לב, עד לרגע שבו אתם מחפשים אחר אחד מחברי הכנופיה ומגלים שהוא ירד למחתרת ומתחבא תחת הכריות של הספה ומשם עושה לכם קרניים וגם טוען שהוא בכלל השלט של מכונת הכביסה.

בטח כבר גיליתם שזה לא כזה כיף גדול להתרוצץ בין שלטים שונים כל הערב ולכן קיימים מספר פתרונות שכל מטרתם לצמצם את כמות השלטים ולהגיע לחזון אחרית הימים שבו שלט אחד בודד ישלוט על כל האביזרים בבית.

המצב שרובנו מגיעים אליו: השלטים משתלטים לנו על הסלון

הפתרון הפשוט הוא השלט הרב מצבי המסוגל לדמות כל פעם שלט אחר. חלק מהדגמים מתבסס על מאגר של קודים קבוע וחלקם מסוגל ללמוד קודים מהשלטים המקוריים. זה פתרון מאוד זול, אבל החיסרון שלו נעוץ בכך שהוא לא חוסך שום התעסקות עם השלטים – הוא רק עושה להם וירטואליזציה.

כמובן שקמו יצרנים שונים, שהמפורסמים מביניהם הן החברות פיליפס ו URC, שהוציאו לשוק את סדרות שלטי ה Pronto וה MX בהתאמה וכמובן חברות High End כדוגמת Crestron. אותם שלטים מקדמים אותנו עוד שלב בכך שהם מאפשרים ללמוד ולתכנן רצפים של פקודות (להלן מקרואים), כך שבלחיצת כפתור בודדת ניתן להחליט מהם המכשירים שידלקו ומהן הפקודות שישלחו אליהם. אם אתם מתחילים לחשוב שזה מאפשר להדליק את הממיר ולהעביר אותו לערוץ מועדף, לכבות את יתר המכשירים מלבד המגבר, ולכוון את עוצמת הקול ולעמעם את האורות בחדר, אז אתם צודקים במאה אחוז. זה אפילו יאפשר לכם לקבוע את ממשק המשתמש ותוכלו להחליט אם אתם מעדיפים לוח מגע צבעוני או מקשים אמיתיים ולבחור גם בדגמים המשולבים במערכות אוטומציה לבית חכם.

החיסרון העיקרי של אותם שלטים הוא המחיר הגבוה שלהם ודרישות סף לא קטנות בנושא זמן פנוי, חשיבה לוגית ויכולת תכנות ולכן הם בדרך כלל נחלתם של יחידי סגולה בעלי ממון (או יחידי סגולה המשכירים את שירותיהם במטרה להפוך לבעלי ממון).

חברת Logitech לעומת זאת החליטה שמה שהלקוחות שלה רוצים זה לא להדליק את הממיר, לעבור ל AV2, לכבות את ה DVD ולהוריד את התריסים  אלא פשוט לצפות בטלויזיה. בהתאם לגישה זו הם פיתחו פילוסופיה שבה מסתירים מהמשתמש את עבודת התכנות ומציגים בפניו רק את הפעילויות השונות שסביר שהוא יבחר. היתרון בגישה זו הוא שבסופו של דבר היא יוצרת ממשק משתמש מאוד פשוט וברור ולכן זה לא מפתיע לגלות שיש לחברה שורה של שלטים שכולם עובדים באותה שיטה וכל מה שמבדיל ביניהם זה העיצוב, המסכים וכמות המכשירים שהם יכולים לשלוט עליהם – מה שמביא אותנו ל Harmony 1100 שהוא היום השלט ה High End  שלהם.

 

המבחר העכשווי של שלטי הרמוני - מה 525 ועד ל 1100

המבדיל בין ה Harmony 1100 ליתר השלטים של Logitech הוא העיצוב והיעוד. להבדיל מיתר השלטים בסדרת ה Harmony ה 1100 הוא שלט מסך מגע הנטול כפתורים כמעט לחלוטין ותושבת העריסה שלו מאפשרת תפעול השלט גם כשהוא מונח על השולחן.

זו לא הפעם הראשונה ש Logitech טובלת את אצבעות רגליה במימי ברכת השלטים נטולי הכפתורים וחדי העין יזהו קווי דמיון ברורים לדגם ה 1000 היוצא, אותו סקר עפר לאור ביולי 2007. ההבדלים בין הדגמים קיימים, אבל הם יותר בגדר ניואנסים ושיפורים קלים מאשר מהפכה של ממש, כך שהרבה מהממצאים והמסקנות שעפר הגיע אליהם תקפים גם עבור ה Harmony 1100.

ה Harmony 1100 הוא גם אחד השלטים הבודדים של Logitech התומך בתקשורת בגלי רדיו (RF) בנוסף לאינפרא אדום (IR). זה דורש רכישת אביזר נוסף הקולט את גלי הרדיו וממיר אותם חזרה ל IR ובכך מאפשר ל Harmony 1100 לשלוט על ציוד שאין אליו קו ראיה, כמו במקרים שבהם הוא נחבא בתוך ארון או נמצא בחדר אחר.

תכולה ומפרט

מה באריזה

לפני שנתחיל לדון בתכולה כדאי לדבר על החבילה עצמה, או ליתר דיוק האריזה. להבדיל מחברות אחרות ומהנוהג המושרש כיום לארוז את המוצרים באריזות פלסטיק שקופות קשיחות, אותן אריזות מקוללות שפתיחתן דורשת מסור חשמלי ו/או מגזרי תיל, בחרו בחברת Logitech באריזת קרטון רגילה.

רק שאין שום דבר רגיל באותה אריזה והיא מחזירה אותנו לתקופה מאושרת יותר שבה חווית הקניה הייתה מתחילה עוד על המדפים. האריזה היא חגיגה לעיניים ולידיים: דמות המכשיר הודפסה בתבליט ותוך שימוש בצבעים מבריקים בעלי מרקם משתנה. פתיחת האריזה קלה ומגלה שהכל ארוז בקפידה ממש….שוויצרית – כיאה לחברה שמושבה ב Romanel-sur-Morges.

עם פתיחת האריזה צפויה לנו הפתעה קטנה. שלט ה Harmony 1100 הרבה יותר קטן ממה שציפיתם, או ממה שהתמונות המפורסמות באתר היצרן רומזות.  למעשה הוא פחות או יותר בגודל של ארנק כיס לגבר.

האריזה עצמה מכילה:

  • שלט רחוק Harmony 1100.
  • עמדת עגינה וטעינה.
  • מטען אוניברסאלי בגודל של מטען לטלפון סלולארי עבור תחנת העגינה.
  • מתאם למטען עבור שקע חשמלי שלא בשימוש בארץ.
  • כבל USB לחיבור השלט למחשב לשם קביעת הגדרות תכנות הפעולות.
  • תקליטור הכולל תוכנה ודרייברים ל Mac ול PC.
  • ספרות הכוללת מדריך רב לשוני (לא בעברית), תעודת אחריות בין לאומית ועלון הסברה מקוצר.

היחידה שקיבלתי היא אריזה שכבר עברה כמה ידיים ומשמשת את המפיץ להדגמות, כך שסביר שאתם תקבלו באריזה גם ספרות בעברית ואביזרים תואמים.

האריזה אינה כוללת את מתאם ה RF שהוא אביזר הנרכש בנפרד.

אריזת שלט ה Harmony 1100 בפריסה מלאה על השולחן

כפי שכבר הסברתי, התמונות הרשמיות באתר היצרן לא מצליחות לתת מושג נכון לגבי הגודל האמיתי של השלט ולכן צילמתי אותו לצד שלט ה Harmony One שברשותי, כדי לתת לכם להתרשם טוב יותר בנוגע מימדיו.

נכון שהוא הרבה יותר קטן ממה שציפיתם?

 

נתונים טכניים ועיצוב

מעבר לשלט עצמו, יש צורך במחשב שבאמצעותו ניתן יהיה לתכנת את השלט ולהתאימו להעדפות האישיות של כל משתמש. מבחינה זו הדרישות די צנועות והן:

  • מערכת הפעלה Microsoft Windows 2000 או XP או Vista (הגרסאות האחרונות של התוכנה תומכות גם ב Windows 7)
  • לחלופין מחשב Mac עם מערכת הפעלה OS X בגרסת 10.3 או מעלה.
  • חיבור לאינטרנט
  • יציאת USB פנויה
  • כונן CD (אפשר לוותר אם אתם מורידים את התוכנה מאתר היצרן)

מבחינת נתונים טכניים "יבשים", השלט שוקל 177 גרם ללא הסוללה הנטענת ו 204 גרם כשהיא מותקנת ומימידיו הם 13.9×10.4×1.7 ס"מ. למעשה הוא טיפה יותר דק מ 1.7 ס"מ, היות ויש בגבו מעין מסילה רדודה המשמשת לייצוב השלט על תחנת העגינה ולהבטיח הצמדה טובה של המגעים החשמליים.

שלט ה Harmony 1100 מסוגל לשלוט על 15 מכשירים שונים. זו מגבלה שרובנו לא נגיע אליה אבל היא בברור מציבה את השלט ככלי לשליטה על מערכת הבידור הביתית שלכם ולא כשלט שישלוט עבורכם על בית חכם ומכלול אביזריו.

השלטים הישנים יותר של לוגיטק סבלו מאיכות חומרים והרכבה בינוניים לחלוטין אבל בדגמים האחרונים חל שיפור אדיר בייצור וממש כמו ה Harmony One כך גם ה 1100 מרגיש כאילו שהוא יצוק כמיקשה אחת מחומרים איכותיים.

צורתו המלבנית של השלט מרוככת קצת על ידי הפינות המעוגלות ובחזית השלט מתנוסס מסך מגע בגודל 3.5 אינטש. המסך עצמו בהיר, הצבעים רוויים  והרזולוציה טובה. לוגיטק אינה מפרסמת את המפרט של המסך אבל מפרסומים ברשת הוא כנראה בעל רזולוציה של 320×240 פיקסלים ומאפשר הצגת 65,000 צבעים. המסך הוא בעל תכונה של כיבוי עצמי על מנת לחסוך בחשמל ומתעורר מחדש לחיים בעזרת גלאי תנועה המדליק את המסך כשמזיזים את השלט או מרימים אותו ביד.

לצערי, כל מאמצי לצלם את השלט חזיתית לא הניבו תוצאה מספקת. יכול להיות שהבעיה עם המצלמה שלי שטשטשה את גווני השחור ולא מנעה החזרים מהמסך, אבל סביר להניח שהסיבות האמיתיות נעוצות בי ובכישורי הצילום המזעריים שלי. על כן נאלצתי להציב כאן את התמונה שנלקחה מתיק העיתונות של השלט על מנת שתוכלו להתייחס טוב יותר לעיצוב של השלט.

 

השלט במלוא הדרו כפי שרק צילום מקצועי יכול להעביר

סביב המסך נמצאת מסגרת פלסטיק שחורה מבריקה המעוטרת בארבעה בליטות קטנות בכל צד. בליטות אלו אמורות לעזור למשתמש למקם את האצבעות שלו על מסך המגע מבלי שיצטרך להפנות את מבטו או להרים את השלט מול העיניים. בחנתי את התאמת המסגרת למסך ולא ראיתי שם מרווחים שיאפשרו לפרורי אוכל, אבק או שערות בעלי חיים לחדור לתוך השלט. בפינה השמאלית של המסגרת נמצא כפתור Off שתפקידו לכבות את כל המכשירים (השלט עצמו לא נכבה אף פעם) ובתחתית המסגרת כפתור גדול יותר שעליו הכתובית Activities והוא הציר שסביבו סובב כל התפקוד של השלט.

יתר כפתורי השלט מרוכזים בחלקו הימני, מה שעשוי להוות בעיה קלה עבור השמאליים שבינינו. בחלק זה רוכזו כל הכפתורים שסביר להניח שתשתמשו בהם בכל הפעילויות והם בקרי עוצמת הקול, העברת ערוצים, השתקת האודיו וכפתורי הניווט, בחירה וחזרה. את אוסף הכפתורים הפיזיים משלים צמד כפתורים עם חיצים למעלה ולמטה. חשוב לציין שכל הכפתורים ניתנים לתכנות והתחושה שלהם היא טובה ומספקת משוב מצוין.

בצידו התחתון של השלט נמצאים המגעים החשמליים המשמשים להטענת הסוללה ועינית מקלט IR המשמשת את השלט ללימוד קודים משלטים אחרים. בצידו השמאלי של השלט תמצאו פקק גומי המגן על שקע Mini USB תיקני ובחלקו העליון של השלט נמצא משדר ה IR שיש לו זווית מספיק רחבה כך שאתם לא ממש צריכים לכוון ולשחק בול פגיעה עם הממיר כשאתם מנסים להעביר ערוצים.

חלקו האחורי של השלט כולל את התא שבו מכניסים את הסוללה הנטענת. לתשומת לבכם, המספר הסידורי הייחודי של המכשיר נמצא על מדבקה המודבקת באותו תא ואתם תזדקקו לאותו מספר בחלק מפניותיכם לסיוע הטכני של חברת לוגיטק.

סיכום ההתרשמות הראשונית שלי היא שהשלט יושב טוב בידיים (כל עוד אתם ימניים), קריא, בעל כפתורים נוחים וגם מונח ביציבות על התושבת שלו המשמשת גם להטענתו. שילוב החומרים, התאמת המרקם והצבעים, יחד עם ההרכבה המוקפדת, בהחלט משדרים תחושה של מוצר פרמיום.

התקנה ועדכון ראשוני

התקנה

הפעולה הראשונה הנדרשת היא הטענת השלט וזה מתבצע על ידי הנחתו בתחנת העגינה וחיבורה לחשמל. ההטענה הראשונית אמורה להימשך מספר שעות כך שעדיף לנצל חלק מהזמן הזה על מנת לגשת לאתר חברת לוגיטק ולהוריד את גרסת התוכנה האחרונה ששוחררה.

זה עדיף על ההתקנה מהתקליטור היות ואחת הפעולות הראשונות שמבצעת ההתקנה היא לבדוק אם יש גרסת תוכנה חדשה (וסביר שתהייה) ולהורידה, כך שאתם חוסכים לעצמכם זמן ועבודה בכך שתדלגו על שלב ההתקנה מהתקליטור.

ההמלצה שלי היא שאת את יתר זמן ההמתנה לטעינת השלט תקדישו לעשיית קצת סדר ובהכנת רשימת המכשירים שבהם תירצו לשלוט עם ה Harmony 1100. מומלץ לכלול ברשימה:

  • סוג, מספר מודל ושם יצרן של כל מכשיר.
  • אופן החיבור של המכשיר ליתר המכשירים ולאיזו כניסה הוא מתחבר בדיוק.
  • כיצד שולטים בהדלקה וכיבוי של כל מכשיר, האם יש לשלט כפתורים נפרדים ל On  ול Off או שזה כפתור בודד.
  • אילו מכשירים משתתפים בכל פעילות והאם יש צורך לכבות את יתר המכשירים.

אתרו גם את כל השלטים המקוריים כי אתם תזדקק להם כאשר יגיע השלב של לימוד קודים שאינם כלולים במסד הנתונים של לוגיטק.

עם סיום ההטענה הראשונית הסירו את השלט מתחנת העגינה וחברו אותו למחשב באמצעות כבל ה USB שסופק באריזה (ניתן להשתמש בכל כבל USB תואם), המתינו לזיהוי ההתקן והודעה ממערכת ההפעלה שהוא זמין ועכשיו אפשר להתחיל בעבודה ולהפעיל את התוכנה שתשמש אותנו לקביעת הגדרות ראשוניות, איתור מכשירים והתקנים ותכנות הפעילויות.

בכל התהליך יש ליווי של אשפים ועזרה מכוונת והעבודה מבוצעת בשלבים הגיוניים כדלקמן:

  

זיהוי השלט ובדיקת עדכונים

זיהוי השלט ובדיקת עדכוניםבשלב הראשון אתם מתבקשים לחבר את השלט למחשב ולהקליק על כפתור ה Next במסך מספר פעמים בסיום כל שלב של זיהוי השלט, הורדה ועדכון התוכנה (נכון שאתם שמחים עכשיו שעקבתם אחר המלצתי והורדתם את התוכנה החדשה מקודם?) ועדכון הקושחה של השלט במידת הנדרש

לתשומת לבכם, בסוף שלב זה תתבקשו לבחור שם משתמש וסיסמא. ניתן להצמיד לכל משתמש רק שלט Harmony יחיד כך שאם כבר יש לכם שלט תאלצו לבצע העברת הגדרות ושינוי סוג השלט הקודם, או לפתוח שם משתמש חדש.

 

 

 

חיבור מתאם ה RFבהמשך תישאלו אם יש לכם את מתאם ה RF. כפי שהוסבר מקודם זהו אביזר הנרכש בנפרד שתפקידו לשלוט על מכשירים שאין אליהם קו ראיה. אותו אביזר לא סופק לי כך שאין ביכולתי לדווח לכם כיצד הוא מתגלה על ידי התוכנה ומה השלבים הנחוצים כדי להפעילו.

שימו לב לאזהרה שלא לחבר את מתאם ה RF לחשמל בזמן שהוא מחובר למחשב. לטענת לוגיטק זה עלול לגרום להפרעות בתקשורת.

הוספת מכשירים

הוספת מכשירים

בחירת והוספת מכשיריםהשלב הבא שאליו אתם מונחים הוא הוספת המכשירים. זהו שלב שבו קל להתבלבל ולבצע טעות בהגדרה. בחירת סוג המכשיר ושם היצרן מתבצעת מתיבות בחירה בעוד ששם הדגם דורש הקלדה. חברת לוגיטק טוענת שמאגר המכשירים שלה כולל מעל ל 225,000 מכשירים מ 5,000 יצרנים שונים כך שרוב הסיכויים שהתוכנה תאתר את ציוד שלכם גם אם הקלדתם את שם הדגם באופן חלקי או שגוי.

זיהוי הדגם יחסוך מכם את הטרחה של לימוד קודי ה IR מהשלט המקורי ומציאת התזמונים הנכונים עבורו.

 

 

 

רשימת הציוד הסופיתהבעיה המרכזית עם בחירה מתוך רשימה היא שחלוקת סוגי המכשירים אינה תמיד ברורה וקלה, למשל האם יש לבחור עבור Yes MaxHD את האופציה של Cable/Satellite Box או אולי את זו של Video Recorder? כנ"ל לגבי מזרימי מדיה שאינם זוכים לקטגוריה משלהם (צריך לבחור Media Center PC) והבעיה מחריפה במקרים  של  הוספת ציוד שאין עבורו שום בחירה שאפילו קרובה לייעודו כמו למשל שלט לסאבוופר או פטפון. אפשר לחיות עם זה אבל היה עדיף לו לוגיטק הייתה עושה קצת סדר בקטגוריות.

יש להקליק בכל פעם על כפתור ה Add another device ולהמשיך בהוספת המכשירים עד להשלמת הוספת כל המכשירים שאתם מעוניינים לשלוט בהם – להזכירכם, יש מגבלה של 15 מכשירים אפשריים. ניתן בקלות למחוק ולבטל מכשיר שאתם לא בטוחים בבחירתו והוספתו מחדש מאותו המסך. מסך הגדרת המכשירים אמור להיראות בסופו של התהליך פחות או יותר כמו הדוגמה מצד ימין.

 

מסך אפשרויות מיוחדותסיום הוספת המכשירים גורר שלב של בדיקה ראשונית מצד התוכנה ושמחתי לגלות שמסד הנתונים של חברת לוגיטק מודע ליכולות ספציפיות של דגמים מסוימים של מכשירים. במקרה שלי הוא זיהה נכונה את מגבר הקולנוע הביתי וידע שהוא מסוגל לשלוט על רמקולים המוצבים באזורים שונים של הבית

התוכנה גם מודעת לכך שיש דבר שנקרא חיבור SCART ואם היא תאתר שכללתם בבחירתכם מכשירים שיש להם חיבור SCART היא תעביר אתכם למסך נוסף שבו תוכלו להחליט האם להשתמש בו או לא עבור אותו מכשיר.

בוודאי שמתם לב שהתוכנה הציבה צלמית של מגבר עבור ה Denon שנבחר והיא עושה זאת באופן אוטומטי לכל יתר המכשירים בהתאם לסוג שבחרתם. הצד הפחות מוצלח של התוכנה מתגלה כאשר אתם מוסיפים ציוד שאינו כלול בקטגוריות המוכנות מראש ואז תגלו שהתוכנה אינה מאפשרת את החלפת הצלמית ושתאלצו ללמוד לחיות עם הקביעות של חברת לוגיטק.

לשונית ה Devices במסך הראשי

בסיום הוספת המכשירים תוכלו לבדוק את לשונית ה Devices בתוכנה ולראות אם לא פספסתם כלום. אתם יכולים לראות שם בצד כל מכשיר מספר כפתורים שמאפשרים גישה למסכי עזר שמהם תוכלו לשנות פרמטרים שונים וגם ללמוד קודי IR מהשלט המקורי.

 

הוספת פעילויות

הוספת פעילויות

שלב הגדרת והוספת הפעילויות הוא קריטי להפעלת השלט ועל כן כדאי להתעכב קצת ולהסביר למה הכוונה, כי יש לא מעט משתמשים חדשים שמפספסים את מהות הפעילות ונתקעים בכך שהם ממשיכים להשתמש בשלטי ה Harmony ככלי לשליטה על מכשירים גרידא.

לפי הגדרת לוגיטק, פעילות (Activity) היא מכלול המכשירים והפעולות שאתם מבצעים בכל פעם כדי להשתמש במערכת הבידור הביתית לתפקיד ספציפי. למשל צפייה בערוצי הטלוויזיה דרך ממיר של הוט או יס היא פעילות אחת. צפייה ב DVD היא פעילות שנייה ומשחק ב Xbox היא פעילות שלישית.

בכל אחת מהפעילויות האלו אתם מדליקים מכשירים מסוימים, מכבים אחרים ומצפים מכפתורי השלט להתנהגות שונה במקצת. ייתכן ותמיד תירצו שכפתורי בקרת עוצמת הקול יפקחו על המגבר אבל שכפתורי החיצים הקטנים יאפשרו שינוי הרזולוציה או אופן מתיחת התמונה בזמן שאתם צופים בטלוויזיה וישנו את שפת התרגום כשאתם צופים ב DVD.

מובן שבהיות שלט ה Harmony 1100 שלט מסך מגע יש לכם גם צפיות שהמסך יציג רק את הכפתורים השמישים בכל פעילות ויעלים את האחרים. נכון שיהיה נחמד אם תוכלו לבצע את כל המטלות האלו בלחיצת כפתור בודדת על השלט? אז זה בדיוק מה שקורה כשאתם מגדירים נכון את הפעילויות השונות.

את הפלא הזה יוצרים דרך סידרה של מסכים בתוכנה שיובילו אתכם אל הארץ הנכספת. על מנת להדגים את השלבים העיקריים אני אצור עבורכם כאן את הפעילות הראשונה שכולכם תבקשו ליצור והיא הצפייה בטלביזיה.

מסך בחירת הוספה ידנית של פעילות חדשהאשף ההתקנה מסוגל להוביל אתכם ליצירת הפעילויות אבל החיסרון שלו הוא שהוא יוצר את הפעילות באופן אוטומטי ולכן עלול לפספס ציוד או ולכלול מכשירים לא רצויים אם מרכז הבידור שלכם כולל כמה מרכיבים לא שגרתיים כמו מעבדי ווידאו חיצוניים, DAC, יחידות מיתוג ומספר אמצעי תצוגה.

על כן, ההמלצה שלי היא לוותר על שלב זה בהתקנה ולגשת ישירות למסך הוספת פעילות ומשם לבחור באפשרות להוספה ידנית.

לאחר הבחירה יש להקליק על כפתור ה Next כדי להביא אתכם למסך הבא.

 

 

 

מסך בחירת סוג הפעילותהמסך הזה דורש קצת חשיבה היות והוא מבקש מכם לבחור את סוג הפעילות וכמו במקרה של בחירת סוגי המכשירים גם כאן הבחירה אינה תמיד ברורה מאליה. למשל, מדוע בחרה חברת לוגיטק לבצע הפרדה בין Record Video לבין Play VCR אם על פניו נראה שאלו הן פעילויות בעלות אופי דומה? מדוע קיימת בחירה ב Listen to Tape אבל האזנה לתקליט נפגעת מאפליה? ומה הסיבה ש View Teletext נקבעה כפעילות נפרדת מ Watch Television?

למזלנו, התרחיש שבחרנו מוביל אותנו לבחירה הטבעית של Watch Television ולאחר הבחירה נותר לנו רק להקליק שוב על Next כדי להתקדם למסך הבא.

 

 

 

מסך בחירת סוג ספציפי של צפיה בטלביזיהאל תמצמצו, אתם באמת מתבקשים לבחור שוב בסוג הפעילות, אבל הפעם המסך מבקש מכם לבחור בין סוגים שונים של צפייה בטלביזיה. שוב אפשר לראות שמצד אחד יש ריבוי יתר של אפשרויות בחירה ומצד שני אין התייחסות כלל לממיר לוויני.

ריבוי האפשרויות נובע בכך שהתוכנה מסוגלת להציג מסכי הגדרה נוספים ותתאים את מסך המגע לתצורות כפתורים ותפריטים שונים בהתאם ליכולות של הממירים השונים – לדוגמא, שירות ה TiVo הקיים בארה"ב.

במקרה שלנו נבחר באפשרות ה Watch TV הרגילה, המכסה גם את השימוש בממירים של Yes ונעבור למסך הבא בהקלקה על Next.

 

 

מסך בחירת הגדרת פעילותהמסך הזה מציג את כל הפעילויות שכבר הוגדרו בתוכנה ומאפשר לכם להמשיך הלאה ולהגדיר את המכשירים הפעילים. בשלב זה לחיצה על Cancel  תעביר אתכם חזרה למסך הגדרת הפעילות הראשון.

התוכנה כבר הציבה צלמית עבור הפעילות וכמו במקרה של בחירת צלמיות עבור מכשירים, גם צלמית זו נבחרה באופן אוטומטי בהתאם לבחירת סוג הפעילות.  הדמיון לאופן שבו התוכנה מתנהגת בשלב הגדרת הציוד ממשיך גם לעובדה המצערת שגם כאן אי אפשר לבחור צלמית או לשנות אותה באופן ידני.

אנו כמובן נבחר בשלב זה להקליק על Next ולהתקדם למסכי ההגדרה הבאים.

 

 

מסכי הגדרת המכשירים המשתתפים בפעילותסדרת המסכים הבאים תציג בפנינו שאלות שיסייעו לתוכנה לבנות את הפעילות. תחילה נישאל באיזה מכשיר אנו נשתמש כדי להעביר ערוצים (ממיר), לאחר מכן נישאל באיזה מסך ברצוננו להשתמש (Pioneer), משם נעבור למסך השואל אותנו באיזה מכשיר להשתמש כדי לשלוט בעוצמת הקול (Denon).

המסך הבא ישאל אותנו לגבי הכניסה שאליה מחובר המסך (במקרה שלנו זה Input 1), כשמיד לאחר מכן אנו כמובן נידרש לקבוע לאיזו כניסה מחובר המגבר (DBS). מכאן אתם כבר מבינים מדוע זה היה חשוב לעשות סדר ורשימות לפני תחילת העבודה, כי ברגע זה חסכתי לכם התרוצצות לא קטנה.

 

 

מסך סיכום ההגדרות לפעילותהמסך הסופי של אשף הגדרת הפעילות מציג בפניכם את סיכום הפעולות והפקודות שיועברו מהשלט ברגע שתלחצו על כפתור ה Activities: הדלקת הממיר, מסך ומגבר, כיבוי יתר המכשירים, העברת המסך ל Input 1 והעברת המגבר לכניסת DBS.

למעשה זהו שלד הפעילות שעליו תוכלו לבנות ולהרכיב עוד פונקציות. במקרה שלי אני מעוניין לנתב את הממיר דרך מעבד הווידיאו החיצוני שלי  ולבצע עוד כמה טריקים ולכן אבחר באפשרות של Yes, but I want to add more control options and devices to this Activity כדי להמשיך עם ההגדרות המתקדמות לפעילות.

 

 

 

מסך הגדרת פקודות מתקדמות לפעילויותאשף ההגדרות המתקדמות יאפשר לכם להוסיף מכשירים נוספים לפעילות ובסופו של דבר יוביל אתכם למסך שבו תוכלו להוסיף פקודות כשהפעילות מתחילה וכשהיא מסתיימת. ניתן גם לסדר מחדש את סדר הפקודות וכפי שאתם רואים בחרתי להוסיף את מעבד הווידיאו VP50 ולמתג אותו לכניסת ה Component 1, כשלאחר מכן נשלח אליו פקודה לעבור ליחס מתיחת מסך שנקבע מראש.

כמו כן בחרתי להעביר את המגבר למצב Dolby עם תחילת הפעילות ואת הממיר לאפיק ערוצי הרדיו 71. בסוף הפעילות, כלומר כאשר עוברים לפעילות אחרת או מכבים את כל המכשירים, אני גם שולח פקודה המחזירה את הממיר לאפיק ערוצי הרדיו.

בסוף תהליך הגדרת הפעילויות אתם תיווכחו לראות שלשונית ה Activities בתוכנה התאכלסה ומציגה בפניכם את מבחר הפעילויות שיוצגו בשלט. במסך זה ניתן לשנות את סדר הפעילויות כדי שהנפוצות ביותר יוצגו ראשונות וזה פחות או יותר סך השינויים האפשריים כי כאמור, אין אפשרות בתוכנה לשנות את הצלמיות המשמשות לסימול הפעילויות.

לשונית ה Activities במסך הראשי

אני יודע שאתם כבר עייפים, אבל אי אפשר לסיים את פרק הפעילויות בלי לציין פטנט נחמד שמאפשרת התוכנה והוא קביעת רשימת ערוצים מועדפים לפעילות הצפייה בטלביזיה. הגישה למסך הגדרת הערוצים היא דרך כפתור ה Setting הנמצא מימין לצלמית הפעילות ומשם בוחרים ב Set Up Favorite Channels and icons הפותח לנו את המסך הבא:

מסך הגדרת הערוצים המועדפים לצפיה בטלביזיה

מסך הגדרת הערוצים המועדפים הוא היחיד בתוכנה של לוגיטק המאפשר חופש כמעט מוחלט בקביעת העיצוב והגרפיקה. ניתן להגדיר 24 ערוצים מועדפים כשהם מחולקים לקבוצות של 6 ולכל ערוץ ניתן להצמיד צלמית ייחודית משלו. התמונות המשמשות לצלמיות יכולות להיות בפורמט GIF או JPEG או PNG ועדיף שיהיו בגודל של 55×41 פיקסלים על מנת לחסוך את מתיחת או כיווץ התמונה על ידי השלט.

סדר הערוצים בכל דף גם מגדיר את הסדר שבו יופיעו הערוצים על מסך השלט ויש לכם אפשרות לנייד אותם בין הקבוצות.

את התמונות לערוצים אפשר להעתיק בקלות מהאתר של YES או HOT ויש גם סט אייקונים מוכנים ממש כאן באתר, במדור ההורדות. לתשומת לבכם, לא ניסיתי ולא בדקתי אם ניתן להכניס שמות עבריים לערוצים.

עכשיו משסיימנו להגדיר פעילות, ניתן להמשיך ולתכנן את הפעילויות האחרות, או לקבוע את עיצוב מסך המגע ואת פריסת הכפתורים שתהייה ייחודית לאותה פעילות.

הגדרת הכפתורים והמסך

הגדרת כפתורים וקביעת הפריסה

ראיתם כיצד מוסיפים מכשירים והדגמתי בפניכם כיצד בונים פעילות, אבל אתם בטח מגרדים את הראש ושואלים את עצמכם כיצד זה יתכן שבמאמר על שלט לומד חכם עוד לא נכתבה ולו מילה אחת על האופן שבו מלמדים את השלט את כל הפקודות מהשלטים הקודמים  וכיצד מציירים את הכפתורים על גבי מסך המגע וקושרים אליהם את הפקודות שנלמדו.

אז אתם באמת צודקים והגיע הזמן להסביר כיצד העסק עובד וזה מחזיר אותנו שוב לתוכנה ובבחירת האפשרות של Customize Buttons הנמצאת בצידה הימני של צלמית הפעילות בלשונית ה Activities.

מסך קביעת פקודות הכפתורים

המסך שנפתח מחולק ל 5 לשוניות שכל אחת מהן מאפשרת הצבת כפתורים והגדרתם לפי סוג הפעולות הנפוצות בשלט. הגדרות אלו הן ייחודיות לכל פעילות ובכך מאפשרות לשלט לשנות את עורו ולהתאים את התיפקוד שלו בהתאם לפעילות שנבחרה. הלשונית הראשונה מצד ימין מאפשרת גישה לקביעת התפקוד של הכפתורים הפיזיים והיות שאנו ניגשנו למסך דרך הגדרות פעילות הצפיה בטלביזיה ניתן לראות כיצד העסק עובד כשאני בוחר שחלק מהכפתתורים ישלטו על המגבר וחלק על הממיר.

לכל כפתור פיזי יש אפשרות בחירה של המכשיר עליו הוא ישלוט והפקודה שתישלח בהתאם. הבחירה מתבצעת מרשימת המכשירים שהגדרתם ומהקודים שהתוכנה מכירה עבור כל מכשיר. כפי שניתן לראות, בחרתי לשייך את כפתור ה Mute למגבר שישלוט גם על עוצמת הקול בפעילות. ניתן לעבור למסך לימוד קודי ה IR במידה וגיליתם שחסר לכם קוד ספציפי, ללמד את השלט את הקוד החדש ולחזור למסך הגדרת הכפתורים כדי להמשיך את תכנות הכפתורים לפעילות.

כשעוברים ליתר הלשוניות מגלים שחברת לוגיטק החליטה על גישה שבה העבודה עם השלט מתפרסת על ארבעה מסכים ראשיים שכל אחד מהם כולל אזור מרכזי קבוע מראש ושתי רצועות מכל צד שבהם ניתן להוסיף ארבעה כפתורים לפי הגדרת המשתמש. למעט מסך הערוצים המועדפים, אין למשתמש אפשרות לקבוע את התצורת או לשנות את הצלמיות הקבועות. החלטה זו עשויה להרתיע חלק מהקונים הפוטנציאלים שציפו לחופש פעולה גדול יותר. מצד שני, מי שמעוניין להגיע לתוצאה אסטטית במהירות ובמינמום של השקעה יברך על ההחלטה, היות ובחירת המסכים והעיצוב של חברת לוגיטק היא בהחלט סבירה והגיונית.

הלשונית הראשונה, אחרי לשונית הגדרת הכפתורים הקבועים, היא זו האחראית על הגדרת מסך כפתורי ההרצה וההקלטה. לשונית זו תופיע רק בפעילויות שבהם מעורבים מכשירים שיש להם את הבקרים המתאימים. כפי שאתם יכולים לראות, אין אפשרות לשנות או להוסיף כפתורים מלבד בשתי רצועות הצד.

מסך הגדרת כפתורים ללשונית ה Transport

הלשונית הבאה מובילה אותנו למסך הגדרת הכפתורים במצב של הקשת מספרים. בדיוק כמו בלשונית הקודמת, קיימת חלוקה בין הגדרת כפתורים לרצועות הצד לבין החלק הקבוע שבו מוצגים כבר כפתורי הספרות שאותם ניתן להצמיד לכל מכשיר המשתתף בפעילות ולקבוע את הפקודה הנשלחת דרכו.

לשונית מסך הגדרת כפתורים במצב של מספרים

הלשונית הבאה המסומלת בכוכב, היא זו שבה ניתן להגדיר את כל הפקודות הנוספות שאתם עשוים להיזדקק להם באותה פעילות. כאן אפשר להשתולל ולהשלב בכל עמוד עד שש פקודות המתיחסות למכשירים שונים. למשל תוכלו לרכז בעמוד אחד את כל הפקודות המתיחסות למתיחת התמונה, או לעיבוד האודיו.

המגבלה של אותו מסך היא שבחירת הצלמיות מוגבלת למבחר מוכן מראש וייתכן ולא תמצאו צלמית מתאימה ותאלצו להסתפק בטקסט לתאור הפקודה.

לשונית מסך קביעת פקודות נוספות לפעילות

הלשונית האחרונה בצד שמאל היא לשונית מסך הערוצים המועדפים. במסך זה החלק המרכזי נקבע על ידי ההגדרות שקבעתם מקודם לגבי הסדר והצלמיות שיהיו בשימוש. לכם נותר רק לקבוע את שמונה הכפתורים ברצועות הצד. במקרה שלנו בחרתי להוסיף בצד שמאל את הכפתורים הצבעוניים של הממיר והתוכנה מספיק חכמה כדי שתדע להוסיף צלמית המתאימה אוטומטית לתיאור הפקודה.

לשונית מסך הערוצים המועדפים

 

לימוד קודי IR

לימוד קודי IR

במהלך הגדרת המכשירים והפעילויות יהיו מקרים שבהם מאגר המכשירים של חברת לוגיטק לא יכסה, או יכסה חלקית בלבד, את שלל הקודים והפקודות שהשלטים המקוריים מסוגלים לשדר.

היות וכל השלטים של לוגיטק הם שלטים לומדים, יש אפשרות מובנית בתוכנה ללמד את השלטים את הקודים החסרים וזה נעשה דרך שידור הפקודה במוד לימוד.

ברוב מסכי ההגדרות תמצאו הפניות למסך לימוד קודי IR ועם פתיחתו תוכלו לראות את כל הפקודות הקיימות שנאגרו בתוכנה. במידה ותמצאו שחסרות לכם פקודות, או שלדעתכם הפקודות הקיימות אינן נכונות, הפתרון הוא להפנות את העינית הנמצאת בתחתית ה Harmony 1100 לעבר השלט המקורי ולשדר אליו את הפקודה מהשלט המקורי.

לימוד קודי IR ישירות מהשלט המקורי

בררת המחדל היא לימוד חכם כאשר התוכנה בוחנת את רצף הפקודות המועבר דרך השלט המקורי ומנפה ממנו חזרות. היתרון בשיטה זו הוא שיש לה את הפוטנציאל לקצר את זמן השידור באופן משמעותי ובכך לתת תחושה של מהירות תגובה משופרת. קיימת גם אפשרות לאגור את הפקודה בדיוק כפי ששודרה על ידי השלט המקורי באמצעות לחיצה על Custom שיאפשר לימוד ב Raw.

עדכון השלט

בפי שהספקתם להבין, כל תהליכי התכנות וההגדרה מתבצעים דרך התוכנה של לוגיטק באמצעות מחשב. מה שפחות מובן מאיליו הוא שההגדרות האלו אינן נשלחות לשלט באופן רציף ואוטומטי ולשם כך יש צורך בביצוע מהלך עדכון ידני.

עדכון השלט לאחר ביצוע שינוי בתוכנה

הכפתור לביצוע העדכון נמצא במסך הראשי של התוכנה והוא מפעיל אשף שמיד יבקש מכם לחבר את השלט למחשב באמצעות כבל ה USB. התוכנה תבדוק במהלך העדכון את התקשורת עם השלט ותעביר אליו את כל הפרמטרים והפקודות שנצברו. לתשומת לבכם, המשמעות היא שתהליך העדכון אורך מספר דקות היות והתוכנה מעבירה בכל פעם את כל התצורת מחדש ולא רק את השינויים שנצברו מהעדכון האחרון.

אז עכשיו יש לכם זמן להכין קפה ולהתכונן לחוויה של הפעלת השלט לפני בני משפחתכם המעריצים והחברים המשתאים.

הפעלה

הפעלה

עד עכשיו דיברנו רבות על התוכנה ומעט מאוד על העבודה עם השלט ובאמת הגיע הזמן לבחון כיצד כל העבודה של הגדרה ותכנות שהשקענו בתוכנה, תניב פירות בעבודה עם השלט.

המסך המרכזי של השלט הוא מסך ה Activities והוא גם המסך שחוזרים אליו עם כל לחיצה על כפתור ה Activities הגדול שתחת מסך המגע. קל מאוד להגיע אליו כאשר השלט בידיים ולמרות שניתן לאחוז בשלט ביד אחת אפשר מיד להרגיש שלא לכך הוא תוכנן. השימוש בשלט הוא בהחלט עבודה הדורשת שתי ידיים כאשר יד ימין אחראית על הכפתורים הקבועים ורצועת הכפתורים הימנית.

מסך הבית של השלט

בחירת פעילות הצפיה בטלביזיה מתבצעת על ידי לחיצה אחת בודדת במסך המגע. לחיצה זו תגרור את שליחת רצף כל הפקודות שקבענו בהגדרות ובמקרה שלנו גם תשים בפוקוס את מסך הערוצים המועדפים. כפי שאתם רואים, גם מי שלא מכיר את מערכת הבידור שלכם ולא בקיא ברזי השלטים אצלכם יצליח בקלות להבין מה צריך לעשות כדי לצפות בטלביזיה, או לנגן DVD למשל. מסך השלט מסוגל להציג עד שש פעילויות נפרדות לפני שתצטרכו לגלוש לעמוד הבא.

מסך השלט במצב של ערוצים מועדפים

כפי שאתם יכולים להיווכח, הכפתורים שברצועות הצד מוצבים בדיוק בצד הבליטות הקטנות המקיפות את המסך. זה מאוד עוזר כדי לאתר את הכפתור הנכון וחוסך הרמת השלט מול העיניים או הורדת המבט ממסך הטלביזיה. מרכז המסך מכיל את הצלמיות של הערוצים המועדפים, מה שגם חוסך זמן כשרוצים לזפזפ בין הערוצים.

אתם יכולים לראות גם בבפינות המסך את הצלמיות המאפשרות לכם גישה מהירה לארבעת המסכים העיקריים של הפעילות, בדיוק כפי שהם הוגדרו על ידינו בפרק הקודם.

הכפתורים הפיזיים מאוד נוחים לשימוש ונותנים משוב מצויין. בפעילות הצפיה בטלביזיה הם מופו כך שכפתורי הווליום וה Mute שולטים על הרסיבר, כפתורי הערוצים שולטים על החלפת הערוצים בממיר וכפתור ה OK והחיצים מחקים את פעולת כפתור ה YES בממיר והחיצים שלו.

השימוש מאוד אינטואיטיבי ופשוט ויש אפילו כמה טריקים כדי לעשות לכם את החיים קלים יותר. הראשון מביניהם הוא ה SST שפירושו במילון של חברת לוגיטק: Smart State Technology וזהו התכונה של השלט לזכור באיזה מצב נמצא כל מכשיר באותו הרגע.

ה SST פותר בעיה כאשר למשל למכשירים אין כפתור On ו Off נפרדים וכל לחיצה על הכפתור המשותף שולחת פקודת כיבוי או הדלקה לאותו מכשיר. היות והתקשורת בין שלטי ה IR למכשירים היא חד כיוונית ברובה המכריע, זה יוצר מצב שבו השלט אף פעם לא יודע האם המכשיר דלוק או כבוי – מה שקצת בעייתי אם הגדרתם בפעילות שיש להדליק מכשירים מסוימים ולכבות מכשירים אחרים.

ה SST מאפשר לשלטי לוגיטק לזכור מה צריך להיות המצב של כל מכשיר אחרי שנשלחת אליו פקודה. לכאורה זה פותר את הבעיה עד שנתקלים במקרים שבהם הפקודה לא נקלטה כהלכה על ידי המכשיר וקיימת חוסר תאימות בין מה שהשלט חושב לבין המצב בפועל.

את הבעיה הזו פותר כפתור ה Help הנמצא בראש מסך המגע. עם לחיצה על הכפתור יופיעו שאלות על המסך ואתם תתבקשו להשיב ב Yes או No. השאלות יהיו בנוסח "האם המסך דלוק" וימשיכו לשאלות כמו "האם המגבר נמצא כרגע ב Input 1" כשבכל שלב השלט ינסה להתמקד על הבעיה האמיתית.

זה מאוד נוח ומהווה תחליף לא רע לטלפון מבוהל מהבית שהופך אתכם בין רגע ל Help desk של העוזרת.

לא יצא לי ממש לבדוק כמה זמן מחזיקה הסוללה בין הטענות, אבל אני יכול לבשר לכם שפרק זמן זה הוא ארוך מ 24 שעות. לדעתי לא תגיעו למגבלה זו מפני שהתושבת של השלט הוא מקום מנוחתו הטבעי והוא גם ידאג שהשלט יהיה תמיד טעון.

מאוד קל להתרגל לשיטה שבה עובד השלט ואפשר להתמכר במהירות לנוחות של לחיצה בודדת על כפתור יחיד שתבצע עבורכם את כל הפעולות שלפני כן דרשו התעסקות עם מספר שלטים ובסדר מסויים. מהבחינה הזו העסק עובד ועובד מצויין וגם יעבוד עבור מי שלא מבין כלום בכל המערכת הביתית שלכם.

בסיום הצפיה תחזיר אתכם לחיצה על כפתור ה Activities למסך הבית שממנו אם אתם ממש מתעקשים תוכלו גם לגשת למסך ה Devices כדי לשלוט באופן פרטני על מכשיר מסויים. לחיצה על כפתור ה Off בפינה השמאלית העליונה תכבה את כל המכשירים שקבעתם שהם צריכים להיכבות בסוף הפעילויות.

סיכום

סיכום

מה שהיקשה עלי את כתיבת הביקורת לשלט ה Harmony 1100 היתה ההרגשה שזה בלתי אפשרי לסקר את השלט הפיזי בלי לרדת לקרביים של התוכנה שהיא בעצם האחראית על כל ההגדרות וגם זוכה לרוב הביקורת שלי.

וביקורת כלפיה דווקא יש: התקנת התוכנה במחשב נותנת לכם את האשליה שאתם מפעילים יישום מקומי אבל המצב בפועל שונה לחלוטין. התוכנה של לוגיטק כתובה ב Java והיא מהווה בסך הכל Front End  לעבודה מול האתר של לוגיטק. בפועל  אפשר לבצע את אותה העבודה דרך ממשק ה HTML שלוגיטק מסתירים באתר שלהם. זו גם הסיבה מדוע אי אפשר להפעיל אותה כלל אם אין לכם חיבור לאינטרנט.

השילוב הזה גורם לכך שהתוכנה מגיבה באיטיות, שעדכון השלט אורך זמן רב ולכל מיני מוזרויות קטנות באופן שבו התוכנה מציגה תפריטים ומסכים – כל מיני דברים קטנים שמתבהרים כשמבינים שהיא מנסה בכל הכוח לחקות ממשק HTML.

אפשר גם להתיחס בשלילה למוגבלויות של התוכנה שאינה מאפשרת בחירת צלמיות לפקודות, מכשירים ופעילויות ומגבילה מאוד את האפשרות לעיצוב המסכים. מצד שני, בדיוק אותן מגבלות אחראיות לכך שההגדרות הן מאוד פשוטות לביצוע ונגישות גם למי שאין לו תואר במדעי המחשב ובעיצוב ממשקים.

ההרגשה שלי היא שבלוגיטק ניסו לייצר שלט מסך מגע המתנהג כמה שיותר דומה לשלטי הכפתורים שלהם. אני לא בטוח אם זו הייתה בחירה נבונה, אבל אי אפשר להתווכח עם העובדה שהעסק עובד מצויין ברגע שנכנסים לראש שלו.

על השלט עצמו אין לי אלא להגיד שהוא בנוי כהלכה ומחומרים משובחים, הוא יושב טוב בידיים, יש לו תחנת עגינה מצויינת ובכלל מרגישים בקפיצת מדרגה רצינית מאוד בכל הקשור לאיכות בניה ועיצוב לעומת הדורות הקודמים כמו סדרת ה 880/890 ואלו שבאו לפניהם. אין לי ספק שכל בני המשפחה ירגישו איתו בנוח.

מה אהבתי:

  • קלות תפעול ונגישות לכל בן בית.
  • אריזה מוקפדת ומושקעת.
  • איכות הרכבה וחומרים.
  • תחושת הכפתורים הפיזיים.
  • מסך בהיר וחד המציג צבעים רוויים.
  • בסה"כ אפשר לבצע את כל ההגדרות תוך אח"צ אחד ובלי לקרוא את ספר המפעיל.

מה אהבתי פחות:

  • התוכנה מאוד איטית.
  • אפשרויות בחירה של סוגי ציוד ופעילויות שלא תמיד מתאימות לדרישות.
  • אפשרויות מאוד מוגבלות בתחום עיצוב הממשק ובחירת צלמיות.

בשורת הסיכום שלי נראה לי שהתחרות הגדולה של ה Harmony 1100 אינה מגיעה מהכיוון של שלטי ה Pronto המתנהגים באופן שונה לחלוטין, למרות היותם אף הם שלטי ממסך מגע, אלא דווקא מבית בדמות ה Harmony One וה Harmony 900  החדש. שניהם חולקים את אותה איכות בניה והקפדה על טיב החומרים כמו ה 1100. הם גם משתמשים באותה תוכנה ולכן נהנים מאותם יתרונות אך בהיותם מלכתחילה שלטי כפתורים הם לא נותנים תחושה של שלט מסך מגע המנסה לחקות שלט כפתורים. ייתכן גם שהעובדה שניתן להשתמש בהם עם יד אחת ושפריסת ומבנה הכפתורים שלהם מצויינת מהווה עבורכם יתרון. לדעתי שלט ה Harmony 1100 אינו יכול לקרוא לעצמו שלט מסך מגע קלאסי אבל אם לכם חשובה יותר נוחות התפעול וקלות ההגדרה אז ייתכן מאוד שהוא השלט היחיד שתזדקקו לו בחייכם.

מחיר מומלץ לצרכן: 3200 ש"ח.

להמשך דיון בנושא הביקורת לחץ כאן.

סקירה זו בוצעה בעזרתם האדיבה של חברת עלית אודיו בע"מ, מפיצי שלטי לוגיטק בארץ.


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
11.09.2009
  
מאת: קלוד בן-שאול

1