נגן בלו ריי Pioneer BDP-140

תכירו, נגן בלוריי של פיוניר התומך 3D מלא וכולל גם חיבור LAN ותמיכה בתכני אונליין ו-DLNA.


הקדמה

תכירו, נגן בלוריי התומך 3D מלא ושלל טכנולוגיות הבלוריי איתן פורמטים מתקדמים, איכויות תמונה גבוהות, עומק צבע עד 36 ביט, ביטסטרים, חיבור HDMI 1.4a, חיבור LAN, גישה לרשת לשירותי YouTube ו- Picasa, שרת DLNA לניגון קבצים מהרשת, DAC פנימי 192kHz/24bit… בקיצור מלא ועמוס טובין שתוכלו למצוא במפרט הבאמת ארוך שלו.
להלן סקירה קצרה, וכמה תמונות של חוויית שימוש במכשיר.

מה באריזה?

אתחיל ממש בהתחלה – עם פתיחת הקופסא נגלה לקונה המאושר נגן בתוך שקית אנטיסטטית ומוחזק בקלקר למניעת פגיעות ושריטות. בתוך האריזה ימצא הקונה (לדעתי המאוכזב) את המפרט הבא (בתמונה מלמעלה למטה ומשמאל לימין):

  • נגן
  • כבל של שלישיית RCA
  • מדריך למשתמש + סוללות לשלט
  • כבל חשמל
  • שלט

חדי העין ישאלו עצמם (זה מה שאני עשיתי) "איפה כבל ה-HDMI?"
נראה לי שלנגן עם מפרט כל כך מתקדם וכל כך מבטיח, אפשר לצרף כבל HDMI, ולו כהצהרת קידמה, ואם לא בשם הקדמה, אז לפחות ליישר קו עם סטנדרט בו חלק ניכר מהסטרימרים כבר מגיעים איתו.

הפעלה

מאחר ואני לא מחזיק כותרים של בלוריי, קיבלתי עם המכשיר כותר דמו.
לא אכביר במילים על הכותר הנ"ל שתפקידו המרכזי (לדעתי) הוא להראות לצופה שהרסיבר מזהה את הפורמט DTS-HD Master כמו בתמונה למטה, וזאת מכיוון שהיו בו מספר סרטים אנונימיים בקיטעי דיבור בלבד, קליפ (היחיד שנתן תחושה של איכות הצליל) של קטע ג'אז, סרטון מצוייר להמחשת כתוביות, שני קליפים נוספים – האחד של מתקני רדיו כלשהם והשני טבע געשי עם מוסיקת רקע, מקבץ של אופרות מפורסמות בקטעי הקישור שלהן ולא בקטעים היותר מוכרים שלהן, שגם לא היה מוצלח לטעמי שכן הקטע היחיד בו הורגש משהו מהשניים שמאחורה היה במחיאות הכפיים בסוף אחד הקטעים. כמו כן, היו מספר קטעים הממחישים 3D, שאם היתה לי טלוויזיה תומכת הייתי יכול לחוות על כך דיעה.
בקיצור, ומכאן תתחיל הסקירה, הרבה חוויית שמע ותמונה לא היו כאן, על אף שהצילומים באיכות מאוד גבוהה והסאונד ברמה מאוד גבוהה. פשוט לא הביאו קטעים שממצים ומדגימים את התכלית של החזקה ב-BDP.

אז מה כן היה?

אתחיל בממשק – לטעמי הממשק המינימליסטי, הפשטני והנקי מאוד נוח לעיין של אדם מן הישוב. אין כאן ממשק מתוחכם, אין פה חלונות מחליקים ונעים באופן מרהיב, אין כאן סליידרים בצד או כל רעיון מתוחכם ומתחכם אחר, וזה מאוד לטובה. הפשטות והפשטנות נותנת תחושה שגם מי שאינו מקוראי האתר, יצליח לתפעל את המכשיר.
הדבר הראשון שקורה עם הפעלה ראשונה הוא Setup ראשוני בן 3 שלבים ו-5 צעדים המתאפיין גם הוא ביעילות ופשטות. שלב ראשון הוא הסבר קצר מאוד על פשר ה-wizard הזה:

צעד שני הוא בחירת שפה:

הצעד השלישי הוא בחירת רזולוציה:

בצעד הרביעי יבחר יחס אורך-רוחב של התמונה (בהתאם למסך):

ובצעד החמישי והאחרון יתקבל אישור לסיומו המוצלח של ה-Wizard:

בשלב הזה למעשה המשתמש הממוצע יסיים את המשחקים במכשיר ויעבור לשימוש שוטף, די בצדק, מאחר וכדי לראות סרט/קליפ/מוסיקה עם דיסק, אין מה לשנות יותר מידי – ולכן על הקטע הזה אתעכב פחות.
לפני חפירה קלה בממשק נתעכב על השלט.
התחושה הראשונה שהשלט נותן ביד היא – עבדו עליי. אין מצב שזה השלט.
הוא מרגיש כאילו שמי שעיצב אותו מעדיף שלא יעשו בו יותר מידי שימוש. הוא מאוד לא נוח לאחיזה, הפינות שלו לא מעוגלות מספיק, הכפתורים לא ממוקמים באזורים אינטואיטיביים ולרוב לא הצלחתי להתמצא במיקום שלהם או במה הם לכל הרוחות עושים. עד כתיבת השורות האלה אין לי מושג איפה שולפים את הבר הזה שיש כמעט בכל מכשיר, המראה כמה זמן עבר מהסרט, כמה נשאר, וכמה יש בסה"כ.
אחרי 30 דקות של משחק, האגודל החל לכאוב, הן בנקודת המגע עם הכפתורים הקשיחים והקשוחים, והן במפרק בניסיונות תמרון אל כל מיני כפתורים שימושיים במיקום לא שימושי.
כמו כן השלט אינו מואר ולא זרחני, הכפתורים שחורים והכיתוב אמנם לבן, אבל לצופים בחשיכה – תחזיקו פנס קרוב.
הדבר הראשון שהייתי ממליץ לקונה המכשיר הוא לודא שיש לך שלט אוניברסלי לשלוט עליו. כי אין ספק שהשימוש הראשון בשלט של המכשיר חווייתי, אם כי חווייה מפוקפקת למדי.

למי שעד לשלב זה לא עדכן את הקושחה, יחוש בממשק קצת איטי ביחס לכמות המינימלית של גרפיקה שהממשק מציג. חוויית המשתמש לא מזהירה למי שרגיל ל-DVD או סטרימר המגיב בקצבים גבוהים של לחיצות שלט, ולעיתים אף קפיאה של הממשק. שידרוג לקושחה v1.08 משפר מאוד את התגובתיות של הממשק עד כדי כך שמה שמגביל את המשתמש זה השלט.

חיבוריות לרשת ותכני אונליין

המסך הראשון שנחשפתי אליו אחרי ה-setup הראשוני הוא המסך שנקרא Home Menu ויש כפתור קיצור אליו בשלט.

השורה הראשונה היא Home Media Gallery שגם לו קיצור מהשלט, הוא בעצם המקום למצוא את השרת DLNA, גישה ל-BDMV וכן Playlist.
תחת web content תמצאו שתי אפליקציות – Youtube וכן Picasa.
אני חייב לציין שחפרתי ב-Youtube הרבה יותר מהסיבה הפשוטה שהממשק הפשוט ונוח והתגובתיות המצויית באפליקציה זו משכו אותי להשתמש בה שוב ושוב.
המקלדת הוירטואלית בסה"כ סבירה (והאמת היא שלא מצאתי שום מקלדת וירטואלית שמגיעה לרמה של סבירה עד כה):

משום מה, בברירת המחדל – נפתח העמוד של האפליקציה ישירות אל שיחה ערה בין קצר וניוטון, כאשר בתחתית המסך מופיע הממשק הראשי לתפעול הסרטון הרץ וכן אופציות נוספות.

מלבד אופציית החיפוש ישנה ההיסטוריה (שורה תחתית, לאחר חץ למטה) ביחד עם קבוצות נושא, ושורה מעליה סרטונים באותו הקשר של זה הרץ ברקע.
בקיצור – אפליקציה פשוטה, מהירה ומאוד יעילה.

הגדרות נוספות

אם נחזור אל המסך הראשי נמצא שם מה שמכונה initial setup. זהו למעשה המסך בו יש את מירב האופציות ל-setup. להלן טעימות מהאופציות.

בסך הכל תפריט מפורט, נוח אם כי לא תמיד אינטואיטיבי, אך זה כבר עניין של הרגל ומואד סובייקטיבי.

אז מה המכשיר הזה לא עושה (מלבד קפה)?

הוא לא סטרימר. הוא ממש לא סטרימר.
על אף שהוא מתהדר בחיבור LAN שנועד בעיקר לשלל האפליקציות (אמנם 2 במספר, אך באיכות גבוהה) שיש לו להציע הדורשות גישה לרשת האנטרנט, אתחיל בתודה לפיוניר שהביאו אותי למצב בו אני מתקין שרת DLNA על מכונת לינוקס. כך למדתי להכיר את rygel – שרת DLNA/UPNP, קל מאוד להתקנה וקינפוג שעובד בקצבים מרשימים על אף קיומה של רשת NFS במקביל. מי שמצפה מהמכשיר להזרים – שיכין עצמו לחווייה מפוקפקת. החל מהצורך בשרת DLNA (כי אין אופציה אחרת), עבור בתמיכה מאוד חלקית בשיטות דחיסה – קבצים ישנים יחסית סביר שלא יעבדו, ולסיום (ואת זה אולי כדאי היה לרשום בתחילת הקטע הזה על סטרימינג) המכשיר לא יודע להפעיל ריפים מלאים של BD. לא יודע. פשוט כך. פשוט לא רואה m2ts.
הממשק ממש לא מתאים לדיפדוף בסיפריות, אל תחשבו לצפות לתכונות מתקדמות מעבר ל-DVD נורמלי ומעודכן, ברמת התכונות המתקדמות שמגיעים מעולם הסטרימרים (ואני לא רוצה להזכיר JB).
יכול להיות שהורגלתי מידי לממשק של סטרימר אך בסעיף ה-"כמה זמן נשאר לסרט?" אני חייב להודות שהממשק הצליח לעצבן אותי. כדי לדעת כמה זמן נשאר – האופציה היחידה שמצאתי היא דרך כפתור Function אחריו 3 לחיצות למטה, לחיצה ימינה ושוב לחיצה למטה.
כדי להיות הוגן הדלקתי את ה-DVD של Pioneer שברשותי מזה כ- 10 שנים (DV-383), לבדוק מה היה שם. ובכן שם היה כפתור Display שהראה בחלק העליון (מלבד הרבה מידע נוסף) כמה זמן עבר מהסרט וכמה נשאר, בתצורת שעון דיגיטלי.
אגב, תחת אותה אופציה Function אפשר לקבל מידע על עוד הרבה פרטים על הטרק המתנגן, וכן אפשרות לשנות במידה ואפשר – כמו שינוי soundtrack או Video, שינוי כתוביות או פשוט לדלג לסרט אחר ברשימה (ייצוג נומרי סידורי, ללא שם).

סיכום

מדובר במכשיר מינימליסטי, לעיתים לטובה ולעיתים פחות, תלוי למה מצפים. מכשיר שבהתחלה מרגיש קצת בוסר (עדכון קושחה הכרחי כדי לשפר את החוויה) אך עם השימוש וההסתגלות משתפר מאוד. שלט שרצוי לא להטריח להוציא מהקופסא אלא אם אתם תופסים עצמיכם כספרטנים במיוחד, ובסך הכל מקיים את מה שמבטיח.
מי שלא יצפה לסטרימר יוכל להנות ממנו מאוד, ולדעתי יהנו הרבה יותר מי שלא פגשו בסטרימר בחייהם וישדרגו עצמם מ-DVD אל מכשיר זה.
להלן מקבץ של פוזות מגרות (אל תחפשו את הדוגמנית בתמונות).

מחיר: 2,990 ש"ח

תודה לחברת ט.ר אלקטרו-סטריאו על השאלת המוצר לביקורת

לדיון בנושא: נגן בלו ריי Pioneer BDP-140


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
29.01.2012
  
מאת: uffnick

1