TizzBird F30 – סטרימר מבוסס אנדרואיד

ל-TizzBird F30 יש את הממשק היפה ביותר שנתקלנו בו עד כה, התמיכה שלו בעברית מלאה והוא גם מבוסס אנדרואיד. האם ...


הקדמה

הקדמה

מכשירי אנדרואיד הופכים אט אט מבאזז מטורף למכת מצרים ה-11.

כיום ניתן למצוא כמעט לכל פונקציה שממלא אותה מכשיר הנשלט ע"י מערכת ההפעלה אנדרואיד. בסקירה הזו אתייחס למכשיר מבוסס אנדרואיד ובכך הוא מעין פשרה בין HTPC (בעל מערכת הפעלה מלאה) לבין סטרימר (מערכת הפעלה מנוונת וייעודית).

מה בקופסא?

אתחיל בתכל'ס, שורה תחתונה זה לא סטרימר וזה לא בדיוק HTPC, זה נגן מדיה עם ממשק מדהים וממכר ביופיו, עם יכולות לא מבוטלות של HTPC בסיסי (לטוב ולרע), שמסוגל לנגן קבצים עם פסקול יחסית מיושן ומבצע down-mix לפורמטים מתקדמים.
לטעמי זהו HTPC מנוון מבוסס אנדרואיד (Gingerbread Android 2.3), כשלמעשה זהו קרנל קצת מיושן 2.3.5 מבוסס ubuntu64. הערה לגבי גרסת התוכנה ניכר בלא מעט תפריטים, שההסבה מגירסה של סמארטפון לא הושלמה לחלוטין וייראו כותרות שרלוונטיות לסמארטפון.
אני זוכר את הרושם הראשוני, שהיה וואו אחד גדול ומלא התלהבות לגבי יופיו של הממשק. אפילו עברה בי המחשבה ש-XBMC עשוי להרגיש מיושן לידו. התחושה הזו אחזה לאורך זמן ועד עכשיו ישנה תחושה של ממשק ברמה אחרת, מאוד מושקע ויזואלית, מאוד מושקע בנוחות גישה למירב אפשרויות בכל מסך ובמינימום לחיצות כפתור.

שלט

 

השלט מאוד בסיסי ומצועצע במבט ראשוני, אך כשמסתכלים עליו, לאחר זמן מה של שימוש נופל האסימון כמה הוא יעיל בפשטותו עד כדי גאוני, כמעט גאוני. התחושה ביד נעימה, הכפתורים גדולים ומינימליים כך שיתאימו גם לאדם מבוגר שמתקשה עם תפעול שלטים עם "יותר מידי כפתורים". זווית הקליטה טובה מאוד ותגובתיות הממשק סבירה. כן, רק סבירה, וזה הרבה בגלל גימגומים פה ושם של הממשק בלחיצות מהירות.

לחובתו ייאמר שהכפתורים זרחניים וללא תאורה אחורית. מה שאומר שאם כיביתם את האור לצפייה בסרט, שעון החול של היכולת לאתר כפתורים מתהפך וסביר שכבר לא תראו דבר עוד לפני מחצית הסרט.
אז למה רק כמעט גאוני? ארחיב על כך בהמשך, רק אציין שכל תהליך הקינפוג של המכשיר פשוט בלתי אפשרי דרך השלט בלבד ומצריך חיבור מקלדת. כן, מקלדת. איבדתי כמה ערבים טובים מול המכשיר תוך התעקשות מיותרת לנסות לקנפג ללא מקלדת, עד שהבנתי שפשוט אין אפשרות מחיקה מהשלט. טעית חבר מקלדת או אפס לקושחת מפעל והתחל מחדש. רק בימים האחרונים של השימוש, כשאחת החתולות דרכה על השלט, גיליתי שכשכפתור ה-OK נלחץ לכמה שניות, נפתח מסך המאפשר לסמן מילה או הכל (כמו select במעבד תמלילים). זו אולי נחמה לאפשרות תיקון מילה שלמה כדי לעקוף את חסרונו של כפתור מחיקה. כל זאת רלוונטי שתהליך הקינפוג מצריך רק מספרים.

המכשיר

המכשיר עצמו, נראה סביר מבחינת מראה חיצוני. לי הייתה התחושה שהוא מעין מוצר לא בשל עיצובית, ועל כן המראה המתכתי הקדוח לשם איוורור הכונן הקשיח ומימדיו המגושמים משהו. למרות שהוא לא גדול משמעותית מה-A210 שברשותי, הוא נותן תחושה של תופס מרחב הרבה יותר גדול

המגירה לכונן הפנימי מאוד מוצלחת ופשוטה לתפעול, וישנם שלושה ברגים המסופקים לקיבוע הכונן. עם המכשיר מגיעה מעין במה לחיבור המכשיר כדי להרחיק ממשטח (אני מניח שזה לקירור יעיל יותר של הכונן הפנימי), שמי שמחזיק חתול בבית, שישתדל לא להניח את המכשיר על הבמה ויחד על מדף. הבמה פשוט לא יציבה, ונוטה להחליק בכל נגיעה ארעית, ובוודאי כשחתול שמן ומגושם חולף על יד המכשיר בחוסר אלגנטיות מאוד לא אופיינית למשפחת החתוליים.

הממשק

הממשק

אציין כאן שוב וואו.
מאוד אלגנטי, מאוד פשוט ואינטואיטיבי לתיפעול בפעולות הבסיסיות עבור שימוש יומיומי.
בקושחה העדכנית (V1_12_11122019) הממשק מרגיש חלק יותר בתנועת הגרפיקה, אם כי נוטה יותר למצוא עצמו בקיפאון למספר שניות ושליפת מסך המתריע על יישום תקוע ועל האפשרות לסגור אותו תוך חזרה למסך הראשי. מעצבן? כן. מאוד. הייתי מציע לשים את זה בתיעדוף ראשון בדיבוג שלהם, מאחר ולהתקל במסך הזה 5-6 פעמים בערב, מאוד מוריד מהחוויה.

תוכנת ניגון המוסיקה מאוד אסטטית ואינטואיטיבית להפעלה, ישנה אפשרות לבניית playlist מהשלט וניגון בסדר נבחר, סדר אקראי ובלופ.

גם תוכנת הקבצים מאוד מרשימה במגוון האפשרויות שבה מה שלא יבייש תוכנה בסיסית של מחשב למניפולציית קבצים, החל משינוי שם, העברה, העתקה ועד סימון מיקום כ-bookmark. את אותן הפעולות ניתן לבצע על ספריות שלמות. כאן אזכיר כבדרך אגב את קיר הסרטים הסדרות והמוסיקה שאפשר להגדיר בפשטות יחסית, נראה מצויין וארחיב עליו בפרק נפרד בהמשך.

עומק הממשק מרשים, מאפשר לשלוט ולהגדיר מרחב גדול של פרמטרים, חלוקה מאוד נוחה על פי נושאים. קיבצתי כאן את עיקר העמודים של הקינפוג עבור כל משתמש שיתחיל לשחק בזה, בעיקר כדי להמחיש את העומק ואת מגוון האפשרויות.

מסך ראשי

תחת רובריקת ה-settings ניתן למצוא את המגוון הבא:

system עבור הגדרות כלליות

שימו לב בתמונה האחרונה שניתן בלחיצת כפתור לשנות את התצוגה של התפריט.

תפריט הגדרות אודיו והגדרות מסך

הסרטים והכתוביות

תפריט מוסיקה

 

 

תפריט התמונות (וכמה תתי אפשרויות)

הגדרות רשת

כאן הייתי רוצה להעיר מספר הערות:

הראשונה – כפי שכבר הזכרתי, אין אפשרות להגדיר רשת ללא מקלדת, ואם לומר בכנות ביצועי הרשת רחוקים מלהרשים. מאוד רחוקים. הגדרת NFS מאוד פשוטה, ישנה אפשרות להגדרה של עד 4 שרתים שונים ובסך הכל התגובתיות של ההגדרות טובה וללא תקלות. הבעיות מתחילות בהזרמה. כבכל ניסוי, התחלתי בקיצון סרט שהוא ריפ מלא של BD לא מכווץ, גימגם בלי סוף. מכאן העליתי אט אט את הדחיסה והקטנתי את הקובץ המנוגן. בכל אחד מהמקרים גימגום אין סופי ומתסכל. כדי ללכת לקצה השני, ניסיתי להזרים קובץ אודיו FLAC, שגם הוא לאחר פחות מ-20 שניות קפא וגמגם.
כדי להיות בטוח שלא יצאתי חומוס חיברתי חזרה את הפופקורן אל אותו הכבל רשת שישב ב-F30, וגיליתי שהרשת במצב תקין לחלוטין ע"י הזרמה חלקה של ריפ  כבד במיוחד (כ-50 ג'יגה). חזרה אל ה-F30, איפשר לי לצלם את הסירטון הזה, בתיזמון זהה למה שתואר קודם:

 

 

קיימת אפשרות שינוי חלקים מהמראה של הממשק, מה שהיווה הפתעה מרעננת אם כי מעט שיטחית.

תכנים, Jukebox, עברית

תכני אונליין ואפליקציות

תחת הממשק המאוד גרפי ישנה אופצייה של ממשק קינפוג המערכת, במה שנראה כממשק המקורי של אנדרואיד (זהה למה שרואים בסמארטפון). שם תמצאו לא מעט אופציות קינפוג שרלוונטיות לסמארטפון, ולא כל כך ברור מה היעוד שלהן למכשיר הנ"ל (כנראה שאין ייעוד):

פלאגינים שעל הנייר נראים ממש נחמדים, אך חלקם לא עובדים, חלקם לא עובדים ללא מקלדת או עכבר (בעיקר המשחקים), וכדי לגלוש ברשת בתוכנת גלישה מלאה ניחשתם נכון, צריך עכבר ומקלדת. בסופו של דבר הצלחתי להפעיל את האפליקציה של Youtube שיש לציין שהיא פשוט האפליקציה של הסמארטפון. ברגע שתפעילו סרט תעלה כתובית שיש להטות את הסמארטפון למצב landscape כדי לצפות בגודל אופטימלילטעמי זה יראה די מפגר לנסות להטות את המסך במימדים כאלה, במיוחד כשהאישה צופה בנעשה.

תוכנת הגלישה נראית מאוד מבטיחה, במיוחד כשהדף הראשון שנתפתח הוא עמוד חיפוש של גוגל בעברית, בתצורת מובייל. המשתמש הממוצע מיד יבחין שאין לו שום דרך לנוע מהעמוד הזה ללא מקלדת ו/או עכבר. ניסיון ראשון היה לבדוק את מאקו. משום מה החלטתי לחפש שם את "מצב האומה". דווקא שםלכשנפל האסימון שזה לא שייך לקבוצה הזו, ניסיתי את "סברי מרנן" ב– VOD. יש לציין שכל עמוד לוקח נצח וחצי להטען, בעיקר בגלל עומס הפלאש שיש באתרים מסוג זה. לכשסופסוף עלה, גיליתי שכל הפרסומות, כל תצוגות הפלאש וכל הבאנרים עלו, מלבד ה-VOD עצמו

 

 

לאחר מספר נסיונות וביטול Pop-ups עברתי ל-YNET, לחפש שם את "מצב האומה".
הפתעה חיובית (גם באתר הקודם) היתה התמיכה בעברית די טובה, אם כי גופן מכוער למדי. העדכונים השוטפים, לא ממש שוטפים. כלומר מקרטעים למדי בקפיצות גסות, הפרסומות חנקו את המכשיר וזמן העלאה לעמוד נמשך עוד נצח וקצת. קפיצה אל העמוד של "מצב האומה" אל רובריקת ה-VOD, גם כאן נחלה אכזבה, שכן גם במקרה הזה הכל עלה מלבד ה-VOD.

כדי לבדוק עד כמה אני אהבל או חסר סבלנות הלכתי לאתר הסירטונים שאני מקווה ששמעתם עליו – YouTube. שם העניינים היו אחרת העמוד הראשי הושהה בשאלה אם ברצוני להפעיל את האפליקציה או להמשיך עם תוכנת הגלישה. בשביל הספורט בחרתי בתוכנת הגלישה. משם נכנסתי לעמוד הראשי של הטיוב, לגלות שהוא מוצג במצב מובייל (ללא אפשרות לשנות).
הפעלה של סירטון הקפיצה מייד את האפליקציה לניגון הסירטון.

לסיכום אחלה רעיון, ביצוע בינוני מינוס, ולמעשה הופך למיותר למדי (לטעמי) בזכות שתי קטגוריות:

  1. ללא גישה ל VOD מקומי (על אף שלא בדקתי את הוט ווואלה, לא מצאתי סיבה לתלות תקווה שדווקא שם יעבוד).
  2. כל הקטע הזה של תצוגת מובייל בכל אתר שתומך בה, על מסך של הסלון (שבאמת לא ברור לי למה, אבל די ברור לי איך קרה).

באופן כללי אציין שנושא המקלדת והעכבר די מעצבן שכן ישנה מקלדת וירטואלית שנועדה לשימוש עם עכבר (כנראה שגם היא שאריות של תוכנת הסמארטפון). לא ניתן לשלוט בה מהשלט (לפחות בסאגות ארוכות של הניסיונות שלי), מה שבעצם די מעיק ומעורר תהיה כי הרי אם כבר חיברתי עכבר, כנראה שאחבר גם מקלדתואם אני כבר מחובר עם מקלדת ועכבר למה לשמר את תצוגת המובייל המעצבנת הזו על מסך שקצת יותר גדול מ-4 אינץ'? קטונתי

Jukebox 

אתחיל בפירגון ויזואלית הוא יפה, למי שיש את ספריות הסרטים מסודרות במבנה הדרוש עבור משיכת המידע (מיד אסביר זאת), יקבל גם דרך קלה ומהירה להגדרת הקיר וכל התכנים.

איפה החיסרונות? יש לא מעט:

מבנה נוקשה להגדרת הקיר/פוסטר ומידע כדי שהמערכת תצליח למשוך מידע על קובץ הוידאו, כל התוכן צריך להיות מסודר בספריות של שם הסרט ובתוכן הקובץ הוידאו (ללא ספריות משנה) כאשר שם הסרט שבספרייה במבנה נקי. לכאורה נשמע פשוט, אבל לרובינו זה לא עד כדי כך מסודר. אני לדוגמא שומר סדרות של סרטים תחת ספריית אם אחת, שבתוכה ספריות בת של כל סרט, ובתוך כל ספריית בת קובץ הסרט. במצב כזה אני צריך לסרוק ידנית כל סרט עם המשכונים. מי שמחזיק ריפים מלאים של BD, לא יתאכזב מהתוצאות, כי כאן הזיהוי מאוד מוצלח. שווה לציין כאן שהדרך היחידה שמצאתי המאפשרת ניגון של BD פרוש היא דרך ה-jukebox. בלעדיו תמצאו עצמכם מטיילים בתיסכול בתוך הספריות.
אותה חוקיות מעיקה גם לסדרות מי שמחזיק סדרות בחלוקה לעונות, תחת ספריית אם אחת, יתקל באותם הקשיים. ובמוסיקה תשתדלו שלא יהיו יותר מדיסק אחד לכל אלבום
דבר נוסף הוא אפס סובלנות לסריקה שמית. כדי שיהיה זיהוי כלשהו של הקובץ הנסרק השם שלו צריך להיות נקי מכל אלמנט שהוא אינו השם ושנת ההפצה. בלי פסיקים, נקודות, מקפים, קיצורים וכו'.
חוקיות זו תופסת גם לקבצי מוסיקה וסדרות.
עד כה לא מצאתי דרך לתקן או לשנות את הפוסטר/תקציר במידה והסריקה טעתה.
בתמונות אפשר לראות את העיצוב של כל עמוד סרט ודגימה איך הקיר אמור להיראות אם הייתי עושה זאת על כל ספרית הסרטים והסדרות. מספר הדוגמאות מצומצם כדי להדגים על שתי ספריות סדרות ושני סרטים.

כפי שניתן לראות, ישנם מקרים של טעות בזיהוי או ללא זיהוי, על אף שסידור שמות הקבצים בסדרה (האסיר, במקרה הזה) הוא אחיד.
כאן שווה לציין שהדרך היחידה לשימוש בקיר התמונות הייתה דרך כונן מקומי (חיבור USB במקרה הזה) ואני מניח שזה בשל בעיות התקשורת שהיו לי עם המכשיר.

עוד בנושא: המיקרו סטרימר של TizzBird – כל טלויזיה תהיה חכמה

כתוביות

כאן נתקלתי בדברים הבאים

תחילה, יש תמיכה בכתוביות עבריות. כתוביות המגיעות אל מחוץ לקונטיינר עם שם זהה לקובץ הוידאו נותנות את התפוקה המצופה מהן. כמו כן כתוביות בריפ אל תוך הקונטיינר (נבדק MKV), נותנות את המצופה מהן.

מחוץ לקונטיינר:

בתוך הקונטיינר (הפונט נראה כמו במקור על אף שלא צרוב לתמונה):

כמו כן, ישנה תמיכה לכתוביות מ-BD פרוש (לא מצאתי משהו עברי, אבל בכל השפות האירופאיות שהיו בנמצא זה עובד מצויין, לא רואה סיבה שלא יעבוד בעברית).

סיכום

יתרונות

  • ממשק מדהים באסטתיקה שלו בפשטות ההפעלה היומיומית ובעומק הפעולות של מניפולציות על קבצים וספריות.
  • שלט מאוד נוח ואינטואיטיבי.
  • מגירה פשוטה ונוחה להרכבת כונן פנימי בלי הצורך לפרק את המכשיר.
  • קירור פאסיבי ושקט.
  • USB3 (כןיש לו מחבר כזה).
  • ג'וקבוקס מובנה (אם כי קצת מעיק).

חסרונות

  • הזרמה ברשת לא שימושית (ממליץ מאוד לעשות שימוש בכונן הפנימי ובחיבורי ה– USB) 
  • הצורך הדי מעיק במקלדת ו/או עכבר להגדרות בסיסיות וכן לגלישה ברשת וליישומי ה-plugins.
  • הממשק נתקע לעיתים תכופות מידי בקושחה האחרונה.
  • אין תמיכה בפורמטי אודיו מתקדמים (down-mix).
  • חנות אפליקציות דלה ולא שימושית במיוחד.
  • תמיכה ברשת מצאתי רק בפורומים בתאילנד (וכאן יש לומר תודה ל-google translate).

שורה תחתונה

האנדרואיד כאן הוא קוריוז בלבד, ואין לו שום משמעות עבור המכשיר והייעוד שלו.
שלא תבינו לא נכון הפוטנציאל כאן אדיר. כמה אדיר?מי שיקח ויבנה אפליקציה שתאפשר לשלוט מהאנדרואיד (סמארטפון) בממשק של המכשיר, דבר היחסוך בעכבר ומקלדת יקפיץ את המכשיר משמעותית בשווי שלו. אם חנות האפליקציות תשכיל לעשות שימוש באתרים בסיגנון נטפליקס, למכשיר אכן יהיה צידוק קיומי.
כרגע, ישנם סטרימרים שעושים את העבודה טוב ממנו (בהרבה פחות אסטתיקה), ישנם HTPC שנותנים גמישות גבוהה ממנו באותה רמת שימושיות. עם קושחה יציבה וקצת יותר מוכוונת המכשיר יכול להיות נישה משל עצמו (בסיגנון בוקסי שהוא סטרימר אבל קצת יותר) עם התממשקות למספר שירותים.
אבל כל זה תיאוריה בשלב הזה של המוצר.

מחיר: $299

מוצרי TizzBird לא נמכרים בארץ בייבוא מסודר וניתנים לרכישה בייבוא אישי. 

לדף המוצר באתר היצרן: TizzBird F30

תודה לחברת Valueplus על אספקת המוצר לטובת הכתבה 

לדיון בנושא: TizzBird F30 – סטרימר מבוסס אנדרואיד


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

8:00
  /  
02.05.2012
  
מאת: ufffnick

1