DENON Envaya – רמקול Bluetooth מענקית הרסיברים

הרמקול החדש מסדרת הEnvaya החדשה של DENON מביא איתו איכות קול מפתיעה מאוד לגודלו עם באסים מצויינים שימלאו חדר מגורים ...


קצת על Denon

Denon היא חברת אלקטרוניקה יפנית שהייתה מעורבת בשלבים הראשונים של פיתוח טכנולוגיית האודיו הדיגיטאלי, זאת בזמן שהייתה מתמחה בבניית ציוד אודיו איכותי לצרכן. למשך שנים רבות Denon הייתה מותג הבית של Nippon-Columbia (חברת הקלטות יפנית). בשנת 2001 Denon נהפכה להיות חברה עצמאית בבעלות Ripplewood Holdings שהחזיקה 98% וHitachi שהחזיקה 2%. בשנת 2002 Denon התלכדה עם Marantz כדי ליצור את D&M Holdings.
המותג Denon הגיע ממיזוג של Denki, Onkyo וכו' בשנת 1939.

ביקורת DENON Envaya

 

פתיחת הקופסה

רקמול הEnvaya של Denon מגיע באריזה יפה שמראה את כל שלל התכונות שיש לרמקול.

ביקורת DENON Envaya

 

מיד לאחר פתיחת הקופסה, תוכלו לראות את הרמקול ואת המתאמים בשביל המטען שלו (אמריקאי, אירופאי).

ביקורת DENON Envaya

 

באריזת המוצר מגיע: מטען עם 3 מתאמים לישראל ולחו"ל, מדריך להחלפת הרשת, חוברת אזהרה ו4 רשתות בצבעים כתום, כחול, אפור ואדום-ורוד

ביקורת DENON Envaya

 

איכות הבנייה ועיצוב

נתחיל מהעיצוב של הרמקול. הרמקול מגיע בשני צבעים, שחור ולבן. המכשיר מגיע עם רשתות לרמקול, תוספת נחמדה מאוד שנותן את האפשרות להחליף את הצבע שרואים בין החורים בגריל. הרשתות מגיעות בצבעים כחול, אפור, כתום ואדום-ורוד.

ביקורת DENON Envaya

הרמקול הלבן עם רשת כתומה

ביקורת DENON Envaya

הרמקול השחור עם רשת כחולה

הרמקול הוא גדול, אך לא גדול מידי, הוא מתאים לנשיאה קלה לטיולים וכו'. למרות איכות הבנייה הקשיחה והמתכתית שלו, הרמקול יכול לעיתים להרגשי חלקלק, ושהוא עלול ליפול. אך למרות זאת, כאשר ראיתי את הרגל שאמורה להחזיק אותו דאגותי נשכחו. הרגל היא רגל פלסטיק יציבה ביותר, היא מגיעה עם חומר גומי בתחתיתה שמונע החלקות ותזוזות. גם על השולחן בבית ובחוץ, הרמקול לא חווה תזוזות. העיצוב של הרמקול הוא יפה מאוד. בנוסף, הבנייה שלו מאפשרת לרמקול לפזר את הסאונד בכל רחבי החדר.

ביקורת DENON Envaya

 

חיבוריות

להתחבר לרמקול מעולם לא היה פשוט יותר. אם המכשיר שלך תומך בNFC תוכל פשוט לשים את המכשיר על החלק העליון של הרמקול, והוא מיד ישאל אותך אם ברצונך להתחבר אליו. אם המכשיר שלך אינו תומך בNFC זה עדיין פשוט מאוד. כאשר מפעילים את הרמקול בפעם הראשונה, הוא נכנס ישר אל תוך מצב התחברות. כל מה שצריך לעשות כדי להתחבר זה להיכנס להגדרות המכשיר שלך ולהתחבר אליו דרך Bluetooth.

ביקורת DENON Envaya

לוגו הNFC על החלק העליון של הרמקול

טווח הקליטה של הרמקול, על פי נתוני היצרן, הוא קצת יותר מעשרה מטרים. כאשר התחלתי להסתובב באזור המרחק הזה, לא ראיתי שום התנתקויות או שיעוקים בסאונד. המוזיקה המשיכה להתנגן דרך הרמקול, גם כאשר כמה קירות הפרידו בינינו. כמובן אם אינכם רוצים להשתמש בBluetooth כדי לשמוע מוזיקה, תמיד תוכלו להתחבר עם כבל 3.5 רגיל לרמקול, דרך הפתח המיועד לכך בצידו. בנוסף, בצד הרמקול ניתן לראות כפתור RESET כדי לאפס את הגדרותיו (כולל המכשירים שחוברו אליו), פתח USB לטעינת מכשירים (אפרט על כך בהמשך) וחיבור לטעינה.

ביקורת DENON Envaya

צידו השמאלי של הרמקול

הרמקול מגיע עם כמה כפתורים ומצבים הנמצאים בחלק העליון שלו. ניתן לראות כפתורי ווליום וגם כפתור השתק. ישנו גם כפתור להחלפת הINPUT, בין אם זה AUX או Bluetooth. כמובן, יש גם כפתור לכיבוי והדלקה ופס אור להראות כמה אחוזי סוללה נותרו. לצערנו הרמקול אינו יכול לקבל שיחות, לכן אין אפשרות להשתמש בו כדיבורית.
ביקורת DENON Envaya

 

חיי סוללה

Denon טוענת שחיי הסוללה של הרמקול יכולים להגיע לעד 10 שעות עבודה, למרות זאת הצלחתי להגיע רק ל-9 שעות, בהתחשבות בעובדה שהחלפתי INPUT מספר פעמים, שיניתי ווליום, התחברתי לכמה מכשירים אחרים ועשיתי עוד כמה פעולות שמשתמשות בסוללה. רוב האנשים לא ישנו כאלו דברים לעיתים קרובות, לכן אין ספק שתצליחו להוציא מהרמקול הזה לפחות 9 שעות ואף יותר, של עבודה מתמשכת. את המכשיר ניתן להטעין אך ורק עם המטען שהגיע איתו, אין אפשרות לטעון אותו דרך USB, וזמן ההטענה הוא בין שעתיים לשעתיים וחצי. דבר שהפתיע אותי מאוד שנכלל כאן הוא כמובן פתח הUSB לטעינת טלפונים. הפתח הזה מטעין מכשירים מהסוללה של הרמקול, המתח שלו מדורג ב5V 1A, כאשר רוב המטענים היום פועלים במתח כזה. כמובן שההטענה של המכשיר שלכם תבוא על חשבון חיי הסוללה של הרמקול, וזמן העבודה איתו ירד.

איכות הסאונד

הDenon Envaya מכיל שני דרייברים בגודל 57 מ"מ, וpassive radiator במרכזו בגודל 100מ"מ כדי להעשיר את הבאס שלו. מאחר ורוב האנשים ישמעו דרך Bluetooth, גם אני עשיתי את בדיקתי דרך האזנה במצב הזה.

ביקורת DENON Envaya

 

נראה שה- Passive Radiator במרכז הרמקול עושה משהו נכון, מאחר והDenon נשמע גדול מאוד יחסית לגודלו הקטן. בנוסף, הוא מייצר כמות נכבדת של באס, ובהשוואה לרמקולים אחרים, הבאס לא מרגיש "מזויף" או מוגזם.
יש עומק למידים הנמוכים שלא רואים הרבה ברמקולים העובדים על Bluetooth. המידים מוצגים באופן מעולה עד לרמה שהרמקול נחשב לטיפה כבד במיד.
נראה שהגבוהים מקבלים הכי פחות תשומת לב ברמקול, אך הם ממש לא חסרים. הגבוהים לא מוגברים לרמה של להיות קשים, אך אתה לא תמצא את עצמך מתאמץ לשמוע אותם.

כמו רמקולים אחרים בגודלו, לDenon Envaya אין איכות סטריאו מדויקת, דבר שמצופה מרמקול בגודל כזה. למרות זאת, לרמקול יש סאונד רחב שיכול למלאות חדר בינוני ואף גדול בקלות. הווליום יכול לעלות לרמות גבוהות בלי הפרעה באיכות הסאונד, ואין צורך לדאוג שהרמקול יהיה חזק מדי.

סיכום

השילוב המושלם של האודיו והעיצוב של הDenon Envaya מביא אותו קרוב מאוד למתחריו, ואף עוקף אותם.
עם גרילים בצבעים שניתן להחליף בקלות, סאונד עשיר ואיכות בנייה טובה, הDenon Envaya הוא רמקול שמאוד שווה לבדוק.
מתחרים עיקריים:
Bose SoundLink Mini
Sony SRS-X5
Jawbone Big Jambox
Transit by Soen
 פירוט הציונים:
עיצוב: 9/10
חיבוריות: 8/10 – היה נחמד לראות מטען USB
חיי סוללה: 9/10
איכות סאונד: 8/10
אקסטרות (USB להטענת הטלפון): 9/10
ציון כולל: 8.7/10
מחיר: 1490 ש"ח

 

ביקורת DENON Envaya

חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

13:00
  /  
26.04.2015
  
מאת: עמית לגו

1