Plantronics BackBeat Pro – הייטק של אוזניות

Plantronics אולי מוכרים לכם כיצרן של אוזניות Bluetooth ואוזניות Gaming, אבל בתוך המבחר הגדול שהם מציעים יש גם אוזניות גדולות ...


על היצרן

Plantronics היא חברה אמריקנית אשר הוקמה ב 1961 על ידי Courtney Graham ו Keith Larkin שהיו טייסים ויחדיו יצרו אוזניות בעיצוב חדשני לשימוש הטייסים בחברות התעופה. הרבה שנים עברו וכיום מוצרי החברה חולשים על שווקים מקצועיים רבים כמו גם השוק הצרכני. פרט נוסף שאולי לא ידעתם, המשפט האלמותי שאמר האסטרונאוט Neil Armstrong לאחר שהוא נחת על הירח נאמר דרך אוזניות/מיקרופון של Plantronics.

Plantronics BackBeat Pro – הייטק של אוזניות

על האוזניות

אוזניות ה- BackBeat Pro הן, נכון לעכשיו, האוזניות האלחוטיות בגודל מלא היחידות שהיצרן מציע לחובב המוזיקה הנייד. אולי בגלל זה, או שלא, החברה מ Plantronics דאגו לצייד את האוזניות כמעט בכל תכונה שאפשר לרצות. מדובר באוזניות מסוג Over the Ear (מקיפות את כל האוזן), סגורות ואלחוטיות בתקן ה- Bluetooth. תוספות חשובות כוללות תמיכה בתקן aptX אשר מאפשר השמעת מוזיקה באיכות CD דרך Bluetooth, וכמובן הסרת רעשים אקטיבית שמהווה תוספת מאד שימושית בעולם הרועש הזה שאנחנו חיים בו.

לאוזניות ישנם מספר תכונות אשר מוסיפות לנוחות השימוש. חיישנים דואגים לעצור/להמשיך את המוזיקה בסמארטפון במידה והסרתם/חבשתם את האוזניות וכאשר המוזיקה חוזרת אז עוצמת השמע עולה באופן הדרגתי וחלק. בזמן שימוש, במידה ומעוניינים לדבר עם אנשים ללא הסרה של האוזניות, ישנו כפתור אשר מפעיל את המיקרופון החיצוני אשר מעביר לכם את הסאונד מבחוץ באופן יותר ברור תוך כדי הורדת עוצמת השמע של המוזיקה. אגב, את עוצמת האפקט אפשר לכוון עם בורר העוצמה בצד ימין.

Plantronics BackBeat Pro – הייטק של אוזניות

ה- BackBeat Pro גם מציעות גמישות למאזין. ניתן להאזין להן באופן פאסיבי עם חיבור חוטי יחד עם הכבל המצורף שכולל מיקרופון, כאשר במצב אקטיבי (אלחוטי או חוטי) לא חייבים להשתמש בהסרת הרעשים. זו אפשרות טובה מכיון שלא כל אחד אוהב את האפקט של הסרת רעשים אקטיבית. בזמן עבודה אקטיבית ישנה גברת נחמדה שאומרת למאזין פרטים רלוונטים כגון עוצמת השמע, מצב החיבור האלחוטי ועוד. בצד ימין נמצא בורר העוצמה הגדול יחד עם כפתור מענה לשיחה, כאשר בצד שמאל נמצא בורר העברת/הרצת שירים ומתג Play/pause.

Plantronics BackBeat Pro – הייטק של אוזניות

ה- BackBeat Pro לא הולכות לזכות בתחרויות יופי. אלו אוזניות שהעיצוב שלהן הוא Form Follows Function ומרגישים את זה בזמן שימוש. איכות הבניה טובה, והאוזניות נוחות, אבל הפדים אינם מקיפים את כל אפרכסת האוזן. בנוסף, למי שזה חשוב, ישנו רושם כללי שהאוזניות יותר יתאימו לבעלי ראש גדול מהממוצע עקב חוסר בגמישות מספקת של נקודות החיבור בין האוזניות לקשת. צד שמאל וימין מסומנים בצורה יפה על הבד שבתוך כל פד באוזנייה, ורק חבל שהן אינן מוצעות גם עם פדים מבד כמו Velour שיותר מתאימים לקיץ הישראלי. האוזניות מגיעות עם נרתיק נשיאה רך ומרופד ואת הסוללה הפנימית מטעינים דרך חיבור USB, כאשר טעינה מלאה אמורה להספיק ל 24 שעות של עבודה אקטיבית.

תפעול אלחוטי עבד בצורה מצויינת וללא גמגומים, השימוש במתגים והבוררים הוא נוח וישנן נורות LED בצידי האוזנייה שמראות כמה זמן תפעול נשאר. הסרת הרעשים בסה"כ טובה, אבל עדיין לא ברמה מוצלחת כמו באוזניות של Bose שעדיין נחשבים לטובים ביותר באספקט הזה.

Plantronics BackBeat Pro – הייטק של אוזניות

 

מדידות

הגרף:

  • Frequency Response: על היענות התדרים אפשר לקרוא כאן. ניתן לראות בגרף דברים כגון האיזון הטונאלי של האוזניות, כמה נמוך הן יורדות בבסים, האם ישנם רזוננסים לא רצויים, ועוד.
  • Impedance: על עכבה אפשר לקרוא כאן.

מקרא:

  • ציר מאוזן: ציר התדרים כאשר הבסים (Bass) מצד שמאל, מידריינג' (Midrange) באמצע, וטרבל (Treble) מצד ימין.
  • ציר מאונך שמאלי: הפרשי עוצמה בדציבלים (dB). המספרים בגרף אינם מעידים על העוצמה האמיתית, אלא רק על ההפרשים.
  • ציר מאונך ימני: נתון העכבה באום (Ω).

סוגי גרפים:

  • גרף אדום: מייצג את ה Frequency Response במצב הפאסיבי.
  • גרף כחול: מייצג את ה Frequency Response במצב האקטיבי ללא הסרת רעשים.
  • גרף ירוק: מייצג את ה Frequency Response במצב האקטיבי עם הסרת רעשים.
  • גרף שחור: מייצג את העכבה.

Plantronics BackBeat Pro – הייטק של אוזניות

Frequency Response: האוזניות מפיקות תוצאה מעט שונה בכל מצב עבודה, אבל בכולם התוצאה לא מאוזנת במיוחד בעיקר בגלל דגש חזק באיזור הבס (טיפוסי לאוזניות בסגנון). ישנה התאמה טובה בין צד שמאל וימין (לא מופיע בגרף).

Impedance: בהנחה ואתם צריכים לעבוד באופן פאסיבי אז האוזניות מציגות עכבה יחסית יציבה שנעה באיזור ה 35Ω. 

האזנה

ציוד: Samsung Galaxy S3.

על מנת לתאר במילים יפות את חווית ההאזנה שלי, קיים פה ושם שימוש במונחים סובייקטיביים כמו בהיר/קטיפתי/חד/במה וכו', אלו נתונים לפרשנות אישית, ולכן אינם תמיד מתארים את מה שאתם חושבים שזה אומר. מדובר על הרשמים האישיים שלי, עם המוזיקה שאני בחרתי ועם הציוד שברשותי, ולמישהו אחר עם טעם מוזיקלי אחר וציוד אחר, האוזניות יכולות להישמע שונה לגמרי, אז נא לקחת את זה בחשבון. מי שרוצה לדעת אם האוזניות נשמעות לטעמו פשוט יצטרך ללכת ולהאזין להן.

ה- BackBeat Pro אמנם מציגות בסעיף המדידות תוצאות ששונות אחת מהשניה רק במעט, אבל בפועל ההבדלים מאסיביים. דבר ראשון אני חייב לציין שהאזנה במצב עבודה פאסיבי, ששימושי רק כאשר נגמרת הסוללה, אינו מומלץ בכלל. המצגת מאד "יבשה", עם חוסר בפירוט יחד עם בס לא עמוק ומאד "קופסאתי".

במצב עבודה אקטיבי ה- BackBeat Pro מתעוררות לחיים. התדרים הגבוהים נפתחים, הבס מתאזן ויורד יותר נמוך, פשוט חיה אחרת לגמרי. אם מפעילים את הסרת הרעשים מקבלים שיפור נוסף בדמות בס עוד יותר עמוק ומאוזן. באופן לא סטנדרטי, ה- BackBeat Pro הן האוזניות הראשונות מסוגן שאני נתקל בהן שנשמעות יותר טוב דווקא במצב אקטיבי ועוד עם הסרת רעשים. כן, אני ממליץ להאזין לאוזניות האלו רק במצב אקטיבי עם הסרת רעשים וכך עשיתי.

Plantronics BackBeat Pro – הייטק של אוזניות

היגיון אומר שאוזניות כגון ה- BackBeat Pro סביר להניח לא תוכננו להישמע מדוייקות או מאוזנות במיוחד, אלא מהנות, וזו בדיוק המסקנה שהגעתי אליה בעצמי. I Feel It Like You של Malia נשמע חלק ומפורט במידה הנכונה יחד עם בס רך וחם. Cherish The Day של Sade כלל קיק בס מצויין ועמוק והזמרת היתה במרכז הבמה ללא תחושה של הופעה ישר מול הפרצוף שלי. Ode to Billy Joe של Patricia Barber הדגים יפה מאד את ההבדל שמקבלים בבסים עם ובלי הסרת הרעשים. ללא הסרת הרעשים הקונטרה בס נשמע מנופח מדי ועם הסרת הרעשים הבס יותר התאזן.

ה- BackBeat Pro בהחלט היו מסוגלות לתת רושם של מצגת גדולה ומרחבית, כמו לדוגמא בקטע Angel From Montgomery של Chris Jones, שם התקבלה במה יחסית רחבה, בס עמוק, ופירוט במידה הנכונה. גם Sovngarde מפס הקול של המשחק Skyrim נשמע גדול ומרחבי, לא אופייני במיוחד לאוזניות סגורות. אם מעוניינים בהאזנה יותר אינטימית אז גם פה ה- BackBeat Pro לא אכזבו. בקטע "עדין" כמו Fairytale של Enya היתה הפרדת כלים מצויינת ותחושת קרבה למוזיקה, משהו שגם הסרת הרעשים של האוזניות עוזרת בו.

Plantronics BackBeat Pro – הייטק של אוזניות

חובבי אלקטרוניקה גם כן לא יתאכזבו. בקטעים כגון Woohoo של H.O.S.H או Humans של Art of Trance, היה בס עמוק ופאנצ'י יחד עם חתימת סאונד לא מחוספסת מדי או מעייפת. מה שכן, לא הכל מושלם ומי שמחפש סאונד יותר בכיוון המאוזן כנראה ירגיש שעם ה- BackBeat Pro ישנו דגש מוגזם בבס ואולי מידריינג' מעט "רחוק" מדי.

מבחינת התאמה לציוד, האוזניות באמת לא תוכננו לעבודה חוטית ככה שזה די מיותר. משהו שכן כדאי לשים לב אליו בעבודה אלחוטית הוא השימוש במכשיר תומך aptX על מנת להוציא את המקסימום שאפשר מתקן ה- Bluetooth.

מה לגבי המתחרים? האוזניות הכי דומות שבחנתי היו דגם ה- Over Ear האלחוטי של סדרת ה- Momentum M2 מבית Sennheiser. באופן כללי אני אהבתי יותר את הסאונד של ה- BackBeat Pro (במצב אקטיבי עם הסרת רעשים), כאשר יש להן בנוסף גם מגוון תכונות שאין ב- Sennheiser וגם מחיר יותר נמוך. לזכות ה Sennheiser ניתן לומר שהן בנויות ברמה גבוהה יותר, נראות הרבה יותר אופנתיות, בעלות הסרת רעשים מעט יותר טובה, נשמעות מצויין גם במצב פאסיבי, מתקפלות וכוללות נרתיק חצי קשיח בנוסף לנרתיק רך.

Plantronics BackBeat Pro – הייטק של אוזניות

סיכום

Plantronics הפתיעו אותי לטובה. החברה מציעה רק דגם אחד של אוזניות אלחוטיות בגודל מלא שמיועדות למוזיקה, אבל אלו התגלו כאוזניות מצויינות. ה- BackBeat Pro לא הולכות לסובב ראשים, או להפוך למוצר נחשק אצל קהל האודיופילים, אבל הן כן קולעות בדיוק לקהל היעד שלהן, כלומר משתמשי הסמארטפון שמחפשים אוזניות שימושיות עם סאונד מהנה.

ה- BackBeat Pro כוללות את כל התכונות השימושיות שצריך, כולל מענה לשיחה, שליטה במוזיקה, חיישנים, הסרת רעשים, עבודה אלחוטית, זמן סוללה ארוך ועוד. העניין הוא שכל זה מגיע גם יחד עם סאונד מהנה שמתאים למגוון של ז'אנרים, זאת כל עוד משתמשים במצב האקטיבי יחד עם הסרת הרעשים שיחדיו מפיקים את התוצאה הכי טובה עם האוזניות האלו.

Plantronics BackBeat Pro – מחיר מומלץ לצרכן: 990 ש"ח.

מוצרי Plantronics משווקים בישראל על ידי "סיגנט".

לדיון בנושא: Plantronics BackBeat Pro – הייטק של אוזניות


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

17:00
  /  
10.08.2015
  
מאת: איתי חזום

1