HEOS by Denon – ללא כבלים, ללא גבולות

מערכת מוזיקה אלחוטית בשליטה אזורית ואישית. כל מה שאתם צריכים זה רמקול אחד או יותר ואפליקציה חינמית לטלפון.


Denon

החברה הוקמה ב- 1910 כחברה לייצור תקליטים חד צדדיים וגרמופונים, כחברת בת של חברת הקלטות Nippon Chikuonki Shokai. במקור החברה נקראה DENki ONkyo Kabushikigaisha', ונהגתה ביפנית בקיצור – DEN-ON. במהלך המאה הקודמת עברה חברת האם והחברה עצמה מספר מיזוגים, כאשר האחרונה שבהם ב2002, מיזוג עם Marantz לכדי חברת D&M Holdings Inc.
כיום החברה מייצרת ומשווקת מספר פתרונות אודיו לצרכן הביתי.

מה זה HEOS?

זוהי סידרת מוצרי מולטירום (ועוד קצת) המאפשרת האזנה ושליטה במוסיקה (כתוכן פלייליסט או כסטרימינג מהרשת) לפי רמקול בודד או קבוצה של רמקולים. לסדרה ישמ מגוון דרגות של רמקולים (לפי גודל הספק), ומוצרים תומכים כמו פרה-אמפ להוספת מערכת קיימת לשליטה, מגדיל טווח רשת, מגבר מולטיזון, מגבר אלחוטי וכו'.
שווה לבקר באתר המושקע של הסידרה ולעיין במוצרים שהיא מציעה.
בסקירה אתמקד בשני מוצרים – שתי דרגות רמקולים, האחד נקרא HEOS 3 לחדרים קטנים והשני HEOS 5 לחדרים בינוניים. בסידרה ישנו גם HEOS 1, שניתן לחבר לו סוללה ולנייד אותו לכל מקום ו- HEOS 7 שנועד לחדרים גדולים וחוץ.

HEOS by Denon

 

הערות כלליות לפני שצוללים

לא יהיה כאן פירוט טכני יותר מהתיאור שמיזגתי לתוך ההתרשמות, כי פשוט אין באופן רישמי מהיצרן (כן, גם אותי זה הפתיע), וזה מראה על הכוונת המוצרים לקהל שפחות מתעניין בספסיפיקציות ומערכות סאונד בכלל. הדבר הכי קרוב לפירוט הטכני שמצאתי מהיצרן הוא מלל שיווקי ברובו. ניתן למצוא את הפרטים בתוך התיאורים בהמשך.
כמו כן נושא האפליקציה לשליטה בשני הרמקולים סקרתי בנפרד, מאחר והעבודה איתה שקולה עבור שני הרמקולים.

HEOS 3

מלבד הרמקול (שארוז בצורה יעילה ונוחה לשליפה) היה נחמד להתקל באלה:

HEOS by Denon

מימן לשמאל:
כבל רשת, כבל 3.5mm ושנאי (עם מתאם מקומי ומתאם אירופאי)

מה שמיחד את היחידה הזו היא ורסטיליות שלה. ניתן להשתמש בה בשכיבה (ויש מוד לכך באפליקציה) אפשר בעמידה (וגם לזה יש מוד). פונקציה זו מאפשרת גמישות אדירה במיקום הרמקול ברחבי הבית (במקרה שלי במטבח), והתאמת הצליל לצורת ההצבה מאזנת את הצליל באופן נעים לאוזן.
פונקציה מעניינת נוספת היא הואפשרות לצמד לרמקול אח תאום ולעבוד עם שניהם בתצורת סטריאו. מכלל היחידות שמוצעות, זו היחידה שהאופציות הנ"ל מתאפשרות.
בפנים ניתן למצוא יחידת הגבר דיגיטלית (Class D) בשני ערוצים, שני אלמנטים של של טווח רחב, בתמיכה של יחידת עיבוד DSP לאיזון טונאלי. על אף שני האלמנטים, היחידה פועלת במונו, אך הצליל מאוד מאוזן וכמעט ולא מורגש היעדר אלמנט הסטריאו. אין מידע על האלמנטים עצמם – אך ההספק הכולל של היחידה היא 22 וואט כש- 4 מתוכן זו הרשת.
מבחינת קישוריות ישנה תמיכה באלחוט בערוץ כפול, תמיכה בחיבור קווי ולהלן גם וגדלים:

HEOS by Denon

HEOS by Denon

HEOS by Denon

 

שקע פיזי נוסף ברמקול הוא חיבור 3.5mm שנועד הן לניגון ישיר ממקור והן לסינכרון הרמקול עם המכשיר השולט (באפליקציה).
מבחינת צליל הרמקול הקטן הזה מאוד מפתיע לטובה. נותן תחושה שממלא את החלל ללא מאמץ, במגוון גדול של מוסיקה. יש בו אלמנט מאוד כיפי בתפעול ובאיכות הצליל, מה שמעודד שימוש במוסיקת רקע תומכת עבודות מטבח. קיימת חולשה בחוסר שליטה בבס של המכשיר, במוסיקה מסויימת זה משתלב מעולה (מוסיקה שחורה, האוס ופופ) בסגנון אחר זה בולט בחולשתו (פולק, קלאסי). אולם לא הייתי זוקף עובדה זו לרעתו משתי סיבות – ברמת הציפייה, איכות ועוצמת הצליל שיצאו ממנו מפתיעים מאוד לטובה, והסיבה השנייה – הוא לא נועד להאזנה ממוקדת בחדר מבודד ונטול הדים, הוא נועד ממש למוסיקת כיף – ובכך הוא ממש מצטיין.

HEOS by Denon

HEOS by Denon

 

HEOS 5

מסתבר שזה סטנדרט:

HEOS by Denon

מימין לשמאל:
כבל רשת, 3.5mm, כבל שנאי ושנאי

הרמקול הזה נבדל מקודמו במספר פרמטרים. מלבד היותו הרבה פחות ורסטילי, בגלל גודלו ובגלל היעדר פונקציית העמדה, הוא נבדל גם בהגברה, באלמנטים ובסוגם. כאן ישנם 4 ערוצים של מגבר דיגיטלי (Class D), ל4 אלמנטים שהם 2 מיד וופרים ו2 טוויטרים. כמו כן ראדיאטור פאסיבי לאיזון בסים (שהחברה סופרת אותו כאלמנט נוסף). התוצר של הבנייה הזו הוא צליל הרבה יותר מאוזן מאחיו הקטן, הרבה יותר מדוייק ונאמן למקור וניתנת תחושה כאילו מנגן בסטריאו (וגם אם כן, האלמנטים קרובים מידי בכדי לקבוע זאת). למרות שהוא נעלה באיכות הצליל על קודמו, מצאתי את עצמי משתמש בו הרבה פחות. קשה למקם אותו במקומות צפופים כמו את אחיו הקטן, הוא מקובע על אוריינטציה אחת והמימדים שלו הדומים למימדי סנטר טיפוסי, מאפשר מיקום על מדף או על מזנון. אמנם הוא ממלא את החלל בצליל מאוד נעים ומאוזן, אך הוא מאוד מזכיר סאונד-בר במידת הורסטיליות עם איכויות נעלות על סאונד-בר טיפוסי. לטעמי מצויין בכדי ליצור מוסיקת רקע בסלון (אצלי 3 על 5 מטר בערך), על אף שהוא חזק מספיק בכדי להרעיד את הבניין הסמוך, מצויין ליצירת אווירה ולהאזנה אקראית, מהסוג של להיכנס הביתה ופשוט להפעיל בלי יותר מידי התארגנות ומחשבה. ובכך האפליקציה תומכת מצויין.

HEOS by Denon

HEOS by Denon

 

תכונות משותפות

מבחינת פורמטים נתמכים (וכאן הופתעתי קצת לרעה) בשניהם:

HEOS by Denon

 

בולט בהיעדרו פורמט מאוד נפוץ מבית Vorbis, הלא הוא ogg, וכן ההערה שבתחתית הטבלה – אי תמיכה בפורמטים מוגני DRM מבית אפל. אולם, בסך הכל, התמיכה רחבה.
התיפעול של הרמקולים דומה ופשוט, וזה מתחיל בסטאפ הראשוני וממשיך בתפעול יומיומי. למעשה, מהרגע שמוקמו פחות או יותר, ההתעסקות עם כולם דרך האפליקציה ממש זהה.
לשתי היחידות ישנו חיבור USB וחיבור 3.5mm, כמו כן כפתור ליצירת התחברות אלחוטית וכן כפתור Reset שקוע.

HEOS by Denon

HEOS by Denon

הפעלה ראשונה

בגדול, ניתן לחבר את הרמקול לרשת קווית, ומיד להזרים אליו ישירות מהסלולרי (מופיע כסטרימר ברשת) כל עוד הפורמט על הסלולרי עומד בדרישות הסף של הרמקול. ניתן לחבר ישירות אל כניסת ה-3.5mm וכן ניתן לחבר כונן לכניסת הUSB בכדי לנגן (לכך כבר דרושה האפליקציה).
אצלי הפורמט הוא ogg על המכשיר הנייד ועל כן שיטה זו לא נסקרה כאן, כמו כן מצאתי את חיבור ה-USB עובד בסך הכל לא רע, אם כי זה מסרבל את המערכת (להחזיק כונן מחובר אל רמקול). השימוש המרכזי שהכי התאים ליומיום שלי הוא תפעול דרך האפליקציה של DENON, תוך הזרמה משרת DLNA.
לשם חיבור אלחוטי של הרמקול יש להתחבר עם האפליקציה וכן לחבר את הרמקול והמכשיר הנייד (זה שמותקנת עליו האפליקציהו) לכניסת 3.5mm (לפי ההוראות), לשם זיהוי המכשיר והגדרת הרשת האלחוטית אוטומטית, בחירת הרשת וססמא ובכך זה מסתיים.
אישית העדפתי לעבוד בסופו של דבר בחיבור כבל רשת ישירות לרמקול ועל הסיבות לכך בהמשך.

HEOS by Denon

 

חיבור הרמקול קווית מאפשר לאפליקציה לזהות אותו ברשת דרך Add Device.
ניתן לערוך את הגדרות הרשת (למתן IP קבוע, הגדרות רשת אלחוטית וכו') דרך האפליקציה.
השלב הבא הוא שיוך לחדר בבית, דבר שיעזור מאוד לשלוט מאוחר יותר על מה מתנגן באיזה חדר.

HEOS by Denon

 

אפליקציה

בגדול, מאוד שימושית, עושה את העבודה לא רע בסך הכל, מביאה ערך מוסף של חיבור לחשבונות סטרימינג רבים ועדכניים ומאפשרת בניית רשימת השמעה והזרמה לא רק ממכשירים ניידים אלא גם משרת מקומי ברשת (מירב השימוש שביצעתי איתה). אבל מרגישה מיושנת (לא רק בעיצוב), לא אינטואיטיבית, עקומת הלימדה עליה סבירה, עם מעט באגים, לי חסרה העתקה של של רשימת נגינה מתוכה החוצה וכן חסר האפשרות להפעיל אותה כשעון מעורר מיד לתוך ניגון רשימת שירים שנקבעו מראש. דבר מציק נוסף בפתיחת ההתנסות איתה – יש צורך ביצירת שם משתמש וססמא, לרישום באתר Denon בכדי לאפשר עידכוני תוכנה וקושחה.

HEOS by Denon

מחפש עידכונים

HEOS by Denon

 

האפליקציה מאפשרת לאגד חדרים (רמקולים) לאשכולות נגינה ולאפשר ניגיון של אותו מקור על אותו אשכול, שזו המהות של המערכת.

 

HEOS by Denon

כל חדר בפני עצמו

HEOS by Denon

על ידי גרירה אחד על השני ניתן לאגד לאשכול בשליטה מרוכזת

הפיצ'ר הזה עובד מצויין בתנאי שכל הרמקולים באשכול מחוברים ברשת קווית. חיבור אלחוטי של אחד הרמקולים או יותר פשוט לא מאפשר שליטה סבירה בנעשה והתגובה אורכת מספר שניות, כנראה בכדי לודא שכל הרמקולים מגיבים יחד (וגם זה כושל יותר מידי פעמים), בנוסף לכך השליטה בווליום על גבול הבלתי אפשרית, כיבוי, הדלקה והחלפת שירים לעיתים גורמת לקריסות. כל זה לא קורה כשהרמקולים מחוברים קווית לרשת, רק מידי פעם לאגים של עד שנייה ופחות. בקיצור – נחמד, אבל זה לא זה. נראה לי שמגבלה זו פוגעת מאוד במהות הבסיסית של הרמקולים כמערכת מולטירום בשליטה מאוגדת (כי כבודדים הם מפתיעים מאוד לטובה).
התגובתיות של רמקול בודד מחובר אלחוטית היא טובה (פחות טובה מחיבור קווי) ודי דומה לתיפקוד של אשכול שכולו מחובר קווית (לאגים של עד שנייה מידי פעם, לא משהו משמעותי מידי לרמת התפעול).
אולם שווה לציין שבתקופה ששני הרמקולים אצלי (כמעט חודשיים) חוויתי 3 עידכוני תוכנה וקושחה של הרמקולים עצמם ושל האפליקציה שהוסיפו פיצ'רים נוספים בין עדכון לעידכון – דבר מעודד לכשעצמו מאחר ויוצר ציפייה לבשלות האפליקצייה והמערכת בכללותה.

 

HEOS by Denon

עכשיו מתנגן

 

HEOS by Denon

פלייליסט

 

HEOS by Denon

עריכת פלייליסט

אפשרויות נוספות שניתן למצוא הם שירותי סטרימינג שמתרבים מעידכון לעידכון (לחלקם יש צורך בשם משתמש וססמא), ניתן לערות דרך Music Resources תחת Online Music, מי יופיע בשער הראשי ומי לא. וכן כיוונון בס וטרבל בסיסיים, עריכה ידנית של הגדרות הרשת ועריכת שמם ומיקום הרמקול – תחת My Devices.
שרת DLNA ניתן להגדיר תחת Music Resources.

HEOS by Denon

שער ראשי של האפליקציה

 

HEOS by Denon

תצוגת שרת DLNA

 

HEOS by Denon

Settings

סיכום

הרמקולים טובים, מוציאים צליל מפתיע שעיקר מטרתו למלא את חלל החדר שבו מנגנים במוסיקה האהובה עליכם. השליטה בכל רמקול בודד מעולה, וזאת על אף האפליקציה הלא כל כך בשלה שמקבלת עידכונים בקצב טוב ומורגש היטב שיפור בתיפקוד האפליקציה והעלמות באגים (כמו קריסות בשבועים הראשונים שנעלמו עם אחד העדכונים) מעידכון לעידכון, מכאן שתחזוקת המוצר גבוהה ומעיד על המיקוד של Denon על משפחת המוצרים הזו. השליטה על אשכולות של רמקולים סבירה כל עוד הם מחוברים קווית, אולם השליטה קשה ומגמגמת מאוד, ולעיתים מגיבה באופן בלתי צפוי כשהם מחוברים אלחוטית.

מחירים:
דגם 3: 2390 ש"ח
דגם 5: 2990 ש"ח

לדיון בנושא: HEOS by Denon – ללא כבלים, ללא גבולות


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

23:00
  /  
15.08.2015
  
מאת: ufffnick

1