B&O H6 + H8 – הזוג המעוצב מדנמרק

BANG & OLUFSEN זה אחד השמות שקופצים לראש כשחושבים על מוצרי אודיו מעוצבים לבית. מה קורה כשנותנים להם לעשות אוזניות? ...


על היצרן

B&O או BANG & OLUFSEN הוא יצרן למוצרי צריכה אלקטרונים אשר נוסד בדנמרק בשנת 1925 על ידי Peter Bang ו Svend Olufsen. החברה מתמחה בציוד אודיו ויז'ואל שכולל מערכות סאונד ומסכי טלוויזיה עם דגש חזק בכל הקשור לעיצוב חיצוני. כיום החברה גם מתכננת מערכות סאונד לחלק מהדגמים היוקרתיים של יצרני הרכב, כאשר מותג ה B&O PLAY או BeoPlay משמש ליצוג המוצרים היותר ניידים כמו אוזניות ורמקולים אלחוטיים.

B&O H6 + H8 – הזוג המעוצב מדנמרק

על האוזניות

ל B&O מספר דגמי אוזניות, כאשר דגמי ה- H6 ו H8 הם הבכירים שבהם. היצרן לא נכנע לטרנדים ושומר על מסורת העיצוב שלו גם עם האוזניות האלו.

H6

אוזניות ה- H6 הן הגדולות בהיצע והיחידות אשר מגיעות בתצורת Over Ear, כלומר יושבות מסביב לאוזן. מדובר באוזניות סגורות בגודל ממוצע ומשקל יחסית קל, כאשר מבחינה חיצונית בהחלט ניתן לראות את ה- DNA העיצובי של B&O שלא חסכו בשום פינה. הפדים בכל אוזנייה עשויים מעור כבש, החלק העליון של הקשת מצופה בעור פרה שלפי היצרן מקבל "אופי" עם הזמן, כל צד של האוזנייה מסומן באותיות גדולות בחלק הפנימי וכל החלק החיצוני של כל אוזנייה עשוי מאליומיניום שעבר תהליך Anodizing. האוזניות נראות פנטסטי, איכות הבניה מעולה והן מרגישות יוקרתיות על אף המשקל היחסית נמוך.

B&O H6 + H8 – הזוג המעוצב מדנמרק

בהיבט השימושי, ה- H6 כוללות מנגנון שמסובב כל אוזניה, אך הן אינן מתקפלות. בכל צד של האוזניות קיים שקע עבור הכבל, אבל בפועל צריכים להשתמש רק בשקע אחד, איזה שרוצים. השקע שנותר פנוי יכול לשמש למטרת שרשור לזוג נוסף של H6 בשביל לחלוק את המוזיקה עם מאזין נוסף! באריזה מצורפים כבל עם מיקרופון ונרתיק רך.

B&O H6 + H8 – הזוג המעוצב מדנמרק

ה- H6 הן אוזניות נוחות, אוטמות טוב ואינן לוחצות מעבר לרצוי, אבל הפדים, שמיועדים להקיף את כל האוזן, לא באמת יצליחו לעשות זאת אצל כל אחד. בנוסף, לא הייתי מתנגד, למרות איכות הפדים הטובה, לאופציה של פדים מבד כגון Velour אשר יותר יתאימו לקיץ הישראלי. בהיבט הטכני, ה- H6 עושות שימוש בדרייבר בקוטר 40mm שפונה בזוית קטנה אל האוזן, בעלות עכבה של 30Ω ורגישות של 97dB.

H8

אוזניות ה- H8 הן, נכון לזמן כתיבת המאמר, ספינת הדגל בהיצע האוזניות של B&O. מדובר באוזניות סגורות מסוג On Ear, כלומר יושבות על האוזן וכאלו שיכולת לעבוד גם באופן פאסיבי וגם באופן אלחוטי בתקן ה- Bluetooth. פיצ'רים נוספים כוללים תמיכה בתקן ה- aptX שמאפשר הזרמת תוכן באיכות CD דרך Bluetooth ומנגנון הסרת רעשים אקטיבי שניתן להפעלה גם במצב אלחוטי וגם במצב פאסיבי.

B&O H6 + H8 – הזוג המעוצב מדנמרק

כמו ה- H6, גם ה- H8 נראות ובנויות נפלא ועושות שימוש באותם החומרים ושפת עיצוב. האוזניות מעט יותר כבדות מדגם ה- H6, אבל עדיין יחסית קלות משקל. ה- H8 הן האוזניות הראשונות מסוגן שנתקלתי בהן שמאפשרות שליפה והחלפה של הסוללה הפנימית. זו אגב, נטענת תוך כ- 3 שעות ומספיקה לעבודה אלחוטית של 14 שעות עם הסרת רעשים, 16 שעות ללא הסרת רעשים ו 35 שעות עם הסרת רעשים בלבד. באריזה מצורפים כבל סטנדרטי, כבל USB לטעינה, מתאם לשקעים במטוס ונרתיק רך.

B&O H6 + H8 – הזוג המעוצב מדנמרק

 בהיבט השימושי, ה- H8 כוללות מנגנון שמסובב כל אוזניה, אך הן אינן מתקפלות. שליטה באוזניות לא נעשית במשהו כל כך "מיושן" כמו כפתורים/בוררים, אלא על ידי החלקת האצבע על האוזנייה הימנית. סיבוב האצבע במעגל מעלה/מוריד את עוצמת השמע, נגיעה עוצרת את המוזיקה או עונה לשיחה, החלקת האצבע קדימה/אחורה מעבירה את השירים והחלקה מעלה/מטה מתפעלת את מנגנון הסרת הרעשים. לצערי, אני לא אהבתי במיוחד את חוויית השימוש במנגנון השליטה הזה, ומצאתי את עצמי כל הזמן מחפש עם האצבע את המעגל שמשמש לשינוי עוצמת השמע, מה שגרם לכך שכל הזמן עצרתי את המוזיקה בטעות, או גרוע מזה, התקשרתי בטעות למישהו… מצד שני, עם התרגול העסק נהיה יותר נוח.

ה- H8 הן אוזניות נוחות בשביל On Ear, אינן לוחצות מעבר לרצוי והאטימה מצויינת אפילו ללא שימוש בהסרת הרעשים שהיתה מוצלחת למדי. בהיבט הטכני, ה- H8 עושות שימוש בדרייבר בקוטר 40mm ובמצב פאסיבי מציגות עכבה של 33Ω ורגישות של 99dB.

מדידות

הגרף:

  • Frequency Response: על היענות התדרים אפשר לקרוא כאן. ניתן לראות בגרף דברים כגון האיזון הטונאלי של האוזניות, כמה נמוך הן יורדות בבסים, האם ישנם רזוננסים לא רצויים, ועוד.
  • Impedance: על עכבה אפשר לקרוא כאן.

מקרא:

  • ציר מאוזן: ציר התדרים כאשר הבסים (Bass) מצד שמאל, מידריינג' (Midrange) באמצע, וטרבל (Treble) מצד ימין.
  • ציר מאונך שמאלי: הפרשי עוצמה בדציבלים (dB). המספרים בגרף אינם מעידים על העוצמה האמיתית, אלא רק על ההפרשים.
  • ציר מאונך ימני: נתון העכבה באום (Ω).

סוגי גרפים:

  • גרף אדום: מייצג את ה Frequency Response של צד ימין.
  • גרף כחול: מייצג את ה Frequency Response של צד שמאל.
  • גרף שחור: מייצג את העכבה.

H6

B&O H6 + H8 – הזוג המעוצב מדנמרק

Frequency Response: תוצאה יחסית מאוזנת למעט שקע חזק האיזור ה- 7-8kHz. ישנה התאמה טובה בין צד שמאל לימין למעט בבס ובאיזור ה- 3-7kHz.

Impedance: האוזניות מציגות עכבה יחסית יציבה שתואמת למפרט הטכני ונעה רק מעט מעל ל- 30Ω.

H8

B&O H6 + H8 – הזוג המעוצב מדנמרק

Frequency Response: בגרף האדום ניתן לראות את התוצאה במצב פאסיבי, בגרף הכחול את המצב האקטיבי ובגרף הירוק את המצב האקטיבי עם הסרת הרעשים. כל המצבים מעט שונים אחד מהשני, אבל בכולם התוצאה לא מאוזנת ומאד בצורת V, כלומר עם מידריינג' מאד שקוע. התאמה סבירה בין צד שמאל לימין (לא מופיע בגרף).

Impedance: במצב פאסיבי האוזניות מציגות עכבה יחסית יציבה שתואמת למפרט הטכני ונעה באיזור ה – 33Ω.

האזנה

ציוד:

  • ממיר DAC משולב עם קדם מגבר: Burson audio HA-160D.
  • Samsung Galaxy S3.

על מנת לתאר במילים יפות את חווית ההאזנה שלי, קיים פה ושם שימוש במונחים סובייקטיביים כמו בהיר/קטיפתי/חד/במה וכו', אלו נתונים לפרשנות אישית, ולכן אינם תמיד מתארים את מה שאתם חושבים שזה אומר. מדובר על הרשמים האישיים שלי, עם המוזיקה שאני בחרתי ועם הציוד שברשותי, ולמישהו אחר עם טעם מוזיקלי אחר וציוד אחר, האוזניות יכולות להישמע שונה לגמרי, אז נא לקחת את זה בחשבון. מי שרוצה לדעת אם האוזניות נשמעות לטעמו פשוט יצטרך ללכת ולהאזין להן.

H6

אוזניות ה- H6 כוללות סאונד שהייתי קורא לו "בוגר". אלו אינן אוזניות עם בס מנופח ומודגש, מידריינג' "מרוחק" וגבוהים "יבשים". הן יותר בכיוון של איזון "מנומס", כזה עם מצגת מפורטת ופתוחה אבל ממש לא בהירה או "מתכתית", מידריינג' מאוזן ובס עמוק "ורך" אבל לא מודגש או חזק.

אין ספק שמדובר באוזניות שהייתי מגדיר כ Allrounders מצטיינות, אבל גם פה תמיד יש הסתייגויות קטנות לכאן או לכאן. חובבי בס פאנצ'י לא יקבלו את מבוקשם שכן ה- H6 מציגות בס יותר לכיוון העמוק ורך, נוסף על העובדה שהוא אינו מודגש במיוחד יחסית לשאר התדרים. קטע כגון Ode to Billy Joe של Patricia Barber מדגים את זה היטב. הקונטרה בס נשמע יחסית מאוזן, לא "קופסאתי" והתמזג טוב עם שאר האלמנטים בקטע. כנ"ל ב- Long After Your Gone של Chris Jones, שבנוסף נשמע מפורט ואוורירי במידה הנכונה.

B&O H6 + H8 – הזוג המעוצב מדנמרק

אם אתם אוהבים לשבת בשורה הראשונה ולהיות "קרובים" לזמרים, אז ה- H6 לא ממש מכוילות לכיוון הזה. אני חושב שהאוזניות מאפשרות ישיבה כמה שורות מאחורי השורה הראשונה ולי זה התאים בול. מה לגבי "טמפרטורה"? מי שאוהב מצגת "חמה" גם לא יקבל את זה עם ה- H6, אבל מצד שני גם לא מדובר באוזניות "קרות". הסאונד מפורט, הפרדת הכלים מצויינת ולדעתי יש להן "נצנוץ" מיוחד בתדרים הגבוהים, אבל האוזניות אינן כאלו שיחשפו כל פרט קטן ונסתר בהקלטה באופן שעלול להפריע. קטע כגון Full Nelson / Perfect Way מהופעה חיה של Marcus Miller הדגים את זה יפה. הכלים, ובמיוחד כלי הנשיפה היו במקום טוב באמצע ולא הרגישו מאחורי פרגוד מצד אחד, או סנטימטר מהאוזן שלי מצד שני. קטע כגון Dreaming of the Crash של Hans Zimmer כולל פתיחה יחסית שקטה ופה ה- H6 עשו יופי של עבודה, אבל יכול להיות שחלק מהמאזינים יעדיפו "לשמוע" מעט יותר. בהמשך הקטע נכנס בס עמוק וגם פה ה- H6 עשו עבודה נאמנה וספקו בס עמוק ונעים.

חובבי אלקטרוניקה לא צריכים לחשוש, כי גם פה ה- H6 מספקות את הסחורה, פשוט תלוי לאיזה כיוון אתם מכוונים. קטע כגון Woohoo של H.O.S.H כלל את הבס העמוק הזה שאני תמיד מחפש ובסה"כ נשמע פתוח וחלק, אבל בשביל מצגת מעט יותר "קטיפתית" ובס שממש בועט, תאלצו לחפש במקום אחר, כמו ב- H8 לדוגמא…

H8

אוזניות ה- H8 הן "חיה" שונה למדי מדגם ה- H6 וזה דבר שאני נתקל בו הרבה עם אוזניות שהן אחיות לאותה המשפחה. הדבר הראשון שעשיתי היה לבדוק מהם ההבדלים בין מצב עבודה פאסיבי לאלחוטי ומה קורה כאשר מצרפים את הסרת הרעשים האקטיבית. לשמחתי, ה- H8 הן אוזניות מהסוג שנשמעות יותר טוב דווקא במצב עבודה אלחוטי. לצערי, הן גם אוזניות מהסוג שנשמעות פחות טוב ברגע שמפעילים את הסרת הרעשים האקטיבית, אבל זו "מחלה" של רוב האוזניות בסגנון. מכיון שהסרת רעשים זה מלכתחילה משהו שלא כל אחד אוהב, ומכיון שעבודה אלחוטית זה בעצם כל הקטע של ה- H8, אני חושב ש B&O השיגו פה את המטרה. חוץ מזה, כשרוצים להירדם במטוס או באוטובוס, הרוב יעדיף ממילא להפעיל את הסרת הרעשים בלבד ולא לשמוע מוזיקה.

מכיון שמצב עבודה אלחוטי ללא הסרת רעשים הוא זה שנשמע הכי מוצלח לדעתי, זה המצב שבו האזנתי. בוא נחזור רגע ל- H6, אם יש להן סאונד שאני מגדיר "כבוגר", עושה רושם שעם ה- H8 מקבלים סאונד יותר "צעיר". הדבר הראשון שמבחינים בו הוא בס מודגש וחזק. לא מנופח או "קופסאתי", אבל יחסית לשאר הספקטרום הוא בהחלט מושך צומת לב רבה לעצמו. מפה ואילך ישנה ירידה מתונה שכוללת מידריינג' יחסית רחוק ותדרים גבוהים על הצד היותר "רגוע", אבל לא ברמה שגורמת להאזנה להיות כמו מאחורי פרגוד.

B&O H6 + H8 – הזוג המעוצב מדנמרק

בקטע Full Nelson / Perfect Way מהופעה חיה של Marcus Miller, הכלים היו ברורים, אבל היתה תחושה של ישיבה בשורה העשירית, צמוד לסאבוופרים… מהנה? אני מניח. אופטימלי? לא במיוחד, לפחות לא בקטע הזה. תחושה דומה, אבל יותר מוצלחת, היתה עם הקטע The Sojourn Of Arjuna של Victor Wooten. הפירוט והפרדת הכלים היו, באופן צפוי, על הצד הרגוע, אבל הבס היה מוצלח, גם פאנצ'י וגם עמוק עם מלא “Thump”. הבעיה היא שהבס מעט משתלט על הסאונד והתוצאה מעט מוגזמת מדי פה ושם, כמו לדוגמא בקטע No Sanctuary Here של Chris Jones שפשוט נשמע מנופח מדי ולא מפורט מספיק.

ה- H8 בהחלט יכולות לקלוע למטרה, עם התוכן הנכון. לדוגמא, Claire Cadillac של Malia נשמע גדול, "בשרני" ולא בהיר כמו שהוא עלול להיות עם חלק מהאוזניות. חובבי אלקטרוניקה קצבית בהחלט יאהבו את ה- H8. Endorphins של John Tejada ו Much Better של Saccao, Rafael Cerato נשמעו כמו עמידה ממש מול הרמקולים במועדון, רק בלי הכאב אוזניים.

מבחינת התאמה לציוד, ה- H6 הגיעו לעוצמות האזנה סבירות עם ה Samsung S3 שבעל יציאת אוזניות לא חזקה במיוחד, אבל התוצאות כמובן יהיו תלויות במכשיר שבשימוש. במקרה שלי, קיבלתי תוצאות נהדרות גם עם שימוש בהגברה חיצונית, אבל לא מדובר בחובה. עם ה- H8, כבר מדובר באוזניות שכל הקטע שלהן זה שימוש אלחוטי, אבל במידה ונגמרת הסוללה, לא יהיו בעיות להניע אותן ממכשיר נייד, כאשר במצב אלחוטי הן הגיעו לעוצמות האזנה מספקות בהחלט.

B&O H6 + H8 – הזוג המעוצב מדנמרק

מה לגבי המתחרים? במקרה של ה- H6 ישנן מתחרות כגון גרסת ה Over Ear הפאסיבית של ה Momentum M2 מבית Sennheiser. איכות הבניה והנוחות דומים, אבל ה- H6 עוקפת בכמה נקודות. במקרה של הסאונד, אני העדפתי את ה- H6 שנשמעו יותר מפורטות ועם בס יותר מאוזן ועמוק, אבל לא מדובר פה בנוק אאוט וזה יכול בקלות ליפול יותר על טעם אישי. מי שמחפש סאונד יותר "סלחני", אבל עדיין יחסית מאוזן, כנראה יעדיף את ה- OPPO PM-3, אך יאלץ להסתפק בעיצוב ואיכות בניה יותר שגרתיים. אם חשקה נפשכם בסאונד עוד יותר מפורט ופתוח מזה של ה- H6, אתם תקבלו את מבוקשכם עם ה- Audio Technica ATH-M70x, אבל אתם תקריבו בדרך את איכות הבס ותאלצו להתפשר המון באיכות הבניה. ה- Denon AH-MM400 מסוגלות לספק תוצאה מעט יותר מפורטת מזו של ה- H6, אבל האיזון נוטה לבס יחסית יותר מנופח ומצגת פחות מאוזנת באופן כללי.

במקרה של ה- H8, גרסת ה On Ear האלחוטית של ה- Momentum M2 מבית Sennheiser מספקות סאונד מעט פחות מוצלח לדעתי, עם נקודות שאינן חזקות לכאן או לכאן והסרת רעשים טיפה פחות טובה, אך איכות הבניה והעיצוב ברמה דומה. מצד שני, גרסת ה Over Ear האלחוטית של אותה הסדרה תספק לדעתי סאונד עדיף למעט בכל הקשור לפאנץ' ועומק אבסולוטי בבס. ה- Backbeat Pro של Plantronics מפיקות סאונד יותר מוצלח לדעתי, כולל בס יותר מאוזן אך עדיין מודגש ועמוק יחד עם מצגת יותר מפורטת, כאשר כל זה מושג עם הסרת רעשים פעילה. ה- Backbeat Pro גם בקבוצת מחיר הרבה יותר נמוכה יחסית ל- H8, יותר נוחות לשימוש וגם כוללות עוד פיצ'רים כגון חיישנים ושבב NFC. לעומת זאת, ה- H8 כוללות עיצוב ואיכות בניה גבוהים יותר בכמה ליגות, בעלות הסרת רעשים מעט יותר מוצלחת ונשמעות יותר טוב במצב עבודה פאסיבי.

סיכום

כאשר יצרן גדול ומוכר כמו B&O מחליט להיכנס לתחום האוזניות, חלק עלולים לחשוב שהנה "עוד יצרן" שמחליט להוציא אוזניות לשוק הזה שממילא רווי יותר מדי, אבל בפועל התוצאה שונה. B&O באמת התשתדלו כאן, ודגמי ה- H6 ו H8 הן אוזניות שמעוצבות ובנויות לתפארת, אבל עושות מעבר לזה ומפיקות סאונד מהנה, כל אחת בדרך היחודית שלה.

ה- H6 הן אחת האוזניות שיותר נהניתי להאזין להן בתקופה האחרונה. הן מפיקות מצגת על הצד היותר מאוזן, עם נגיעה של פירוט במקומות הנכונים ובס עמוק ונעים. ה- H8 לעומת זאת באות "לתת בראש" ולא מתביישות בזה. עם יכולת עבודה אלחוטית והסרת רעשים אקטיבית, מדובר באוזניות שהעיצוב האלגנטי שלהן עלול להטעות אז תכינו את עצמכם לפני שאתם מאזינים.

BeoPlay H6 – מחיר מומלץ לצרכן: 1,800 ש"ח.
BeoPlay H8 – מחיר מומלץ לצרכן: 2,200 ש"ח.

מוצרי BeoPlay משווקים בישראל על ידי "ביקונקט טכנולוגיות".

לדיון בנושא: B&O H6 + H8 – הזוג המעוצב מדנמרק


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

14:00
  /  
01.12.2015
  
מאת: איתי חזום

1