סים מקומי, סים עולמי, חבילת גלישה לחו''ל או רק Wi Fi? בדקנו את הפתרונות שלכם לפסח

לקראת הפסח חברות הסלולר משחרות לפתחנו ומציעות פתרונות טובים ופחות טובים כדי להשאיר אותנו מחוברים לאינטרנט בכל מקום בחו"ל. אז ...


כשנוסעים לחו"ל, אנחנו רוצים בד"כ שתהיה לנו האופצייה להיות מחוברים לאינטרנט עם הסמארטפון, גם כדי לקבל את היכולת לנווט עם Waze וגוגל מפות, וגם כדי להישאר בקשר עם הנשארים בארץ וגם עם השותפים שלנו לטיול למקרה שמתפצלים או הולכים לאיבוד.

גלישה מזדמנת דרך הסים הקבוע שלנו היא יקרה מאוד וכיום רוב החברות גם חוסמות אותה כדי שלא ניקלע לחיובים של אלפי שקלים. מפורטות כאן כמה מהאופציות הזולות יותר העומדות לרשותנו.

סים מקומי

זוהי האופצייה שהיא בד"כ הזולה ביותר, בד"כ בין 5 ל-15 יורו, אך לא תמיד, וזה תלוי במדינה בה תהיו. חסרון נוסף – בד"כ לא תוכלו להיות מחוברים כבר בשדה התעופה, שם נוהגים לקחת מחירים יקרים יותר, אלא תצטרכו לחפש (עדיף להתכונן מראש עם כתובת) חנות המוכרת סים מקומי. נפח הגלישה אותו תרכשו נמחק בד"כ אחרי 30 יום או תקופה קצרה יותר (כלומר, לא תוכלו להשתמש שוב בסים לאחר חודש ללא רכישה מחדש של חבילת גלישה) ובנוסף, ישנן מדינות כמו איטליה וצרפת, בהן רכישת סים היא הליך מתיש הכולל את צילום הדרכון שלכם בחנות.
כמו כן, אם אתם מטיילים בכמה מדינות סמוכות, תצטרכו לרכוש בכל מדינה סים מקומי חדש, ואז לא בטוח שמדובר בעסק משתלם.
באתר המצויין הזה תוכלו למצוא מדריך להשגת סים מקומי עם גלישת אינטרנט סלולרית עבור כמעט כל מדינה בעולם. קחו בחשבון שמדובר בשוק מאוד דינמי, וייתכן שפה ושם הוא לא יהיה מעודכן ומדוייק.

סים עולמי

בשנים האחרונות החלו להימכר ע"י מספר חברות סימים עולמיים, המתאימים למדינות רבות ומציעים גלישה בחו"ל. האופצייה הזו הייתה עד לא מזמן יקרה ולא משתלמת, אבל יוצאת דופן כאן, ולטובה, היא חברת פלאפון, שהכריזה לאחרונה על שירות חדש המיועד לכולם ולא רק ללקוחותיה – תמורת 99 ש"ח תקבלו את ה-Global SIM, סים Prepaid הכולל 1GB גלישה בכ-100 מדינות בעולם.

נכון, 99 ש"ח ל-1GB הם לא מחיר זול, וסים מקומי בחו"ל כמעט תמיד יהיה זול יותר, אבל הסים העולמי הזה מביא את היתרונות המשמעותיים הבאים:

  • הסים נמכר לכולם ולא רק למנויי פלאפון.
  • הסים נפרד מהסים הקבוע שלכם והוא Prepaid, כלומר: אין חוזה מול פלאפון ואין חיובים מפתיעים ולא צפויים בכרטיס האשראי.
  • לנפח הגלישה אין הגבלה בזמן! כלומר – אם גלשתם בחופשה אחת ב-200MB, עדיין יישארו לכם 800MB לחופשות הבאות, ובכך חסכתם כסף רב לעומת סים מקומי, שבו בד"כ רוכשים כמות נכבדת של גלישה אך בפועל מנצלים רק חלק זעום ממנה.
  • אם במהלך השהייה בחו"ל ניצלתם את כל החבילה הגלישה נעצרת, אך אפשר לרכוש 1GB נוספים מיידית.
  • פלאפון נותנת אפשרות לחיוג חינם למוקד שירות ותמיכה טכנית עבור רוכשי הסים.

מתי הסים העולמי הזה כדאי במיוחד?

  • כאשר אתם נוהגים לצאת לחופשות קצרות יחסית.
  • כאשר אתם מטיילים ביותר ממדינה אחת (ואז לא צריך לרכוש בכל מדינה סים מקומי חדש).
  • כאשר הליך רכישת הסים המקומי מסובך מהרגיל (למשל, באיטליה, שם צריך לצלם דרכון ולעשות אקטיבציה מורכבת של חבילת הגלישה).
  • כאשר סים מקומי הוא יקר (למשל, ארה"ב).
  • כאשר אתם משתמשים בסמארטפון בעיקר לניווט, גלישה קלה ותוכנות מסרים כמו What App ו-Telegram, וב-Wi Fi במלון ובבתי קפה ומסעדות לשימושים כבדים יותר.

מתי הסים העולמי לא כזה להיט?

  • כאשר אתם מתכננים שימוש כבד בסמארטפון בחו"ל כמו סרטונים בפייסבוק וביוטיוב גם כאשר אין לכם קליטת Wi Fi.
  • כאשר אתם מטיילים במדינה אחת בלבד, שבה מאוד פשוט וזול לרכוש סים מקומי (למשל – תאילנד / גרמניה / אוסטריה / ספרד).
  • כאשר אתם חייבים להיות זמינים במספר הקבוע שלכם. יש לציין ש-WhatsApp ימשיך לעבוד גם בהחלפת מספר. פתרון נוסף אפשרי הוא להשתמש במכשיר נוסף או בסמארטפון שיש לו מקום ל-2 סימים.

סים מקומי, סים עולמי, חבילת גלישה לחו

חבילת גלישה על הסים הקבוע שלכם

חבילה לחו"ל על הסים הקיים הינה הכי פשוטה לתפעול. אין צורך להחליף סים בסמארטפון, נשארים עם המספר הקבוע שלכם, ובמקרה של טיול במספר מדינות תיהנו מגלישה רציפה גם לאחר חציית הגבול ביניהן. החסרון הוא כמובן המחירים שלא תמיד הם אטרקטיביים לעומת סים מקומי או סים עולמי.
נציין כאן מה מציעות חברות הסלולר השונות לקראת החגים למי שנוסע לחו"ל ורוצה לגלוש ללא החלפת סים:

  • גולן טלקום מציעה ללקוחותיה בלבד ורק במסלול ה-99 ש"ח נפח גלישה של 6GB ב-23 מדינות בעולם – לאחרונה גם ארה"ב, שבלטה בחסרונה בעבר, התווספה לרשימה המכובדת. אם תרצו לעבור לקראת הנסיעה למסלול ה-99 ש"ח ואז חזרה למסלול המוזל הקבוע שלכם, תיאלצו להיפרד כל פעם מ-50 ש"ח נוספים.
    כמו כן, מציעה גולן טלקום 100MB גלישה ליום תמורת 29 ש"ח ליום ב-37 מדינות.
  • הוט מובייל מציעה מספר חבילות, כאשר הזולה מביניהן במחיר 89 ש"ח וכוללת 600MB גלישה וגם דקות ו-SMS-ים במחיר מוזל של 69 אג' ליחידה.
  • פרטנר מציעה חבילה מעניינת רק ללקוחותיה שבה משלמים 199 ש"ח עבור נפח גלישה של 3GB, כאשר שימוש ב- WhatsApp, Waze ופייסבוק הינו ללא הגבלה.
  • סלקום נותרה מאחור ומציעה ב-199 ש"ח (שוב, רק ללקוחותיה) חבילה הכוללת 500MB וגם 100 דקות ו-100 SMS-ים. תמורת 100 שקלים נוספים תקבלו 1GB וגם 250 דקות ו-250 SMS-ים. 

רק Wi-Fi

זוהי כמובן האופצייה הכי זולה, שלא עולה כלום בד"כ. רוב המלונות כיום מציעים גלישה בחינם, וכמעט כל בית קפה או מסעדה בהם תשבו ישמחו לתת לכם לגלוש אצלם, וגם אם יש הגנה עם סיסמא, המלצרים ישמחו לתת לכם את הסיסמא. כמו כן, חברת בזק מציעה לאחרונה לכל לקוחותיה גלישת Wi Fi חינמית בנקודות רבות ברחבי העולם.
החסרון הוא כמובן המרדף הבלתי פוסק אחרי נקודות Wi Fi זמינות, ולא תוכלו להשתמש באופן מלא בתוכנות ניווט אונליין כמו Waze וגוגל מפות. היתרון – חינמי לחלוטין בד"כ, ואולי בכלל אנחנו רוצים להתנתק קצת? 

אז מה דעתכם? איך אתם מתכננים לסדר לעצמכם גלישה סלולרית בטיול הבא לחו"ל?

לדיון בנושא: סים מקומי, סים עולמי, חבילת גלישה לחו"ל או רק Wi Fi? בדקנו את הפתרונות שלכם לפסח


10:00
  /  
11.04.2016
  
מאת: דורון נמרוד

1