Creative Outlier – שימושיות זה שם המשחק

אוזניות ה- Outlier של Creative לא מנסות להמציא מחדש את הגלגל, אבל הן כן מנסות לדחוס לתוכו כמה שיותר. האם ...


על היצרן

Creative היא חברה אשר נוסדה בסינגפור ב- 1981 ומתמחה במוצרים לשוק המחשוב הביתי, כאשר היא מוכרת בעיקר בזכות מותג ה- Sound Blaster ששימש לשיווק כרטיסי הקול שלה במשך הרבה שנים. כיום החברה משווקת מגוון מוצרים כולל רמקולים, אוזניות, כרטיסי קול ועוד.

Creative Outlier – שימושיות זה שם המשחק

על האוזניות

ה- Outlier הן אוזניות On Ear, כלומר יושבות על האוזן, אשר משתייכות למגוון האוזניות האלחוטיות של Creative, שבמקרה הזה יותר מכוונים אותן לצרכן האקטיבי, זה שמחפש אוזניות עם התאמה לפעיליות שונות מאשר ישיבה במשרד. הן ממוצבות נמוך יחסית לאוזניות אלחוטיות אחרות במבחר של היצרן, אבל הן עדיין עשירות בתכונות ואני מתכוון לתכונות באמת שימושיות.

בראש ובראשונה מדובר כמובן באוזניות אלחוטיות אשר עובדות, איך לא, בתקן ה- Bluetooth. יחד עם זה מתלווים כל העזרים שבדר"כ כלולים באוזניות מהסוג הזה, כולל מענה לשיחות, שליטה בעוצמת האזנה והעברת שירים. אפשר לשדך את האוזניות למכשיר הטלפון באופן הרגיל או בעזרת הקרבת הטלפון לאוזניות ושימוש בשבב ה- NFC שבאוזנייה הימנית.

הסוללה הפנימית ב- Outlier נטענת במלואה תוך שעתיים, כאשר טעינה מלאה מספיקה ל- 10 שעות האזנה או 8 שעות דיבור. טווח העבודה של האוזניות עומד על מקסימום 10 מטרים, כאשר האוזניות אינן תומכות בתקן ה- aptX אשר מיועד לשפר את איכות השמע ב- Bluetooth. במידה והסוללה נגמרת, עדיין אפשר להשתמש באוזניות בעזרת הכבל המצורף.

Creative Outlier – שימושיות זה שם המשחק

מעבר לתכונה האלחוטית, ה- Outlier מצויידות בעוד שתי תכונות שימושיות. אחת מהן היא נגן MP3 פנימי אשר בנוי באוזניות עצמן. ישנו שקע לכרטיס זיכרון מסוג MicroSD (עד 32GB) וככה אפשר להאזין למוזיקה ללא צורך להיסחב עם מכשיר הטלפון. התכונה מאד שימושית למי שעוסק בפעילות ספורטיבית כמו ריצה או אימנים במכון כושר, ובאמת שהייתי רוצה לראות עוד אוזניות שמכילות נגן MP3 פנימי. מה שכן, השימושיות של הנגן, באופן די צפוי, מוגבלת למדי בעקבות המחסור בתצוגה, אבל עדיין אפשר להעביר שיר קדימה ואחורה, להעביר בתוך השיר ולדלג בין ספריות. במידה ומעוניינים לעצור את ניגון המוזיקה באופן זמני, פשוט לוחצים על כפתור ההפעלה. על מנת לחסוך הוצאה/הכנסה של כרטיס הזיכרון, האוזניות מאפשרות העברת שירים אל הכרטיס על ידי חיבור ישיר של האוזניות אל המחשב.

תכונה שניה מעניינת באוזניות היא החיבור למחשב. ה- Outlier יכולות להתחבר למחשב כמו כרטיס קול USB ועל ידי כך עוקפות את כרטיס הקול הפנימי של המחשב. גם פה ישנה בעיה קטנה – החיבור למחשב הוא כאמור עם כבל USB ולא כבל 3.5mm, מה שאומר כבל יחסית נוקשה ולא נוח. מי שמעוניין יכול לרכוש מתאם Bluetooth אלחוטי על מנת להיפטר מהכבל. בנוסף, משתמשים יכולים להתקין את ה- Sound Blaster Control Panel ועל ידי כך לשחק עם הסאונד של האוזניות. כמו עם הנגן MP3, גם את התכונה הזו היה נחמד לראות באוזניות אחרות בסגנון. לפי חוברת ההוראות של האוזניות, הן יכולות להתחבר ב- USB גם למכשיר טלפון, אך לא היה פירוט מעבר לזה וגם לא היה מצורף כבל מתאים.

Creative Outlier – שימושיות זה שם המשחק

האריזה של ה- Outlier פשוטה ובסיסית, כאשר הרוכש מקבל את האוזניות, כבל USB, כבל 3.5mm ו- 6 זוגות של טבעות בצבעים שונים אשר מיועדות להעניק קצת "אופי" למראה החיצוני. לא מצורף נרתיק רך/קשה לאחסון או מתאם לשימוש במטוס. איכות הבניה של האוזניות אינה יוצאת דופן ופלסטיקית למדי, הקשת מרגישה זולה במיוחד, אינה כוללת שום סוג של ריפוד כזה או אחר ואחד הצדדים, שמשמשים לכיוון, זז באופן יותר חופשי מהשני. בנוסף, חבל שאין אופציה לפדים מבד כגון Velour אשר יותר יתאימו לקיץ הישראלי.

בכל הקשור לנוחות השימוש, ה- Outlier אינן מושלמות. אמנם מדובר באוזניות מאד קלות משקל וכאלה שאינן לוחצות מעבר לרצוי, אבל מכיון שהקשת אינה כוללת שום ריפוד, מי שמגלח את הראש ירגיש בחוסר נוחות מאד מהר. בנוסף, הפדים אינם בעלי חופש תנועה לצדדים, מה שמגביל מעט את הנוחות, האטימה מרעשים אינה מזהירה וכבל ה- 3.5mm, במידה ומעוניינים להשתמש בו, עבה מדי ולא גמיש מספיק. בהיבט הטכני, ה- Outlier עושות שימוש בדרייבר דינמי קטן בקוטר 32mm, בעלות עכבה של 24Ω ונתון רגישות לא ידוע.

מדידות

הגרף:

  • Frequency Response: על היענות התדרים אפשר לקרוא כאן. ניתן לראות בגרף דברים כגון האיזון הטונאלי של האוזניות, כמה נמוך הן יורדות בבסים, האם ישנם רזוננסים לא רצויים, ועוד.
  • Impedance: על עכבה אפשר לקרוא כאן.

מקרא:

  • ציר מאוזן: ציר התדרים כאשר הבסים (Bass) מצד שמאל, מידריינג' (Midrange) באמצע, וטרבל (Treble) מצד ימין.
  • ציר מאונך שמאלי: הפרשי עוצמה בדציבלים (dB). המספרים בגרף אינם מעידים על העוצמה האמיתית, אלא רק על ההפרשים.
  • ציר מאונך ימני: נתון העכבה באום (Ω).

סוגי גרפים:

  • גרף אדום: מייצג את ה Frequency Response של צד ימין.
  • גרף כחול: מייצג את ה Frequency Response של צד שמאל.
  • גרף שחור: מייצג את העכבה.

Creative Outlier – שימושיות זה שם המשחק

Frequency Response: תוצאה יחסית אופיינית לאוזניות בסגנון. ישנו דגש בכל איזור הבס והמידריינג' התחתון עם תדרים גבוהים אשר יורדים בעוצמה בצורה חדה. ישנה התאמה לא טובה בין צד שמאל וימין, כאשר לא נמדדו הבדלים בין מצב עבודה חוטי לאלחוטי.

Impedance: עכבה יחסית יציבה אשר עומדת בממוצע על 24Ω ותואמת למפרט הטכני.

השפעת טבעת הגומי על התוצאה

Creative Outlier – שימושיות זה שם המשחק

Frequency Response: לפי היצרן, הסרה של טבעות הגומי מגבירה את תדרי הבס, אבל בפועל אין כמעט שום שינוי למעט דווקא באיזור המידיירנג'.

Creative Outlier – שימושיות זה שם המשחק

האזנה

ציוד:

  • ממיר DAC משולב מגבר אוזניות: Burson audio HA-160D.
  • Samsung Note Edge.

על מנת לתאר במילים יפות את חווית ההאזנה שלי, קיים פה ושם שימוש במונחים סובייקטיביים כמו בהיר/קטיפתי/חד/במה וכו', אלו נתונים לפרשנות אישית, ולכן אינם תמיד מתארים את מה שאתם חושבים שזה אומר. מדובר על הרשמים האישיים שלי, עם המוזיקה שאני בחרתי ועם הציוד שברשותי, ולמישהו אחר עם טעם מוזיקלי אחר וציוד אחר, האוזניות יכולות להישמע שונה לגמרי, אז נא לקחת את זה בחשבון. מי שרוצה לדעת אם האוזניות נשמעות לטעמו פשוט יצטרך ללכת ולהאזין להן.

ה- Outlier הן לא אוזניות יקרות או כאלה שמכוונות לקהל האודיופילי, ככה שהציפיות שלי היו בהתאם. באופן כללי אין לי ניסיון מי יודע מה מוצלח עם אוזניות On Ear בכל הקשור לאיכות סאונד, וה- Outlier אינן שונות. קודם כל אני חייב לציין שה- Outlier הן האוזניות הראשונות שהיו אצלי למבחן שבאמת נשמעו יותר טוב אחרי "הרצה". אני לא באמת הרצתי אותן, אבל כן שמתי לב, בקלות יתרה, שאחרי מספר האזנות הבס הפך מקטן ומעוות להרבה יותר הדוק, פאנצ'י ונקי. יכול להיות שמדובר במקרה נקודתי, ויכול להיות שזה ככה עם כל האוזניות של הדגם.

באופן כללי התוצאה אופיינית למה שאני שומע בדר"כ עם אוזניות דומות וזה כולל מצגת לא מאוזנת, עם דגש באיזור הבס וגבוהים מונחתים. אלו אינן אוזניות סופר "יבשות" כמו שכבר יצא לי לשמוע והאזנה אינה מרגישה כאילו יש פרגוד בין האוזניות לאוזניים, אבל מצד שני גם פירוט זה ממש לא הקטע פה והרבה קטעים היו חסרים בפתיחות באוקטבות העליונות.

בהתחשב בקהל היעד של אוזניות כאלו, אני ציפיתי לבס כבד ומודגש, וזה בערך מה שקיבלתי, אבל לא בדיוק. הבס ב- Outlier יותר נוטה לדגש במיד באס והוא חסר בעומק ורכות. לפי היצרן, הסרה של טבעות הגומי שמסביב לכל אוזנייה אמורה להגביר את התדרים הנמוכים וגם לספק בס יותר "הדוק". בפועל הבחנתי בממש מעט יותר פאנץ' בבס, אבל זהו פחות או יותר ולא הייתי מגדיר תצורה אחת כיותר טובה מהשניה.

Creative Outlier – שימושיות זה שם המשחק

אני לא רוצה להשאיר רושם שהמצגת הכללית גרועה, שכן כבר היו אצלי אוזניות דומות שעולות פי כמה וכמה שלא נשמעו הרבה יותר טוב, אבל הציפיות צריכות להיות במקום. במידה ומאזינים בסביבה רועשת, אז מי שמחפש בידוד רעשים טוב כנראה יצטרך לחפש משהו אחר שכן האטימה אינה מזהירה, אבל מצד שני מי שכן רוצה להיות "מודע" לסביבה, כמו אלו שרצים ברחוב, דווקא יאהב את העובדה שהמאזין עדיין נשאר קצת קשור לעולם החיצוני. למרות שאני לא אוהב שאוזניות יותר מדי לוחצות, במקרה הזה עוד קצת לחץ היה משפר גם את האטימה וגם את הבס.

מבחינת התאמה לציוד, ה- Outlier הן אוזניות שכל הקטע שלהן הוא שימוש אלחוטי, אבל בלי קשר, ה- Samsung Note Edge הניע אותן בקלות עם חיבור ישיר בכבל, כאשר בעבודה אלחוטית או ב- USB מהמחשב, עוצמת השמע היתה מספקת בהחלט ואף יותר גבוהה מזו שקיבלתי עם הטלפון. למי שתוהה, שימוש במגבר חיצוני היה מיותר לגמרי ולא הניב יתרון כזה או אחר.

מה לגבי המתחרים? ה- Backbeat Pro של Plantronics הן אוזניות גדולות מסוג Over the Ear, כלומר מסביב לאוזן, ככה שהן פחות ניידות בהשוואה ל- Outlier, אבל הן יותר נוחות, כוללות הסרת רעשים אקטיבית ונשמעות הרבה יותר טוב בכל אספקט. מצד שני, הן עולות יותר מכפול, אינן כוללות נגן MP3 פנימי או יכולת להחבר למחשב ככרטיס קול חיצוני ונשמעות במיטבן רק במצב אקטיבי עם הסרת רעשים. אוזניות ה- Sense הן כמו גרסת On the Ear של ה- Backbeat Pro ויותר יתאימו להשוואה הזו. מעבר לזה, כל דגם אלחוטי On the Ear שבחנתי עולה פי כמה וכמה בהשוואה ל- Outlier ולכן אני לא אבצע השוואה איתם.

Creative Outlier – שימושיות זה שם המשחק

סיכום

אוזניות אלחוטיות הן ללא ספק טרנד שבא להישאר ואף להתפתח. ה- Outlier מראות שאפשר לעשות איתן עוד דברים מעבר לעבודה אלחוטית כגון הוספת נגן MP3 פנימי ועבודה ככרטיס קול חיצוני עם מחשב. בסה"כ מדובר באוזניות לא נוחות במיוחד, אך קטנות וקלות משקל, אשר מספקות שימושיות גבוהה למשתמש שזקוק לתכונות שיש להן. איכות הסאונד סבירה ואופיינית לאוזניות בסגנון, אך לא תתאים למי שמחפש מצגת מאוזנת ו/או עשירה.

Creative Outlier – מחיר מומלץ לצרכן: 399 ש"ח.

אוזניות Creative משווקות בישראל על ידי "ביקונקט טכנולוגיות".

לדיון בנושא: Creative Outlier – שימושיות זה שם המשחק


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

22:00
  /  
27.08.2016
  
מאת: איתי חזום

1