Audiophilleo1 – ממיר USB ל-S/PDIF

Audiophilleo היא חברה קטנה מפורטלנד המספקת מוצרי אודיו לשוק המחשב האישי אשר צובר תאוצה גם אצל האודיופילים. בדקנו האם ה-Audiophilleo1, ממיר מ-USB ...


היצרן

Audiophilleo היא חברה קטנה מפורטלנד, אשר הוקמה על ידי Philip Gruebele במטרה לספק מוצרי אודיו לשוק המחשב האישי. מיותר לציין כי שוק זה צובר תאוצה גם אצל האודיופילים (אני מניח שהשם זה שילוב של "אודיופיל" ושמו של מייסד החברה).

Audiophilleo מתגאים בעובדה שהם לא משתמשים בחומרה/תוכנה קיימים, אלא עושים שימוש בחומרה/תוכנה אשר ייחודיים להם ומתכננים מוצרים על טהרת עקרונות הנדסיים ומפרט טכני מאד קפדני. נכון להיום החברה משווקת באופן ישיר שני מוצרים: Audiophilleo1 וה Audiophilleo2 – ממירים מ USB ל S/PDIF אשר מיועדים למשתמשי מחשב כאלטרנטיבות טובות לטרנספורטר חיצוני. אמנם הביקורת היא על דגם 1, אבל שני הדגמים זהים, כאשר דגם 1 כולל מספר תכונות נוספות.

הממירים

לטענת היצרן, שני דגמי Audiophilleo כוללים בראש ובראשונה Jitter נמוך מאד. הם מציינים שמדובר על נתון שהם מדדו באופן קפדני ביותר ואינם מתביישים לפרסם אותו לעומת "יצרנים אחרים". הסיבה העיקרית ל-Jitter הנמוך היא כמובן השימוש בממשק USB מסוג Asynchronous אשר מאפשר לממיר ה DAC לשלוט בשעון הפנימי שלו במקום לתת למחשב לעשות זאת ועל ידי כך למזער בעיות תזמון. בנוסף, לדעתם השימוש "בשעון תדרים" קבוע שאינו ניתן לשינוי תורם בנוסף להנמכת הJitter. כמו שכתבתי במאמר על ה DACport, נושא ה-Jitter מחולק לשני מחנות – אלו שטוענים שזו בעיה שחלפה מן העולם ואלו שמעצימים את החשיבות שלה. לאיפה אתם משתייכים?

הדגמים כוללים בנוסף מספר תכונות שאינן קיימות בממירים אחרים מסוג זה כגון: חיבור ישיר ל DAC ללא צורך בכבל קואקסיאלי (אפשר כמובן גם עם כבל), ספק כוח לכניסת ה usb שמופרד מיציאת ה S/PDIF, יכולת עדכון קושחה ועמידות מוחלטת בפני ויברציות (בתאוריה כל מכשיר בסגנון עמיד באותה המידה, אך Audiophilleo מדגישים את העניין). שני הדגמים תומכים בניגון קבצים מסוג 24/192KHz כולל גם 24/88KHz, 24/176KHz.

דגם ה 1 כולל מספר תכונות נוספות כגון: מסך OLED עם תצוגת מצב מפורטת ותפריט עזרה, טריגר 12v להפעלת מגברים (שכולל ספק כוח חיצוני משלו), בדיקה של Bit for Bit על מנת לוודא אם המחשב משנה את הסיגנל, סימולטור Jitter על מנת לשמוע את השפעת ה Jitter על הסאונד (אני לא שמעתי הבדלים), "כבל וירטואלי" על מנת לדמות כביכול שינויים בסאונד שנובעים מהחלפת כבל (קצת מיותר לדעתי אבל שיהיה), ב-Audiophilleo קוראים לזה "Changing the edge transition speed of the SPDIF electrical signal" ומאפשרים בחירה מתוך חמישה מצבים, ואחרון חביב רסיבר לשלט רחוק.

המוצר מגיע באריזה ספרטנית משהו אבל זה לא מפריע שכן קהל היעד של המכשיר לא מחפש אריזות יפות. בערכה מקבלים את המכשיר (שמסך ה OLED שלו מכוסה בסרט דביק שמשאיר לכלוך שצריך לנקות…), מתאם BNC ל BNC (למטרת חיבור ישיר), מתאם BNC ל RCA, כבל usb, ספק כוח חיצוני לטריגר 12v (כולל מתאמים למדינות שונות), רסיבר אינפרא אדום, וממיר 3.5מ"מ סטריאו לשניים מונו לטריגר 12v (שכולל את הכיתוב RadioShack).

המוצר עצמו בנוי טוב. המסך ברור והשליטה בתפריטים (בעזרת ג'ויסטיק קטן) פשוטה גם ללא הסברים. התצוגה כוללת דברים כמו עוצמת שמע, דגימת כניסה/יציאה, גרף ספקטרום סטריאו ועוד.

משתמשי XP צריכים לדעת שהתמיכה של המכשיר היא חלקית ורק לאחר עדכון הקושחה ישנה תמיכה פחות או יותר מלאה (אני משתמש ב XP וחבל שהמכשיר אינו מגיע כבר עם הקושחה הכי עדכנית לפני המשלוח). משתמשי ויסטה או 7 לא יחוו בעיות. לאחר העדכון לגרסה האחרונה, הדבר העיקרי שמבחינים בו בנוסף לתיקוני באגים שונים, הוא הממשק הגרפי המשופר והנאה יותר.

מפרט טכני

כניסות: USB
יציאה: קואקסיאלית מסוג BNC (כולל מתאם ל RCA או חיבור BNC ישיר ל DAC)
ממשק: usb מסוג Asynchronous
דגימה נתמכת: 44.1khz, 48khz, 88.2khz, 96khz, 176Khz, 192Khz
רזולוציה נתמכת: 16bit, 24bit
Jitter: 8ps RMS Period Jitter, 8ps RMS phase jitter 10Hz to 100Khz, 14ps RMS phase jitter 1Hz to 100Khz
מקור כוח: USB
מערכות הפעלה: Windows, OSX, Linux

מבחני האזנה

ה Audiophilleo חובר ישירות (ללא כבל) לשקע ה BNC בממיר/מגבר אוזניות Benchmark DAC1. השוואות נעשו עם החיבור הקואקסיאלי בלוח האם במחשב – כביכול האופציה הסטנדרטית והנחותה ביותר. התוכנה בה נעשה שימוש היא ה J.River media center עם דרייבר ה-Asio4All.

מכיוון שאני מאזין למוסיקה עם אוזניות (Sennheiser HD555), ככה גם נעשו הבדיקות.

על מנת לתאר במילים יפות את חווית ההאזנה שלי, קיים פה ושם שימוש במונחים סובייקטיביים כמו בהיר/מלטף/חד/במה וכו', אלו נתונים לפרשנות אישית ולכן אינם תמיד מתארים את מה שאתם חושבים שזה אומר. מדובר על הרשמים האישיים שלי, עם הציוד שברשותי ולמישהו אחר בעל ציוד אחר, המוצר יכול להישמע שונה לגמרי, אז לקחת את זה בחשבון.

(Yellow Flag (Remastered 

מסשן ההאזנות שעשיתי, הדבר העיקרי ששמתי לב אליו עם ה Audiophilleo זה השיפור בגבוהים. הכל נהיה יותר "קטיפתי" ופחות "מחוספס". ישנם קטעים שזה בא יותר לידי ביטוי וישנם כאלו שנשמעו אותו הדבר. Flag (אלבום אלקטרוניקה "קלאסי" של הצמד השוויצרי) זה אלבום שבו שומעים את השיפור די בבירור. ההיי האט בקטעים כמו Tied up ו Tide up in red נשמע יותר כמו היי האט ופחות כמו משהו מסונתז וקולות הרקע נשמעו יותר "מפוקסים". בקטע המוכר (והמאד עמוס) The race הפרדת הכלים ("סאונדים" יותר נכון) היתה מעט יותר מוצלחת עם ה Audiophilleo. בקטע Otto de Catania הגיטרות נשמעו יותר נעימות לאוזן והגבוהים שוב היו יותר "קטיפתיים".

Enya – And winter came

ל Enya יש נטייה להוציא אלבומים קצרים מדי בשביל הז'אנר הזה לדעתי והאלבום האחרון שלה אינו יוצא דופן (45 דקות, לא כזה נורא כמו אלבום אחר שלה שתקתק 37 דקות…) אבל עם התוצאה אי אפשר להתווכח. קולה של Enya יכול להישמע מעט "מחוספס" בידיים הלא נכונות וה  Audiophilleo הצליח גם פה למרוח מעט "חמאה על הטוסט". אמנם מדובר על אלבום מעט יותר מגוון מיצירות קודמות של הזמרת האירית אבל הסגנון עדיין מאד מזוהה איתה. בהקדמה של O come O come Emmanuel Enya נשמעת כאילו לקחה סוכרייה של וורטרס אוריג'ינל לפני ההקלטה (אם הבנתם אותי). בקטע Last time by moonlight מרגישים את האפקט גם בקולות הרקע (שזה בעצם קולה של Enya שעבר כמה וכמה הכפלות). בקטע My! My! Time flies! הכלים ברקע (במיוחד "הגיטרות") נשמעו יותר "ממוקדים" ופחות צורמים.

Sara K – Live in Concert

למי שלא מכיר Sara k מכונה "מלכת האודיופילים" אבל בשיר הראשון בהופעה הזמרת טוענת שהיא לא יכולה להיות "מלכת האודיופילים" כי אין לה כתר J. הכל מינימליסטי – רק הזמרת בליווי כריס ג'ונס (והגיטרה שלו כמובן). כבר על השיר הראשון שומעים את השיפור על הגיטרה שנשמעת כעת פחות "מלוכלכת". בקטעים Anymore ו All your love הגיטרה שוב מקבלת הילה פחות "מתכתית". מה שכן העדפתי מעט יותר את קולה של הזמרת דווקא ללא ה Audiophilleo…

Loreena mckennitt – The visit

אני זוכר שהסיבה שבגללה שמעתי לראשונה את האלבום הזה הייתה לאחר ששמעתי את הקטע המצוין Bonny portmore בסרט Highlander III. הסרט לא מוצלח אבל האלבום זה סיפור אחר. השיר נשמע אחלה גם עם ה Audiophilleo וגם בלי (הייתי אפילו אומר שזה עניין של טעם). בקטע All souls night לעומת זאת ל Audiophilleo היה את היתרון הברור עם כלים שנשמעו יותר "בפוקוס". הנבל בקטע Courtyard lullaby לא נשמע שונה עם ה Audiophilleo אבל שוב קולה של הזמרת היה מעט יותר "קטיפתי" ולכן יותר לטעמי.

סיכום

מצד אחד יכול להיות שפשוט היציאה הדיגיטלית מהמחשב לא עושה חסד עם התוכן ושימוש ביציאה הדיגיטלית של כרטיס קול טוב היתה גורמת לי להגיע למסקנות שונות, ומצד שני יכול להיות שה Audiophilleo באמת תורם לתוצאה עדיפה (מסיבה כזו או אחרת).

בכל מקרה הדבר הראשון שצריך לדעת פה זה ש Audiophilleo אינם לבד בשוק וישנה תחרות מיצרנים אחרים בתחום או מיצרנים שמתחילים להציע ממירי DAC עם ממשק usb אסינכרוני במחיר יותר עממי מבעבר. שימוש ב Audiophilleo יכול להיות אופציה מאד פורייה אבל לא לשכוח שזה רק רכיב אחד במערכת ושמומלץ להשתמש ב DAC טוב על מנת להוציא את המיטב מהמכשיר.

בסופו של יום, ה Audiophilleo לא גרם ל DAC שלי להפוך למשהו שהוא לא, הוא פשוט העניק לו כמה נקודות נוספות ולפעמים לחובב האודיו זה כל מה שצריך.

מחיר: $895 ($495 לדגם ה Audiophilleo 2 אשר חסר תצוגה).

המותג Audiophilleo חסר נציגות בארץ ומוצריו ניתנים לרכישה ישירות מאתר היצרן.

להמשך הדיון בנושא Audiophilleo1 – ממיר מ-USB ל-S/PDIF

Thanks to Audiophilleo for providing us the product for review

חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
19.12.2010
  
מאת: איתי חזום

1