מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



ברזיל


   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
omrir
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 08, 2010
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 38

 #1  נשלח: ב' 08/02/2010 2:01
ברזיל

שלום לכולם,אני קורא בפורום כבר תקופה די ארוכה, אבל לא כתבתי כאן עדיין.

אני קולה בג'ין כחודשיים-שלושה, ונהנה מאוד מכל מה שקשור בתהליך הקלייה והרכבת התערובות.

עד כה, בחיפושים אחר עוד ועוד סוגים של קפה ירוק, נתקלתי בשלושה זנים של קפה מברזיל: "סרדו", שאפשר להשיג אצל רוני בפ"ת ובאמיגו, "סנטוס" שמוכרים ב"קופי טיים", ו"סן סילבסטר" ב"אווא קפה" בחיפה.

"סרדו" נחמד כבסיס, אבל יש לו טעם די מריר ב40-50 אחוז שאני משאיר לברזיל במרבית התערובות. "סן סילבסטר" אפילו יותר מר ו"סנטוס" - דווקא מאוד טעים, שוקולדי ומאוזן.

אלא מאי? אותו סנטוס נמכר ב85 ש"ח לק"ג, בעוד ש"סרדו", הנפוץ, ניתן להשגה ב40 ש"ח לק"ג.

מישהו נתקל בדרך זולה יותר להגיע ל"סנטוס" ? או אולי בזני קפה ברזילאים מוצלחים באותה מידה ובמחיר לא כל כך גבוה?

עמרי
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
itzik_vip (איציק)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Nov 16, 2007
הבעות תודה: 19
מספר הודעות: 965

 #2  נשלח: ג' 09/02/2010 1:45

http://www.hometheater.co.il/vt105353.גיליתי-מכרה-זהב
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
omrir
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 08, 2010
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 38

 #3  נשלח: ג' 09/02/2010 23:56

itzik_vip כתב:
http://www.hometheater.co.il/vt105353.%D7%92%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%AA%D7%99-%D7%9E%D7%9B%D7%A8%D7%94-%D7%96%D7%94%D7%91


וואו! זה בהחלט נראה שווה את הנסיעה לצפון. תודה!

יש למישהו תשובה לשאלה השנייה שלי? אילו עוד זנים מברזיל זמינים בישראל? מישהו משתמש בבסיס פחות קונבנצינלי בתערובות ולא קיבל קפה חמוץ/דליל?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 523
מספר הודעות: 9186

 #4  נשלח: ד' 10/02/2010 0:00

omrir כתב:
מישהו משתמש בבסיס פחות קונבנצינלי בתערובות ולא קיבל קפה חמוץ/דליל?


אני מאוד לא אוהב ברזיל. אלא אם אני קולה אותו מאוד כהה, אני תמיד מקבל חמיצות שמאוד לא נעימה לי.
ממליץ לך לנסות גוואטמלה/תימן בתור בסיס. הרבה יותר סמיך ומעניין, לטעמי.

היום קליתי בורונדי חד-זני. מקווה לתת חוו"ד מחר/תיים.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
omrir
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 08, 2010
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 38

 #5  נשלח: ד' 10/02/2010 0:12

moti_r כתב:
omrir כתב:
מישהו משתמש בבסיס פחות קונבנצינלי בתערובות ולא קיבל קפה חמוץ/דליל?


אני מאוד לא אוהב ברזיל. אלא אם אני קולה אותו מאוד כהה, אני תמיד מקבל חמיצות שמאוד לא נעימה לי.
ממליץ לך לנסות גוואטמלה/תימן בתור בסיס. הרבה יותר סמיך ומעניין, לטעמי.

היום קליתי בורונדי חד-זני. מקווה לתת חוו"ד מחר/תיים.


מעניין, אצלי זה די הפוך: אני אוהב ברזיל כי הוא בסיסי ושוקולדי וגואטמלה יוצא אצלי די חמוץ, גם בקלייה כהה. ברובריקה של "מרכז אמריקה" בתערובות אני בד"כ שם קוסטה ריקה.

אני מאוד אוהב תימן, אבל קשה לשתות אותו באופן קבוע כחד-זני. הוא מאוד עז-טעם.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 144
מספר הודעות: 1945

 #6  נשלח: ד' 10/02/2010 0:17
ברונדי.

אוקי,היום כבר לא התאפקתי ועשיתי סיבתח על הקפה מברונדי,ביום שבת קליתי את הפולים הללו,קליה כהה כמובן,כ-15 שניות בתוך פיצוץ שני,להלן התרשמות.

בעל גוף מאוד סמיך,ארומטי למדי,מתוק מאוד וסיום עז,מרגיש אותו דקות רבות מאוד מסוף הלגימה,נטול חמיצות לחלוטין (כנראה בגלל הקליה הכהה יחסית)מומלץ ביותר.
מזכיר מאוד את הבוגיסו מאוגנדה.

גם אני לא מחבב במיוחד את הקפה מברזיל,הקפה מקוסטריקה חמוץ מידי לטעמי.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 251
מספר הודעות: 4792

 #7  נשלח: ד' 10/02/2010 1:54

יוסי - איך משהו יוצא לך חמוץ? אם תקלה כהה יותר אתה עלול לקבל פחם טהור...
_________________
חבר במועדון מורידי המנות
(חלמית)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 144
מספר הודעות: 1945

 #8  נשלח: ד' 10/02/2010 19:27

hosq כתב:
יוסי - איך משהו יוצא לך חמוץ? אם תקלה כהה יותר אתה עלול לקבל פחם טהור...


לא יצא חמוץ בכלל אני שונא חמוץ,פחם?,הקליה שלי מחווירה לעומת הקליה האיטלקית לאספרסו,או הווינאית והצרפתית.

ברצינות,אני חושב שקליה כהה מוציאה מהקפה יותר טעמים מאשר קליה בהירה,רק צריך להתרגל אליה.

אגב,פחם טהור מביא מזל,תשאל את ברט ומרי פופינס .
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 251
מספר הודעות: 4792

 #9  נשלח: ה' 11/02/2010 11:06

אני לא יודע אם קליה כהה מוציאה יותר טעמים, אבל נראה שהטעמים שיוצאים חזקים יותר
מה שכן, גיליתי שזה לא פשוט לקלות כהה מאוד

_________________
חבר במועדון מורידי המנות
(חלמית)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
גורו קפה
גורו קפה

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 520
מספר הודעות: 4618

 #10  נשלח: ה' 11/02/2010 11:16

אני גם מעדיף לקלות יחסית כהה והאמת שבג'ין זה יחסית קל.

לגבי הברזיל מה רע בסראדו ? אני חושב שהוא מעולה וממש מעשיר את התערובת.

לקחתי מאמיגו קילו מהאורגני שהיה (כבר נגמר) ה BURBON ARABICA והוא פשוט מצויין כבסיס.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 56
מספר הודעות: 866

 #11  נשלח: ה' 11/02/2010 17:28

כפיר_ש כתב:
אני גם מעדיף לקלות יחסית כהה והאמת שבג'ין זה יחסית קל.


לאחרונה התחלתי לקלות כמות קטנה יחסית של פולים חד זניים בקלייה כהה מאוד (אמצע פיצוץ שני). אני משתמש בהם כתוספת טעם לקליות יותר שגרתיות, והתוצאה מצויינת בעיני.

תועלת נוספת שאני מקבל מהקליות האלה היא בכך שאני יכול לתעד את הפיצוצים ולהעזר ב"ממצאים" בקליות הבאות. בצורה כזו אני יכול לשלב בתערובת זנים שונים שגראף הקלייה שלהם דומה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
גורו קפה
גורו קפה

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 520
מספר הודעות: 4618

 #12  נשלח: ו' 12/02/2010 0:40

האמת שאני מעדיף להרכיב את התערובת ואז לקלות הכול יחד, משום מה יוצא יותר הומוגני כאילו הכול מתחבר יחד ...

כנראה שלא סתם האיטלקים אוהבים כהה, יש משהו נחמד במרירות שמתלווה לקפה קלוי כהה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 144
מספר הודעות: 1945

 #13  נשלח: ו' 12/02/2010 1:01

מה שכן, גיליתי שזה לא פשוט לקלות כהה מאוד[/quote]

הכי קל בעולם לשרוף את הקפה כשקולים אותו בקליה כהה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
גורו קפה
גורו קפה

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 520
מספר הודעות: 4618

 #14  נשלח: ו' 12/02/2010 1:08

דווקא עם הג'ין זה לא נורא ... שורפים קצת בהתחלה אבל דיי מהר לומדים מתי לעצור (שוב כל אחד וטעמו האישי כמובן).
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית

  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
  קוד: קוד אבטחה
  הקש קוד:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה
תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht