מחבר |
הודעה |
 |
lumberjack חבר פעיל

 הצטרף בתאריך: Jan 03, 2011 הבעות תודה: 3 מספר הודעות: 50
|
#1
נשלח: א' 06/05/2012 8:28
|
|
מאצר מיני אלקטרונית טוחנת לאט?
|
|
|
בוקר טוב,
ברשותי המטחנה הנ"ל והזמן הממוצע לטחינת 18 גרם קפה עומד על כ- 24 שניות.
האם סביר ?
בנוסף, בטחינה קיימים קצת גושים ויש צורך לעיתים ב WDT.
בחליטה מתקבל כ- 60CC ב- 30 שניות.
ניסיתי קפה קנוי + קליות בג'ין.
הקפה לא שומני.
תודה
|
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
|
joncafe (יונתן)גורו קפה

 הצטרף בתאריך: Nov 26, 2009
מיקום: צפון הבעות תודה: 104 מספר הודעות: 2328
|
#2
נשלח: א' 06/05/2012 9:37
|
|
|
|
|
טיפה איטי אבל לא בסדרי גודל. לי יש מאצר מיני עם מחלק מנות (לא אלקטרונית) ולוקח כ-10 עד 12 שניות למנה בודדת של כ-10 גר'. הזמן תלוי בקפה ובעובי הטחינה כמובן. אם יש לך גושים זה בד"כ קורה בטחינה יחסית דקה, ובטחינה דקה זמן הטחינה ארוך יותר, כך שזה די מתחבר עם ההגיון.
המאצר מיני לא מהירה מאד. למעשה, כשהחלפתי למאצר מהרוקי שהיתה לי קודם הופתעתי מכך שזמני הטחינה לא שונים בהרבה בין המטחנות.
_________________ Everything should be made as simple as possible, but not simpler |
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
דבוטאנט (עפר ש)אחראי תחום קפה

 הצטרף בתאריך: Nov 26, 2009
מיקום: כפר סבא הבעות תודה: 1124 מספר הודעות: 11679
|
#3
נשלח: א' 06/05/2012 9:53
|
|
|
|
|
אם אתה רוצה טחינה מהירה יותר תעלה למאצר סופר ג'ולי.
ההיי קפה שלי טוחנת 7 גרם ב 2 שניות בערך.
טחינה דקה מאוד מאוד זה יהיה 4 שניות אולי.
_________________ זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן) |
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
hosq כתב קפה

 הצטרף בתאריך: Nov 26, 2009 הבעות תודה: 275 מספר הודעות: 4967
|
#4
נשלח: א' 06/05/2012 10:31
|
|
|
|
|
התאוריה שלי היא, שזמן הטחינה משתנה מעט מאוד בין סוגי קפה שונים למכונה מסויימת. כלומר, אם קפה מסויים דורש טחינה דקה יותר יחסית לאחר, זה אומר שאם תטחן אותו באותו העובי כמו האחר (כלומר ללא כוונון של המטחנה) הוא ייטחן מהר יותר יחסית אליו.
_________________ what's next? |
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
lumberjack חבר פעיל

 הצטרף בתאריך: Jan 03, 2011 הבעות תודה: 3 מספר הודעות: 50
|
#5
נשלח: א' 06/05/2012 19:01
|
|
|
|
|
תודה רבה.
בנוסף נתקלתי בסוג של "מוד" למאצר - הסרת הרשת ביציאה.
עפ"י המפרסם קיים פחות ביזבוז של קפה והוא יוצא יותר "אורירי".
מצורפת תמונה להמחשה.
למישהו יש ניסיון ?
|
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
eky (איקי ציפל)חבר פעיל מאוד

 הצטרף בתאריך: Dec 09, 2009
מיקום: תל מונד הבעות תודה: 12 מספר הודעות: 208
|
#6
נשלח: א' 06/05/2012 20:41
|
|
נשמע מעניין
|
|
|
גם אני אשמח לשמוע אם מישהו עשה את זה לפני שאני מפרק
|
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
דבוטאנט (עפר ש)אחראי תחום קפה

 הצטרף בתאריך: Nov 26, 2009
מיקום: כפר סבא הבעות תודה: 1124 מספר הודעות: 11679
|
#7
נשלח: א' 06/05/2012 21:52
|
|
|
|
|
מהניסיון שלי עם ההייקפה (בנויה כמו מאצר סופר ג'ולי) בלי רשת דווקא יש גושים אבל המהירות טחינה שם הרבה יותר גבוהה אז זה אולי אחרת.
_________________ זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן) |
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
|
moti_r (מוטי)עורך ראשי HTCafe

 הצטרף בתאריך: Nov 11, 2004
מיקום: ישראל הבעות תודה: 677 מספר הודעות: 9681
|
#8
נשלח: א' 06/05/2012 23:35
|
|
|
|
|
לא ממליץ.
אני לא ניסיתי כי כשמורידים את המדבקה המיוחדת שמגינה על הרשת, אי אפשר להחזיר אותה בקלות. אבל קראתי בפורומים בחו"ל שאנשים שעשו את זה דיווחו על עליה בכמות הגושים. הרשת הזו מטפלת בגושים באופן מעולה, חבל לשחק איתה.
_________________ - שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין - |
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
מאור_בר (מאור בר)חבר ותיק

 הצטרף בתאריך: Feb 19, 2010 הבעות תודה: 104 מספר הודעות: 1152
|
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
amiir חבר פעיל מאוד

 הצטרף בתאריך: Apr 02, 2011 הבעות תודה: 31 מספר הודעות: 191
|
#10
נשלח: ג' 08/05/2012 0:26
|
|
|
|
|
הבורג טיימר למנה הכפולה מכוון אצלי עד הסוף, ואני עדין לא עובר את ה15 גרם בלחיצה אחת. זה רק אצלי ככה? רמת הטחינה שלי יושבת כמעט בדיוק במרכז המדבקה של <--coarse - fine-->, איפה אתם ביחס לזה?
|
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
amiir חבר פעיל מאוד

 הצטרף בתאריך: Apr 02, 2011 הבעות תודה: 31 מספר הודעות: 191
|
#11
נשלח: ג' 08/05/2012 11:43
|
|
|
|
|
תיקון - משקל הקפה לאחר טחינה שהבורג עד הסוף אינו עובר את ה12 גרם.
|
|
|
פרופיל | שלח הודעה | חפש
|
|
 |
|