מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



רשמים מטעימות של זני קפה


עמוד 1 מתוך 5
עבור לעמוד  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  הבא 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הודעות: 3276

 #1  נשלח: ד' 30/12/2009 13:21
רשמים מטעימות של זני קפה

בעבר, אספתי רשמים על מספר זנים... העתקתי לפה ואתם מוזמנים להוסיף את שלכם:

פפואה ניו-גינאה אורגני
מאה גרם נקלו למה שהייתי מכנה -FC ומאה גרם ל+FC. האמת, מאוד האתכזבתי. אמנם אין סימן לחמציות או למרירות, אבל התוצאה היא שעמום אחד גדול. הגוון השוקולדי האופייני אמנם מורגש מעט, אבל המשקה דליל וחסר עומק. יכול להיות אחלה filler או תוספת לתערובות מסויימות, אבל בהחלט ציפיתי ליותר.

סנטו דומינגו אורגני
200 גרם נקלו לFC. במילה אחת, מדהים. ממש הפתיע לטובה. גוף כבד, סמיך בטירוף, אין חמיצות "מרכז אמריקאית" אופיינית, טיפה מתיקות. קצת עוקץ, מאוד מאוזן להפתעתי. בהחלט משהו שאשתה ממנו כחד זני בעתיד.

סומטרה אורגני
מאתיים גרם ראשונים נקלו עד תחילת פיצוץ שני, ו200 גרם נוספים קצת יותר כהה מזה ממש כשכבר על חלק מהפולים בצבצו אגלי שמן. יש לציין ששמתי לב שצבע הפולים הללו עשוי להטעות. בתחילת פיצוץ שני הם כבר יותר כהים בצבעם מרוב הפולים שאני מכיר אחרי פיצוץ שני, כך שניסיתי להסתמך פחות על הצבע.
היו הבדלים מהותיים בין שתי הקליות, ובעיניי אין ספק שהקלייה הכהה מוצלחת יותר. פשוט כל הטעמים הפחות טובים נעלמו ונשארו רק הדברים הטובים שבקפה הזה. הנתון הראשון אליו שמתי לב זה ריח הטחינה, ריח משגע ומטריף והרבה יותר דומיננטי מהפולים האחרים. למשקה עצמו היה גוף בינוני עד כבד, לא סמיך כמו הסנטו דומינגו, אבל בהחלט יש לו נוכחות בפה. חמיצות מעודנת מאוד, מורגשת בקושי ולטובה בקלייה הכהה. יחסית מאוד מתוק. את הטעם עצמו מאוד קשה לתאר, אבל אין ספק שזה אחד הפולים המורכבים, מעין שילוב של מתוק עם קצת עוקצנות וטעם טיפה אדמתי, יש איזה טעם מעניין ברקע שלי לפחות הזכיר קצת וויסקי סינגל מאלט טוב. אני יודע שזה נשמע מוזר, אבל צריך לטעום בשביל להבין.

ייגרשף אתיופי
מהקפה הזה היו לי ציפיות די גבוהות, אבל מהר מאוד הבנתי שלבחון אותו כחד זני זה לעשות לו קצת עוול. את הקלייה עצרתי עם תחילת הפיצוץ השני מכיוון שלמרות החמיצות שלו לא רציתי שייאבד את התכונות האחרות. לקפה הזה אין מספיק גוף ועומק בשביל לשתות אותו לבד. הוא כן ריחני, עם טעם פרי חמצמץ. יש ברקע טעם שהזכיר לי תפוזים. החמיצות עצמה די מעודנת ומאוזנת עם מרירות קלה. לטעמי, לא מספיק מתוק וכחד זני גם די משעמם עם אפטר טייסט נחמד אך קצר. לעומת זאת, בהחלט ניתן לשים לב שהוא יכול לבוא מצויין כחלק מתערובת מאוזנת. תערובת עם פולים אחרים שיש בהם את הגוף והעומק רק יכולה להרוויח מתוספת של כמה אתיופים.

קולומביה מדג'יין סופרימו
שמעתי פעם שניתן לחלק פולי קפה לשני סוגים עיקריים: אלה שיש להם טעם של קפה ואלה שאין להם טעם של קפה. הקולומביאני הוא קפה במובן הקלאסי. הקלייה היתה די כהה כדי לנטרל את החמיצות הדי אגרסיבית של הזן הזה, מה שהתברר כמעשה חכם. החמיצות הפכה למעין טעם רקע נחמד שמגוון את המשקה. הגוף בינוני ומספק, הקפה מאוזן ודי טעים, שילוב די מוצלח בין מתיקות, מרירות וחמיצות עם אפטר טייסט מפתיע ודי ארוך.
אין לו את האיכויות הנלוות של הסנטו-דומינגו, סומטרה או פפואה טוב אבל בהחלט ניתן לשתייה כחד זני, ובהחלט ניתן להשתמש בו כבסיס לתערובת מעניינת יותר.

ברזיל סנטוס
אומרים שאפשר למדוד בריסטה טוב, אם הוא מצליח להוציא אספרסו שתי (מלשון ניתן לשתייה) מקפה ברזילאי חד זני. לדעתי, אמרה זו עושה עוול לפולי הקפה משם. הקפה שטעמתי הוא ברזיל מזן סנטוס, שזה לא אומר הרבה מכיוון שאין לי מושג מאיזה חווה הוא מגיע. הקלייה, נעשתה בשתי רמות שונות כאשר אני חייב לומר שאין הבדל מאוד מהותי בטעם. לעניינו, הדבר הראשון ששמים אליו לב הוא הגוף. סמיך וכבד בדומה לסנטו-דומינגו רק שכאן זה לא ממש מפתיע. בנוגע לטעם ולארומה, אין שום דבר מיוחד, ניתן לשים לב לניחוח קצת אגוזי ולחמיצות קלושה בטעם (בקלייה הבהירה יותר), ומעבר לכך די פשוט ומשעמם, אפטר-טייסט חלש וכמעט לא רלוונטי. לא לחינם, הוא אחד המרכיבים העיקריים ברוב התערובות, הוא תורם את הגוף, לא מר ולא משפיע יותר מדי, כך שניתן לשלב אותו כמעט עם כל זן אחר כדי לקבל טעם מעניין תוך שמירה את הגוף והקרמה הנהדרים שלו. כחד זני, אני מעדיף את המיוחדים יותר....

גוואטמלה SHB
אני אתחיל מהסוף. קפה מדהים, לא פחות. היו לי זכרונות טובים ממנו, אבל הפעם היחידה שטעמתי אותו כחד זני בעבר היה עם הבריקה, וזה היה הקפה הראשון שטעמתי מקלייה אישית. הקלייה נעשתה עד לתחילת פיצוץ שני. שוט ראשון - נחמד, אבל למרות שהזרימה היתה מתוזמנת טוב ונראתה טוב היתה הרגשה של חוסר מיצוי בטעם. העליתי קצת טמפ', העליתי קצת את כמות הקפה, והגעתי לשוט של כ35 שניות והתוצאה הכי טעימה שהיתה מאז תחילת סבב הביקורות. מתוק מתוק, חמיצות מאוד מעודנת ובקושי מורגשת, מאוד פירותי ועם זאת מורכב. הגוף היה יכול להיות כבד יותר, אבל הוא סביר ובהחלט מהנה. סה"כ הפתעה מאוד גדולה וטובה, תוספת מרשימה לזנים שאמשיך לשתות כחד זני, יחד עם סומטרה וסנטו דומינגו.

ברזיל סרדו

עניין לטעום את ההבדל בינו לבין הסנטוס, ובנוסף מלאי הברזיל הקודם שסיקרתי (סנטוס) כבר כמעט נגמר. ברשותכם, אני אתייחס להבדלים בין השניים והם קיימים. בהחלט מורגש שעדין מדובר בקפה ברזילאי ולא לצפות למשהו מאוד מיוחד, אבל הוא עם טאץ' מעניין יותר. הגוף סמיך כמו הסנטוס אבל הטעם קצת יותר מיוחד. גוון האגוז מורגש יותר חזק, הוא קצת יותר מתוק, הטעמים דומיננטיים יותר והאפטר טייסט ארוך ומהנה יותר. ניתן לומר שהוא שדרוג לעומת הזן הקודם, וככזה ישדרג גם תערובות שעד עכשיו התבססו על הסנטוס. כחד זני הוא בהחלט יותר מניתן לשתייה, אבל בניגוד לכמה מהאחרים נראה ששילוב בתערובת זה הייעוד שלו.

פרו אורגני
עצרתי את הקלייה ממש בתחילת הפיצוץ השני. הדבר המפתיע הראשון היה הגוף, בינוני עד כבד באיזון מושלם. חמיצות קלילה שהופיעה לזמן קצר גיוונה לטובה את המשקה שמתיקות נעימה שולטת בו. קפה מאוד מאוד מאוזן, בקלות היה ניתן לחשוב שמדובר באיזו תערובת קלאסית ונחמדה. קפה קלאסי וטוב, לא מיוחד אך גם לא משעמם ומתאים מאוד כחד זני. אפטר טייסט ארוך ונחמד שכיף לכתוב איתו שורות אלו...

ג'אווה קלוסי
טוב, קודם כל אתחיל ואומר, שזה הזן שהיה לי הכי קשה לתת עליו את הדעת. חיסלתי קרוב ל150 גרם לפני שהתאפסתי על הטעם. זה התחיל בקלייה עד לקצת אחרי תחילת פיצוץ שני. גוף חלש, מורגשת מתיקות מתונה, קצת משעמם ופתאום קופץ איזה טעם מעניין. לא מצליח להבין בדיוק מה זה, יש בו טיפה טיפה חמיצות, אבל מין טעם מוכר, מעניין וטוב. לקח לי עוד מספר לא מבוטל של שוטים עד שנפל האסימון, לי לפחות, זה פשוט מזכיר טעם של יין אדום פירותי. לא בדיוק קברנה/מרלו, אלא יותר כמו שיראז'. הפתעה מעניינת ונחמדה מאוד. מה שיותר נחמד, זה שבאפטר טייסט נשאר כל הזמן מין רמז לטעם היין ברקע. לצערי, כחד זני, הוא לא מאוד מתאים. אני לפחות, צריך גוף כבד יותר במשקה. אבל כשדרוג לתערובת קלאסית הוא יכול לעבוד מצויין.

רובוסטה קונגו
אני אתחיל בסוג של "וידוי": אני לא אוהב רובוסטה, מעולם לא טעמתי תערובת עם אחוז גבוה של רובוסטה שאהבתי וכל התערובות שקליתי בעצמי מעולם לא הכילו אחוז גבוה רובוסטה. להפתעתי, הקלייה עצמה היתה פשוטה ואחידה. עצרתי בתחילת הפיצוץ השני. כמות המוץ שהיייתי צריך להעיף מהפולים לא השאירה ספק לגבי הזן, מעולם לא ראיתי כזו כמות של מוץ. הזרימה מהמכונה סמיכה, טונות של קרמה ובלונד שמסרב להגיע. יש יתרונות לרובוסטה. מודה שאת השלוק הראשון לגמתי עם חשש מסויים, שהתפוגג מהר מאוד. לא אגיד שאהבתי את הטעם אבל זה ניתן לשתייה ומבחינתי זה כבר הישג. הקפה עצמו עוקצני ומריר, אבל לא יותר מדי. סמיך וכבד, אבל מאוד חסרה לי קצת מתיקות ואפילו טיפה
חמיצות כדי לאזן את הטעם. שתיתי סה"כ 3 שוטים שהיו זהים לחלוטין, והחלטתי שמספיק לי. זה אמנם לא רע, אך קשה לומר שאני נהנה מהמשקה. את הכמות שנשארה לי עירבבתי עם ג'אווה קלוסי ופרו שקליתי ביחד והאמת שיצאה יופי של תערובת. אני מאמין שאשתמש בו כתוספת לתערובות, הוא תורם גוף, תורם קצת עוקצנות ולא משתלט על הטעם.

בורנודי
על הזן הזה שמתי עין כבר לא מעט זמן, ובעקבות המלצתו של hosq, רכשתי מאמיגו קילו.
כמו כל זן שאני מנסה לראשונה, קלייה עד תחילת פיצוץ שני. בקצרה, קפה מעולה.
גוף כבד, סמיך ומרוכז, כל הקפה מרגיש כמו סירופ במובן הכי חיובי של המילה. מתקתק, קרמלי, אפילו שוקולדי. בהשוואה לזנים האפריקאים, הרבה פחות פראי ויותר מתוק, אך ניתן להבחין בניחוח דומה. סיומת מאוד בהירה וקלילה, שנשארת לאורך זמן רב. מעולה כחד-זני ומשתלב מצויין בתערובות.


נערך בפעם אחרונה על-ידי קרמריקה בתאריך ד' 30/12/2009 13:33, נערך בסך הכל 3 פעמים
(1) הבעות תודה: Mimi111
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הודעות: 9076
מיקום: כפר סבא

 #2  נשלח: ד' 30/12/2009 13:24

צריך להיות חלק ממאמר הקלייה - ושכחת את הבורונדי
_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הודעות: 3276

 #3  נשלח: ד' 30/12/2009 13:28

דבוטאנט כתב:
צריך להיות חלק ממאמר הקלייה - ושכחת את הבורונדי


בכוונה זה לא חלק ממאמר הקלייה, אלא נלווה, כי הכוונה שזה יהיה שרשור "אינטראקטיבי" שכל אחד יוסיף בו את שלו.

וצודק בהחלט.. אוסיף בעריכה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הודעות: 4643

 #4  נשלח: ד' 30/12/2009 17:33

אתיופיה דג'ימה
קפה גבר גבר
לא מתוחכם, לא עמוק, אבל טעם כבד של קפה ייחודי. מזכיר במידה מסויימת את הג'אווה קלוסי.

_________________
חבר במועדון מורידי המנות
(חלמית)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הודעות: 9076
מיקום: כפר סבא

 #5  נשלח: ד' 30/12/2009 17:38

גוואטמלה אנטיגואה - אגוזי ומתוק. טוב כחד זני ובתערובת.
שאול מאמיגו אמר שהם מביאים עכשיו אנטיגואה מיוחד.

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004
הודעות: 9014
מיקום: ישראל

 #6  נשלח: ו' 12/02/2010 8:56

הבוקר שתיתי שוב את הבורונדי. באמת זן מעולה!
בדיוק כפי שקרמריקה תיאר אותו, למעלה: סמיך מאוד, וממש מרגיש כמו "סירופ". יחסית כבד, טעמים אגוזיים. משהו משהו!!
נטעם כמו האח החורג של התימני. מאוד אהבתי אותו.
(ועוד במחיר של 21 ש"ח לקילו...)

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דעה_עכורה
חברה פעילה מאוד
חברה פעילה מאוד

הצטרפה בתאריך:
  Nov 26, 2009
הודעות: 175

 #7  נשלח: שבת 06/03/2010 11:32
אל סלבדור מאווא

* ההדגשות, למי שרוצה לדלג על טירחוני פרופילי הקליה...

הזמנתי קילו מהזן הזה לנסיון, וביליתי איתו שלושה נסיונות קליה.

הפולים יפים, מוציים, ובקושי ניפיתי מהם פגומים.

הקליה היתה מאתגרת עבורי.
מזה זמן מה אני מנסה למשוך את הקליה בין תחילת פיצוץ ראשון לתחילת שני, כך שיחלפו 4-+ דקות, על מנת להפחית חומציות, "לעגל" את הטעם, ולקבל טעמים מעניינים (ורצויים...).
עם רוב הזנים אני מצליחה בכך, אם אני מורידה מאוד את עוצמת החימום עם הפיצוצים הראשונים (ולפעמים מוסיפה אוורור).

הפולים של אל-סלבדור מגיעים לפיצוץ ראשון בשלב דומה לאחיהם, אך משם הם דוהרים קדימה במהירות.

בשתי הקליות הראשונות שהתנהלו באופן זה, והסתיימו מספר שניות לתוך פיצוץ שני, קיבלתי אספרסו בעל גוף סמיך, מתיקות גבוהה, חמיצות פירותית (שהזכירה לי אפרסק, ובטמפרטורה גבוהה יותר תפוח אפוי) ומאלט. באפטר-טייסט היה שמץ רמיזה לשוקולד-אגוזים.
לא מאוזן מספיק לחד-זני, אבל בהחלט יכול לתרום בתערובת.


בקליה האחרונה שיניתי פרופיל קליה. במקום להתחיל בעוצמת חימום גבוהה, כל הדרך עד תחילת פיצוץ ראשון, התחלתי קליה עם תוף חם יותר, על עוצמה נמוכה יותר של גופי חימום.
עם הצהבת הפולים, הגברתי חימום כמעט עד לפיצוץ ראשון, ואז הורדתי מאוד את החימום.
עצרתי קצת יותר לעומק פיצוץ שני.

קיבלתי אספרסו הרבה יותר מעניין בטעם. המורכבות עלתה, בגוונים פירותיים (עדיין תפוחי לטעמי), אולי מעט ייניים, קרמל, מאלט ומעט שוקולד בסיומת. גוף סמיך.
אין בו גסות או טעמי לוואי זרים.

נהניתי ממנו, ואשמח לשחק איתו עוד.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הודעות: 1903

 #8  נשלח: שבת 06/03/2010 23:05

תאור יפה ומקצועי,כל הכבוד על הסבלנות שמסתבר שהיא משתלמת,הלוואי עלי.

עכשיו אני חייב לנסות בעצמי,אני מקווה גם כן להשיג תוצאות טובות.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דעה_עכורה
חברה פעילה מאוד
חברה פעילה מאוד

הצטרפה בתאריך:
  Nov 26, 2009
הודעות: 175

 #9  נשלח: שבת 20/03/2010 22:47
ג'אוה קלוסי

(נקנה מאמיגו)

השורה התחתונה היא - טעים מאוד.
עד כה קליתי את הזן הזה סינגל פעמיים, ויש לי תחושה שעדיין לא הפקתי ממנו את המיטב.

אני מתרשמת מהתנהלות הקליה ומהטעימה (חוץ מהגוון הטורקיזי-ירוק-עמוק הסקסי שיש לו), שהוא זקוק לזמן ייבוש ממושך יותר מהרגיל.
קליה יחסית מהירה לא מיטיבה איתו והוא מתקבל חמוץ.

הארכתי את זמן הייבוש וגם את פרק הזמן בין הפיצוצים (תחילת ראשון-שני: 5 דקות), וקיבלתי אספרסו סמיך מאוד, מתוק, פירותי עגול (ניסיתי להבין מה בדיוק והצלחתי להגיע לאסוציאציה של ענבים), עם אפטר-טייסט של שוקולד.

הלוואי שאצליח לשחזר את ההצלחה.

בונוס נוסף: כמות זניחה של פולים פגומים.
אני מחמירה ומלקטת כל מיני שבורים, שחורים, מחוררים ומוכתמים שלא נראים לי. לשם השוואה, ב 200 גרם ליקטתי מהבורונדי 27 פגומים, לעומת 3 מהג'אוה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הודעות: 1903

 #10  נשלח: שבת 20/03/2010 23:18
גם אני אהבתי אותו.

הצבע שלו היה מדהים,האם זה מעיד על כך שהפרי נקטף רק לאחרונה ?,האם יתכן שהפרותיות שלו בלטה בשל כך שהוא עדיין "בוסר"?.

קליתי אותו בקליה כהה יחד עם קניה ויאמן (כן שני אפריקאים יחד 25% מכל אחד מהם),היה נחמד מאוד.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דעה_עכורה
חברה פעילה מאוד
חברה פעילה מאוד

הצטרפה בתאריך:
  Nov 26, 2009
הודעות: 175

 #11  נשלח: שבת 20/03/2010 23:38

נראה לי שהוא מיבול טרי, כך שהוא רטוב יחסית.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הודעות: 4643

 #12  נשלח: א' 21/03/2010 0:45

הזן הזה - קלוסי - בקליה מוצלחת מחזיק לבד כוס קפה משובחת. הבעיה שלא קל לקלות אותו, אין לי הסבר אחר לכך שחלק מהקליות יצאו לי מדהימות וחלק סתמיות ומטה.
_________________
חבר במועדון מורידי המנות
(חלמית)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הודעות: 4643

 #13  נשלח: ו' 16/04/2010 19:33
אינדיאן מונסונד מלאבר - רובוסטה

משום מה הקפה הזה תמיד מוסיף לתערובות טעם של טינר, או סתם משהו לא נעים לי
כדי להבין מה הקטע, קליתי אותו בנפרד וכהה מאוד.
יצא - די טוב למען האמת, זה רובוסטה עם טעם לא רע של קפה ולא יותר מידי טעם לוואי כמו ברובוסטה זולה (חוף השנהב למשל). הסמיכות מגניבה גם היא.
מעניין מה הסיפור כאן - כשאני מוסיף רובוסטה זולה, זה שדרוג לחלק מהטערובות. דוקא הרובוסטה הזו לא משתלבת. זה קרה לי גם עם הקונגו רובוסטה, די טעימה בפני עצמה, בינונית בתערובות.
נראה לי שאמשיך עם הענין הזה - ואנסה את שאר הרובוסטות בנפרד. עולם חדש?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004
הודעות: 9014
מיקום: ישראל

 #14  נשלח: ו' 16/04/2010 19:38
Re: רשמים מטעימות של זני קפה

קרמריקה כתב:
סנטו דומינגו אורגני
200 גרם נקלו לFC. במילה אחת, מדהים. ממש הפתיע לטובה. גוף כבד, סמיך בטירוף, אין חמיצות "מרכז אמריקאית" אופיינית, טיפה מתיקות. קצת עוקץ, מאוד מאוזן להפתעתי. בהחלט משהו שאשתה ממנו כחד זני בעתיד.


השבוע (כל השבוע) שתיתי סנטו-דומינגו חד זני (תודה לכפיר על הסמפל).
אני מסכים עם כל מילה שנכתבה כאן. הוא הזכיר לי את ה-JBM המפורסם, בעובדה שיש לו טעם של תערובת מאוזנת וטעימה, ולא של חד-זני, טוב ככל שיהיה. שילוב מנצח של כל הטעמים בזן אחד.


hosq - היו ימים שבהם המחשבה על 100% רובוסטה היתה עושה לי דגדוג נעים בגב.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הודעות: 4643

 #15  נשלח: ו' 16/04/2010 23:42

נראה לי מוגזם רק רובוסטה, צריך לערבב קצת סומטרה אפוי
_________________
חבר במועדון מורידי המנות
(חלמית)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  הבא 

  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
  קוד: קוד אבטחה
  הקש קוד:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע למשאלים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה
תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht