יופי באמת, גם אני נפלתי בזה........
- MartinHSabag (פותח השרשור)
- מנהל
- הודעות: 59332
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: מרטין סבג
- מיקום: כפר-סבא
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
דיווח נוסף:
קדום כל כשאמרתי אחרי ארוחת הערב מי רוצה מה ואני הולך להכין, אשתי קפצה ואמרה שהיא רוצה להכין , קולטים, אני, שהתלבטתי אולי לקחת פודים או קפסולות או אוטומאטית כי פחדתי שאשתי תסתבך עם הידנית, היא רוצה ממש ללמוד להכין, איזה כיף לי !
בקיצור, הכנו יחד שני הפוכים ושני אספרסואים - יצאו חבל על הזמן.
החלב הוקצף וחומם ע"י כך מספיק (עדיין לא יצא מספיק חם לטעמה, אבל לבטח יותר טוב ממה שהיה קודם ששם החלב אומנם הוקצף אבל לא חומם....) והאספרסואים יצאו מעולים עם טייגר והכל.
יאמי !
קדום כל כשאמרתי אחרי ארוחת הערב מי רוצה מה ואני הולך להכין, אשתי קפצה ואמרה שהיא רוצה להכין , קולטים, אני, שהתלבטתי אולי לקחת פודים או קפסולות או אוטומאטית כי פחדתי שאשתי תסתבך עם הידנית, היא רוצה ממש ללמוד להכין, איזה כיף לי !
בקיצור, הכנו יחד שני הפוכים ושני אספרסואים - יצאו חבל על הזמן.
החלב הוקצף וחומם ע"י כך מספיק (עדיין לא יצא מספיק חם לטעמה, אבל לבטח יותר טוב ממה שהיה קודם ששם החלב אומנם הוקצף אבל לא חומם....) והאספרסואים יצאו מעולים עם טייגר והכל.
יאמי !
MartinHSabag כתב:דיווח נוסף:
קדום כל כשאמרתי אחרי ארוחת הערב מי רוצה מה ואני הולך להכין, אשתי קפצה ואמרה שהיא רוצה להכין , קולטים, אני, שהתלבטתי אולי לקחת פודים או קפסולות או אוטומאטית כי פחדתי שאשתי תסתבך עם הידנית, היא רוצה ממש ללמוד להכין, איזה כיף לי !
יש שני דברים שלי שאני לא מוכן שיתעסקו איתם,זה האישה ומכונת הקפה,וכשהאישה רוצה להתעסק עם המכונה,זה כבר מסובך. ....
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
יופי! שמח לשמוע.
מצטרף להמלצה של כפיר לגבי מד החום. זה לא יקר, ויעזור לך להקציף לטמפ' נכונה.
תסביר לאלה שחלב לא צריך להיות רותח לגמרי, כי הוא מתקלקל. חלב מוקצף צריך להיות ב-70 מעלות, לא יותר.
שתתן לזה צ'אנס, והיא תראה שהיא תאהב הרבה יותר את הקצף בטמפ' הזו. הוא הרבה יותר סמיך וצמיגי.
מצטרף להמלצה של כפיר לגבי מד החום. זה לא יקר, ויעזור לך להקציף לטמפ' נכונה.
תסביר לאלה שחלב לא צריך להיות רותח לגמרי, כי הוא מתקלקל. חלב מוקצף צריך להיות ב-70 מעלות, לא יותר.
שתתן לזה צ'אנס, והיא תראה שהיא תאהב הרבה יותר את הקצף בטמפ' הזו. הוא הרבה יותר סמיך וצמיגי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- joncafe
- גורו קפה
- הודעות: 2335
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: קנדה
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
ועוד המלצה על מקום שממנו אני קונה את הספלונים שלי - "נעמן".כפיר_ש כתב:ממש לא, קפיצה קצרה לשף דיפו, מיסטרל או אפילו לדומו (יקררר) ותמצא שפע של כוסות פורצלן יפות ועבות.MartinHSabag כתב:יופי, עכשיו אני צריך "לשתות" לאיזה בית קפה זוג כוסות.......
יש גם בחנויות הקפה המתמחות אבל שם זה קצת יקר כי בד"כ הן ממותגות.
והכי חשוב תתחדש ! קנית יופי של סט להתחלה ...
עוד מעט גם אתה תהיה מומחה לקפה...
יש להם בדרה "מקצועית" של ספלים וספלונים לעסקים (מסעדות, מלונות). הספלים עבי דופן, עמידים בהתעללות ומתאימים מאד לקפה ולאספרסו.
מה שכן - כמו במלונות ומסעדות - הספלים לבנים בלבד ולא מצויירים ומקושקשים. לטעמי האישי זה יתרון, אבל יש שמחפשים ספלים מצויירים.
המחירים מאד סבירים - מס' שקלים בודד לספל/ון (לא זוכר במדוייק אבל זוכגר שנראה לי מאד סביר כשקניתי).
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
מצטרף להמלצה.joncafe כתב: ועוד המלצה על מקום שממנו אני קונה את הספלונים שלי - "נעמן"....
כוסות אספרסו לבנות עבות דופן ונראות מצויין. כנ"ל כוסות להפוכים/מקיאטו
וגם כוסות אספרסו שקופות (שוט)
קונה רק אצלם.
באזור הצפון יש גם נעמן -חנות המפעל.
מומלץ...
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- MartinHSabag (פותח השרשור)
- מנהל
- הודעות: 59332
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: מרטין סבג
- מיקום: כפר-סבא
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag (פותח השרשור)
- מנהל
- הודעות: 59332
- הצטרף: נובמבר 2004
- שם מלא: מרטין סבג
- מיקום: כפר-סבא
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה חלקי - מאז שצילמתי יש עוד:
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 44#1134844
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 44#1134844
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)