קולה Huky 500 [פוצל]
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מתפלא עליכם - ראו כאן את הודעתו של כפיר לפני כחצי שנה... (30/10/2012)
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 86#1771786
אמנם צריך להבין קצת רמזים...
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 86#1771786
אמנם צריך להבין קצת רמזים...
נערך לאחרונה על ידי מיץ_פטל ב 17/04/2013 22:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אני לא היחיד שמצניע קולה תוף רציני בבית, נכון ראובןמיץ_פטל כתב:אמנם צריך להבין קצת רמזים......
חוץ מזה בטח כבר התעייפתם לשמוע על הרכישות שלי ...
לגבי ההוקי, יש לי אותו כבר שנה וקצת ואני *מאוד* מרוצה ממנו.
הקולה הינו מקצועי לכל דבר, מסוגל לקלות באטצ'ים מ 150 ועד 550 גרם ללא בעיה, עובד על גז (יש לי כירה ייעודית בשבילו), מגיע במגוון קונפיגורציות: תוף סגור/מחורר, מנוע 48/72 RPM, מתאם (מוד) לשאיבת עשן, תרמוקפלים לסביבה ET ופולים BT (ואפשר להוסיף גם MET למי שעובד עם תוף סגור).
מכשיר מאוד איכותי, כולו נירוסטה עבה, הוא יפה ומאוד פשוט לתחזוקה, היצרן הינו מורה למלאכה מטייוואן שמייצר אותו בעבודת יד.
מחיר לא זול, עם תוספות ושיפורים מגיעים בקלות לסביב 1300$ - 1400$ לפני משלוח, מע"מ ואגרות אבל עדיין בהשוואה לקולים מקצועיים זה יחסית זול.
מבחינתי זה קולה אידיאלי לבית, קומפקטי ויפה ומאוד נוח לשימוש אבל יש עקומת למידה *ארוכה* כי לא פשוט להשתלט על הנושא כשאתה מגיע מקולים אוטומטיים כמו ג'ין ובהמור ויש המון ללמוד ולקרוא.
לי יש את שני התופים ושני סוגי המנועים ולאחר התנסות של חודשים בכל ואריאציה אני נצמד כרגע לתוף מחורר + מנוע 72 RPM.
הקליה אחידה מאוד והקפה מדהים, אני עדיין מנסה לשפר עוד ועוד את הפרופילים שפיתחתי וכרגע מתנסה עם רמות שונות של אוויר בשלבים השונים של הקליה ומנסה להבין (על ידי ניסוי וטעיה) כיצד זה משפיע ומעדן כל הזמן.
מה שמגניב במכשיר שעובד על גז שיש שליטה מלאה בכל הפרמטרים וכל העסק מגיב מהר פי כמה מחשמל, פעם לא הבנתי מדוע מעדיפים להשתמש בגז בקולים מסחריים (מעבר לעוצמה כמובן) והיום אני מבין שאין כמו גז בהקשר הזה.
אני יכול לקלות חצי קילו אם ארצה גם בעשר דקות ואני יכול להרכיב כמעט אינסוף פרופילים ולהאריך/לקצר איזה שלב בקליה שארצה.
הקושי הוא להבין כיצד זה משפיע ואיך להתאים את הפרופיל לכל זני הקפה וזה תהליך דינאמי שאף פעם לא נגמר.
מה שטוב בקיבולת הגדולה לעומת הקווסט למשל הוא שאפשר לקלות פעם בשבוע (אני קולה תמיד שבוע מראש ושותה את הקפה החל מ 6-7 ימים אחרי הקליה).