יומן מסע - קלייה בעזרת ג'ין

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
Nemesis (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4533
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 453 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

צפרא מצויינת.

אני מתחיל לשער שיש קצת הבדלים בין מכשירי הג'ין בכל הקשור לדיוק בטמפרטורה. יכול להיות שב-235 מעלות מכשיר אחד יראה 230 ואחר יראה 240.
עם הבורונדי שקליתי, בהורדה ל-225 מעלות לא הגעתי לפיצוץ שני כ-4 דקות לאחר פיצוץ ראשון. נראה לי נורא מוזר פיצוץ שני דקה לאחר פיצוץ ראשון בטמפ' הזו.
כאן למשל:
http://www.sweetmarias.com/library/cont ... gree-roast
מראים כ-2:30 דקות לתחילת פיצוץ שני, וכ-40-50 שניות לאחר מכן הקפה כבר חרוך לחלוטין.
יש לי מספר פולים טיפה חרוכים בשל חוסר אחידות, אבל הרוב לא מגיע לרמה כזו.

לגבי טריות הפולים - מוזר לי שעם ייבוש של כ-3 דקות כפי שהרוב מבצעים כאן אני מקבל תוצאות גרועות. ייתכן והמסקנה המתבקשת היא שהקפה קצת ישן?

rano
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 89
הצטרף: אפריל 2012
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

אני רק שאלה....
מדוע אתה לא קולה באטצ' של 250 גרם כמומלץ לג'ין?
יש המון הבדל בפיזור החום במכשיר כשיש הבדלי משקל גדולים שמשפיעים על תוצאות הקליה.

Nemesis (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4533
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 453 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

רוב ההמלצות בפורום נוטות לכיוון ה-200 גרם.
אתה חושב שקלייה של באץ' גדול יותר דווקא תביא לתוצאות טובות יותר?

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”