Niche Zero הגיעה והיא לא מאכזבת

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #91 

בועז, הבעיות שאתה מתאר נפתרו ב-270Wi. זה המחיר של להיות early adopter עם ה-270W. כאחד שמשתמש בדגם החדש 8 חודשים אני יכול לומר שגם אם הייתי מוכן לשלם כפול אין מטחנה שהייתה נותנת לי את מה שאני רוצה. בוודאי לא ה-NZ, מגניבה ככל שתהיה לחובבי הסינגל דוזינג.

נועםד
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #92 

חוזר לנושא השרשור המקורי...



הניש הגיעה!

עם פתיחת הקופסא נדהמתי כמה שהיא יפה (לקחתי צבע לבן). בוידאו ובתמונות היא נראית מאוד משעממת ביחס לאיך שהיא נראית פנים מול פנים. עיצוב מהמם, כולל המיכל נירוסטה העבה שמגיע איתה. ממש תכשיט למטבח!

שיחקתי איתה קצת, והגעתי לדרגת טחינה 15 לתערובת קפה 70-30 סטייל איטלקי (HB+ של דאדא) - ודרגה 11 לSpecialty Coffee (קולומביה סאן אדולפו של נחת). יש עוד הרבה עם מה לשחק (כמה גרם למנה, פיזור, דחיסה ועוד), אבל בגדול? הקפה יוצא יותר קרמי. עגול. טעמים פתוחים יותר - וזה רק מכ7 נסיונות שהספקתי עד כה.

מחר בבוקר אני כבר מפנטז על הSumatra Wahana Rasuna של יוניקו, שהוא כרגע קפה מספר 2 מבחינתי (אחרי הMzungu Project של גארדלי) - שלא נשאר לי הרבה ממנו, ואני הולך להתענג עליו מחר.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4512
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 377 פעמים

נושא שלא נקרא #93 

תתחדש, יש בה באמת משהו מאד אלגנטי.

haranza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 447
הצטרף: פברואר 2011
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

נושא שלא נקרא #94 

תתחדש! נראית טוב מאוד

The-Fox (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #95 

@נועםד
·
תתחדש ותהנה (Y)
עוד לא נתקלתי במישהו שרכש אותה ולא התלהב ממנה מאד (כולל מישהו שהחליף Compak K10).
החוויה היא באמת שהטעמים נפתחים ומתבהרים והקפה יותר מעודן.

מנסיוני אתה תרגיש הבדל משמעותי יותר בקליות בהירות כמו הסומטרה וואהנה (מכיר את הקפה הזה של יוניקו באופן אישי).
בנסיון הראשון שלי איתו היו תוצאות מצויינות, בפעם השניה הרבה פחות, לדעתי הקפה איבד את הטריות שלו.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #96 

תתחדש
מטחנה יפה
בטוח שתהנה ממנה.

בקשר לסכינים, אני לא בטוח שסכינים גדולות ושטוחות עדיפות. כמו כן, יש הבדל בטעם בין קוני לשטוח. לדעתי, הטעם מקוני מוצלח יותר (טעם פירותי ופחות שוקולדי).
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2374
הצטרף: דצמבר 2004
מיקום: הוד השרון
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

נושא שלא נקרא #97 

אני רואה שאתה עובר בין הרבה סוגי קפה.
איך את מכוון את הטחינה?
מהניסיון שלי לוקח זמן בנעבר בין פולים מסוגים שונים, והרבה קפה "מתבזבז".
ואתה לכאורה עושה את זה על בסיס יומי...
יודע כבר מראש או מה?
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #98 

@boazj
·

כשאין אגירה אין בזבוז קפה.. מקסימום שוט ראשון לא יוצא מושלם, השני כבר כן

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4512
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 377 פעמים

נושא שלא נקרא #99 

השאלה שהוא שואל לא קשורה לאגירה אלא לקפה המתבזבז עד שאתה מגיע לרמת טחינה נכונה.

נועםד
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #100 

@boazj
·
אכן, אני עובר בין פולים שונים (זן אחר כל מנה אפילו) בכל מנה שאני שותה. אני מכיר את המטחנה שלי (רוקי - כבר 11 שנה איתה), אז יודע בדיוק מה הניואנסים לקבלת איזה דרגת טחינה ביחס לפולים - אפילו לפי איך שהם נראים. אני שותה לרוב חד זני קלוי בהיר (או בינוני), אבל גם תערובות בסגנון איטלקי בשביל לגוון קצת את הטעם. ההבדלים בדרגת הטחינה הם קטנים יחסית, אבל בגדול דרגה 3 או 4 לתערובת איטלקית (17-17.5 גרם לכפול) או דרגה 2 לספשיאלטי קופי קלוי בהיר (17-18 גרם לכפול).

כמובן שיש אגירה/קפה מהמנה הקודמת - אז עד עכשיו פשוט התעלמתי מזה. אין הרי מה לעשות עם זה עם הרוקי.



אני כבר כ4 שנים מתנסה עם חד זני קלוי בהיר, אז בעבר היו לי קצת בזבוזים - אבל מהר מאוד מצאתי את הכיוון הנכון כדיי לא לבזבז קפה.

עכשיו עם הניש זה משהו אחר. דרגת הטחינה בין 10 ל18 בערך (כך נראה לפחות מיומיים של נסיונות)... ואין אגירה אז כל קפה יוצא "כמו שהוא". התחלתי את הניסויים עם הניש עם תערובת קפה 70-30 שעולה 80 שקל לקילו, בשביל לקבל מושג לאיפה לכוון את המטחנה בכלל - ואז המשכתי לחד זני.

עניתי לך על השאלה? מוזמן לשאול עוד שאלות אם יש לך :)

senbo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 165
הצטרף: נובמבר 2011
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #101 

אשמח מאוד אם למי מכם שיש אותה לבדוק את האחידות בטחינה גסה (גודל של גרגירי סוכר) ולהעיד האם יש אבקה או שהטחינה אכן אחידה...

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2374
הצטרף: דצמבר 2004
מיקום: הוד השרון
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

נושא שלא נקרא #102 

כן, תודה. זה עונה לי.
גם ב sette לטעמי השנתות לא מספיק ברורות,
ויש גם שתי טבעות לכיוון.
ובנוסף ההשפעה של הלחות והזמן במיכל,
גם משפיעות לטעמי על כוונון הטחינה.
מה שקורה אצלי, שיש הרבה בזבוז שעובר בין פולים.
אולי אנסה לנהל רישום ולנסות שוב.
תודה
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #103 

@kobbi
·

יודע, לזה הגבתי.
אם יש לך 3 סוגי קפה שאתה מעביר ביניהם ואתה זוכר בערך איזו טחינה מתאימה בד"כ לכל סוג, המעבר הוא ממש חלק (כי אין אגירה). גג אם מפספסים טיפה, השוט הבא יצליח בול.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #104 

@senbo
·

כן אעלה לך תמונה בערב

The-Fox (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #105 

kobbi כתב:השאלה שהוא שואל לא קשורה לאגירה אלא לקפה המתבזבז עד שאתה מגיע לרמת טחינה נכונה.
...
·
זה פשוט מאד, ברגע שהגעת לרמת הטחינה האופטימלית לאותו קפה אתה יכול לזכור את המספר ולחזור אליו.
המטחנה חזרתית מאד מהבחינה הזאת, לצורך העניין אני עברתי מדריפ (דרגת טחינה 40) לאספרסו שדרש טחינה דקה (דרגה 16-17) ובשוט הראשון יצא בול.
אין צורך בשינוי דרגת הטחינה תוך כדי טחינה כמו ברוב המטחנות (למעשה אי אפשר לעשות את זה בניש בגלל מנגנון בטיחות שדואג שברגע שהמכסה נפתח המטחנה מפסיקה לעבוד).
זה, בשילוב אפס אגירה בעצם דואג שיהיה 0 בזבוז בין סוגי קפה שונים במידה ואתה כבר יודע את דרגת הטחינה הרצויה.

מורן ואני היינו אצל אופיר פעם וטעמנו משהו כמו 5 סוגים שונים של קפה שמורן הביא מחו"ל, הלכנו הלוך וחזור בין הסוגים השונים שכל אחד מהם דרש טחינה שונה והמעבר היה קל ומהיר ללא בזבוז קפה.

חשיפה לאוויר ושינוי טמפ' (למשל אם מחזיקים את הקפה במקרר/מקפיא ומוציאים את הקפה לטמפ' החדר) גורמים כמובן לשינוי ברמת הטחינה הנדרשת, מומלץ להיות עקבי מהבחינה הזאת כדי לצמצם את ההשפעה של זה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”