CEntrance DACport

חברת CEntrance מציגה מוצר דמוי סיגר מתכת קטן הכולל DAC אודיופילי ומגבר אוזניות, המופעל ע"י USB בלבד ללא צורך במתח ...


הקדמה

הקדמה

CEntrance הינה חברה קטנה משיקאגו שהוקמה בשנת 2000 ומוכרת בראש ובראשונה ככזו שמספקת טכנולוגית קוד בתקן USB לחברות מוכרות בתחום האודיו כמו Benchmark, Bel Canto, Empirical audio, Ps audio, Mackie ועוד. המוצר הראשון שהחברה התפרסמה בזכותו הוא ה MicPort Pro – פרה מיקרופון שמתחבר, איך לא, ב-USB (וכולל גם יציאת אוזניות). מאז נוספו מוצרים אחרים למאגר החברה: ה-AxePort Pro – פרה גיטרה (גם בס), וה-DACport – מגבר אוזניות USB כנציג החברה לקהל חובבי האודיו.

לאחרונה החברה הציגה גם מוצר חדש בשם DACmini, שזה DAC משולב מגבר אוזניות הכולל כניסות נוספות מלבד USB ויציאות line. המוצר עוצב בכוונה בצורה מאד דומה ל-Mac Mini (לשם התאמה דקורטיבית אם תרצו) והולך להיות משווק במספר גרסאות שונות.

על המוצר

מוצרי אודיו למחשב שמתחברים בתקן USB נפוצים למדי כיום אך רק חלקם נחשבים למתאימים לחובב האודיו "הקפדן". ל-USB יצא שם רע בתור תקן אודיו בגלל תופעת ה-Jitter אשר גורמת לבעיות תזמון בהמרת הסאונד, אך ישנם מספר יצרנים אשר חרטו על דגלן לספק מוצרי USB טובים ו-CEntrance היא אחת מהן. היכולת שלנו אגב לשמוע Jitter (או את האפקט שלו על הסאונד המתקבל) עדיין נתונה לוויכוח: ישנם כאלו שטוענים שכיום הנושא אינו מהווה בעיה וישנם כאלו אשר לא מוכנים להתפשר על העניין.

למוצרי אודיו בתקן USB קיימים בגדול שני סוגים – אלו שעובדים במוד ה-Adaptive ואלו שעובדים במוד ה-Asynchronous. באופן כללי מוד ה-Asynchronous נחשב לטוב יותר, בו המחשב עושה מה שה-DAC רוצה ולא ההיפך ועל ידי כך מאפשר שימוש בשעון התדר הפנימי של ה-DAC (שהוא קבוע) במקום שה-DAC יצטרך "להסתגל" (כלומר Adapt ולכן זה נקרא Adaptive) לשעון התדר מה-USB (שמשתנה כל הזמן). המוד הזה דורש מהיצרן הרבה עבודת תכנון ולכן הופיע בעיקר במוצרי High End, אבל לאט לאט רואים שזה משתנה וישנה חדירה גם לשוק הפחות יוקרתי. מוד ה-Adaptive הוא זה שקיים בכל שאר המכשירים ולפי CEntrance, ניתן לרכוש צ'יפ (PCM27XX) שכולל כבר DAC וקוד מוכן או לרכוש צ'יפ אחר (TAS1020B) אשר לא כולל DAC ומאפשר בן היתר גם להשתמש בקוד אשר נכתב על ידי מישהו אחר. הקוד הזה זה מה שעושה את CEntrance לכאלה מוכרים בתחום, ובאופן לא מפתיע זה המוד בו הם משתמשים במוצרים שלהם. יתרה מכך, CEntrance טוענים שאין שום יתרון למוד ה-Asynchronous במידה ומוד ה-Adaptive נעשה נכון: חשוב להפריד בין צ'יפ ה-USB וה-DAC (ולכן השימוש בצ'יפ TAS1020B), שהקוד שלהם (שנקרא AdaptiWave) מאפשר למכשיר גם לפענח ב-24/96, ומערכת הסרת ה-Jitter שלהם (המכונה JitterGuard) הממוקמת לפני ה-DAC, מאפשרת לסאונד להגיע ל-DAC נקי ככל האפשר מ-Jitter (וממדידות שפורסמו ברשת הם בהחלט עומדים במילה שלהם).

ה-DACport עצמו הוא מגבר אוזניות משולב DAC בתקן USB ו… זהו. CEntrance בהחלט הלכו פה על המינימום המתבקש והמוצר הבנוי כצילינדר (או סיגר) מתכת נאה כולל רק שקע מיני USB בקצה אחד, בורר עוצמה באמצע (שמשום מה ממוקם בצורה הפוכה כלומר פונה לצד שקע ה-USB במקום לצד שקע האוזניות), ושקע אוזניות בקצה השני. המכשיר כמובן מיועד לחובב האודיו שמאזין מול המחשב או נמצא כל הזמן בתנועה ורוצה מוצר שישתלב טוב עם הלפטופ שלו.

עם המכשיר מקבלים נרתיק נשיאה, כבל USB וקליפ לחגורה (מלבד מי שהולך עם הלפטופ בתיק גב ורוצה לשמוע את המוסיקה בזמן הליכה אני לא רואה בזה שימוש).

דבר נוסף ש-CEntrance מתגאים בו הוא העובדה שה-DACport אינו זקוק למקור כוח חיצוני ומקבל את כל מה שהוא זקוק לו מתקן ה-USB. ישנם כאלו שזה לא ימצא חן בעיניהם, אבל CEntrance מתעקשים שהרבה מחשבה הושקעה בנושא ושלא מדובר בחיסרון. ההגברה מבוססת Class A direct-coupled (כן, המגבר מתחמם אבל זו לא בעיה) ומתאימה לפי היצרן גם לאוזניות בעלות עכבה של 600 אוהם. עכבת היציאה יחסית מעט גבוהה – 10 אוהם, ככה שזה צריך להיות מעניין לראות איך המגבר נשמע יחסית למגבר האוזניות ברשותי (שכולל עכבת יציאה של 0.1 אוהם). ה-DACport, אגב, מורכב בארה"ב למי שזה חשוב לו.

מפרט טכני

  • דגימה נתמכת: 44.1khz, 48khz, 88.2khz, 96khz.
  • רזולוציה: 16bit, 24bit.
  • חיבור: USB1.1, USB2.0 ללא צורך בדרייברים.
  • תקשורת: USB מסוג AdaptiWave (יחודי ל CEntrance).
  • תאימות: PC, MAC כולל תמיכה בלינוקס.
  • טווח תדרים: 20hz-40khz +/- 0.2dB.
  • טווח דינמי: 113dB.
  • שקע אוזניות: מסוג ¼ אינץ.
  • מגבר: Direct Class A.
  • עכבת יציאה: 10 אוהם.
  • מקור כוח: תקן USB.
  • מידות: 11.4×2.5×2.5 ס"מ.
  • משקל: 72 גרם.
  • אביזרים נלווים: קליפ לחגורה, כבל USB באורך 183 ס"מ, נרתיק נשיאה.

מבחני האזנה

האוזניות שנבדקו עם ה DACport:

Sennheiser HD555: אוזניות גדולות, פתוחות, עכבה נומינלית של 50 אוהם, ורגישות של 112dB. (ב-555 האלו הוסרו הספוגים הפנימיים למי שיודע על מה מדובר).

Sony XB700: אוזניות גדולות, סגורות, עכבה נומינלית של 24 אוהם, ורגישות של 106dB.

השוואות עם יכולות ההגברה/המרה של ה-DACport נעשו עם ה-DAC1 תוצרת Benchmark (אלו אגב משתמשים בטכנולוגיה של CEntrance בגרסת ה-USB של ה-DAC1), שחובר למחשב דרך ממיר USB ל-SPDIF מסוג Audiophilleo1.

התוכנה בה נעשה שימוש היא ה J.River Media Center עם דרייבר ה-ASIO4All.

על מנת לתאר במילים יפות את חווית ההאזנה, קיים פה ושם שימוש במונחים סובייקטיביים כמו בהיר/מלטף/חד/במה וכו', אלו נתונים לפרשנות אישית ולכן אינם תמיד מתארים את מה שאתם חושבים שזה אומר. מדובר על הרשמים האישיים שלי עם הציוד שברשותי ולמישהו אחר עם ציוד אחר המוצר יכול להישמע שונה לגמרי אז יש לקחת את זה בחשבון.

הערה קטנה – שמתי לב שה-DACport מאד שקט וגם במקסימום ווליום עם אוזניות In Ear היה בקושי רעש ברקע. כל הכבוד.

בחינה

Yellow – Motion picture
אלבום בעל סאונד אלקטרוני "בוגר" אם תרצו, שופע בנמוכים (מלא תוכן ב 25-35hz), וחסר סגנון ספציפי – אחד הקטעים של בוריס בלנק (זה שמאחורי המוסיקה) שאוהב לנסות כל הזמן דברים שונים.
עם אוזניות במשקל כבד ובעלות עכבה נמוכה כמו ה-xb700 הבסים נשמעו יותר בשליטה ומעט פחות "בומיים" עם ה-DAC1 במיוחד בקטעים כמו Get on ו-Time freeze. עם ה-HD555 ה-DACport נשמע כבר יותר בשליטה יחסית ל-xb700. בקטע Houdini הגבוהים נשמעו מעט יותר "קטיפתיים" ב-DACport אבל הנמוכים שוב היו עדיפים ב-DAC1 (מצד שני בהתחשב בגודלו של ה-DACport והעובדה שהמתח מגיע מה USB זה עדיין מרשים).
בקטע Point blank שנשמע כמו ג'אז אלקטרוני מאיזה סרט מדע בדיוני או משהו כזה הבסים המהירים נשמעו מעט שונים מה-DAC1 אבל לא פחות "טובים" כאשר שאר הספקטרום נשאר חלק ואינפורמטיבי.

 

Cassandra Wilson – Dance To The Drums Again
אלבום מצוין מ-1992 של זמרת הג'אז מהמיסיסיפי. בקטע האהוב עלי (על שם האלבום) ניתן להבחין עם ה-xb700 וה-DAC1 בסאונד מעט יותר "סטרילי" מאשר ב-DACport שכלל גבוהים "חדים" באותה המידה אבל מעט יותר "בשר" בשאר התדרים. עם ה-hd555 ההבדל כבר היה פחות ברור. עם אותן האוזניות בקטע Melanin song האיזון בין הזמרת לכלים ברקע היה מעט שונה בין שני המכשירים אבל ברמה זניחה למדי. לעומת זאת, עם ה-xb700 האיזון היה יותר לטובת ה-DAC1 שנשמע מעט יותר "נכון". בקטע יותר ווקאלי כמו Amazing grace עם ה-xb700 העדפתי דווקא את ה-DACport עם מעט יותר "חמימות" לקולה של הזמרת. עם ה-hd555 ההעדפה דווקא התהפכה.

Sting – Symphonicities
בזמן האחרון אני קורא מלא ירידות על סטינג בגלל האלבום הזה ואיך שהוא "הרס" את Every little thing she does is magic. מדובר על אלבום שבו סטינג מבצע גרסאות "סימפוניות" לשירים מוכרים שלו. אישית אני לא מבין על מה כל ה-fuss שכן סטינג ידוע כאחד שאוהב לנסות דברים חדשים כל הזמן, חלקם יוצאים טוב וחלקם פחות. עם ה-xb700 את האמת לא אהבתי את התוצאה בשני המכשירים, וחתימת הסאונד שלהן פשוט לא מתאימה לאלבום הזה לדעתי.
בקטע הראשון Next to you ישר נותנים גז עם קצב מהיר. עם ה-hd555 מקבלים תחושה יותר "נכונה" עם ה-DAC1 אבל גם ה-DACport נתן את הסחורה, בקטע Roxanne קשה לי לומר ששמעתי הבדלים בין שני המכשירים. בקטע I burn for you קולו של סטינג נשמע יותר מאוזן לטעמי עם ה-DAC1 אך שוב ההבדלים היו מינוריים למדי וזה בהחלט נופל על טעם אישי.

!Phil Collins – Hello, I must be going
האלבום השני של המתופף מג'נסיס כולל איך לא… הרבה תופים! בקטע הראשון I Don't care anymore עם ה-hd555 ה-DACport נשמע יותר מתאים עם טיפה יותר בשר במיד בס/מיד אבל עם ה-xb700 ה-DAC1 נשמע יותר בשליטה. העניין חזר על עצמו עם הקטע I cannot believe it's true שגם בו התופים נשמעו יותר בשליטה ב-DAC1. גם עם ה-hd555 קיבלתי את הרושם אבל הקטע עדיין היה מהנה לשמיעה ב-DACport. הקטע Thru these walls עם ה-hd555 נשמע דומה בין שני המכשירים, מעט יותר "חמים" ונעים ב-DACport ויותר מאוזן ב-DAC1.

בגדול הייתי תולה את האחריות בהבדלים בין שני המכשירים (במיוחד עם ה xb700) להגברה של ה-DACport שאינה "בשרית" כמו של ה-DAC1 וכוללת עכבת יציאה יותר גבוהה מה שהופך את המכשיר ליותר מתאים לאוזניות בעלות עכבה יחסית גבוהה. לא יצא לי לבדוק את ה-DACport עם אוזניות בסגנון כמו ה-Sennheiser HD600/650/800 שהם 300 אוהם או דגמים מסוימים של Beyerdynamic שהם 600 אוהם אבל מניסיון שלי (וקריאה ברשת) לא צריכות להיות שום בעיות בנושא. 


סיכום

 

CEntrance ללא ספק עשו שיעורי בית וה-DACport הוא בדיוק מה שהחברה אומרת. השוואה נעשתה עם סט שעולה פי כמה וכמה יותר (ושוקל הרבה יותר) ואני חושב שזה אומר הרבה לטובת "הסיגר" הקטן!

לגבי אוזניות אישית הייתי נמנע מלעשות שימוש בדגמים גדולים בעלי עכבה נמוכה מ-32 אוהם, כאשר עם אוזניות בעלות עכבה גבוהה, לא צפויות בעיות כאלו ואחרות. למשתמשי in ear גם אין צורך לדאוג שכן המגבר מאד שקט. 

חבל שאין לפחות יציאות line out למי שרוצה לשדרג את ההגברה, אבל מצד שני זו כבר בקשה מוגזמת ממכשיר כזה (בשביל זה החברה מוציאה את ה-DACmini). למי שנוהג להאזין מול המחשב בבית או במיוחד עם הלפטופ, ה-DACport מתאים כמו סיגר, סליחה כפפה…

מוצרי חברת CEntrance ניתנים לרכישה מ"רעש געש".

מחיר: $400 (לא כולל משלוח ומיסים).

להמשך דיון בביקורת: CEntrance DACport.

Thanks to CEntrance for providing us the product for review

חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
30.11.2010
  
מאת: איתי חזום

1