בכורה עולמית – Philips RC9800i – פרק ד' (האחרון)

rnהפרק האחרון בסקירה של השלט Philips RC 9800i - הרשת האלחוטית ומסקנות.




הרשת האלחוטית מאפשרת שימוש במערכת חדשה הנקראית (UP&P (Universal Plug & Play. בשיטה זו, תוכנות ומערכות שמשתמשות בטכנולוגיה הזו יכולים להודיע אחד לשני על קיומם ברשת ויכולים לשתף מידע.

rnבמקרה זה, מדובר על שיתוף קבצים כגון קצבי מוזיקה ותמונות. השלט מסוגל לזהות שרתי UP&P אלחוטיים ברשת ולהשמיע ולהציג תכנים שלהם. התוכנה שמגיעה עם המערכת היא תוכנת שרת UP&P מהסוג הפשוט ביותר, אולם היא אפקטיבית ביותר ועושה את עבודתה היטב. התוכנה יושבת במחשב שלנו ומזהה את כל קצבי המוזיקה והתמונות (וגם הסרטים, אם כי השלט אינו מסוגל להציג אותם) ולהעביר אותם לכל מכשיר אחר ברשת המקומית שתואם לתקן UP&P.

rnהמערכת הזו תואמת את מערכת ה-STREAMIUM של פיליפס אשר מתוכננת לאפשר לכל המכשירים בבית לשתף תכנים באופן אשר יאפשר STREAMING בין כל מכשיר לכל מכשיר על גבי הרשת באופן שקוף.

rnעל גבי השלט עלינו לבחור ב-BROWSE ולמצוא את שרת ה UP&P. במקרה שלי ניסיתי מספר מחשבים, אולם המערכת מתוכננת רק לעבוד מול הרשת המקומית (לי יש מספר רשתות), כך שרק מחשב אחד זוהה כשרת UP&P. מרגע הזיהוי, השלט בקלות זיהה והציג תמונות ומוזיקה מה "שרת" (במקרה הזה, הלפטופ שלי).


rnאת המוזיקה (WMA, MP3 וכו') ניתן למצוא לפי אלבום, להקה, ז'אנר וכו'.

rnלאחר בחירת האלבום או התוכן, ניתן להתחיל ולשמוע את המוזיקה (לאחר כמה שניות של BUFFERING). הרמקול הזעיר בשלט משמיע את המוזיקה היטב, אך כמובן שלא באיכות שמע מספקת (אגב, לחיצה על כפתורי עוצמת השמע בשלט מחלישה או מחזקת את עוצמת השמע בשלט עצמו…). הצבה של השלט אל תוך העריסה שלו, וחיבור העריסה עם חיבור סטריאו פשוט מאפשר העברת המוזיקה אל המערכת.

rnבנושא ה-STREAMING היו כמה בעיות (כאמור מדובר במערכת בפיתוח ולא גירסא סופית של תוכנת המכשיר), אולם בסה"כ זה עובד מצויין – בוחרים שיר או אלבום ומציבים בעריסה וניתן לשמוע את זה במערכת… איכות הצליל (מקור של 192Kbps) נשמעה מצויין במערכת שלי.


לוח השידורים

אחד החלקים המעיינים ביותר בשלט לא צפויים לעבוד אצלנו (לפחות לא בעתיד הנראה לעין) – לוח השידורים. השלט עושה שימוש בפונט מיוחד של פיליפס אשר לא צפוי לכלול עברית בתקופה הקרובה…


rnלוח השידורים הוא בעצם הסיבה לשינוי הרדיקלי בצורת השלט של פרונטו. פיליפס בעצם סובבה אל השלט כך שהוא אופקי בכדי שניתן יהיה לדפדף בקלות בלוח השידורים על השלט עצמו. השלט מסוגל להשתמש בחיבור הרשת האלחוטי שלו בכדי להוריד לוח שידורים חינמי משרתיהם של פיליפס באינטרנט. כיום, הדבר מאפשר בחירת תוכנית במקום לבחור ערוץ. כמה נחמד לבחור "DESPARATE HOUSEWIVES" בלי לדעת בכלל באיזה ערוץ מדובר, לא?


rnבהמשך ניתן יהיה גם לתכנת את השלט להקליט תוכנית – הוא יכול להעביר ערוץ ולהורות ל-PVR או למקליט DVD להתחיל להקליט כאשר התוכנית מוצגת…


rnכאן בארץ אין שיתוף פעולה בין פיליפס לבין הגורמים המשדרים. נקווה שבעתיד ניתן יהיה אולי להגיע להסכמים עם החברות הללו, לפחות עבור גירסא אנגלית של לוח השידורים.


מסקנות
rnהמערכת היתה יציבה למדי, ונראית בהחלט כמו משהו שבקרוב כבר ניתן לשווק. השלט נתקע לי מספר פעמים וה-STREAMING עדיין "מגהק" מדי פעם, אבל בהחלט רואים שהמכשיר קרוב מאוד לסוף שלב הפיתוח. בגירסא שקיבלנו לא פעלה הנורה של ה-WIFI. נורה כחולה זו, אשר מוצבת בחלק העליון של השלט, צריכה להידלק בעת השידור או הקליטה האלחוטיים (כך, לפחות, טוען ספר ההדרכה של השלט – וכך גם פעל הדגם אותו ראיתי בביקורי במרכז הפיתוח בהולנד).

rnהבחירה של פיליפס לפתח את הדור הבא של הפרונטו על בסיס LINUX בהחלט מעוררת עיניין שה-9800i יאפשר גם הרצת תוכנות נוספות ויאפשר הצגת תכנים כגון סרטים בתוך הבית, תוך שימוש בתשתית הרשת האלחוטית.

rnבחירה מוזרה של פיליפס היתה שלא לאפשר את החלפת הבטריה. לא מצאתי כיצד ניתן להחליף אותה, וכנראה שהדבר דורש הסרה של המדבקה מאחורי השלט. כפי הנראה או שפיליפס יפתרו את הנושא בגירסא הסופית של השלט או שהם בטוחים מאוד באורך החיים של הבטריה שלהם.

rnהשלט נוח מאוד להפעלה, וקל מאוד להחזיקו. הוא נראה עמיד יותר לנפילות מקודמיו והוא בהחלט נראה מקצועי לפחות כמו כל אחיו האחרים, אם לא יותר.

חסרונות

מבחינה תפעולית, השאלות שלו מתישות קמעה, והיה ניתן אולי לאפשר קיצורי דרך (במיוחד לאחר תיקונים של פעולות שלא יצאו כראוי בפעם הראשונה). בסופו של יום, ברור לי שבניגוד לשלטי הפרונטו שהיו קיימים עד כה, השלט הזה בהחלט ניתן להפעלה ולתכנות על ידי אדם מהישוב (בהנחה שהוא מבין את שאלות המכשיר, כמובן).


rnברור שהשלט הזה אינו מיועד לחובבי שלטי הפרונטו הקיימים, שכן יכולת הגמישות של השלט היא אפסית – השלט קובע כיצד צריך לעבוד ולא ניתן לצייר או לממש את יכולתינו הגראפית בכדי להפוך את השלט ל "אישי" יותר (personalized). לפי דעתי, הדרך שבה פיליפס בחרה לממש את דרך ההפעלה של השלט – היא הנכונה. מרבית התוכניתנים של שלטי פרונטו קיימים עושים שימוש בדרך תפעול דומה.


rnהבעיה היא אם העיצוב של המסכים של הפרונטו אינם תואמים לתפיסה של הלקוח. אני לא בטוח עד כמה זה עלול להפריע ללקוחות אמיתיים (אשר מעדיפים שיגידו להם איך לעבוד, ולא לטרוח ולחשוב על איך לעבוד בכוחות עצמם), אבל בעתיד אני מקווה שיאפשרו ללקוחות "דעתניים" כמוני לכופף יותר את המערכת, כלומר להפוך אותה ליותר פתוחה לקסטומיזציות.

rnהשלט האולטימטיבי של פיליפס היה כזה שמאפשר שילוב של התכונות בשלט הזה עם יכולת התכנות העצמי שהשלט הזה מציג. סביר להניח שדבר זה גם עלה במוחם של מהנדסי פיליפס ויש לצפות לגירסאות הבאות של של שלטי הפרונטו הקונוונציונאלים.

rnהעלות הצפוייה של שלט זה נמוכה מגירסאות הפרונטו הציבעוניים – RU980/RU7000, אך המחיר הסופי יקבע בהמשך. אני מניח שמדובר בסביבות 400-500 דולר בארה"ב ולמעלה מ-500 יורו באירופה.


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

7:00
  /  
18.08.2005
  
מאמר זה נכתב על ידי עפר לאור

1