הקדמה
חברת פנסוניק השתנתה מאוד בשנים האחרונות. כאחת המשקיעות הגדולות בטכנולוגיית פלאזמה, היה לחברה יתרון עצום ביכולתה לייצר סדרתית מסכים גדולים במחיר תחרותי. הבעיה היא שפלזמה היא טכנולוגיה שבסופו של דבר לא הצליחה למשוך את הקהל הרחב, בעיקר בגלל שהיא מדוייקת למדי ופחות מדי מושכת את העין ביחס ל-LED.
פנסוניק לא פספסה את הטרנד ולפני מספר שנים התחילה לייצר פאנלים ומסכי LCD עם תאורת LED. ההתחלה היתה איטית ובשנים הראשונות התחרות היתה קשה. כיום הגיעה החברה לנקודה שבה מסכי ה-LED שלה מתחרים בשורה הראשונה של חברות המסכים והחברה החלה להוסיף יכולות מתקדמות יותר.
ה-50AS700 הוא המסך הראשון של פנסוניק שכולל עברית מלאה. עם פתיחת המסך, ברשימת השפות, עברית מתנוססת שם בכבוד. ולא מדובר בעברית חלקית או של תרגום בלבד - מדובר בעברית מלאה בכל התפריטים, תת-תפריטים ואפילו במדריך המכוונן ובאפליקציות שניתן להוריד אותן.
המסך כולל עברית בפייסבוק ואפילו מקלדת בעברית. הגיור הוא קפיצה ענקית של החברה וזה די מדהים לראות את כברת הדרך שנדרשה בכדי להשלים את המלאכה הזו.
העיצוב החיצוני של המסך הוא פשוט למדי - מסגרת דקה באלומיניום מוברש שלא מדגיש יתר על המידה את הלוגו ואינו צעקני מדי. המסך כולל מעמד אלגנטי מאוד אך ניתן בקלות גם לתליה, הודות למיקום צידי של המחברים. זהו מסך בעל עיצוב שלא יבלט יתר על המידה וישתלב היטב בכל סלון.
העיצוב של הממשק פשוט בהרבה מדורות קודמים - הוא שטוח, עדין ושחור ברובו. האנימציות שלו עדינות והוא לא מציק או כבד מדי. נותרו מספר ממשקים שלא השתנו מהדורות הקודמים של המוצר, כגון הממשק של ה-streamer אך נראה שהכיוון בממשק הוא מינימליסטי בהרבה מבעבר.
פיצ'ר נחמד נוסף שפנסוניק הוסיפה הוא תמיכה ברכיבי Bluetooth ובפרט אזניות A2DP. אזניות כאלה קלות להשגה, איכותיות מאוד ומפשטות את התהליך של שמיעת טלויזיה בשעות הקטנות של הלילה. פנסוניק הוסיפה גם יכולת של התאמת lipsync עבור blueooth שכן תוספת הזמן שלוקח לקודד ולפענח בשיטה זו גדול משמעותית מצפיה רגילה ולכן נדרשת התאמה.
הרמקולים של המסך מפתיעים מאוד. הם חזקים, ברורים ונשמעים נהדר!
מבחינת חיבורים, המסך כולל הכל, החל משני חיבורי USB, שלושה חיבורי HDMI, חיבור SD, רשת ואנטנה ל-DTT (יש קליטה מלאה של שידורי עידן+).
שליטה
שליטה במסך מתאפשרת במגוון דרכים. המסך מגיע עם שני סוגי שלטים - שלט מלא רגיל של פנסוניק. השלט אינו מואר בחושך וכפתורי השליטה המורחבים (home, apps למשל) קרובים מאוד לחיצים וקרה לי לא פעם שנלחצו לי הכפתורים הללו במקום החיצים והייתי צריך להתחיל מחדש.
השלט השני הוא דור חדש של שלט ה-Gestures של פנסוניק. השלט כולל איזור טאץ' אך בניגוד לשלטים של המתחרות מקוריאה, לא מדובר בטאץ' של עכבר אלא באיזור שמיועד ל-gestures בלבד.
ניתן לראות שאחרי שמתחברים עם המכשיר למסך, יש מדריך בעברית שמסביר כיצד להחליק את האצבע על השלט בכדי לגרום ל-gestures לפעול. הפעולות מזכירות תנועות שקיימות באייפון ובאנדרואיד אך הן הולכות רחוק יותר בכמויות, כולל גלילה, סימון ועוד.
השלט החכם כולל גם כפתור עם מיקרופון שמאפשר חיפוש, ופעולות כמו חיזוק והשתקת הטלויזיה.
חיפושים של תוכן במכשיר נעשים דרך ממשק יעודי, והשליטה הקולית מבינה באיזה מצב היא נמצאת. אם למשל אני מפעיל אפליקציית internet (אפשר גם בעזרת הקול) ואז מפעיל את הזיהוי הקולי, הדפדפן מבין שאני מחפש תוכן ומשתמש במנוע חיפוש (Bing) על מנת להגיע לתוכן שרציתי.
שליטה דרך אייפון/אנדרואיד
האפליקציה של פנסוניק חכמה ונוחה מכל תוכנות השלט החכם שראיתי בחברות אחרות. היא בעצם הכי קרוב למושלמת שראיתית עד כה. ניתן להשתמש בה כשלט בסיסי או כשלט חכם, ניתן להגיע בקלילות לאפליקציות שמותקנות על המסך ולמשוך או לדחוף תוכן מהמסך באופן אלנגטי ונוח וללא צורך בהתקנת תוכנת DLNA על המכשיר.
הפעלה של אזורים במסך קלה במיוחד.
ניתן לצפות בתוכן במכשיר ועל ידי גרירתו לטלויזיה (בחלק העליון של המסך) הוא פשוט מתחיל לנגן. בשביל שזה יעבוד חשוב שהמכשיר והמסך יהיו באותה רשת.
כך זה נראה על המסך כאשר דוחפים את התוכן מהסלולרי:
מסך חכם
כידוע, גם דורות קודמים של מסכים של פנסוניק היו חכמים, אך ללא עברית זה הגביל מאוד את מגוון הפעולות שניתן לבצע על המסך. כיום יש עברית מלאה, אך עדיין אין אפליקציות בעברית שרצות על המסך. לשם כך, היבואנית (יורוקום פנסוניק) תצטרך לפתח או למשוך גורמי תוכן ישראלים לפתח עבורה את האפליקציות בינתיים יש למסך לא מעט אפליקציות מובנות שכולן פועלות כראוי על המסך.
אך על מנת להשתמש במלוא היכולות, יש להזדהות מול המסך. תהליך ההזדהות לא כל כך פשוט ועלול להרתיע משתמשים. השלב הראשון הוא לייצר משתמש על המסך עצמו. ניתן לעבור בין משתמשים תוך שימוש בזיהוי פנים (לשם כך נחוצה מצלמה שלא היתה זמינה לי).
לאחר שיוצרים את המשתמש ניתן להוריד אפליקציות וכל המידע של האפליקציות ואפילו רשימת האפליקציות נשמר עבור אותו משתמש. כך משתמש "אבא" יכול לקבל מספר אפליקציות ולהתחבר לפייסבוק שלו בעוד שמשתמש "בן" יקבל רשימת אפליקציות אחרות ויזדהה מול פייסבוק אחרת. מכיוון שזה יכול לתת פתח אבטחה לא פשוט (משתמש "בן" יוכל להתחבר לחשבון הפייסבוק של "אבא"), פנסוניק מאפשרת למשתמשים בפייסבוק להציב קוד סודי המורכב ממספרים - אשר יכול למנוע ממשתמשים לא מורשים להשתמש בחשבון אחד של השני.
החיבור לפייסבוק עצמו עבד יפה, אך משום מה סירב לפעול במכשיר הסלולרי שלי ודרש ממני לזכור את הקוד בדרך למחשב הנייד.
כפי שניתן לראות, עברית פועלת באופן מושלם, אך משום מה הודעות עם תמונות היו חסרות את התמונה המצורפת.
הכי טוב בבית
הרעיון של פנסוניק הוא ליצור עמודי בית בדומה למסכי בית במכשירי אייפון או אנדרואיד. לחיצה על כפתור הבית מאפשרת גישה לאיזורי הבית השונים - כאשר יש מספר רב של עיצובי מסכי בית. העיצובים הבסיסיים מגיעים עם המסך (איזור טלויזיה עם מספר אייקונים בצד ימין ומתחתיו) אך עיצובים מורכבים יותר ניתנים להורדה מחנות האפליקציות, כולל רקעים נוספים ועיצובים שכבר כוללים אפליקציות מובנות, כגון מסך שלם עבור Youtube אשר כולל כבר מספר של פעולות פופולריות של Youtube. כמובן שניתן לערוך את המסכים הללו ולשנות אותם לפי הצורך.
לחיצה נוספת על HOME מאפשרת גם לבחור את מסך הבית הראשי - כלומר, האם המסך הראשי של הטלויזיה יקטן והאפליקציות סביבו, או שהוא ישאר במסך מלא. מדובר על קונספט פשוט ללמידה, אך לדעתי מעט פחות אינטואיטיבי מזה של חלק מהמתחרות, עניין של טעם.
יש אפליקציות רבות מכדי לכסות את כולן אך אפליקציות תוכן עולמיות רבות נכללות כאן כגון Break, Vimeo ועוד.
לא רק שניתן להוסיף אפליקציות במסכי בית אלא שניתן גם להוסיף Bookmarks וכך למשל הוספתי את אתר Hometheater למסך הבית שלי ישירות.
ואם אנחנו כבר כאן, אז הדפדפן של פנסוניק הוא אחד היתרונות הגדולים שלו. מדובר בדפדפן חזק במיוחד בעל תמיכה מלאה בפלאש וביוטיוב. הוא עובד באופן מושלם בעברית וניתן היה לעשות הכל איתו באתר שלנו.
דוגמא נקודתית - נכנסתי לאחד המאמרים והפעלתי את נגן היוטיוב המובנה שלו. הנגן עבד והצלחתי אפילו להעביר אותו למצב 4K (שהתקשה לסחוב בעיקר בגלל קצב הנתונים הגבוה).
חיפוש
ניתן לחפש באופן כללי באופן כזה שעובד על תכנים ב-USB, וברשת ואפילו במפות. ניתן פשוט לערוך חיפוש ורק אז להחליט איפה החיפוש צריך להתבצע.
חיפוש במפות משתמש במפות Bing שעובדות כראוי במסך.
חיפוש בוידאו הניב את התוצאות הבאות:
my stream
יכולת מעניינת נוספת הוא שהמסך עצמו אוסף תכנים מעניינים ממספר מקורות שונים ברשת ומציג לך אותן במין קיר תכנים שניתן לגלול אותו משמאל לימין. התכנים היו באמת מעניינים ואת מרביתם לא הכרתי. מקור התכנים הוא ככל הנראה trending content (תכנים שתופסים תאוצה) באפליקציות השונות שמותקנות אצלנו במסך.
דוגמא אחת הוא הסרטון המופלא "קובי פייסט" שהתחיל להתעורר בתקופה הזו. כמובן שתכנים כמו Vimeo ויוטיוב מנוגנים באיכות גבוהה ביותר.
יוטיוב
פנסוניק מייחסים הרבה מאוד חשיבות ליוטיוב וכאמור מאפשרת הוספה של Home page מלא לינקים ותכנים מעניינים של יוטיוב, כמו גם שהאפליקציה עצמה עובדת מצויין על המסך ובאיכות תמונה מצויינת.
פיצ'ר יפה של יוטיוב הוא החיבור שלו עם המכשיר הסלולרי. האייפון שלי זיהה את המסך מיידית (לא היה צורך להקליד או לעשות pairing) וכך מיד יכולתי להעביר למסך קטעי וידאו ללא כל קושי. הממשק של יוטיוב לא כולל מקלדת עברית אך השילוב עם הסלולר פותר בעיה זו בקלות.
נגן המדיה
נגן המדיה של פנסוניק דומה בעיצוב שלו לנגני המדיה של הדורות הקודמים, אך הוא שופר באופן משמעותי. את כל הפרטים על הפורמטים השונים שהוא תומך ניתן למצוא ברשת, אך הפורמטים המוכרים והנפוצים כמובן עובדים ללא קושי. ניתן לחבר Disk on key או דיסק קשיח (USB2) או כרטיס SD והוא יאפשר צפיה בתוכן דך ממשק פשוט ביותר.
בניגוד לדורות קודמים של הנגן, יש לו לראשונה יכולות חיבור לרשת. אני לא מדבר על חיבור DLNA שכבר קיים מזה זמן רב, אלא חיבור SMB כמו שאנחנו מכירים מסטרימרים! מדובר במסך ראשון, למיטב ידיעתי שתומך בפורמט זה, כאשר יש תמיכה בחיבורים חופשיים ואפילו בחיבורים שדורשים הזדהות (כאן כבר צריך להכנס להגדרות). החיסרון הגדול של השיטה הזו היא שהיא פורסת את כל הקבצים באופן שטוח כך שקל מאוד שלא למצוא את התוכן שלכם בשיטת הניווט הזו.
מבחינת ביצועים ב-SMB הגעתי ל-60Mbps אולם מספר סוגי תכנים עשו בעיות (בעיקר סדרה מסויימת שככל הנראה הקידוד שלה היה קשה לפיענוח).
ניתן לראות שהמסך מתחבר ישירות ל-Shares של ה-NAS שלי ללא קושי מיוחד.
כמובן שתרגום עובד ללא קושי גם לגבי תוכן מקומי (USB) וגם מהרשת. התרגום היה בפונט נעים וקל לקריאה, אך מעט קטן ולא זיהיתי תפריט שמאפשר הגדלתו.
ניתן להעביר בין תרגומים, פורמטי תרגום, וכמובן ערוצי שמע עבור תכנים שיש להם יותר מערוץ שמע אחד.
שרת המדיה
נגן המדיה בגדול מיועד לניגון תכנים מקומיים (המסך מתייחס לתכנים שמשותפים ממחשבים דרך SMB כתוכן מקומי), ולכן הדרך לגשת לתכני רשת איכותיים יותר היא דרך נגן מדית הרשת של המסך.
לצורך הבדיקה השתמשתי במספר רב של שרתי DLNA. שרתי מיקרוסופט (מובנים ב-Windows) אינם ממולצים באופן כללי בשל הקושי שלהם עם תכנים שאינם בפורמטים שהם אוהבים ולכן השתמשתי בשרת DLNA מובנה בשרת ה-NAS שלי שעבד לא רע. גם Plex בשרת ובמחשב עבדו טוב, וגם Serviio שהותקן על המחשב וגם על ה-Synology NAS עבד מצויין.
קצבי הנתונים נעו בין סוגי תכנים שונים. בבדיקה הפורמלית, המסך הגיע ל-80Mbps ללא תקיעות, אך במספר תכנים היה קושי להתחיל את הניגון, בעיקר תכנים עם HD AUDIO ו-DTS. בסופו של דבר במדובר בנגן סולידי, אך לא כזה שיחליף את הסטרימר שלכם, בפרט אם התוכן שאתם משתמשים בו הוא HD audio או בלוריי תלת מימד.
עידן+ DTT
איכות הקליטה של עידן+ היתה מצויינת. אני רגיל שבאיזור שלי יש קטיעות ובעיות בממירים רבים, אך זה לא קרה ב-AS700 אשר קלט אותם ללא כל קושי. איכות התמונה ביחס לשידורי יס היו לטובת עידן+.
לוח השידורים הוצג בצורה מושלמת. ניתן למצוא תוכניות בקלות.
קל מאוד לעבור בין ערוצים (יש גם "הנחיה קולית" עבור קשיי ראיה), בין ערוצי אודיו ותרגום בעידן+. יש כמובן תמיכה ב-DVBT2 שתתמך אולי בעתיד כאשר הרשות השניה תפעיל את השירות.
ממיר (יס טוטאל)
בערוצי ה-SD איכות התמונה סבירה, אך כמובן שהיתרון הגדול הוא ב-HD.
משהו בעיבוד התמונה של המסך מחדד את התמונה ומעמיק אותה, גם יחס הניגודיות כאן נראה טוב מאוד. התנועה של הדמויות מצויינת, וכך גם הטיפול בתוכן 50HZ.
בסדרה לואי, זה בולט במיוחד. החדות פשוט יוצאת מהכלל.
בלוריי
בלוריי איכותי כידוע הוא אבן הבוחן שלנו כאן באתר. פצחנו בקטע הפתיחה של Dark knight rises המצויין. סצינת הפתיחה היתה קונטרסטית וחדה להפליא.
סצינת הלחימה ב-Star wars השלישי היא כהה במיוחד, מלאה בפרטים ותנועה. למסכי LED קשה מאוד להתמודד עם סצינות שכאלה מכיוון שהפיצוצים והמעברים הזריזים מקשים על מנגנוני האור להחליט מתי ואיך להדליק את התאורה האחורית. פנסוניק עשתה יופי של עבודה, הסצינה שוחזרה ללא בעיות ובחדות אופטימלית.
הצבעיוניות הביזארית של Speed racer נראית נפלא על ה-AS700.
עוד סרט קשה במיוחד עבור מסכי LED הוא כמובן הסרט הראשון של Sin City שמשלב קונטרסט גבוה עם שחורים מוחלטים. המסך מצליח להשתלט על הסצינות הקשות ללא קושי ותוך שמירה על קונטרסט מעולה ורקע שחור משחור.
לבסוף, סצינת הפתיחה הארוכה והמושלמת של טרנטינו ב-Ingloreous basterds מציגה פירוט מושלם ודיוק צבעים מוחלט.
תלת מימד
ה-AS700 ממשיך את הקו הפסיבי שהתחילה פנסוניק במסכי ה-LED שלה. המשקפיים קלילים, אופנתיים והתלת מימד הפסיבי משתמש ב-Real3D (אותו סוג של פילם פולרי שנעשה בו שימוש במרבית בתי הקולנוע בארץ). המשקפיים היו נוחים וניתן לראות את האפקט הפסיבי כאן:
הפילטרים מורידים מהרזולוציה האנכית של המסך ביחס לתלת מימד אקטיבי (או תלת מימד פסיבי ב-4K), וזה מורגש במרחקי צפיה קצרים.
המסך זיהה אוטומטית תכני SBS והודיע לי שכדאי לי ללחוץ על כפתור התלת מימד בכדי לצפות בהם.
לא נצפו זליגות או בעיות בתלת המימד ב-Gravity או ב-Life Of Pi - שני סרטי מופית בתלת מימד. גם Spiderman 2 נראה מעולה במסך.
מדידות ובדיקות
הדבר הראשון ששמים לב אליו כאשר רואים את ה-AS700 הוא עד כמה המסך מרגיש כמו פלזמה (זוהי מחמאה). המסך חד מאוד, ומזכיר בקונטרסט שלו מסך פלזמה. קשה לזהות את התאורה האחורית, הודות למעט מאוד עננות והעובדה שהמסך היה נטול זליגות אור. השימוש של פנסוניק בפאנלים של Super IPS מתוצרתה השתלם ובגדול - המסך לא רק קונטרסטי אלא נטול תופעות של שינוי גוונים ועוצמות אור בשל זוית צפיה.
לעומת זאת, בעיה מוזרה שלא ראינו מזה זמן רב - המסך לא הציג native resolution גם כאשר הוגדר overscan off. ה-Overscan היה של כ-1%.
מבחינת הקונטרסט של הפאנל - המסך הגיע ל-380cd/m2 ערך מרשים מאוד ויותר מפי 3 מעוצמת אור של מסך פלזמה. קונטרסט ה-ANSI של המסך מגיע ל-4100:1, מרשים מאוד לפאנל. אך ככל הנראה מה שעושה את הקונטרסט משמעותי יותר הוא לא רק הפאנל אלא גם עיבודי תמונה, שכן הקונטרסט הנתפס (perceived contrast) הוא גבוה בהרבה.
מדידת ה-CIE קרובה מאוד למושלמת. זה גם יכול להסביר מדוע הצבעים היו כל כך טובים בסרטים: Speed racer ו-Ingloreous basterds. במצב "חמים 2" (Warm 2), נמדד טמפ' צבע של 6300 מעלות קלווין - מצויין.
ניתן לראות בגרפים שפנסוניק השקיעה לא מעט בכדי להביא את המדידות של המסך לדיוק כמעט מושלם. במסך זה לא צריך לכייל דבר, מעבר לשימוש במצב "Movie mode".
מכיוון שלמסך יש קונטרסט גבוה ושחורים עמוקים, אני ממליץ על שימוש בגאמה במצב 2.3. במצב גאמה 2.4 המסך מגיע לגאמה של 2.5 בפועל ולכן זה ערך גבוה מדי.
במדידות האחידות, המסך מגיע לכ-77% אחידות למעט הפינות הקיצוניות של המסך. בפינות האחידות יורדת ל-63%. ככל הנראה בפינות חסר LED פינתי שלרוב גורם לזליגות אור וככל הנראה הפשרה הזו נועדה להמנע מכך.
במצב חדות - המסך מגיע לחדות מיטבית בערך של 20 ומטה (הבדיקות והצילומים בוצעו במצב חדות 0). המסך כולל יכולות כיול גם של גאמה ב-10 נקודות וגם של צבע ב-10 נקודות - מרשים מאוד.
בעיבוד התנועה המסך מצליח להגיע לאיכות נדירה. גם במצבים מהירים, המסך חד ונטול כמעט artifacts לחלוטין. המצב המועדף עלי הוא מצב מינימלי. המסך עצמו עובד ב-1200Hz BLS - קיצור של BackLight scanning. הרעיון פשוט - במקום לכבות את כל המסך בכדי להניע משהו, אפשר להעלות את הקצב משמעותית ובכל פעם לכבות איזור אחר. ניתן לראות זאת על ידי צילום המסך בקצב גבוה ואז פס אופקי הופך כהה. שיטה זו פופולרית למדי, אלא שפנסוניק לקחה אותה צעד רחוק יותר על ידי העלאת קצב הסריקה ל-1200 פעמים בשניה. היתרון הוא בולט - התנועה במסך חדה יותר ונעימה יותר ואין תחושה של מריחה או פלסטיות.
חובבי הגיימינג ישמחו לשמוע שלמסך יש 102.7ms של זמן עיכוב (input lag) בעוד שבמצב Game mode המסך משתפר עוד יותר ומגיע ל- 59.8ms, תוצאה טובה עבור מסך שאינו מוניטור.
זו החתימה הספקטרלית של המסך:
סיכום
כאשר אנחנו מקבלים מסכים לבדיקה, אנחנו מקפידים שלא לדעת את המחיר עד לאחר סיום הבדיקה בכדי שלא להטות את הבדיקה. מה שהדהים אותנו כאן היה העובדה שהמסך הוא nהמובילים באיכות התמונה, בעוד שהמחיר שלו מפתיע מאוד לטובה. פנסוניק הצהירה שהיא תביא את איכות מסכי הפלזמה שלה למסכי ה-LED, ואכן עמדה במילתה ובכך עשתה את הלא יאומן, שכן ה-AS700 הוא אחד ממסכי ה-FULL HD עם איכות התמונה המוצלחות שבדקתי גם בין מסכי LED וגם מסכי פלזמה.
ה-AS700 הוא מסך עם תאורת LED הקפית עם טכנולוגיית 1200HZ BLS, מעבד תמונה מצויין, חדות תמונה ודיוק צבעים נהדרים. המסך תומך תמיכה מלאה בעברית - שזו הפעם הראשונה שאנחנו רואים זאת מפנסוניק, אשר כוללת גם מקלדת עברית ותמיכה מלאה בעברית באפליקציות שלה.
כמסך חכם, המסך כולל מגוון קטן יותר של אפליקציות מהמתחרות הקוריאניות, אך התמיכה ב-youtube ובגופי תוכן בין לאומיים אחרים מרשימה ונוחה. המימוש של יוטיוב הוא מצויין, גם באיכות התמונה וגם במהירות ויעילות הממשק.
המסך משמר את הממשק המינימליסטי של פנסוניק ומשתמש בשלט פשוט למדי שהוא בעיני פיתרון נוח מאוד, למעט העובדה שחסר לו תאורה אחורית ושכפתורים חשובים כמו HOME קרובים מדי ללחצני ה-DPAD ולעיתים נלחצים בטעות. המסך מגיע גם עם שלט טאץ' נוח למדי שהיה מעניין לראות לאן עוד אפשר היה לקחת אותו.
נקודות התורפה של המסך הוא בסטרימר המובנה שלו, שלמרות שעבד מצויין עם עברית והיה גם הראשון שראיתי אי פעם עם תמיכה ב-SMB, התקשה עם מספר סוגי תכנים שהיו לי ברשת. כמו כן, המסך מעט חשוך בארבעת הפינות של המסך.
ציונים
- איכות בנייה: 9.5
- עיצוב: 9
- HDTV איכות תמונה: 9
- SDTV איכות תמונה: 9
- תלת מימד: 8 (תלת המימד הפסיבי)
- שלט: 8
- יכולות כיול: 8.5 (נתקלתי בבעיה לכייל Native rate).
- יחסי מסך: 9.5 (כולל יכולות מלאות לשליטה גם במצב 1080i)
- חיבורים: 9.5
- ממשק: 8 (פשוט למדי, לא אחיד בין האפליקציות השונות המובנות במסך)
- המרת 2D לתלת מימד: 9
- פונקציות נוספות: 9 (DLNA מצויין, חיבוריות USB 2, תמיכה ב-SD, תמיכה ב-SMB)
- אפליקציית אנדרואיד/אייפון: 9.5 (אפליקציית האייפון הטובה שראיתי עד כה)
- נגן מדיה: 9 (עומד בקצבי נתונים גבוהים, תומך בתרגום מלא בעברית, חסר תמיכה בגדלי פונט שונים וב-Lipsync)
- שירותי תוכן מהרשת: ללא תכנים בעברית או VOD
- עברית: 9.5
- עידן+ : 9 (כולל לוח שידורים מלא, קליטה מעולה ואיכות תמונה מעולים).
תמיכה בפורמטים
- חיבוריות HTPC: לא הצלחתי להביא ל-Native rate
- תמיכה בהיי דפינישן של יס - yes HD: כן
- תמיכה ב-HDMI 1.4: כן
- תלת מימד 3D: כן
- המרה אוטומטית 2D ל-3D: כן
- תמיכה ב-DTT: כן
- תמיכה ביחסי מסך ב-1080i: כן
מחיר מומלץ לצרכן:
- 7000 ש"ח בגודל 50"
- 11,000 ש"ח לגודל 60"
המחיר כולל 5 שנות אחריות של היבואנית: יורוקום תקשורת דיגיטלית
לדיון בנושא: מסך פנסוניק בעברית 50AS700