שוק ביתי לעומת מקצועי

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
hosq (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שוק ביתי לעומת מקצועי

נושא שלא נקרא #1 

שרשור בתפוז גרם לי לחשוב - האמנם ציוד מקצועי כזה המתאים לבתי עסק, הוא הדרך היחידה לקבל אספרסו טוב?
ניסיתי לחשוב ולמעט האלקטרה סמיאוטומטיקה, לא עולה לי בראש מכונה שמטרתה נטו אספרסו טוב, שתוכננה לזה בלבד, ולא משאילה רכיבים מהשוק המקצועי. אולי אולי הדומובר נכנסת להגדרה הזו. וזה מוזר, תחשבו שאם הייתם רוצים רכב יותר טוב, הייתם צריכים לרכוש אוטובוס...

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

נקודה מעניינת, במכונות ידניות יש מי שיאמר שה"לה פאבוני" נותנת את התשובה האולטימטיבית אבל בארץ המחיר ממש לא זול.

לגבי גודל המכונה, מי שקונה בד"כ מכונות "פשוטות" זה לא בגלל הבנה עמוקה של עולם הקפה אלא כמשהו חמוד ונוח על השיש לצורך הכנה מהירה וקלה ככל האפשר של כוס קפה ורצוי שיהיה באריזה קומפקטית ונאה ככל האפשר.

המשוגעים לדבר כבר פחות מייחסים חשיבות לאריזה קטנה אלא קודם מתמקדים באיכות המוצר ובתוצר שהוא יכול לנפק ביחס למחיר יחסית "הגיוני".
במקום שני ושלישי מגיעה חשיבותם של הפרמטרים כגון עיצוב המכונה וגודלה ויש גם היבט פסיכולוגי הרי איך ניתן להתפאר במכונה מקצועית למהדרין שאין לה מספיק "נוכחות" ? תחשוב אם היית מוציא אספרסו ברמה כמו של האלקטרה ממכונה פלסטיקית כמו גאג'יה, לא פוגם קצת בחוויה :) ?

תחבר את זה יחד ותראה שהיצרן מהצד השני לא מזהה ביקוש כזה ולכן לא יבזבז מליונים על R&D אלא ייצר ליין "רגיל" להמונים וליין מקצועי שיתבסס/ישאיל רכיבים מהשוק המקצועי תחת ההילה של המותג ...

המחיר אני מניח מושפע גם לא מעט מהיצע והביקוש ומה לעשות שבארצינו הקטנה אין הרבה ביקוש לציוד מקצועי... קח לדוגמה את הדומובר סינגל בוילר יש לה מתחרות בחו"ל שלא עולות ארצה כמו ה ALEXIA של QUICKMILL וגם המחיר בארץ של הדומובר לטעמי יקר בכ 1000 שקלים ממה שהוא צריך להיות.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

לא יודע מה איתכם - עם הסילביה הוצאתי אספרסו יותר טוב מכל בית קפה ממוצע.
בפונטה ווקיו גם אספרסו וגם קפוצ'ינו.
בציוד מקצועי זה פשוט יותר קל לדעתי.
תמיד עובדים עם אותו קפה, הקפה רץ מהר אז כמעט לא משנים טחינה, אפשא לכוון את המכונה לטעם שאתה רוצה ואז כל ילד מריץ בלי הרבה מאמץ.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

zylber
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 301
הצטרף: אפריל 2010
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 40 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

השוק למכונות מיקצועיות ביתיות הוא די קטן ולכן אין יבוא של כמה מותגים מרכזיים כמו כן ניגזרת של שוק יד שנייה קטן במכונות האלו
לעומת זו המכונות המיסחריות ראש אחד שרובם מתאימות לאותו קהל של אלו שמחפשים מכונה מיקצועית בייתית(E61 וכו)
יותר זמינות ובמחיר יותר אטרקטיבי(ראיתי LA SAN MARCO השבוע ב לדוגמא ב 3K )
כמובן שמי שמפעיל את המכונה זה קריטי(קפה ,טחינה ,דחיסה, טמפרטורה)
פרט לכך רוב המכונות המיסחריות האיטלקיות ביד המיומנת יוציאו אספרסו טוב ואף טוב מאוד ליותר מזה צריך גם מכונה מעולה וגם שאר הפרמטרים בהקפדה מרובה
ניתן לעיין בשירשורים בHOME BARISTA עד לאן ניתן ללכת.
ברכות

hosq (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

השאלה היא מה הדרישות שמשתמש ביתי באמת צריך ובמה הוא יכול להתפשר
אם נגדיר את איכות הקפה בכוס כפרמטר החשוב באמת, אחריו שימושיות ועקביות, אח"כ עיצוב ובסוף אמינות/תחזוקה , איך תיראה המכונה?
אם הייתי צריך לתכנן את המכונה המושלמת, הייתי רוצה מכונות ומטחנות שהן חצי בגודל מציוד מקצועי לפחות, שקטות יותר, מוכנות מהר לפעולה, שליטה בטמפ' החליטה, הקצפה מיידית. אין לי בעיה להתפשר על זה שאי אפשר לייצר מהר עשר כוסות. גם אין לי בעיה להתפשר על מהירות ההקצפה כל עוד היא סבירה ומיידית ללא המתנה. המטחנה הביתית המושלמת היא האיזומק שלי, קטנטונת ואיכותית עם סטפים נוחים, אבל צריכה להיות הרבה פחות רועשת עם טיפול טוב יותר בלכלוך (אני שם צלוחית ואין בעיה, אבל עדיף משהו מובנה).
what's next?

zylber
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 301
הצטרף: אפריל 2010
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 40 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

לדעתי לאנשי קפה כבדים שאליהם מכוון השוק הזה יש משמעות לגודל נוכחות ועיצוב זה חלק מתרבות הקפה והם לא היו רוצים לוותר על חלק תרבותי זה לכך מתלווה איכות הקפה
דוגמא GS3 יצירת אומנות בתכום עיצוב המוצר ומה שזה משדר לסביבה (מצד שני רוחב 40 ס"מ)
לגבי מטחנות עיקר הבעייה בגובה באלו המיסחריות פרט לכך איכות הטחינה מעולה.
יש שירשור של HOME BARISTA שבו הרבה אנשים מראים את פינת הקפה שלהם ,חלק מהתמונות ממש מאורר קינאה.
תרבות הקפה זה לא רק כוס אספרסו אלא כל הבלאגן קומפלט.

hosq (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

תן לי את כל הבלאגן בלי חצי מטר גובה ורוחב...ושגם יראה נורמלי!
אישית, המכונה הבאה שלי תהיה כנראה הלה-פאבוני הכי פשוטה שיש או איזשהי חברה ישנה אחרת ממועדון המנוף. להוציא אספרסו טוב מהצעצועים האלה זה אתגר וכיף אמיתי. ועל הדרך מקבלים משהו קטן ופשוט עם פוטנציאל מאוד גבוה, אם כי בעל פשרה רצינית בשימושיות (דומה מאוד לחביתוש אגב רק שבמקרה של הלה פבוני המחיר פשוט לא הגיוני)
what's next?

tzahif
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 62
הצטרף: מרץ 2006
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

ההבדל הוא לא רק באיכות כוס קפה בודדת, אלא היכולת וה"קלות" להוציא קפה (לאו דווקא אספרסו) למספר אנשים בלי לעבוד קשה. אני יכול לומר שאחרי הדוקטורט שעשיתי על הגאג'יה קלאסיק שלי, הייתי מוציא קפה מצויין, אבל אם היו מגיעים יותר מארבעה אנשים לקפוצ'ינו אפילו לא הייתי פותח את המכונה (בגלל הזמן שהייתי צריך להשקיע בלהוציא כוסות קפה חמים ולהתעסק בלחמם ולקרר את הדוד).
עם האקספו זה קלי קלות, ואפילו מהנה.
במבחן התוצאה בכוס, רוב האנשים לא יבחינו בהבדל. החברות שמיצרות מכונות עושות את זה בשביל להרוויח כסף מרוב הלקוחות, ורוב הלקוחות מרוצים מאד גם מגאג'יה פלסטיק.
אגדיל ואומר שרוב האנשים שקונים מכונת קפה ביתית (לא המשוגעים לדבר כאן כמובן) לא יודעים להוציא קפה משובח ממנה, לא משתמשים במטחנה ביתית וכו' וכו' וגם בסוף לא יודעים להבדיל בין קפה משובח לבין מה שהם עושים, אז למה שהחברות ישקיעו בהם הון עתק בפיתוח ? משקיעים במה שמייצר כסף (עיצוב יפה של אריזת פלסטיק בצבעים).

eliavbe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 396
הצטרף: אפריל 2010
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שוק ביתי לעומת מקצועי

נושא שלא נקרא #9 

קיימים מספר צרכים עיקריים בשוק המקצועי הגורמים להבדלים במכונות .
1. מספר רב של כוסות קפה שנדרש לייצר ברצף מבלי לרדת ברמה של הקפה.
2. נוחות ומהירות תפעול .
3. צריכת כמות קפה נמוכה = למקסימום רווח.
4. אורך החיים של החלקים במכונה ותדירות התיקונים.


כמובן שקיימים יצרני מכונות קפה מסחריות שמייצרים גם מכונות קפה לשוק הביתי תוך שימוש במרכיבים מסחריים מתוך כוונה לגשר על הפער ולאפשר למשתמשים ביתיים הדורשים הרבה יותר ממכונת הקפה שלהם ומוכנים להשקיע סכומים לא קטנים.

מרבית בעלי המכונות הביתיות כלל לא מעונינים להוציא סכומים גבוהים על מכונת קפה טובה - היצרנים זיהו את הרצון במכונה כסמל סטאטוס ובעלות נמוכה והחלו לייצר מכונות ידניות פשוטות עם מגביר קרמה או מכונות אוטומטיות על קפסולות ופודים (את העלות גובים דרך הקפסולות) הכל יצע וביקוש.

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”