שלום לכולם
התחדשתי בג'ין והיום ניסיתי את הקליה הראשונה
קליתי קולומביה סופרימו
הקליה הראשונה יצאה כהה והשניה בהירה
מה ההגדרה לפיצוץ, כאשר מתחילים לשמוע את הפיצוצים תוך כדי או בסופם?
האם נכון יותר לחמם את הקולה לפני השימוש הראשון או להיפך, להמתין בין קליות ולקרר אותו?
בסופו של דבר אני מניח שהדבר הכי חשוב בתהליך מצידי זה לשמוע את הפיצוץ, אני בקושי הצלחתי להבחין בו היום. זה משהו שלומדים תוך כדי או שלא הייתי מספיק מרוכז?
קולה צעיר
- shlomima
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 344
- הצטרף: יוני 2010
- מיקום: רעננה
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 42 פעמים
קודם כל תתחדש.
ההגדרה לפיצוץ ראשון זה הרגע שאתה מתחיל לשמע פיצוצים (כמו של פופקורן במיקרו רק יותר חלש).
הבעיה בגין היא לשמע את הפיצוץ השני. אני משתמש בחושים האחרים: צבע הפולים עשן שיוצא מהארובה וזמן מפיצוץ ראשון כדי להחליט מתי הגעתי לפיצוץ שני.
לגבי פרופיל הקליה:
1. חימום הקולה ל-170 מעלות
2. הכנסת הפולים וייבוש ב-170 מעלות 1.5 עד 2 דקות.
3. העלאת הטמפ ל-240 עד סוף הקלייה.
4. עצירת חירום וקירור מידי על מגש (בקייץ כדאי גם מאוורר על הפולים)
5. טעינת פולים לבאץ הבא
מס הערות:
1. לא להעמיס יותר מ-250 גר פולים.
2. איוורור לקולה (בקיץ מאוורר. בחורף מספיק לקלות במרפסת חיצונית) כדי למנוע חימום יתר ושריפת גוף החימום בעצירות חירום.
3. להקפיד שכל פתחי האוורור נקים ממוץ
4. לא יותר מ- 3 באצים רצופים
בהצלחה
ההגדרה לפיצוץ ראשון זה הרגע שאתה מתחיל לשמע פיצוצים (כמו של פופקורן במיקרו רק יותר חלש).
הבעיה בגין היא לשמע את הפיצוץ השני. אני משתמש בחושים האחרים: צבע הפולים עשן שיוצא מהארובה וזמן מפיצוץ ראשון כדי להחליט מתי הגעתי לפיצוץ שני.
לגבי פרופיל הקליה:
1. חימום הקולה ל-170 מעלות
2. הכנסת הפולים וייבוש ב-170 מעלות 1.5 עד 2 דקות.
3. העלאת הטמפ ל-240 עד סוף הקלייה.
4. עצירת חירום וקירור מידי על מגש (בקייץ כדאי גם מאוורר על הפולים)
5. טעינת פולים לבאץ הבא
מס הערות:
1. לא להעמיס יותר מ-250 גר פולים.
2. איוורור לקולה (בקיץ מאוורר. בחורף מספיק לקלות במרפסת חיצונית) כדי למנוע חימום יתר ושריפת גוף החימום בעצירות חירום.
3. להקפיד שכל פתחי האוורור נקים ממוץ
4. לא יותר מ- 3 באצים רצופים
בהצלחה
את הפיצוצים בג'ין ניתן לשמוע אם מקשיבים להם קרוב לפתח היציאה של אוסף המוץ. זהירות לא לשרוף את האזניים... האויר הנפלט מהפתח הוא חם.
אמנם לא קל להבחין בהם בג'ין כי יש רעש רקע של שקשוק הפולים בתוף אם אם ממתינים לפיצוים בזמן הנכון (על פי הפרופיל שהצעתי בעבר יש שלב בו הפיצוף הראשון פצוי - ובו קל יותר להבחין) פיציוץ שני מגיע בערך של 3 דקות אחריו.
כך שבטווחים הנכונים קל יותר להתרכז ולחפש את רעשי הפיצוץ.
אמנם לא קל להבחין בהם בג'ין כי יש רעש רקע של שקשוק הפולים בתוף אם אם ממתינים לפיצוים בזמן הנכון (על פי הפרופיל שהצעתי בעבר יש שלב בו הפיצוף הראשון פצוי - ובו קל יותר להבחין) פיציוץ שני מגיע בערך של 3 דקות אחריו.
כך שבטווחים הנכונים קל יותר להתרכז ולחפש את רעשי הפיצוץ.