מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



היום הראשון עם ה- HG-One


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2005
הבעות תודה: 416
מספר הודעות: 4262

 #1  נשלח: ה' 29/05/2014 21:24
היום הראשון עם ה- HG-One

לאחר תקופה עם ה-Mazzer Major, החלטתי לרכוש את מה שאני מקווה תהיה המטחנה האחרונה שלי. ה- HG-One.
ה- HG-One היא מטחנה ידנית, עם דיסקיות קוניות 83 מ"מ. בנויה כולה מאלומיניום עם גימור Anodized (מישהו יודע איך נקרא בעברית?).



בעת ההזמנה, ניתן לבחור מתוך 3 סוגים של דיסקיות. מאצר משויפות, מאצר עם ציפוי קרמי (TiN), ודיסקיות צד ג' בציפוי קרמי.
http://hg-one.com/the-hg-one-grinder/burr-sets/
נבחרו דיסקיות צד ג' מצופות, לא מסיבה מאוד ברורה, הן נראו הקלות ביותר לשימוש.

מרגע פתיחת החבילה רואים את התכנון וההקפדה על הגימור.
כבדה עבור מטחנה ידנית (14 קילו), אך לא כבדה כמו ה- Mazzer.

לצערי ההתחלה עם המטחנה היתה ברגל שמאל.
המטחנה מגיעה עם הידית מפורקת, ויש להרכיב אותה.
היתה כנראה תקלה ביצור מוט הידית ההברגה כנראה היתה מעט גדולה מדי, והמוט פשוט לא הסכים להתברג למקומו.



החברה מה- HG-One ענו במהירות שיא בסוף השבוע שלהם (יום ראשון), ולאחר מספר מיילים בהם ביקשו לוודא האם הבעיה היא בתבריג המוט או בתושבת, ביום שני בבוקר שוגר אלי מוט חדש.
המשלוח לא היה זריז במיוחד, לקח כשבועיים וחצי להגיע.

את המטחנה העדפתי להזמין דרך Buy2USA במשלוח ימי, למרות שניתן לשלוח אותה ישירות לארץ, בעיקר כדי להמנע מעמלות השחרור של Fedex.
טיפ קטן למי ששוקל להזמין את המטחנה - כדי לנסות לבקש הנחה קטנטנה. מחיר המטחנה + המשלוח בתוך ארה"ב הם מעט מעל 1,000 דולר. מעל 1,000 דולר יש לשלם גם מס קנייה ביבוא לארץ בגובה 8%. עם הנחה קטנה ניתן להמנע. אולי יסכימו.

יחד עם המטחנה מגיעים:
1. כוס אלומיניום אליה טוחנים עם תחתית נשלפת



2. קערית מדידה
3. מוט ערבוב מזכוכית

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2005
הבעות תודה: 416
מספר הודעות: 4262

 #2  נשלח: ה' 29/05/2014 21:34

לאחר שהגיע המוט החדש, הורכבה הידית וניגשתי לעבודה.
בפורומים ממליצים לעשות Break In למטחנה בעזרת אורז אינסטנט כדי לשפר את מהירות הטחינה.
קניתי קילו של אורז אינסטנט של Uncle Ben's, ניגשתי לעבודה ו-....
@#@$#$##@$

קשה. קשה מאוד לטחון את האורז.
עברתי לטחינה גסה יותר וטחנתי את כל הקילו.
רבע שעה מנוחה, כיוון לטחינה דקה יותר (סוכר דק), והעברתי שוב את האורז הגס דרך המטחנה.
סיימתי לטחון את האורז - ולפחות לא צריך חדר כושר ביומיים הקרובים.

לאחר שסיימתי עם האורז, ניקיתי את כל הבלגאן, והעברתי דרך המטחנה בערך 100 גרם קפה לא טעים שמישהו נתן לי כדי לנקות את השאריות.
כיוון דרגת הטחינה פשוט. מרימים את הדיסקית החיצונית עם הסימונים ,מסובבים ומורידים חזרה. דיסקית הכיוון מתיישבת על מספר רב של פינים, וכאשר היא במקומה אין סיכוי שהכיוון יברח. המרווח בין סימן גדול למישנהו שווים כשלוש שניות זרימה.



| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2005
הבעות תודה: 416
מספר הודעות: 4262

 #3  נשלח: ה' 29/05/2014 22:04

טחינת הקפה הרבה יותר קלה מהאורז. כמעט ללא מאמץ.
השתמשתי בעוד קצת מהקפה הלא טעים לכיוון הטחינה לרמה שהייתי מוציא מה-Mazzer בערך.
לצורך המאורע החגיגי, פתחתי שקית Crazy Sulawesi Kalosi של Negro, אשר נקלתה ב-24 לאפריל.


זה אחד הסוגים האהובים על אבי, אך נשארו אצלי 2 שקיות כיוון שהמכונה האוטומטית של אבי (Saeco Talea Giro) נפחה את נשמתה סופית והועברה אחר כבוד לפח. אני מעדיף את ה-Bright Kenya Espresso.

בכלאופן, נמדדו 18 גרם, נטחנו בזריזות - והופ למכונה.
התוצאה - תוך 5 שניות כוס של 200 מיליליטר מלאה בחציה. מוזר.
לאחר עוד מספר כיוונונים וניסיונות הגעתי לזרימה משביעת רצון. כדי להגיע לזרימה טובה, יש לטחון את הקפה הרבה יותר דק מאשר אני טוחן עם ה- Mazzer. מוזר, אבל עם העובדות קשה להתווכח.

תהליך העבודה:
1. שוקלים 18 גרם קפה:



2. מוסיפים 2 טיפות מים ומערבבים כדי למנוע הדבקות הקפה הטחון למשפך עקב חשמל סטטי. אלו השאריות כאשר מוסיפים מעט מים. ללא הוספת מים, נשאר המון קפה במשפך.




3. שופכים לתוך פתח המטחנה.




4. טוחנים לתוך כוס האלומיניום. כ-20 שניות עבודה, ולאחריהן ערבוב קטן.



5. מניחים את הכוס מעל הפורטפילטר, ומרימים את תחתית הכוס. ניעור קטן והכל יורד לפורטפילטר.






6. דחיסה חזקה - ולמכונה.






ההבדל בכוס מורגש.
הקפה הזה שפחות אהבתי כיוון שלטעמי הוא מעט שטוח בטעם, הוציא ארומה חדשה, גוף כבד מאוד ואפטרטייסט קצר ועדין.

לאחר מכן שלפתי שקית של Negro House Blend שהכרזתי עליה כז"ל כיוון שבת זוגי היקרה השאירה פתוחה מספר ימים, ואיבדה חלק גדול מהטעם.

תיקון קל לדרגת הטחינה, טחינה, דחיסה ולמכונה.
למרבה ההפתעה מסתבר שהקפה כלל לא ז"ל. התוצאה בכוס הפתיעה עם קפה שוקולדי ומריר, ואפטרייטסט עוצמתי ומטריף שנמשך ונמשך.

בימים הקרובים אנסה לכייל את המאצר וה- HG One בצורה מדוייקת כדי שתצא זרימה זהה, ואנסה לגייס את בת זוגי שתחלוט לי מספר כוסות לצורך טעימה עיוורת כדי לוודא שאיני מדמיין.
(1) הבעות תודה: Br_N
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #4  נשלח: ו' 30/05/2014 4:46

תודה רבה על השיתוף!
חוויה אדירה.
תתחדש

המטחנה הזו היא לגמרי הכי. הכי מדוברת, הכי מסקרנת, הכי מיוחדת.
סורי לשמוע על חבלי הקליטה, זה בטח לא נעים.
אבל נראה שהסתדרת יפה מאוד וכיף לשמוע על השיפור בכוס.

20 שניות עבודה ל-18 גרם זה ממש לא נורא.

מחכה לשמוע על ההבדל העיוור בינה לבין המאצר. מאוד מסקרן!

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כפיר_ש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jan 10, 2010

מיקום: מרכז
הבעות תודה: 563
מספר הודעות: 4714

 #5  נשלח: ו' 30/05/2014 6:17

תתחדש, מטחנה יפיפיה ומיוחדת!

קח בחשבון שעד שהדסקיות יטחנו כמה ק״ג יהיו לך כל מיני הפתעות ושינויים בטחינה.
אחרי כמה ק״ג יש סיכוי שתצטרך לסובב פחות כדי לטחון אותה כמות.

אגב לנושא החשמל הסטאטי יש לטכניקה הזו אפילו שם: RDT או משהו כזה.

יש איזה בחור בהום בריסטה (סטפן סוויני) שבונה משפכים אקרילים וידיות מעץ מדהימות למטחנה, המשפך ממש מדהים ויש לו מגנט כזה שמחזיק אותו מתחת לקונוס.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Mimi111 (אבי ב.)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  May 06, 2012
הבעות תודה: 93
מספר הודעות: 744

 #6  נשלח: ו' 30/05/2014 7:00

וואו! יש פה אנשים שיודעים להתפק...

תתחדש ותהנה, היא נראית יפה ומעניינת במיוחד!
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 247
מספר הודעות: 1090

 #7  נשלח: ו' 30/05/2014 7:39

אהבתי לקרוא,אפילו לפני שראיתי שאתה משתמש בקפה שלי.
אם שקית נשארת פתוחה הקפה לא ז"ל, אל תשכח שפחמן דו חמצני כבד מהאוויר ולכן נטייתו תהיה לשבת בשקית ולא להתפוגג, מה גם שאורך חיי הקפה שלי יחסית ארוכים.
לגבי טעם אישי כל אחד וטעמו, אני מאוד אוהב את הקאלוסי.

שיהיה בהצלחה ותמשיך להנות
שבת שלוםםםםםם
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
danimili (דניאל)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 21, 2011

מיקום: ירושלים
הבעות תודה: 156
מספר הודעות: 1207

 #8  נשלח: ו' 30/05/2014 17:13

תענוג לקרוא!! ממש מעניין להתנסות בה וגלעד עם כבר 1/3 קאלוסי עם 2/3 סומטרה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
adi_habrusi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 19, 2011

מיקום: אדמית
הבעות תודה: 43
מספר הודעות: 372

 #9  נשלח: ו' 30/05/2014 17:24

תתחדש איזה יופי!, תודה על השיתוף, מחכה לשמוע על המבחן העיור
_________________
יום דבש
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 220
מספר הודעות: 1939

 #10  נשלח: ו' 30/05/2014 22:49

מזל טוב.נשמע משובח.
_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shiko
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Oct 30, 2012
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 87

 #11  נשלח: שבת 31/05/2014 7:39

תתחדש.
ה"גימור" שאתה מדבר עליו נקרא אילגון אלומיניום, זה תהליך ציפוי שלאחריו האלומיניום הופך להיות בלתי שריט וכן גם מונע התקלפויות לאורך השנים.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #12  נשלח: ב' 02/06/2014 15:01

סחתיין.
אין מצב להאריק את המכונה במקום השפריצים של המים האלה?

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2005
הבעות תודה: 416
מספר הודעות: 4262

 #13  נשלח: ב' 02/06/2014 15:52

לא חושב שיעזור. אלומיניום מאולגן (לפחות למדתי מילה חדשה) לא מוליךץ גם הציפוי הקרמי של הלהבים לא אמור להוליך. כנראה במהלך הטחינה הפולים נטענים מהשפשוף.
כמו שמישהו אמר קודם בשרשור יש אפשרות לרכוש Funnel אקרילי במקום האלומיניום שאולי יעזור.
בכל מקרה, בינתיים גנבתי מבת זוגי מכיל תרסיס כזה קטן, ממלאים בו מים ומחזיקים ליד המטחנה.
שפריץ קטן והכל בסדר.
(1) הבעות תודה: hahaggai
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #14  נשלח: ב' 02/06/2014 17:27

אקרילן רק יחריף את הבעייה כי הוא מבודד יותר.
אפשר לשייף את כל החיבורים כדי שתהיה הולכה מלאה ואז הארקה תעזור.
מטחנה כזאת נראית משהו מצוין

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
(1) הבעות תודה: nimitzg
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
TsurTriger (צור טריגר)
כתב צילום
כתב צילום

הצטרף בתאריך:
  Nov 02, 2010

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 248
מספר הודעות: 1912

 #15  נשלח: ה' 07/01/2016 16:36

אני חייב להקפיץ את השרשור הזה.
למה?
1. כי גם אני רוצה כזו מטחנה
2. מרגיז עד כמה המטחנה הזו יפה
3. מרגיז עד כמה המטחנה הזו טובה
4. מרגיז שכרגע אין לי כרגע יכולת לקנות אחת

_________________
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
(1) הבעות תודה: nimitzg
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht