מספר שאלות של מנגליסט מתחיל על GT3

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
חסמבה (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 181
הצטרף: מאי 2005
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים
יצירת קשר:

מספר שאלות של מנגליסט מתחיל על GT3

נושא שלא נקרא #1 

שלום לכולם,
קניתי את הGT3 של גרנדהול...

א. קראתי שאלות קודמות ששאלו כאן לגבי שימון הגריל והבנתי שגם היבואן המליץ שלא, לא שימנתי, אתמול הכנתי סטייק פרגית והוא נדבק כאילו השתמשתי בסופר גלו, היה קשה ממש להפוך והמון חלקים נשארו דבוקים, כנל קרה לי עם קבבים, אנטריקוט, בצל ועגבניות,
אפילו יותר גרוע היה על הפלנצה.

ב. ניקיון, כבר אחרי הפעם הראשונה, גרדתי את הרשתות עם המברשת שקניתי בכרמל, אמנם ירד חלק מהלכלוך אבל חלק גדול נשאר, בעיקר בחלק הפלנצ'אי של הרשת (כלומר באמצע), מה עשיתי לא טוב? איך אפשר לנקות טוב יותר?
את הפלנצ'ה גרדתי עם שפכטל ועדיין נשארה מלוכלכת.

ג. הבנתי שבגריל הנל לא אמורה כמעט להיות אש, האם הכוונה היא רק לאש שמבצבצת מעל הרשת? כי אם מסתכלים על המבערים אני רואה לא מעט אש (צהובה, לא כחולה).


תודה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
הודעות: 5010
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 228 פעמים
קיבל תודות: 753 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

בעיקרון אין שום בעיה בשימון הגריל, זה לא פוגע בו ולא עושה שום נזק למזון. בדיוק כמו שמשמנים מחבתות מברזל יצוק על מנת לשמור עליהם ולהשמיש אותם.
דבר שני, כל מזון שהוא יפרד מהמנגל ברגע שתיווצר שכבת הקראסט (השרוף), כלומר אם אתה ממשמש את הבשר יותר מידי (קרי הופך אותו לעיתים דחופות או מוקדם מידי) הוא ידבק ויתפורר. תשתדל לשים את הבשר ולהפוך פעם אחת, אין סיבה שהוא ידבק
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

חסמבה (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 181
הצטרף: מאי 2005
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #3 

shuali כתב:בעיקרון אין שום בעיה בשימון הגריל, זה לא פוגע בו ולא עושה שום נזק למזון. בדיוק כמו שמשמנים מחבתות מברזל יצוק על מנת לשמור עליהם ולהשמיש אותם.
דבר שני, כל מזון שהוא יפרד מהמנגל ברגע שתיווצר שכבת הקראסט (השרוף), כלומר אם אתה ממשמש את הבשר יותר מידי (קרי הופך אותו לעיתים דחופות או מוקדם מידי) הוא ידבק ויתפורר. תשתדל לשים את הבשר ולהפוך פעם אחת, אין סיבה שהוא ידבק
...
הפכתי פעם אחת והוא היה כבר די שרוף, לפני זה לא נגעתי מרגע שהנחתי, מה שנדבק כבר נדבק, לא משנה כמה עוד הייתי משאיר זה בטח לא היה משתחרר.

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
הודעות: 5010
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 228 פעמים
קיבל תודות: 753 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

יכול מאוד להיות שזה בגלל שמדובר בשימוש ראשון והברזל נקי. מעכשיו כבר יש עליו שומן.
כמעט כל חלבון ידבק בתחלה לגריל, לרוב הם אמורים להיפרד בצורה יפה כשנוצר החלק השרוף באיזורי המגע עם הרשת. שימון קל מקל על התהליך. זה לא שונה מלהכין ביצת עין על מחבת לא משומנת, תצא לך חביתה.
אחרי שהרשת כבר משומשת אני חושב שזה אמור לפחות בצורה משמעותית
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2261
הצטרף: מרץ 2009
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

לגבי הנקיון, פשוט תקח מברשת ברזל, תרטיב אותה במים חמים ותשפשף את הגריל - זה מוריד 90% מהלכלוך, וזה גם מה שהחבר'ה בכרמל ממליצים.
עובד לי יופי

Newboy
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2412
הצטרף: ספטמבר 2008
נתן תודות: 637 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

גריל דאדי

נושא שלא נקרא #6 


Acejin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 271
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

אני גם קניתי את הגריל במבצע האחרון של גרופון ולדעתי אמרו לך דברים לא נכונים לגבי השימוש בגריל.

1. אני בכל שימוש משמן את הרשתות של הגריל עם בצל מהול בשמן, אחרת הבשר ידבק לרשתות כפי שתיארת. אין שום סיבה הגיונית לא לשמן את הרשתות.

2. המברשת שקנית מכרמל ב-90 ש"ח מצויינת, אני גם משתמש בה והרשתות אצלי (כולל פלאנצ'ה) נראות חדשות כאילו יצאו מהקרטון. טיפ קטן לניקיון - להפעיל את הגריל למשך 10 דקות על אש בינונית ולסגור את המכסה, אחרי שהגריל התחמם לכבות את הגז ולהתחיל לשפשף את הרשתות עם המברשת - התוצאות מדהימות!

3. אתה אמור לראות להבות, הכל תקין.

בהצלחה!

חסמבה (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 181
הצטרף: מאי 2005
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים
יצירת קשר:

Re: גריל דאדי

נושא שלא נקרא #8 

...
·נראה מגניב, השתמשת? נותן עבודה?

חסמבה (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 181
הצטרף: מאי 2005
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #9 

mrunderhill כתב:לגבי הנקיון, פשוט תקח מברשת ברזל, תרטיב אותה במים חמים ותשפשף את הגריל - זה מוריד 90% מהלכלוך, וזה גם מה שהחבר'ה בכרמל ממליצים.
עובד לי יופי
...
·כשהגריל פעיל כמו פה או כשהוא כבוי?

Newboy
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2412
הצטרף: ספטמבר 2008
נתן תודות: 637 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

Re: גריל דאדי

נושא שלא נקרא #10 

חסמבה כתב:
...
...
·נראה מגניב, השתמשת? נותן עבודה?
...
·

השתמשתי בינתיים פעם אחת והיה טוב מאוד.

זה וורסיה סינית של המקור. אבל עבד מאוד יפה על גריל שהשארתי על חום גבוה לרבע שעה לפני שהתחלתי לנקות.

הייתי משפר את כמות מיכל המיים. הייתי צריך למלא מיים פעמיים אבל ניקה כמו גדול

Chitac
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 44
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

Re: גריל דאדי

נושא שלא נקרא #11 

יש גירסה משופרת קלה למילוי ומיכל מים גדול יותר

גריל דאדי פרו

חסמבה (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 181
הצטרף: מאי 2005
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים
יצירת קשר:

Re: גריל דאדי

נושא שלא נקרא #12 

Chitac כתב:יש גירסה משופרת קלה למילוי ומיכל מים גדול יותר

גריל דאדי פרו
...
ראיתי, עולה 70 ומשהו, העדפתי לנסות קודם את הרגיל, הזמנתי....

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4774
הצטרף: ינואר 2005
מיקום: Privilege 15
נתן תודות: 163 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

נראה לי כמו פתרון להיט, אבל קראתי כמה הודעות כבר שזה פשוט נמס אחרי כמה פעמים.
Acejin כתב: 1. אני בכל שימוש משמן את הרשתות של הגריל עם בצל מהול בשמן, אחרת הבשר ידבק לרשתות כפי שתיארת. אין שום סיבה הגיונית לא לשמן את הרשתות.
...
·

זה אחלה, אבל אחרי כמה פעמים אתה תתחיל לשים לב שהבשר יוצא שחור (ולא שרוף).
ואז תזכר בהודעה הזאת :)

YoniFridman
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 137
הצטרף: אוגוסט 2014
מיקום: חיפה
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

@Chura
·

היי,

אז איך אתה משמן את הרשתות בלי הבצל? פשוט מבריש?

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4774
הצטרף: ינואר 2005
מיקום: Privilege 15
נתן תודות: 163 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

רק עם בצל, וגם זה אני כבר ממעיט.
אם הגריל נקי מספיק, כלום לא נדבר.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”