Behmor 1600 Plus- איפה קונים את דגם ה 220V ?

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
urich
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 401
הצטרף: יוני 2011
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

נושא שלא נקרא #31 

הסיבה להחליף את התקע היא בראש ובראשנה בטיחותית.

מאותה סיבה שאסור לחבר מפצל על מפצל או לחבר מלא מכשירים עם צריכה גבוהה לשקע בודד (מניסיון)

הקולה צורך לא מעט חשמל והכל עובר דרך מגעים לא הכי הדוקים- יכול להיות שיעופו ניצוצות יכול להיות שהמתאם יתחם וישרף או שהשקע ישרף.

מעבר לכך הבעייה היא לא פרק הזמן כמו העובדה שאין בכלל הארקה. לרוב המכשירים שמטיילים איתם לא צריכים הארקה בכלל (מכונת גילוח/ מטענים למיניהם/ מייבש שיער), .

כשמדובר בפתרון ארעי לחיבור של מכשיר חשמלי קטן אז אין בעייה אבל כשמדובר על הפעלה של קולה קפה אתה צריך להחליף את התקע וכל פתרון אחר יהיה לא בטיחותי.

מעבר לכך יש עניינים פרקטיים (חיבור מגושם שלא נצמד לשקע כמו שצריך מפנה לך את המתאם למתי שתטייל בחו"ל), אסטתיים (מכוער אש), וכספי (עולה קצת פחות).

ymg (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 820
הצטרף: אוקטובר 2006
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #32 

@urich
·

סבבה תודה (Y)

ymg (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 820
הצטרף: אוקטובר 2006
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #33 

בעקרון שחררתי היום מהמכס, אבל זה שם כבר מה 19 בחודש , בהחלט מהיר

עלה 80 שח עמלה ועוד 380 מכס, מתווסף למחיר הקולה + משלוח של 487$ שזה 1,904 בשקלים = 2364 סה"כ בתשעה ימי הספקה

בנתיים מרוצה אך טרם פתחתי את החבילה ,אנסה לתת קלייה כנראה בערב

Mimi111
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 755
הצטרף: מאי 2012
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

נושא שלא נקרא #34 

מחיר מצוין. מעניין מאוד לשמוע את חוו״ד לאחר שהתנסית בג׳ין.
מה שאני עושה כיום (ג׳ין) כדי להתגבר על ההתיישנות המואצת הוא קליה של שני סבבים סה״כ 250 ג׳ ברוטו.
לאחר הקליה וההתקררות אני מאחסן בכלי עם נשם חד כיווני, למשך 3 ימים בערך ואז מפצל את הכמות כאשר חצי בשקית אלומיניום למקפיא וחצי למקרר כאשר בכל בוקר אני מעביר למטחנה מהמקרר ולקראת סיום הכמות מעביר מהמקפיא למקרר. שורה תחתונה הטריות נשמרת.

ymg (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 820
הצטרף: אוקטובר 2006
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #35 

זה תלוי כמה אתה אנין טעם באספרסו, לטעמי ממה שתארת כבר בשלב הראשון אחרי 3 יום בשקית חד כיוונית קפה מהגי'ן רחוק מהשיא שלו

קליתי כבר את הקפה הראשון והשני שלי אבל צריך לחכות שבוע עד שיהיה מוכן
יש כמה דברים הזויים עם הלוח בקרה שלהם, אבל לא משהו שאי אפשר להתגבר עליו עם טריקים טכנים שהופך את זה בסופו של דבר הזוי אבל חסר משמעות

הקפה כרגע בוסרי מדי אז צריך לחכות ואז אדע באמת, סה"כ בתור קולה הוא נראה אחלה, אחרי שלומדים את ההדברים ההזויים שלא ברור למה התכוון המשורר בלוח הבקרה שלהם (ברור לי למה התכוונתי אבל הרבה דברים מטומטמים שם), אחרי עקומת למידה קלה אתה הופך את כל זה לחסר משמעות ונשאר עם מה שנראה אחלה קולה, אך מבחן הטעם האמיתי יהיה עוד כשבוע

עוד נקודה חשובה, את הפיצוצים שומעים ממש טוב, גם את הראשון וגם את השני, מה שגורם לזה שלא תפספס יותר מדי פעמיים בקלייה

הדבר היחידי העצבן שבאמת עלה ופה אני רוצה לשמוע מחברי הפורום אם זה קורה להם, ברגע שמגיעים ל 165 מעלות C הקולה נכנס ל ERR2 ומכבה את עצמו כאמצעי בטיחות (שקול ל 330 F) ואז הולכת הקלייה

עכשיו יש על זה הרבה תיעוד ברשת..
בהמור טוענים שזה קורה ל 2 אחוז אבל אחרי קריאה זה נראה שזה קורה כמעט בכולם
היו מקרים שניסו להחליף והיו מקרים שבהמור טענו שזה by design , אני גם שלחתי להם שאילת על זה במייל
בתוכניות האוטומטיות זה לא קורה מהסיבה שהוא עובד יחד עם הטרמוסטט ואף פעם לא מגיע לטמפר' הזאת

האם בדקתם בבהמור שלכם מה קורה כשהוא מגיע ל 165C/330F ? האם ממשיך לעבוד או נכנס ל ERR2 ?

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2810
הצטרף: אוקטובר 2007
מיקום: שערי תקוה
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

נושא שלא נקרא #36 

גם אצלי זה עוצר לERR2, זה מציק ברמות יש שם מנגנון הגנה, שלא יבלבלו את המוח זה פשוט התוכנה שלהם , כתוב שם בוודאות:
if(temp>165) {
annoyCustomr()
}

היתרון שאפשר עכשיו לחמם את הקולה מראש (מה שאי אפשר היה לעשות בפאנל הקודם)
אין שום צורך להקפיא כמו בג'ין, זמן החיות של הקפה הוא ארוך, אני קולה שני באטשים של 300-350 גרם (תלוי בעונת השנה) ופותח אחרי שבוע - עשרה ימים, זה מחזיק עוד שבועיים שלושה בכיף שלו.
יש לי הרבה נסיון עם הקולה המשונה הזה אתה מוזמן לשאול שאלות

ymg (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 820
הצטרף: אוקטובר 2006
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #37 

@pup26
·

איך הצלחת להגיע לקוד מקור של התיכנות? :lol:

ymg (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 820
הצטרף: אוקטובר 2006
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #38 

אגב איזה פרופילים של קלייה אתם משתמשים בבהמור?

בגין הייתי עושה 235 מעלות כול הדרך, אבל פה אני לא רואה הרבה המלצות על השיטה הזאת (לדוגמא P1 אוטומטת כל הדרך או P4 ידני כל הדרך), במה אתם משתמשים?

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2810
הצטרף: אוקטובר 2007
מיקום: שערי תקוה
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

נושא שלא נקרא #39 

אני מחמם טוב את הקולה ואז פשוט נותן לו בראש כמה שהוא נותן (עובד רק במוד ידני) ורק נזהר לא לעבור את ה165 (בעייתי)
בפיצוץ ראשון מוריד לP4, אחרי דקה וחצי בערך מוריד לP3.

אני קולה במוד של חצי קילו אבל שם 300-350 גרם (תלוי בעונה)

קולה דבילי למדי עם תוצאות סבבה

ymg (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 820
הצטרף: אוקטובר 2006
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #40 

בהמור שלחו לי במייל המלצה לפרופיל שנכתב ע"י המנצח של תחרות Golden Bean , פרופיל נחמד חוץ מהסוף שהוא מעלה את מהירות התוף(חמוץ יותר , פחות לטעמי)

הפרופיל ככה: להתחיל באוטומט P1 עד 10 שניות בתוך פיצוץ אחד, ואז P3 במצב ידני , ואז D להגברת מהירות התוף

אני מתלבט בין זה לבין P1 אוטומט כול הדרך (מעדיף עם טרמוסטט) , חום אחיד זה משהו שדי מאמין בו רק לאחורנה רואה שטרמפ גבוהה מדי יכולה לפגוע בפולים אבל מקומות אחרים כותבים שבבהמור זה לא יכול לקרות

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2810
הצטרף: אוקטובר 2007
מיקום: שערי תקוה
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

נושא שלא נקרא #41 

מה עם חימום מוקדם בפרופיל הזה? מתי עוצרים את הקלייה בפרופיל?

ymg (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 820
הצטרף: אוקטובר 2006
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #42 

כן שכחתי לציין את החימום, 1:45 שניות, אישית לא בטוח שזה מביא משהו
עוצרים לפי הטעם..., אין איזכור לזה
תחילת פיצוץ שני נראה כמו טיימינג טוב לטעם שלי, צריך לזכור שלוקח לו עוד 15 שניות לעבור לקירור מהרגע שלחצת

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2810
הצטרף: אוקטובר 2007
מיקום: שערי תקוה
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

נושא שלא נקרא #43 

לא הבנתי, כמה אתה מחמם? זה משפיע בטירוף על אורך הקלייה ועל כמות הקפה שאתה יכול לקלות.

בספר של סקוט ראו הוא מדבר הרבה על שני דברים:
1. הקולה צריך להיות חם ולאגור חום - זה פשוט לא נכון לקלות בקולה קר, אני מחמם אותו עד איזה 155-160.
2. ROI - קצב עליית טמפרטות הפולים (שפשוט בלתי ניתן למדוד בקולה הזה)

ymg (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 820
הצטרף: אוקטובר 2006
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #44 

בהתאם להמלצה אני מחמם בזמן של 1:45 דק' ב P1 אוטומט

לגבי כמות הקפה וכמה אני יכול לקלות אני לא דואג, אני תמיד בוחר במצב של 400 גרם ככה לא משנה מה יקרה תמיד יהיה מספיק זמן לסיים את הקלייה בדרגת קלייה שאתה רוצה

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2810
הצטרף: אוקטובר 2007
מיקום: שערי תקוה
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

נושא שלא נקרא #45 

לסיים את הקלייה זה לא חוכמה. אתה לא רוצה להגיע למצב שאתה אופה את הקפה (למשל פיצוץ ראשון ב 17 דקות)

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”