שלום לכולם,
הגיע הזמן להוסיף גם מעשנת לחצר, ומאחר ואין לי ניסיון בזה אני פונה לעזרת הפורום.חיפשתי ברשת, וקראתי, ועדיין לא מצאתי תשובה מספקת.
אני מעוניין לקנות מעשנת שתפעל על גז. מבחינת גודל, הייתי מעדיף שהעומק שלה יהיה קטן יחסית (40ס"מ או לכל היותר 50ס"מ), אך ברוחב ובגובה אני לא מוגבל. מבחינת תקציב אני גם דיי גמיש. הייתי מעדיף לסיים את זה ב-1500ש"ח לכל היותר, אך אם בתקציב מעט גבוה יותר יהיה משהו טוב משמעותית אז אני בהחלט אשקול.
גם להביא מחול זו אופציה אם זה חוסך משמעותית בעלויות.
אשמח להמלצות על דגם מוצלח שיענה על הדרישות,
תודה.
המלצה למעשנת גז טובה, גמיש בתקציב
- SZLTF
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 178
- הצטרף: אפריל 2008
- מיקום: קריות
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
אני התחדשתי ממש עכשיו במעשנת גז של אמגזית,
בדיוק בתקציב שלך ,
מעשנת נחמדה מאד לכניסה לעולם העישון.
עבדה אצלי כבר פעמיים ועושה את העבודה.
http://www.amgazit.co.il/%D7%9E%D7%95%D ... D7%96.aspx
בדיוק בתקציב שלך ,
מעשנת נחמדה מאד לכניסה לעולם העישון.
עבדה אצלי כבר פעמיים ועושה את העבודה.
http://www.amgazit.co.il/%D7%9E%D7%95%D ... D7%96.aspx
- anatoli15 (פותח השרשור)
- חבר ותיק
- הודעות: 2296
- הצטרף: מרץ 2005
- נתן תודות: 121 פעמים
- קיבל תודות: 256 פעמים
אגב, יצא למישהו להתנסות עם המעשות של חגי?
http://www.barzeldeco.co.il/meat_smokers.html
קיבלתי עליו המלצה מהמקום שבו רכשתי את המנגל (שמסתבר שהם כבר לא מייצרים מעשנות), אך המחיר בליגה אחרת מאשר הדברים של אמגזית/charbroil.
השאלה היא האם מישהו התנסה ויכול לחוות דעה? אם מדובר על משהו הרבה יותר טוב, אז אני בהחלט אשקול להוציא סכום גבוה יותר משמעותית. בתקווה שיחזיק עד המוות.
עריכה: למען הסר ספק, דיברתי עם חגי והבנתי שיש אפשרות להפעיל גם על גז עם תוספת של הרכיבים הנדרשים.
http://www.barzeldeco.co.il/meat_smokers.html
קיבלתי עליו המלצה מהמקום שבו רכשתי את המנגל (שמסתבר שהם כבר לא מייצרים מעשנות), אך המחיר בליגה אחרת מאשר הדברים של אמגזית/charbroil.
השאלה היא האם מישהו התנסה ויכול לחוות דעה? אם מדובר על משהו הרבה יותר טוב, אז אני בהחלט אשקול להוציא סכום גבוה יותר משמעותית. בתקווה שיחזיק עד המוות.
עריכה: למען הסר ספק, דיברתי עם חגי והבנתי שיש אפשרות להפעיל גם על גז עם תוספת של הרכיבים הנדרשים.
- SZLTF
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 178
- הצטרף: אפריל 2008
- מיקום: קריות
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
המעשנות של חגי נראות מעולה, שלחתי לו הודעה דרך האתר לפני שקניתי, הססס, אין תגובה.
התוצאות? עשיתי פעם אחת נתח אנטרקוט בעישון של כ-125 מעלות ל-4.5 שעות עם שבבים מחביות אלון עד לדרגת מדיום וול, יצא נפלא, היה יכול להיות יותר טוב אם הייתי מסתפק במדיום (עובד עם מד חום אלחוטי).
פעם שניה עוף שלם עם שבבים של עץ תות, 4.5 שעות, ללקק את האצבעות!
אין שום הבדל בטעם בין מעשנות עם פחם למעשנות גז,
הטעם מגיע מהשבבי עץ לעישון ולא מהפחמים שמשמשים רק כחומר הבעירה של השבבים.
הרבה יותר נוח לשליטה על הטמפ' עם הגז וגם פחות התעסקות.
בסה"כ האמגזית מוצר סיני דיי בינוני, לא שומרת על חום (דפנות פח דקות ללא בידוד)
אבל מספקת אותי כמעשנת להתחלה, כנראה שבהמשך אני כבר אתכנן מעשנת על סמך הניסיון,
ואבנה אחת אצל פחח שאני עובד איתו.
התוצאות? עשיתי פעם אחת נתח אנטרקוט בעישון של כ-125 מעלות ל-4.5 שעות עם שבבים מחביות אלון עד לדרגת מדיום וול, יצא נפלא, היה יכול להיות יותר טוב אם הייתי מסתפק במדיום (עובד עם מד חום אלחוטי).
פעם שניה עוף שלם עם שבבים של עץ תות, 4.5 שעות, ללקק את האצבעות!
אין שום הבדל בטעם בין מעשנות עם פחם למעשנות גז,
הטעם מגיע מהשבבי עץ לעישון ולא מהפחמים שמשמשים רק כחומר הבעירה של השבבים.
הרבה יותר נוח לשליטה על הטמפ' עם הגז וגם פחות התעסקות.
בסה"כ האמגזית מוצר סיני דיי בינוני, לא שומרת על חום (דפנות פח דקות ללא בידוד)
אבל מספקת אותי כמעשנת להתחלה, כנראה שבהמשך אני כבר אתכנן מעשנת על סמך הניסיון,
ואבנה אחת אצל פחח שאני עובד איתו.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- Itsik
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 429
- הצטרף: דצמבר 2005
- מיקום: רמה"ג
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 34 פעמים
אז רכשתי בסוף, אבל לא אמגזית אלא Austraila Chef שזה בדיוק אותו מוצר שככל הנראה מיוצר באותו מפעל בסין ונמכר בארץ ב400ש"ח פחות.
להבנתי זה מותג מדבקה של שזר עצמם, אבל שוב, אותו מוצר.
http://www.shazartech.co.il/%D7%9E%D7%A2%D7%A9%D7%A0%D7%95%D7%AA/%D7%9E%D7%A2%D7%A9%D7%A0%D7%AA-%D7%92%D7%96-4-%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%AA-Australia%20Chef
להבנתי זה מותג מדבקה של שזר עצמם, אבל שוב, אותו מוצר.
http://www.shazartech.co.il/%D7%9E%D7%A2%D7%A9%D7%A0%D7%95%D7%AA/%D7%9E%D7%A2%D7%A9%D7%A0%D7%AA-%D7%92%D7%96-4-%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%AA-Australia%20Chef
איציק.
- OferL
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3906
- הצטרף: אפריל 2006
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 340 פעמים
- קיבל תודות: 128 פעמים
אני משתמש בגריל מתוצרת חגי כבר שנתיים בערך.
מוצר איכותי. שומר טמפ. ונוח לתפעול. זו מעשנת פחמים ועץ ולא גז.
לגבי האמירה הנחרצת שאין הבדל בין גז לפחמים, אני ממליץ לכם להתנסות בטעימות לפני פסיקה כזו.
עישון בפחמים ועץ נותן פרופיל טעם שונה לחלוטין מגז ושבבים. מעשן מיומן שעובד עם עשן דק נקי מגיע לתוצאות שרבים חושבים שהן טובות יותר ממה שניתן לייצר בגז.
מוצר איכותי. שומר טמפ. ונוח לתפעול. זו מעשנת פחמים ועץ ולא גז.
לגבי האמירה הנחרצת שאין הבדל בין גז לפחמים, אני ממליץ לכם להתנסות בטעימות לפני פסיקה כזו.
עישון בפחמים ועץ נותן פרופיל טעם שונה לחלוטין מגז ושבבים. מעשן מיומן שעובד עם עשן דק נקי מגיע לתוצאות שרבים חושבים שהן טובות יותר ממה שניתן לייצר בגז.
Enjoy the Silence