שלום חברים!
אני מתכוון לעשן שפיץ צ'ך.
אשמח אם מי שהכין ישלח כאן מה הטמפרטורה המומלצת לבישול וזמן הבישול.
תודה,
מיכאל
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
- michaelr524
-
- חבר פעיל
- הודעות: 50
- הצטרף: נובמבר 2015
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
- אוריאורנשטיין
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 202
- הצטרף: אפריל 2015
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
- אוריאורנשטיין
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 202
- הצטרף: אפריל 2015
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
- SZLTF
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 178
- הצטרף: אפריל 2008
- מיקום: קריות
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
Re: שפיץ צ'ך
@michaelr524
·כמו שאורי אמר,
טמפ' במעשנת מומלץ כ- 120 מעלות ובחצי שעה אחרונה לעלות ל 140 בערך,
אתה חייב לעבוד עם מדחום פנימי ולהגיע למידה הרצויה לך,
מומלץ לא יותר ממדיום, כי אז הבשר יתחיל להתקשות.
בהצלחה!
·כמו שאורי אמר,
טמפ' במעשנת מומלץ כ- 120 מעלות ובחצי שעה אחרונה לעלות ל 140 בערך,
אתה חייב לעבוד עם מדחום פנימי ולהגיע למידה הרצויה לך,
מומלץ לא יותר ממדיום, כי אז הבשר יתחיל להתקשות.
בהצלחה!
- michaelr524
-
- חבר פעיל
- הודעות: 50
- הצטרף: נובמבר 2015
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
- אוריאורנשטיין
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 202
- הצטרף: אפריל 2015
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 28 פעמים
מדידת חום פנימי
טעות קלאסית שטעיתי בה גם אני בהתחלה - " זמן - כמה זמן"
הזמן זה הערכה בלבד עמ שתוכל ברמה העקרונית להתחיל .
מד חום מעשנה - בדכ לא מדייק כי זה מאד תלוי היכן ממוקם ואם יש 2 קומות ומעלה לבטח לא מייצג נכון
מד חום לבחינת הטמפ הפנימית חובה , ואם אפשר שיהי בתוך הנתח ולא נידרש לפתוח את הדלת עמ למדוד
בגדול ככל שנפתח פחות העישון והבישול בצורה הזאת יתבצע פחות .
הזמן זה הערכה בלבד עמ שתוכל ברמה העקרונית להתחיל .
מד חום מעשנה - בדכ לא מדייק כי זה מאד תלוי היכן ממוקם ואם יש 2 קומות ומעלה לבטח לא מייצג נכון
מד חום לבחינת הטמפ הפנימית חובה , ואם אפשר שיהי בתוך הנתח ולא נידרש לפתוח את הדלת עמ למדוד
בגדול ככל שנפתח פחות העישון והבישול בצורה הזאת יתבצע פחות .
- SZLTF
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 178
- הצטרף: אפריל 2008
- מיקום: קריות
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
מה שאני נוהג לעשות זה לשים את הגשש של המדחום האלחוטי בחלל המעשנת קרוב לנתח/ים ברוב הזמן המוערך לנתח,
ככה אני מקבל קריאת טמפ' יותר נכונה מהמדחום של המעשנת (ויש הפרשים דיי משמעותיים)
וכך אני בטוח שהטמפ' יציבה במעשנת, ויוצא לי בעישון של כ-4 שעות נניח, לפתוח את המעשנת 3-4 פעמים בלבד למריחת זיגוג ולהפיכה.
ורק בשעה האחרונה אני מכניס את הגשש לתוך הנתח לקבלת הטמפ' של הבשר.
ככה אני מקבל קריאת טמפ' יותר נכונה מהמדחום של המעשנת (ויש הפרשים דיי משמעותיים)
וכך אני בטוח שהטמפ' יציבה במעשנת, ויוצא לי בעישון של כ-4 שעות נניח, לפתוח את המעשנת 3-4 פעמים בלבד למריחת זיגוג ולהפיכה.
ורק בשעה האחרונה אני מכניס את הגשש לתוך הנתח לקבלת הטמפ' של הבשר.
- noam3039 (פותח השרשור)
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3432
- הצטרף: ינואר 2013
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 487 פעמים
חברים,
מהכן אתם קונים את שבבי העשון למעשנה
מהכן אתם קונים את שבבי העשון למעשנה
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
- michaelr524
-
- חבר פעיל
- הודעות: 50
- הצטרף: נובמבר 2015
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
מדחום
@noam3039 הזמנתי את שני המדחומים האלה:
https://www.aliexpress.com/item/Wireles ... 0.0.k1Jn8v
https://www.aliexpress.com/item/ThermoP ... 0.0.k1Jn8v
https://www.aliexpress.com/item/Wireles ... 0.0.k1Jn8v
https://www.aliexpress.com/item/ThermoP ... 0.0.k1Jn8v
- michaelr524
-
- חבר פעיל
- הודעות: 50
- הצטרף: נובמבר 2015
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
אופס.. חשבתי ששאלת על מדחום, לא שמתי לב שכתבת שבבים
אני קניתי שבבים מ- http://gezem.co.il/
לא יודע עד כמה הם נחשבים טובים כי אין לי כרגע עם מה להשוות.
הזמנתי פקאן, ואלון חביות יין.
לפקאן היה ריח של עובש.. וקראתי שלא טוב לעשן עם עובש. אז קח בחשבון.
אני קניתי שבבים מ- http://gezem.co.il/
לא יודע עד כמה הם נחשבים טובים כי אין לי כרגע עם מה להשוות.
הזמנתי פקאן, ואלון חביות יין.
לפקאן היה ריח של עובש.. וקראתי שלא טוב לעשן עם עובש. אז קח בחשבון.
- molvy
- חבר במועדון HT
- הודעות: 6718
- הצטרף: מרץ 2010
- נתן תודות: 1245 פעמים
- קיבל תודות: 1309 פעמים
- michaelr524
-
- חבר פעיל
- הודעות: 50
- הצטרף: נובמבר 2015
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
אנטריקוט
חתיכה של 2.5 קילו.
הוצאתי ב- 50-56 מעלות טמפ' פנימית.
הוצאתי ב- 50-56 מעלות טמפ' פנימית.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור