מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



חליטה קרה Cold Brew


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
אורניקו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 04, 2016
הבעות תודה: 56
מספר הודעות: 331

 #1  נשלח: ו' 13/07/2018 18:30
חליטה קרה Cold Brew

מזה זמן שאני מנסה לעשות חליטה קרה "ראויה"
ללא הצלחה. ניסיתי לפי כמה וכמה מתכונים, עם תערובות שונות
ויחס קפה:מים שונה והתוצאה -מים חומים במקרה הטוב,
מיץ גרביים במקרה הפחות טוב - ממש לא חליטת קפה
ובטח לא concentrate שצריך לדלל כדי לשתות...

מישהו עושה ומוכן לשתף במתכון שלו שעובד?
ביחס הקפה:מים ? האם על פי משקל או על פי נפח?

אודה להתייחסותכם…
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
The-Fox (עומר יצחקי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 12, 2004

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 122
מספר הודעות: 1815

 #2  נשלח: ו' 13/07/2018 21:02

באיזה מכשיר אתה משתמש להכנה של חליטה קרה ?
אני עם המגדל של Yama ומקבל תוצאות נהדרות.
תריץ חיפוש, העליתי פה איזה שרשור על המתקן והתהליך.
(1) הבעות תודה: אורניקו
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אורניקו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 04, 2016
הבעות תודה: 56
מספר הודעות: 331

 #3  נשלח: ו' 13/07/2018 21:46

The-Fox
·
בלי מתקן. משתמש בפרנץ פרס של ליטר...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
The-Fox (עומר יצחקי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 12, 2004

מיקום: חיפה
הבעות תודה: 122
מספר הודעות: 1815

 #4  נשלח: שבת 14/07/2018 13:14

לא התנסתי בהכנה כזאת אבל אם אתה רוצה להגדיל את המיצוי (שזאת כנראה הבעיה שלך, מיצוי נמוך), אז תנסה לטחון את הקפה דק יותר או שתשים יותר קפה (או גם וגם).
אם מדובר בהשריה של הקפה במים קרים, אז זמן ההשריה הוא גם פרמטר חשוב, בדומה לאספרסו: פחות מידי זמן ותקבל מיצוי נמוך, יותר מידי זמן תקבל מיצוי יתר עם טעמים לא רצויים.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
שניר_11 (שניר)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 06, 2014
הבעות תודה: 26
מספר הודעות: 190

 #5  נשלח: שבת 14/07/2018 13:16

טוחן במטחנה ידנית (דרגת טחינה כמו של כמקס) כ-40 גרם בקליה בהירה מכניס לבקבוק וממלא ליטר מים (מינרלים - אפשר גם לא) ומשאיר במקרר ליום יומיים. אח"כ מסנן עם פילטר של כמקס וזה אחלה!
(2) הבעות תודה: אורניקו , BarDar
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
omridabbah
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Feb 14, 2014
הבעות תודה: 46
מספר הודעות: 438

 #6  נשלח: שבת 14/07/2018 19:34

"חליטה קרה ומגניבה לימים החמים.
100 גרם טחינה גסה על ליטר וחצי מים מסוננים קרים.
12-24 שעות במקרר ולרוויה.
לא מסנן ולא בטיחחח.
שבת שלום ותמיד מוזמנים
גלעד aka הנסיך המדליק מאלישיב.
בשורות טובות"

זה פוסט שהעלה גלע שמחי ( נגרו ) ממש לא מזמן , אין ספק שהבחור יודעדבר או שתיים על קפה , אז שווה לנסות.
באותו הקשר הוא גם העלה לפני כמה שנים מאמר בנושא :
מתכון קפה קר של נגרו אומנם קצת שונה , אבל זה בטח כי הוא ישן יותר ומאז היתה הפקת לקחים.
(1) הבעות תודה: אורניקו
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
RuslanAbramov (Ruslan Abramov)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Apr 16, 2015
הבעות תודה: 124
מספר הודעות: 699

 #7  נשלח: שבת 14/07/2018 21:51

אני משתמש בiwiki מכשיר ממש בסיסי שם 30-40 גרם על חצי ליטר בערך אחלה חליטה.
יש גם אחלה כד של הריו עולה כמאה שקלים.
(1) הבעות תודה: אורניקו
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אורניקו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 04, 2016
הבעות תודה: 56
מספר הודעות: 331

 #8  נשלח: שבת 14/07/2018 22:48

omridabbah
·
40 גרם על ליטר וחצי מים ואפילו 40 גרם על חצי ליטר כמו שכתב רוסלן
נשמע כמו ממש ממש מעט קפה...
ובכל זאת מחר אקדיש 80 גרם ואנסה את שתי האופציות...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Nidgeh
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Sep 02, 2012
הבעות תודה: 21
מספר הודעות: 126

 #9  נשלח: א' 15/07/2018 0:02

אנחנו ביוניקו משתמשים ביחס 1:5 וחולטים ב-Toddy במשך כ15 שעות. זה מה שהיה רשום בחוברת שלו. התוצאות ממש טובות. יוצא תרכיז שמדללים אותו 1 ל 3 בערך עם מים או חלב. אתיופיה, קולומביה, הונדורס יוצאים מצוינים. וכן, ניסיתי לפני כל מיני שיטות - בפרנץ, במכשיר של האריו לקולד ברו (לא זוכר דגם) - לא היה מוצלח.
(1) הבעות תודה: אורניקו
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
CoffeeLeo
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 07, 2017
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 13

 #10  נשלח: א' 15/07/2018 19:23
חליטה קרה

חליטה קרה זה קונספט דיי בעייתי, היכולת לכוונן את הטעם מאד מוגבלת בגלל זמן החליטה הארוך, בד"כ משתמשים בכמות קפה הרבה יותר גבוהה מחליטה רגילה, והכי חשוב זה לא טעים - הטעמים הפירותיים-חמוצים-מתוקים של הקפה לא באים לידי ביטוי. בכל מה שהתנסיתי הקפה היה בטעם דלוח למדי.

הדרך הכי טוב לעניות דעתי היא להכין קפה בחליטה רגילה (פרנץ' פרס, פילטר וכו') בריכוז קצת יותר גבוה (נגיד 1:14 זו נקודת התחלה טובה) ואז לצנן במקרר. זה הרבה יותר מהיר והרבה יותר טעים.

דרך נוספת שאני אישית ממליץ עליה היא סוג של וריאציה על קפה קר יפני, זה מיועד לספל אחד של קפה ואפשר להתאים את הכמויות לכמה ספלים. אני משתמש באירופרס וחולט 17 ג' קפה בטחינה קצת יותר דקה מבינונית עם 120 ג' מים למשך 2 דקות. את התוצר אני מוהל ב-120 ג' קרח. גם יוצא נפלא.

חשוב בחליטה קרה עדיף פולים יותר חמוצים-פירותיים בגלל שהטעמים מתעמעמים בקור, וכן חשוב שיחס הקפה-מים יהיה קצת יותר גבוה מחליטה חמה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
chomergir (עמר ניר)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Sep 20, 2016
הבעות תודה: 44
מספר הודעות: 278

 #11  נשלח: ב' 16/07/2018 20:48
Re: חליטה קרה

CoffeeLeo
·
אני מסכים שהכנה של חליטה קרה יכולה להיות מאתגרת, בעיקר להשיג את הטחינה הנכונה והיחס בין מים לקפה.
כמו כן, הטעמים שציינת אכן פחות מורגשים.

אבל יש לי מספר השגות:
- הכל טוב ויפה, אבל אתה לא מכין חליטה קרה כלל. אתה מכין חליטה מצוננת ("קפה קר" בשפת העם).
- טעם הוא עניין אישי. אני, למשל, כלל לא אוהב גמבה - זה לא טעים.
- אני דווקא טעמתי לא פעם חליטה קרה לא דלוחה וטעימה מאוד.
- חליטה קרה טובה צריכה להיות בעלת טעמים חלקים, קלה על הבטן וללא "מכת" קפאין.

אורניקו

תנסה כאן

בדרך כלל אני עושה לפי המתכון הזה:
[url=
]קישור
[/url]ויוצא סבבה לגמרי (כן, כן, זו מהתוכנית של מרתה סטיוארט... שתוק!)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
CoffeeLeo
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 07, 2017
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 13

 #12  נשלח: ג' 17/07/2018 6:29
Re: חליטה קרה

chomergir
·

אתה צודק, טעם הוא עניין סובייקטיבי לחלוטין. אבל באותה הנשימה אפשר להגיד שהייחודיות של כל קפה מתגלה בדרך כלל בפירותיות שלו וכל זן קפה עם הפירותיות המיוחדת לו. חליטה קרה מוותרת על הטעם הייחודי של הקפה ומשאירה את המרירות העמומה. זה דומה לקלייה כהה מדי ששורפת את הסוכרים בפולים ומשאירה איזה תחושת קרמול כזו אבל בפועל כל הייחודיות של הפולים נעלמת. וזה נתון אובייקטיבי (כמובן שייתכן שיש אנשים שפשוט מחפשים את המרירות של הקפה בלי המורכבות של הטעם שלו).
האם אתה ממליץ לאנשים על קפה נמס? נכון יש המון אנשים שאוהבים קפה נמס ויש אפילו סוגים שמנסים להידמות בטעם לקפה בחליטה רגילה - אבל הפער הוא גדול מדי.

לגבי המתכון שהבאת, הוא דוגמה טובה למה חליטה קרה זה דבר בזבזני מאד:
הוא משתמש בפאונד קפה (כ-450 גרם) ומגיע לתוצר סופי של 6-10 כוסות. לדעתי זה דיי מטורף, מ-450 גרם קפה אפשר להכין כ 25-30 כוסות של קפה בחליטה חמה ולצנן אותן עם רוצים. וכמו שציינתי בהודעה הקודמת - זה הרבה יותר מהיר לצנן קנקן קפה מוכן מאשר 12-24 שעות שלוקח להכין חליטה קרה.

מלבד עניין הקפאין אני אישית (!) מתקשה מאד להבין מה התועלת בחליטה קרה.

כמובן שאין בדברים אלו ביקורת על טעמו האישי של אף אדם.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
chomergir (עמר ניר)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Sep 20, 2016
הבעות תודה: 44
מספר הודעות: 278

 #13  נשלח: ג' 17/07/2018 7:12

בעניין טעמי הקפה, אני רוצה להוסיף גם שיש זנים שמתאימים יותר או פחות לכל סוג חליטה. כנ"ל לגבי חליטה קרה.
כמו כן, אל תשכח שהטמפ' הנמוכה ממסכת את הטעמים.
מנסיוני האישי, זני קפה שונים (וגם קליות שונות) משנים את טעם החליטה הקרה (זה נכון לכל סוגי החליטות בכלל).
מרירות עמומה זה כלל לא הכיוון שחליטה קרה צריכה להרגיש, היא צריכה להיות חלקה ולא אגרסיבית אך עדיין עם טעמי קפה מורגשים וספציפיים.
אני מסכים איתך בעניין ה"בזבזנות" ואני, למשל, כלל לא אוהב קפה קר (חליטה קרה או לא). אבל, רצונו של אדם כבודו.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
orengol (אורן)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד


הצטרף בתאריך:
  Dec 18, 2005
הבעות תודה: 28
מספר הודעות: 299

 #14  נשלח: ג' 17/07/2018 8:17

יש למישהו ניסיון עם המכשיר הזה של bruer להכנת קפה בחליטה קרה ואיטית?
כמה זה שונה מהשיטות האחרות מבחינת הטעם שמתקבל?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
RuslanAbramov (Ruslan Abramov)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Apr 16, 2015
הבעות תודה: 124
מספר הודעות: 699

 #15  נשלח: ג' 17/07/2018 10:41

orengol
·לי יש משהו שמכין בסגנון הזה, מה שכן המתקן שלי סופר פשוט ואפילו הייתי אומר עלוב iwaki עולה רבע במחיר בערך.
הטעם טעים לפחות בעיניי אני שם בין 20 ל30 גרם ומכין איזה 3-4 כוסות.
האמת שאני לא שם קרח וכו רק מים אחר כך מעביר למקרר
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht