מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



צאנלינג וגושים בטחינת הקפה


עמוד 2 מתוך 3
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
LQDForce (ניר)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jun 19, 2006
הבעות תודה: 76
מספר הודעות: 745

 #16  נשלח: ה' 06/09/2018 1:57

כמה טיפות מים לתוך ההופר ישפרו מאוד את תופעת הגושים בחלק מהמטחנות (כאשר הבעיה נובעת מחשמל סטטי)
כמו גם גם הטיית המטחנה מטה (לכיוונך, לכיוון הידית)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
ozeltzex (אופיר)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jun 07, 2008
הבעות תודה: 250
מספר הודעות: 1130

 #17  נשלח: ה' 06/09/2018 20:57
Re: צאנלינג וגושים בטחינת הקפה

kohengil
·

אני מציע לך שלא להכנס לעולם הסרטים על גיושים.
אם הקפה טרי, תוודא להוציא כמה גרם קפה אם המטחנה עמדה יותר מאיזו רבע שעה.
תמיד יש קפה תקוע בפנים ולרב זה מה שגורם לצ'אנלינג.

אם הקפה טרי ואתה מוציא קצת קפה מהמטחנה לפני, הסיבה האחרונה לצאנלינג היא לא גיושים אלא טחינה דקה מדי. תטחן גס יותר ותעמיס יותר קפה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kohengil (גלעד)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 14, 2016
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 33

 #18  נשלח: ה' 13/09/2018 11:17

חברים יקרים,

אני באמת רוצה להודות לכולכם על הושטת היד והעזרה.
יש שיפור ניכר בתוצאות.
הקפה חודש במלאי טרי. המטחנה כוילה מחדש (והיה הרבה מה לכייל). הטמפרינג בעבודה (משתדל להיות עיקבי). לחלוטין דאבל דוזינג (עד כדי כך שהתקנתי פילטר עיוור על הידית של הסנגל). RDT על בסיס קבוע. וגם זה תלוי בסוג הקפה ולא רק ברמת הטריות. (כן, ידעתי את זה, אבל לא האמנתי עד כמה ההבדל משמעותי)

RonLivne אני מודה שברגע הראשון מאד התאכזבתי שהציוד החדש לא יתן מענה. אחרי הכיול החדש (הרבה פחות דק, 1.5 בחוגה) ושימוש ב RDT אין ממש גושים.

יש עוד הרבה מה להשתפר, תוכלו לראות בסרטון. מחכה לטיפים נוספים מכם. ושתהיה לכולנו שנה של קרמה מושלמת וארומה משובחת!

[url=
]הדגמת חליטה לא תקינה[/url]
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
omridabbah
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Feb 14, 2014
הבעות תודה: 44
מספר הודעות: 428

 #19  נשלח: ה' 13/09/2018 11:53

תעלה סרטון של כל התהליך ויהיה הרבה יותר קל לתת לך טיפים לשיפור.
החליטה שלך מגיעה מאוד מהר לבלונד ולדעתי גם זורמת מהר מידי , כנראה בגלל טחינה עבה מידי , אבל אתה לא רחוק.

אם אתה ממש רוצה לשפר ולהבין את התהליך שלך תעבור לידית נייקד , קל יותר להבין איתה מה טעון שיפור.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kohengil (גלעד)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 14, 2016
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 33

 #20  נשלח: ה' 13/09/2018 15:22

טוב, השבת אעשה סשן צילומים נוסף. (בשבילי זו קריעת ים סוף)
מה לא עושים בשביל אספרסו הגון
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
RonLivne (Ron Livne)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 10, 2015
הבעות תודה: 2
מספר הודעות: 7

 #21  נשלח: ה' 13/09/2018 17:19

כמו שאמרתי, אני מקבל תוצאות טובות מאוד, אבל לא הצלחתי לגרום לה לא לגייש.
אתה יכול לקרוא על זה בפורומים בחו"ל. זו בעיה ידועה.

לא הבנתי מה זה אומר שכיילת אותה עד שהפסיקה לייצר גושים.
מן הסתם, ככל שהטחינה תהיה גסה יותר, יהיו פחות גושים.
הבעיה שאין קשר בין דרגת הטחינה הזו למה שצריך בשביל אספרסו.

אגב, אני לא בטוח, אבל חושב שאין משמעות למספר בחוגה משני טעמים:
1. אתה יכול לסובב את החוגה כמה פעמים.
2. אני לא בטוח שאם תיקח שתי מטחנות זהות ותכייל את שתיהן עם אותו קפה ועל אותה מכונה, תקבל אותו מספר בחוגה. אבל בזה אני לא בטוח
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kohengil (גלעד)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 14, 2016
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 33

 #22  נשלח: ה' 13/09/2018 17:56

מכיוון שעדיין לא הגעתי לרמה הרצויה, יכול להיות שאני צריך רמת טחינה דקה יותר ולכן אין לי ממש גושים.
אני מסכים איתך שהן לא זהות. אפילו עם אותו הקפה. ציינתי את התוצאה שלי כדי שנוכל להשוות. אומנם אפשר כמה סיבובים אבל אני מניח שנתכנס לאותו התחום.
אני אמשיך בסופ"ש הקרוב לעשות נסיונות ברמת הטחינה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeavi (אבי)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jul 15, 2011
הבעות תודה: 183
מספר הודעות: 716

 #23  נשלח: ו' 14/09/2018 19:03

גלעד אתה בכיוון הנכון
טחן יותר דק ונסה שוב, כל פעם שנה טחינה במידה קטנה
כוח הדחיסה פחות חשוב אם יהיה חלש או חזק יותר, מה שחשוב שם שאחרי WDT הכוח יהיה אחיד בכל פעם עד כמה שיותר.

בהצלחה

_________________
קפה זה דרך...לא משקה
Silvia Mega-Mod
Rocky Timer-Mod
Brikka Fix&Clean
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kohengil (גלעד)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 14, 2016
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 33

 #24  נשלח: א' 16/09/2018 11:52

לא הצלחתי להכין סרטון חדש אבל במהלך הנסיונות עלו לי כמה שאלות:
1- כשאני טוחן יותר דק אכן הזרימה מפסיקה להיות אחידה (צ'אנלינג?) בשלב יותר מאוחר. אני מניח שזה הרגע לעצור את החליטה. אם אני אכן עוצר את החליטה ברגע הזה אני לא מגיע ל 60 מ"ל. יותר בכיוון של 50 מ"ל.
2- אני לא יודע איך למדוד 60 מ"ל - בקפה הנוכחי (הונדרס סנטה רוסה) כמות הקרמה אדירה. בקפה הקודם היה קל למדוד משקל, אבל כשיש כל כך הרבה קרמה המשקל כבר לא רלוונטי (כי 60 מ"ל לא מתקרבים ל 60 גר'). גם הנפח הוא בעייתי כי אומנם הכוס מתמלאת לקו ה 60 מ"ל אבל אחרי דקה אני יותר באיזור ה 45 מ"ל.

אז מה הבעיה בעצם? בסרטונים ובהסברים הכל מאד מדויק (מאד נוח למהנדס שכמותי) מצד שני ההתנהגות של האספרסו יותר אומנותית. כלומר הקפה טעים יותר כשלא עומדים בכל הפרמטרים לפי הספר.
ברור שמה שטעים לי זה הנכון. אבל כפרקציוניסט שרוט אני רוצה לדעת שאני אכן ממצא את היכולות.

זהו הורדתי את זה מעל הלב.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeavi (אבי)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jul 15, 2011
הבעות תודה: 183
מספר הודעות: 716

 #25  נשלח: א' 16/09/2018 13:32

היי גלעד
נתחיל בזה שאם טעים לך, לך על זה! לא מעניין מה כתוב והיכן.

לצד ההנדסי, כשמדברים על נפח, מדברים על נפח עם הקרמה שירד לכוס ולא חצי שעה או חצי דקה אחרי.
טיפ: אם אין לך כוס מדידה מיוחדת (ויש כאלו) מלא בכוס קטנה מזכוכית שקופה 60 מ"ל מים (העזר במזרק או משורה אם יש לך) וסמן או חרוץ בכוס פס עם פצירה קטנה בגובה המים, והנה קיבלת כוס מדידה.

כל הסיפור הזה משתנה משוט לשוט ועם הזדקנות הקפה שבשימוש.
חשוב שתפקח על התהליך ותפסיק את החליטה כשאתה מקבל זרימה בהירה (=בלונד), או מהירה מדי.
ממש לא חשוב אם קיבלת 50 או 60 בכוס, כל עוד זה טעים => בינגו!
ו...כמובן שזה חשוב יותר באספרסו. במשקאות על בסיס חלב זה ממש לא משנה כי נפח החלב בדר"כ גדול הרבה יותר מנפח הקפה.

תיהנה

_________________
קפה זה דרך...לא משקה
Silvia Mega-Mod
Rocky Timer-Mod
Brikka Fix&Clean
(1) הבעות תודה: kohengil
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
LQDForce (ניר)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jun 19, 2006
הבעות תודה: 76
מספר הודעות: 745

 #26  נשלח: א' 16/09/2018 14:22

מתי נקלה הקפה? עם כל הודעה אתה מתאר עוד ועוד מאפיינים של פולי קפה ישנים.
בהודעה האחרונה אתה מתאר קרמה שנעלמת מהר. כמעט תמיד מדובר בקפה ישן , במיוחד בקלייה כהה.
תשיג קפה שנקלה לפני מינימום שבוע ומקסימום 3 שבועות.

תעלה לנו סרטון עם 18 גרם קפה שנטחן לסלסלה כפולה, ללא דחיסה כלל. רק לשטח קלות את הקפה כדי שייכנס לידית ללא הפרעה.

לגבי גושים, נסה מה שכתבתי בתגובה קודמת.
(1) הבעות תודה: kohengil
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
RonLivne (Ron Livne)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 10, 2015
הבעות תודה: 2
מספר הודעות: 7

 #27  נשלח: א' 16/09/2018 17:47

מסכים עם קודמי - מה שטעים זה מה שטוב.

יחד עם זאת, אם אתה רוצה להתחיל מבסיס כלשהו ומשם לנסות לשנות לפי הטעם אז שים לב:
קודם כל, למדוד נפח זה אכן בעייתי בגלל שזה משתנה לפי סוג וטריות הקפה.
מה שאמורים לעשות זה לשקול את הקפה ולהפסיק את החליטה ברגע שמגיעים ליחס של 1:2. דהיינו, 2 גרם נוזל עבור גרם אחד של קפה טחון.

לגבי מה שאמרת שבסוף החליטה זה מתחיל לקרטע לך:
גם אצלי זה ככה ולא רק בסוף החליטה.
מאז שעברתי להשתמש בידית נייקד, אין קרטועים בכלל וחוץ מהעניין של לבדוק שעשיתי את התהליך בסדר, הרבה יותר קל לי לזהות כשזה הופך לבלונד.

אני מניח שהקרטועים קשורים למשפכים בידית.
סתם בשביל העניין, תנסה להעביר את הסלסלה הכפולה (מניח שאתה עובד איתה) לידית של הסינגל ותראה אם זה עדיין מקרטע.
(1) הבעות תודה: kohengil
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
LQDForce (ניר)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jun 19, 2006
הבעות תודה: 76
מספר הודעות: 745

 #28  נשלח: א' 16/09/2018 19:25

RonLivne כתב:
לגבי מה שאמרת שבסוף החליטה זה מתחיל לקרטע לך:
גם אצלי זה ככה ולא רק בסוף החליטה.



·מקווה שאני לא מבלבל את פותח הדיון בתשובה הזו אליך.. בכל מקרה -
אם בעבודה עם ידית נייקד הכל טוב, אז אין בעיה. למרות שזה נשמע הזוי.

גם אין בעיה אם הקפה לא זורם באופן רציף ואחיד ב 10 שניות הראשונות. במיוחד עם קפה מאוד טרי, בו יש הרבה "אוויר" (לא רלוונטי להרחיב כרגע) שמשתחרר מהפולים בזמן החליטה וגורם לזרימה לא אחידה.

אבל - אם הזרימה משתנה משמעותית לאחר 10 שניות או פחות, ברמה שהופכת מזרימה איטית 'זנב עכבר' לזרימה מהירה מדי, אז יש פה בעיה שתפגע בטעם הקפה. ברוב המקרים, זרימה מהירה מדי = קפה מריר, מימי ודלוח. לרוב גם העוגיה בוצית וחסרת צורה.

אם בוודאות ניטרלת את השילוש הקבוע של הגורמים = עובי טחינה, כמות קפה, דחיסה אחידה
אז יכול להיות שהלחץ בראש החליטה נמוך מדי.
במכונות רוקט זה נושא ידוע, כולן מגיעות מהמפעל עם לחץ באזור 8 באר. במכונה עם 2 שעונים תראה 9 על השעון בפילטר עיוור, אבל עם מד ידית מקבלים רק 8 באר בתכלס. יש בערך 0.75 הפרש בין לחץ הראש בפועל, ללחץ שמופיע על השעון.
(1) הבעות תודה: kohengil
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kohengil (גלעד)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 14, 2016
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 33

 #29  נשלח: ב' 17/09/2018 14:21

LQDForce כתב:
מתי נקלה הקפה? עם כל הודעה אתה מתאר עוד ועוד מאפיינים של פולי קפה ישנים.
בהודעה האחרונה אתה מתאר קרמה שנעלמת מהר. כמעט תמיד מדובר בקפה ישן , במיוחד בקלייה כהה.
תשיג קפה שנקלה לפני מינימום שבוע ומקסימום 3 שבועות.

תעלה לנו סרטון עם 18 גרם קפה שנטחן לסלסלה כפולה, ללא דחיסה כלל. רק לשטח קלות את הקפה כדי שייכנס לידית ללא הפרעה.

לגבי גושים, נסה מה שכתבתי בתגובה קודמת.


·סלסלה מלאה (יותר מ 18 גר קפה - לא זכרתי שביקשת 18 גר) ללא דחיסה. עם קולות של הגורה החדשה ברקע. לא לדאוג היא בסדר, רק מתפנקת...

בכוונה לא עצרתי את החליטה. למקרה וחשוב לך לראות את השינוי בזרימה.

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kohengil (גלעד)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 14, 2016
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 33

 #30  נשלח: ב' 17/09/2018 14:37

RonLivne כתב:
אני מניח שהקרטועים קשורים למשפכים בידית.
סתם בשביל העניין, תנסה להעביר את הסלסלה הכפולה (מניח שאתה עובד איתה) לידית של הסינגל ותראה אם זה עדיין מקרטע.




·סלסלה כפולה בידית יחיד.
18 גר, RDT, דחוס.

בכוונה השארתי את החליטה ליותר זמן מהדרוש.
אילו הייתי עוצר בשניה ה29 בסרטון, זה אומר שהחליטה נמשכה 27 שניות אבל הכמות בכוס הייתה בין 45 ל 50 מ'ל.

מה דעתכם? האם צריך לפעול אחרת? מה צריך לשנות בתהליך?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht