ההזמנה שלי נשלחה מאנגליה ב 3.1 ועדיין לא נקלטה ע"י דואר ישראל.
אמרו שישלחו שוב עם שליח אם לא אקבל עד 16.1
לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna
- dubik (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 416
- הצטרף: נובמבר 2008
- נתן תודות: 66 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
אני מתחיל לחשוב שיש לי פרוטקציה בדואר ישראל.
שלי נשלח ביום חמישי (3.1) וקיבלתי אותו אתמול בסניף.
ממש מוזר עם העיכובים שאנשים חווים.
אני חוזר על ההמלצה שלי לכתוב להם ולבקש מפורשות להוסיף את הטלפון על החבילה.
זה עוזר למנוע טעויות בדואר שעולות לעיתים ימים של המתנות.
אמנם הם הסבירו לי שיש להם איזה מגבלה מבחינת איזה מערכת של הדואר האנגלי והם לא יכולים להוסיף את הטלפון בתחתית הכתובת (הם מוסיפים מתחת לרחוב), אז קרה לי כבר פעמיים שלמרות שהטלפון היה שם, הדואר כנראה חיפש את זה בתחתית ולא שייך את החבילה אל המספר שלי.
עדיין, זה יכול להועיל (במקים אחרים זה כן שוייך).
מבחינת קפה, מי שהזמין החודש את הקוסטה ריקה שהיה בdiscovery, הוא מאוד שונה ממה שהיה בחודשים האחרונים.
קודם כל הוא קלוי יותר כהה מבד"כ (הרבה יותר קרוב למדיום) ומהבחינה הזאת יכול להיות שלהרבה אנשים כאן זה יהיה יתרון.
בעיניי הוא פחות טוב מאלה שטעמתי בעבר ובייחוד לעומת האתיופי המדהים שהיה בחודש שעבר (אני פשוט מעדיף את הטעמים הפירותיים).
יחד עם זאת יש לו פיניש ממש מעניין של בננה מיובשת.
בפילטר הפיניש ממש מורגש ודווקא בקליית הפילטר אהבתי את הקפה הזה יותר מאשר באספרסו.
את ה-foundation של החודש עוד לא טעמתי.
אבל ראיתי שהם החליפו כבר את ה-discovery לבורונדי, שבעיניי הרבה יותר מעניין.
שלומי,
מעניין מה שרשמת עם ההנחה והמנוי. זה לא רשום באתר אבל יש בזה הגיון מסויים כשחושבים על זה.
זה בעצם מאפשר לעשות הזמנה ראשונה במחיר של מנוי, בלי לעשות מנוי.
לגבי זה שעוד לא שלחו לך, אכן אמורים היו לשלוח בשני, אז הייתי שולח להם מייל לשאול (וגם לבקש להוסיף טלפון על החבילה).
אבל, ניחוש פרוע שלי מזה שהם החליפו את הקפה זה שיש מצב שבגלל שרק חזרו מחופש ארוך ובינתיים כנראה הצטברו הזמנות (ואולי גם הזמנות מבתי קפה), כנראה שלא הספיקו או שנגמר הקפה של קוסטה ריקה ואז חלק מההזמנות המאוחרות יותר נדחו לחמישי.
שלי נשלח ביום חמישי (3.1) וקיבלתי אותו אתמול בסניף.
ממש מוזר עם העיכובים שאנשים חווים.
אני חוזר על ההמלצה שלי לכתוב להם ולבקש מפורשות להוסיף את הטלפון על החבילה.
זה עוזר למנוע טעויות בדואר שעולות לעיתים ימים של המתנות.
אמנם הם הסבירו לי שיש להם איזה מגבלה מבחינת איזה מערכת של הדואר האנגלי והם לא יכולים להוסיף את הטלפון בתחתית הכתובת (הם מוסיפים מתחת לרחוב), אז קרה לי כבר פעמיים שלמרות שהטלפון היה שם, הדואר כנראה חיפש את זה בתחתית ולא שייך את החבילה אל המספר שלי.
עדיין, זה יכול להועיל (במקים אחרים זה כן שוייך).
מבחינת קפה, מי שהזמין החודש את הקוסטה ריקה שהיה בdiscovery, הוא מאוד שונה ממה שהיה בחודשים האחרונים.
קודם כל הוא קלוי יותר כהה מבד"כ (הרבה יותר קרוב למדיום) ומהבחינה הזאת יכול להיות שלהרבה אנשים כאן זה יהיה יתרון.
בעיניי הוא פחות טוב מאלה שטעמתי בעבר ובייחוד לעומת האתיופי המדהים שהיה בחודש שעבר (אני פשוט מעדיף את הטעמים הפירותיים).
יחד עם זאת יש לו פיניש ממש מעניין של בננה מיובשת.
בפילטר הפיניש ממש מורגש ודווקא בקליית הפילטר אהבתי את הקפה הזה יותר מאשר באספרסו.
את ה-foundation של החודש עוד לא טעמתי.
אבל ראיתי שהם החליפו כבר את ה-discovery לבורונדי, שבעיניי הרבה יותר מעניין.
שלומי,
מעניין מה שרשמת עם ההנחה והמנוי. זה לא רשום באתר אבל יש בזה הגיון מסויים כשחושבים על זה.
זה בעצם מאפשר לעשות הזמנה ראשונה במחיר של מנוי, בלי לעשות מנוי.
לגבי זה שעוד לא שלחו לך, אכן אמורים היו לשלוח בשני, אז הייתי שולח להם מייל לשאול (וגם לבקש להוסיף טלפון על החבילה).
אבל, ניחוש פרוע שלי מזה שהם החליפו את הקפה זה שיש מצב שבגלל שרק חזרו מחופש ארוך ובינתיים כנראה הצטברו הזמנות (ואולי גם הזמנות מבתי קפה), כנראה שלא הספיקו או שנגמר הקפה של קוסטה ריקה ואז חלק מההזמנות המאוחרות יותר נדחו לחמישי.
·shlomima כתב:הי ראול, מה שלומך ? אכן הזוי דואר ישראל.
אם שלי יגיע אתה מוזמן לקחת לנסות...
היי שלומי, טוב לראות אותך, מה נשמע?
תודה רבה, אשמח גם לשמוע מה דעתך על הקפה.
אני גם מסכים שהירגשף החדש של גלעד טוב מאוד. לדעתי הירגשף הישן שלו גם היה מצויין, אבל איפשהו במהלך הדרך הפך להיות פחות טוב (אולי וריאציה בשקים של הירוק) והחדש החזיר אותו למעלה.
@dubik
בינתיים פניתי אליהם לראות אם חזר אליהם (נשלח חזרה כבר ב- 18/12) אמרו שהם בודקים. בשום שלב לא הציעו לשלוח מחדש כמובן. בדקתי שוב את הכתובת בקבלה שהם שלחו - הכתובת נכונה ואני מקבל המוני חבילות לכתובת.
מבאס מאוד.
- dubik (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 416
- הצטרף: נובמבר 2008
- נתן תודות: 66 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
@Nemesis
·שמח לשמוע שהם התעשתו.
סה"כ צריך לזכור שאלה עסקים די קטנים יחסית וזה לא אמזון.
גם זמן התגובה שלהם למייל מהיר יחסית למקומות אחרים שהתנסיתי איתם.
לפחות עם DHL זה יגיע לך מהר.
אבל לפעם הבאה ולאחרים שמזמינים, מומלץ לא להתפרע עם גודל ההזמנה.
היתרון אצלם הוא שהמשלוח ממש זול.
אני מנצל את זה ועושה שתי הזמנות בחודש שמאפשר לי גם למזער סיכונים (אם משלוח מתעכב) וגם לטעום את שני סוגי הקפה ולהזמין יותר מסוג שמוצא חן בעיניי.
היה לי ניסיון דומה של משלוחים שהתעכבו עם קופי קולקטיב בזמנו.
בהתחלה, כשהייתי מנוי טרי, הם גם לא הציעו שום פיצוי זולת השתתפות בצערי ואפילו אמרו בשלב מסויים שהם מפסיקים לשלוח לארץ בגלל שזה מתעכב.
בהמשך, כשצברתי אצלם ותק, הם היו מזכים אותי כל פעם שהיה מתעכב מעל חודש.
אבל לאחרונה, בגלל שיש בעיות עם הדואר הגרמני, העיכובים האלה הפכו לעניין שבשגרה.
אז מצד אחד לא נהניתי מהקפה ומצד שני גם נהיה לא נעים שהם כמעט כל חודש שני מזכים, אז נאלצתי לבטל את המנוי.
כרגע נשארתי עם מנוי רק אצל קולונה, אבל כמו שאמרתי הנסיון שלי עם זמני המשלוח ממש טוב עד כה.
נראה שהמקרה שלך היה חוסר מזל קיצוני.
ודווקא האשמה בדואר בארץ. אבל דברים כאלה קורים לצערנו. זה רק חבל שזה היה עם קפה.
לדעתי מאחר והכתובת תקינה יכול להיות שהם יכולים לתבוע פיצוי מהדואר שם.
·שמח לשמוע שהם התעשתו.
סה"כ צריך לזכור שאלה עסקים די קטנים יחסית וזה לא אמזון.
גם זמן התגובה שלהם למייל מהיר יחסית למקומות אחרים שהתנסיתי איתם.
לפחות עם DHL זה יגיע לך מהר.
אבל לפעם הבאה ולאחרים שמזמינים, מומלץ לא להתפרע עם גודל ההזמנה.
היתרון אצלם הוא שהמשלוח ממש זול.
אני מנצל את זה ועושה שתי הזמנות בחודש שמאפשר לי גם למזער סיכונים (אם משלוח מתעכב) וגם לטעום את שני סוגי הקפה ולהזמין יותר מסוג שמוצא חן בעיניי.
היה לי ניסיון דומה של משלוחים שהתעכבו עם קופי קולקטיב בזמנו.
בהתחלה, כשהייתי מנוי טרי, הם גם לא הציעו שום פיצוי זולת השתתפות בצערי ואפילו אמרו בשלב מסויים שהם מפסיקים לשלוח לארץ בגלל שזה מתעכב.
בהמשך, כשצברתי אצלם ותק, הם היו מזכים אותי כל פעם שהיה מתעכב מעל חודש.
אבל לאחרונה, בגלל שיש בעיות עם הדואר הגרמני, העיכובים האלה הפכו לעניין שבשגרה.
אז מצד אחד לא נהניתי מהקפה ומצד שני גם נהיה לא נעים שהם כמעט כל חודש שני מזכים, אז נאלצתי לבטל את המנוי.
כרגע נשארתי עם מנוי רק אצל קולונה, אבל כמו שאמרתי הנסיון שלי עם זמני המשלוח ממש טוב עד כה.
נראה שהמקרה שלך היה חוסר מזל קיצוני.
ודווקא האשמה בדואר בארץ. אבל דברים כאלה קורים לצערנו. זה רק חבל שזה היה עם קפה.
לדעתי מאחר והכתובת תקינה יכול להיות שהם יכולים לתבוע פיצוי מהדואר שם.
- shlomima
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 344
- הצטרף: יוני 2010
- מיקום: רעננה
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 42 פעמים
הי ראול. תודה אני במצב טוב לקפה שמח לשמוע שישלחו לך שוב. זה מראה על שירות מעל המצופה.
דובי אתה צודק. עם הקופון זה יצא בדיוק מחיר המנוי ונועד כנראה בשביל זה.
אני הזמנתי את הבורונדי ב discovery כי אני גם חובב זנים אפריקאים וב foundation משהו מקולומביה (מחוז Hulia) שלפי המפות נמצא באזור געשי (מסקרן).
הבעיה עם הטלפון שבדיוק נכנסתי לכתוב להם מייל ואז ראיתי שכבר שלחו ... נקווה לטוב.
דובי אתה צודק. עם הקופון זה יצא בדיוק מחיר המנוי ונועד כנראה בשביל זה.
אני הזמנתי את הבורונדי ב discovery כי אני גם חובב זנים אפריקאים וב foundation משהו מקולומביה (מחוז Hulia) שלפי המפות נמצא באזור געשי (מסקרן).
הבעיה עם הטלפון שבדיוק נכנסתי לכתוב להם מייל ואז ראיתי שכבר שלחו ... נקווה לטוב.
הי, אני הזמנתי מקולונה את ההזמנה השנייה מיד אחרי החגים, יצא שנפלתי על הקלייה של יום חמישי ה-3/1 והם שלחו מייד לאחר מכן. הקפה נשלח ארצה ב4/1 ומשם לטיפולו המסור של דואר ישראל לצערי לא נראה לי שיגיע כבר השבוע, אך משתדל להיות אופטימי. נראה שלאזור המרכז לוקח בין שבוע לשבוע וחצי, אני עשיתי מנוי חודשי, קילו/חודש, חצי קילו מכל זן. האתיופי cochere מהפעם הקודמת היה מדהים!!! ועצוב לי שכבר נגמר! בקיצור אני מחכה בקוצר רוח למשלוח שיגיע כבר כי בינתיים אני יבש לילה טוב
- dubik (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 416
- הצטרף: נובמבר 2008
- נתן תודות: 66 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
@dimka323
·אני אחלק את השאלה שלך ל-2:
חליטת הקפה והקפה עצמו.
לגבי ענייני הכנה, מבחינת טחינה, טמפ' וכו', אז רשמתי פה בעבר כמה טיפים שהם כלליים לקפה בקליה בהירה יותר, אבל באופן כללי יותר קשה ומאתגר לחלוט קפה כזה בצורה מיטבית וזה גם מצריך גם ציוד טוב.
ככל שרמת הציוד עולה, גם התוצאה עולה בהתאם, אבל צריך המון להתנסות ולשחק. שקית אחת או שתיים עלול להיות ממש ממש מעט.
מעבר לזה, התכתבתי בעבר עם בית הקליה ואפילו עם מקסוול עצמו בנושא ושאלתי למה הם לא נותנים בעצמם טיפים בנושא חליטה. הוא ענה לי מהאני מאמין שלו, שבגלל שלאנשים יש תנאים שונים בבית (והוא התייחס בעיקר למים ולמטחנה) קשה מאוד בעיניו לתת "מתכון" שיעבוד טוב אצל כל אחד ובעיניו אין דרך ממש טובה לתת מתכון כזה.
ציפיתי למען האמת לתשובה אחרת, אבל אחרי שחשבתי על זה, אני מסכים עם הדברים שלו.
מאידך, הוא אמר לי שהם מבינים שאנשים רוצים איזה נקודת ייחוס התחלתית והם חושבים על זה ואולי יוסיפו את זה במהלך השנה.
מבחינת הרשמים מהקפה, אז זה דווקא רעיון מעולה בעיניי וגם כתבתי בשרשור אחר על המים קצת על עניין הטעמים.
זה בעיניי משהו שהוא לא קל להשגה ודורש חיך מאוד טוב ולפעמים גם ציוד טוב. אני רק לאחרונה (אחרי הרבה שנים שאני שותה ספשיאלטי) מתחיל לזהות טעמים אינדיבידואליים וגם לא תמיד.
מניסיון העבר, הרבה אנשים חשים טעמים שונים שלאו דווקא זהים למה שרשום על השקית. עצם זה שמרגישים את זה, לטעמי, זה חלק מהחוויה בקפה כזה.
לעניין הקפה שהזכרת עצמו, אז אני ברוב המקרים פחות התחברתי לקפה מקטגוריית ה-foundation ובד"כ הקפה של ה-discovery היה עדיף בעיניי. זה לאו דווקא כי קפה אחד טוב מהשני, אלא יותר העדפה של אופי הטעמים כנראה.
את הלה מגדלנה הזה שתיתי עד עכשיו כפעמיים (התחלתי מהקוסטה ריקה בקטגוריה השניה).
אני לא יכול לומר שנפלתי ממנו. אבל לא כי הוא לא קפה טוב, אלא כי הטעם שהרגשתי בו הכי הרבה היה ממש הטעם של האשכולית האדומה. אשכולית אדומה אני אוהב, אבל בקפה הטעם הזה בא לי פחות טוב
אולי בהמשך זה ישתנה. את שאר הטעמים שמצויינים שם לא חשתי.
את הקפה השני, שהיו לו טעמי שוקולד ובננה בהתחלה ממש לא אהבתי, אבל אחרי יום יומיים גיליתי שהתחלתי לשתות אותו מוקדם מידי (הגיע תוך 3 ימים) ולא נתתי לו מספיק זמן לנוח ולהתפתח (בכל זאת חורף עכשיו).
אחרי שהוא התייצב, כל יום אהבתי אותו יותר. בהתחלה הרגשתי ממש חזק את הבננה המיובשת וככל שעברו הימים השוקולד נהיה דומיננטי.
לדעתי את הבורונדי שיש עכשיו אני אוהב יותר. גם מבחינת הטעמים וגם כי הוא בעיבוד טבעי וכשהעיבוד הטבעי נעשה כמו שצריך זה בעיניי מוציא קפה חלומי.
·אני אחלק את השאלה שלך ל-2:
חליטת הקפה והקפה עצמו.
לגבי ענייני הכנה, מבחינת טחינה, טמפ' וכו', אז רשמתי פה בעבר כמה טיפים שהם כלליים לקפה בקליה בהירה יותר, אבל באופן כללי יותר קשה ומאתגר לחלוט קפה כזה בצורה מיטבית וזה גם מצריך גם ציוד טוב.
ככל שרמת הציוד עולה, גם התוצאה עולה בהתאם, אבל צריך המון להתנסות ולשחק. שקית אחת או שתיים עלול להיות ממש ממש מעט.
מעבר לזה, התכתבתי בעבר עם בית הקליה ואפילו עם מקסוול עצמו בנושא ושאלתי למה הם לא נותנים בעצמם טיפים בנושא חליטה. הוא ענה לי מהאני מאמין שלו, שבגלל שלאנשים יש תנאים שונים בבית (והוא התייחס בעיקר למים ולמטחנה) קשה מאוד בעיניו לתת "מתכון" שיעבוד טוב אצל כל אחד ובעיניו אין דרך ממש טובה לתת מתכון כזה.
ציפיתי למען האמת לתשובה אחרת, אבל אחרי שחשבתי על זה, אני מסכים עם הדברים שלו.
מאידך, הוא אמר לי שהם מבינים שאנשים רוצים איזה נקודת ייחוס התחלתית והם חושבים על זה ואולי יוסיפו את זה במהלך השנה.
מבחינת הרשמים מהקפה, אז זה דווקא רעיון מעולה בעיניי וגם כתבתי בשרשור אחר על המים קצת על עניין הטעמים.
זה בעיניי משהו שהוא לא קל להשגה ודורש חיך מאוד טוב ולפעמים גם ציוד טוב. אני רק לאחרונה (אחרי הרבה שנים שאני שותה ספשיאלטי) מתחיל לזהות טעמים אינדיבידואליים וגם לא תמיד.
מניסיון העבר, הרבה אנשים חשים טעמים שונים שלאו דווקא זהים למה שרשום על השקית. עצם זה שמרגישים את זה, לטעמי, זה חלק מהחוויה בקפה כזה.
לעניין הקפה שהזכרת עצמו, אז אני ברוב המקרים פחות התחברתי לקפה מקטגוריית ה-foundation ובד"כ הקפה של ה-discovery היה עדיף בעיניי. זה לאו דווקא כי קפה אחד טוב מהשני, אלא יותר העדפה של אופי הטעמים כנראה.
את הלה מגדלנה הזה שתיתי עד עכשיו כפעמיים (התחלתי מהקוסטה ריקה בקטגוריה השניה).
אני לא יכול לומר שנפלתי ממנו. אבל לא כי הוא לא קפה טוב, אלא כי הטעם שהרגשתי בו הכי הרבה היה ממש הטעם של האשכולית האדומה. אשכולית אדומה אני אוהב, אבל בקפה הטעם הזה בא לי פחות טוב
אולי בהמשך זה ישתנה. את שאר הטעמים שמצויינים שם לא חשתי.
את הקפה השני, שהיו לו טעמי שוקולד ובננה בהתחלה ממש לא אהבתי, אבל אחרי יום יומיים גיליתי שהתחלתי לשתות אותו מוקדם מידי (הגיע תוך 3 ימים) ולא נתתי לו מספיק זמן לנוח ולהתפתח (בכל זאת חורף עכשיו).
אחרי שהוא התייצב, כל יום אהבתי אותו יותר. בהתחלה הרגשתי ממש חזק את הבננה המיובשת וככל שעברו הימים השוקולד נהיה דומיננטי.
לדעתי את הבורונדי שיש עכשיו אני אוהב יותר. גם מבחינת הטעמים וגם כי הוא בעיבוד טבעי וכשהעיבוד הטבעי נעשה כמו שצריך זה בעיניי מוציא קפה חלומי.