שליטה על פרופיל לחץ חליטה בשיטת slayer

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
dimka323 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

שליטה על פרופיל לחץ חליטה בשיטת slayer

נושא שלא נקרא #1 

כמו שסמתם לב אני מחפש דרך נוחה ועקבית לשליטה על פרופיל חליטה עבור מכונת SB E61 שברשותי.
נתקלתי בשרשור מעניין שמסביר על מוד שבצעו למכונת דוד כפול אשר מאפשר שליטה על פרופיל חליטה בדומה לאיך שמבצעים זאת במכונת slayer.
הרעיון הוא שליטה על קצב זרימת מים בזמן החליטה ואפילו לפני תחילת החליטה ( pre infusion )
מה שהם עשו זה חיברו הספקת מים לראש של ברז מים חמים במקביל להספת מים קונבנציונלית של המשאבה.
זאת כמובן על חשבון שימוש בברז מים חמים של המכונה.
ואז בכל נקודת זמן אפשר לשחק עם ברז מים חמים ובמקום להוציא מים חמים הוא מגדיל זרימת מים לראש וכך מעלה לחץ חליטה.
לפי התגובות השיטה עובדת טוב והתוצאות משביעות רצון.
שאלות:
1. למה לא מבצעים מוד דומה למכונות אחרות בעלות ברז מים לטובת יכולת שליטה על פרופיל חליטה. או שכן?
2. במכונה שלי אין ברז מים. אבל יש מקציף חלב שאני לא משתמש בו. האם אפשר לוותר על יכולת הקצפה לטובת שליטה על קצב זרימה של מים לראש?

סרטון של אחד המשתמשים שבצעו את המוד:
[url=]סרטון הדגמה

שרשור ב HB:
https://www.home-barista.com/espresso-machines/breville-dual-boiler-slayer-shots-t548 49.html

dimka323 (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

במהלך בדיקת העניין נתקלתי בפוסט של משתמש בעל מכונת דוד בודד, שמתאר תהליך של שליטה על לחץ חליטה בעזרת פתיחה וסגירה של ידית הקצפת חלב במהלך החליטה של הקפה.
הפיה של המקציף בתוך כוס ריקה לטובת איסוף הנוזלים.
אומנת לא מדובר בשליטה על הלחץ בעזרת בקרת זרימה אלא דרך נוספת לבצע שליטה על לחץ חליטה.
אתמול בערב בצעתי בדיקת היתכנות עם blind basket.
אכן ראיתי שאני מצליח להוריד לחץ חליטה בעזרת פתיחה של ברז הקצפה.
היות ומדובר על מכונת דוד בודד וטמפרטורות הדוד היא חליטה ולא הקצפה אז יש זרימה של מים די מהירה לכוס בהתאם לרמת פתיחה של הברז.
הצלחתי לגרום ללחץ לעלות ולרדת כפונקציה של רמת פתיחה של הברז הקצפה.

בסיום ראיתי שיש צניחת טמפרטורה של הדוד. לדעתי אפשר לנסות לפצות בעזרת תחילת חליטה בטמפרטורה קצת גבוהה יותר.
גודל הדוד במכונה שלי הוא 0.75 ליטר.
מתכנן לבצע ניסיון של חליטה עם הרדת לחץ מיד לאחר pre infusion מובנה של e61 וכך להאריך pre infusion.
אולי אנסה גם הורדה הדרגתית של הלחץ לקראת סיום חליטה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”