מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



שליטה על פרופיל לחץ חליטה בשיטת slayer


   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
dimka323 (dima323)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Aug 06, 2010

מיקום: נהריה
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 140

 #1  נשלח: ג' 12/02/2019 12:12
שליטה על פרופיל לחץ חליטה בשיטת slayer

כמו שסמתם לב אני מחפש דרך נוחה ועקבית לשליטה על פרופיל חליטה עבור מכונת SB E61 שברשותי.
נתקלתי בשרשור מעניין שמסביר על מוד שבצעו למכונת דוד כפול אשר מאפשר שליטה על פרופיל חליטה בדומה לאיך שמבצעים זאת במכונת slayer.
הרעיון הוא שליטה על קצב זרימת מים בזמן החליטה ואפילו לפני תחילת החליטה ( pre infusion )
מה שהם עשו זה חיברו הספקת מים לראש של ברז מים חמים במקביל להספת מים קונבנציונלית של המשאבה.
זאת כמובן על חשבון שימוש בברז מים חמים של המכונה.
ואז בכל נקודת זמן אפשר לשחק עם ברז מים חמים ובמקום להוציא מים חמים הוא מגדיל זרימת מים לראש וכך מעלה לחץ חליטה.
לפי התגובות השיטה עובדת טוב והתוצאות משביעות רצון.
שאלות:
1. למה לא מבצעים מוד דומה למכונות אחרות בעלות ברז מים לטובת יכולת שליטה על פרופיל חליטה. או שכן?
2. במכונה שלי אין ברז מים. אבל יש מקציף חלב שאני לא משתמש בו. האם אפשר לוותר על יכולת הקצפה לטובת שליטה על קצב זרימה של מים לראש?

סרטון של אחד המשתמשים שבצעו את המוד:
[url=
]סרטון הדגמה[/url]

שרשור ב HB:
https://www.home-barista.com/espresso-machines/breville-dual-boiler-slayer-shots-t548 49.html
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
dimka323 (dima323)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Aug 06, 2010

מיקום: נהריה
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 140

 #2  נשלח: ה' 14/02/2019 9:45

במהלך בדיקת העניין נתקלתי בפוסט של משתמש בעל מכונת דוד בודד, שמתאר תהליך של שליטה על לחץ חליטה בעזרת פתיחה וסגירה של ידית הקצפת חלב במהלך החליטה של הקפה.
הפיה של המקציף בתוך כוס ריקה לטובת איסוף הנוזלים.
אומנת לא מדובר בשליטה על הלחץ בעזרת בקרת זרימה אלא דרך נוספת לבצע שליטה על לחץ חליטה.
אתמול בערב בצעתי בדיקת היתכנות עם blind basket.
אכן ראיתי שאני מצליח להוריד לחץ חליטה בעזרת פתיחה של ברז הקצפה.
היות ומדובר על מכונת דוד בודד וטמפרטורות הדוד היא חליטה ולא הקצפה אז יש זרימה של מים די מהירה לכוס בהתאם לרמת פתיחה של הברז.
הצלחתי לגרום ללחץ לעלות ולרדת כפונקציה של רמת פתיחה של הברז הקצפה.

בסיום ראיתי שיש צניחת טמפרטורה של הדוד. לדעתי אפשר לנסות לפצות בעזרת תחילת חליטה בטמפרטורה קצת גבוהה יותר.
גודל הדוד במכונה שלי הוא 0.75 ליטר.
מתכנן לבצע ניסיון של חליטה עם הרדת לחץ מיד לאחר pre infusion מובנה של e61 וכך להאריך pre infusion.
אולי אנסה גם הורדה הדרגתית של הלחץ לקראת סיום חליטה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht