מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna


עמוד 13 מתוך 13
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  11  |  12  |  13 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 127
מספר הודעות: 392

 #181  נשלח: ו' 17/05/2019 16:47

RuslanAbramov
·יפה. אני מבין שמה שהגיע זה המשלוח המקורי ולא החדש ששלחו.
הסוייט שופ נשמע מאוד מעניין.

dimka323
לא קל להשוות בין שני בתי קליה. בטח לא על סמך כמה שקיות.
אם אתה מחפש השוואה אתה צריך להתנסות עם שניהם לאורך זמן, כי לכולם יש לפעמים קפה שיהיה יותר לטעמך וכזה שפחות. גם אבסולוטית איכות הקפה והמחיר יכולים להיות שונה לפי השקים שהם משיגים, אפילו אם השם זהה.

מבחינת סגנון קליה, קולונה וסקוויר מייל מאוד דומים.
קליה יותר כהה ממה שתמצא אצל הקולים הנורדיים או הגרמנים.
גם קולונה וגם ג'יימס הופמן לא הגיעו לאן שהגיעו במקרה.
הקפה של קולונה נחשב בין הטובים בבריטניה ואת הקפה של הופמן תמצא בחלק גדול מבתי הקפה גל שלישי בלונדון.

בסוף צריך לטעום לבד ולראות למה אתה מתחבר ומה עובד לך טוב מבחינת זמינות וטריות.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shlomima (שלומי)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2010

מיקום: רעננה
הבעות תודה: 39
מספר הודעות: 310

 #182  נשלח: ו' 17/05/2019 17:17

dubik כתב:
@shlomima
·חייב לך תודה על ההמלצה לנסות את ה-Rare כאספרסו, למרות החור בכיס
הזמנתי מה-Maputo Sidra מאקוואדור שהיה בחודש הקודם.
לקחתי שתי חבילות, כי לפי התיאור שלהם על הקפה ומזה שהם קנו את כל ה-100 קילו שהיו זה נראה משהו מיוחד והנחתי שזה ייגמר מהר (אכן מה שקרה).
הקפה הזה הוא אחד הטובים שטעמתי אי פעם.
יוצאים ממנו טעמים של ענבים שחורים כל כך בולטים ודומיננטיים שזה לא להאמין שזה קפה.
חוויה לא זולה...אבל לגמרי חוויה.


·שמח שאתה נהנה. מבחינתי אם אזמין בעתיד זה רק את ה rare. בקליות שלי אני משתפר ( למרות כמה נפילות) למרות שהשכר לימוד יקר (הזמנתי ירוק ספשלטי מחול)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 127
מספר הודעות: 392

 #183  נשלח: ו' 17/05/2019 21:53

מרשים מאוד שלומי!
שכר לימוד אמנם יקר אבל בסוף תקבל תוצאה משודרגת.
לדעתי להשקיע באיכות הפולים, כמו שאתה עושה ולא רק בציוד זאת הדרך הנכונה לשדרוג חווית הקפה.
אני מבין מהתיאור שנפלת בקסמי הקליה הבהירה

שיפצת כבר את הקולה? מניח שזה מאוד יעזור לך להגיע לחזרתיות.
מאיפה הזמנת את הפולים? הצלחת להבין אם יש עם זה בעיה מבחינת מכס?
אולי אני לא מחדש לך, אבל אתה יכול להשיג ספשיאלטי ירוק אצל רות וגם באמיגו פ"ת.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shlomima (שלומי)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2010

מיקום: רעננה
הבעות תודה: 39
מספר הודעות: 310

 #184  נשלח: א' 19/05/2019 9:58

dubik
·
תודה דובי.
לא שיפצתי את הקולה עדיין אז כל קלייה היא הפתעה אבל בינתיים בקליות האחרונות לא היו נפילות.
הזמנתי כמות קטנה מ greenbeanarty.ca בגלל מגבלות ייבוא קפה ירוק של משרד החקלאות.
ברור שיש לי גם ירוק של רות
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 127
מספר הודעות: 392

 #185  נשלח: ב' 20/05/2019 19:48

shlomima
·לגבי "מגבלות יבוא" אתה יודע אם באמת יש משהו כזה ומהי המגבלה? אגדה אורבנית? או שכמו עם שאר דברי דואר, עניין של מזל?
מבחינת קליה, אתה מכיר את הנושא של RoR crash?
לא בטוח עד כמה קל (או אפשרי) להתגבר על זה בקולה עם גוף חימום חשמלי (מצריך שינויי חום מהירים סביב הפיצוץ הראשון) אבל עם פרובים מתאימים בטוח תהיה לך יותר אינדיקציה על התהליך.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shlomima (שלומי)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jun 29, 2010

מיקום: רעננה
הבעות תודה: 39
מספר הודעות: 310

 #186  נשלח: ג' 21/05/2019 10:04

dubik
·
זכור לי ציטוט לזה ממשרד החקלאות אבל לא מוצא כרגע. בכל מקרה לא בא לי לשחק עם המשלוח זה מספיק ריסקי
לגבי קצב גידול בטמפ הפולים (RoR) מכיר ומחזיק בעותק של Scott Rao. אבל שתי בעיות. בקולים גדולים ומסיבים שינוי טמפ קורים לאט ולכן כדי להימנע מנפילה או עלייה בקצב אתה נדרש לעשות שינויים הרבה לפני. מצד שני בגלל יציבות הטמפ הנפילות או העליות הפתאומיות האלה משוכחות ולכן לדעתי מתקבלות קליות מוצלחות יותר מאשר קולי תוף קטנים דוגמת בהמור, קווסט, הוקי וכדומה.
הבעיה השנייה היא שזה מאוד ספציפי לקפה אז בעצם כדי למקסם קליה אתה צריך לקלות פעם ראשונה על עיוור לנתח את גרף יציבות קצב העלייה ולקלות פעם שנייה (או יותר ) כדי לשכך את הנקודות הבעיתיות בקלייה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 127
מספר הודעות: 392

 #187  נשלח: ג' 21/05/2019 19:46

shlomima
·בגדול מה שרשמת נכון.
כמה הערות מהבנתי הצנועה בנושא:
אני לא לגמרי בטוח מה נחשב "קולה גדול" לצורך העניין, אם כי ברור שהגודל משחק תפקיד כמו שציינת.
הRoR בכללותו אכן מתייחס לקצב העליה, אפיה וכו', אבל להבנתי ה-crash קורה כתוצאה מפיצוץ ראשון.
שחרור הלחות מהפולים בזמן הפיצוץ גורם לקירור שלהם וזה מתבטא ממש בקריסה בגרף של ה-RoR.
זו תופעה שלהבנתי מתרחשת בכל הקולים (אולי לא באותה מידה).
הדרך להתגבר על זה היא ע"י מתן מכת חום מדודה שתמנע את הירידה בטמפ', אבל הבעיה היא שאם זה לא נעשה בצורה מדוייקת מבחינת טמפ', עיתוי ומשך זמן, זה עלול לגרום בדיוק למצב ההפוך מהקריסה.
לפי מה שRao טוען יש לזה השפעה על המתיקות של הקפה, עומק הטעם ועוד.
אני תוהה כמה קולים מבוססי גוף חימום חשמלי באמת יכולים להתמודד עם התופעה בצורה מוצלחת, בגלל התגובה האיטית שלהם.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  | ... |  11  |  12  |  13 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht