מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



מטחנת קפה


עמוד 3 מתוך 3
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
RuslanAbramov (Ruslan Abramov)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Apr 16, 2015
הבעות תודה: 130
מספר הודעות: 738

 #31  נשלח: ג' 11/06/2019 20:23

אגב אני לא יודע אם השירשור עדיין רלוונטי
נתקלתי ביד 2 במודעות לפראוס 1 ב700₪
ולפראוס 2 ב1000₪
ממה שיצא לי לקרוא מדובר במטחנות מהמעלה הראשונה בסדר גודל של הhg1
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
RuslanAbramov (Ruslan Abramov)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Apr 16, 2015
הבעות תודה: 130
מספר הודעות: 738

 #32  נשלח: ג' 11/06/2019 20:27
Re: מטחנת קפה

dubik
. שמתי לב שהסקירה לא בודקת מטחנות כמו apex לידו ופראוס.
יצא לך להתנסות איתן? אני לא יודע אבל הרושם שלי הוא שהן מטחנות מעולות שקצת מפספות את הברנז'ה של הגל השלישי ולכן לא מבוקרות מספיק. מה דעתך?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 129
מספר הודעות: 395

 #33  נשלח: ד' 12/06/2019 0:18
Re: מטחנת קפה

RuslanAbramov
·הן אכן מטחנות מצויינות.
לא חושב שהן מפספסות. הן דווקא היו חלוצות בתחום הזה של מטחנות ידניות ברמה גבוהה ומאוד נפוצות.
הלידו 3 גם נמצאת בסקירה של הופמן.
לא יצא לי להתנסות באף אחת מהן, אבל הן גם מטחנות מאוד שונות אחת מהשניה.
הפארוס היא מטחנה מעולה אבל עם הנדסת אנוש מזעזעת לטעמי.
בגרסה 2 אמנם שיפרו חלק מהדברים אבל עדיין כיוון הטחינה לא מאוד נוח וגם הייצוב שלה וטחינה של פולים בקליה בהירה דורשת לא מעט כוח. היא גם מטחנה גדולה יותר ולא ניידת כמו השאר (אם זה שיקול).
היא נותנת איכות טחינה של קונית גדולה במחיר מאוד משתלם למי שמוכן לחיות עם החסרונות בצד התפעולי.
ללידו יש 3 דגמים ששונים מבחינת גודל וייעוד (פילטר/אספרסו). אאל"ט הסכינים הן של אצינגר.
לאספרסו עדיין אני חושב שהייתי מעדיף את הקינו על פני שתיהן.
מנגנון הכיוון שלה טוב משמעותית; מבחינת איכות טחינה היא טובה מהלידו; מול הפארוס להערכתי פשרה מאוד קטנה, אם בכלל, כי לדעתי ה יש לה עדיפות מבחינת alignment.
ה-Apex היא יצור אחר לגמרי.
זאת מטחנה יחסית חדשה. גם מחירה לא זול (500$).
היא מטחנה לפילטר בלבד (טוחנת רק בינוני עד גס) ומשתמשת בסכינים מסוג Ghost שנחשבות מעולות לפילטר, בגלל טחינה מאוד אחידה ומעט מאוד fines.
למי שמחפש מטחנה לפילטר בלבד היא אחת האופציות הטובות שיש.
למרות שיש גם אופציות חשמליות מעניינות כמו הפוג'י רויאל הותיקה או חיקוי סיני שלה שלפי טענה של משתמש מאוד רציני בפורום הגרמני נותנת תוצאה מדהימה (לדעתו טובה יותר משל הגוואטמלה):
https://www.aliexpress.com/i/32933018712.html

מאחר והזכרת גל שלישי, אז באופן כללי, יש די קונצנזוס שסכינים שטוחות עדיפות על פני קוניות (התפלגות יוניפורמית יותר וכתוצאה מכך יכולת לטחון יותר דק).
הבעיה שאין מטחנות ידניות עם סכינים שטוחות שמתאימות לאספרסו ובגזרת החשמליות מטחנות עם אגירה מינימלית הן רק ברמות מחיר של אקסטרים.
(2) הבעות תודה: RuslanAbramov , f_22
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
RuslanAbramov (Ruslan Abramov)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Apr 16, 2015
הבעות תודה: 130
מספר הודעות: 738

 #34  נשלח: ד' 12/06/2019 0:30

כרגיל תודה על התגובה הנרחבת.
אני גם שמתי לב שמדובר בסכינים שונות ונתקלתי בחברה היפנית, מה ששלחת נראה מעניין. אולי אם בהמשך אכנס לפילטרלוגיה בצורה יותר רצינית.
זה באמת מבנה סכינים מאוד מעניין, ועוד יותר מפתיע איך זה לא חילחל לבתי הקפה.

ואגב עניין ההעדפה לסכינים השטוחות חדש לי, אני דווקא הייתי בטוח שההעדפה היא לקוניות.
בכל מקרה אני כבר הזמנתי את ההריו סקרטון פרו אני מאוד מקווה לא להתאכזב ,מאמין שלקולד ברו בהשרייה היא תעשה את העבודה יופי.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Engineer
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Nov 04, 2011
הבעות תודה: 74
מספר הודעות: 617

 #35  נשלח: ד' 12/06/2019 0:55

RuslanAbramov כתב:
כרגיל תודה על התגובה הנרחבת.
אני גם שמתי לב שמדובר בסכינים שונות ונתקלתי בחברה היפנית, מה ששלחת נראה מעניין. אולי אם בהמשך אכנס לפילטרלוגיה בצורה יותר רצינית.
זה באמת מבנה סכינים מאוד מעניין, ועוד יותר מפתיע איך זה לא חילחל לבתי הקפה.

ואגב עניין ההעדפה לסכינים השטוחות חדש לי, אני דווקא הייתי בטוח שההעדפה היא לקוניות.
בכל מקרה אני כבר הזמנתי את ההריו סקרטון פרו אני מאוד מקווה לא להתאכזב ,מאמין שלקולד ברו בהשרייה היא תעשה את העבודה יופי.


רוסלן, אני הזמנתי את ההאריו סקרטון פרו והיא ממש אחלה (לדעתי!). לוקח כ 3 דקות על מנת לטחון מנה כפולה, אבל אין מה לעשות.

בהזדמנות אשמח אגב,
אם dubik ישפוך קצת אור ויתן את דעתו לגבי מדוע להשקיע מחירים שהם בסדר גודל של 200$ ומעבר (מטחנת ה LIDO למשל..) במטחנות ידניות (שאצל רובנו הן הרי רק מטחנות משניות \ מטחנות המיועדות למשרד\ לטיולים).

אולי יש משהו שאיני מבין עדיין. אני פתוח לדעות חדשות.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 29, 2008
הבעות תודה: 129
מספר הודעות: 395

 #36  נשלח: ד' 12/06/2019 13:46

RuslanAbramov
·מבחינת קוניות ושטוחות גם אני חשבתי תקופה ארוכה כמוך, עד שהתחלתי להרהר על הציוד שנתקלתי בו בחו"ל.
ברוב בתי הקפה גל שלישי שהייתי בהם בשנים האחרונות השתמשו ב-Mythos One וב-EK. פה ושם ב-Peak, אבל כמעט לא נתקלתי בקוניות.
הדברים האלה בד"כ לא מקריים.
אחרי זה נזכרתי בהופעה של פרגר ב-WBC עם ה-EK.
עוד קצת קראתי מה שכותבים המשתמשים היותר רציניים בפורומים בחו"ל ומסתבר שההעדפה השתנתה עם המעבר לקליות בהירות יותר.
הדעה הרווחת היא שבקפה בקליה בינונית-כהה ההבדלים לא משמעותיים ולקונית יש יתרון בכך שהיא הרבה יותר סלחנית מבחינת כיוון הטחינה.
ככל שהולכים לקליות בהירות יותר, רוב המשתמשים מעדיפים את השטוחות.
זה לא אומר שאי אפשר להוציא שוטים מצויינים גם מקוניות אבל רוב האנשים שהתנסו בשני הסוגים (או אפילו מחזיקים יותר ממטחנה אחת) מעדיפים לרוב את השטוחה ובסוגי קפה מסויימים את הקונית.
חשוב גם להבין שיש הבדל בפרופיל הטעם שהמטחנות האלה מוציאות מבחינת ה-mouthfeel.
מטחנות קוניות מוציאות התפלגות בי-מודאלית של חלקיקים לעומת מטחנות שטוחות מודרניות עם התפלגות יותר יוני-מודאלית.
הקוניות נוטות לייצר בד"כ מיקס של הטעמים והשטוחות מפרידות טעמים בצורה הרבה יותר ברורה (מייצרות שכבות של טעם בכוס).

זה מושפע גם מהגיאומטריה של הסכינים. יצאו בשנים האחרונות בעיקר סכינים שטוחות שעובדות יותר טוב עם קפה בהיר.
חלק מהעניין גם נובע מאחוזי extraction שנחשבים כ-sweet spot עבור קליות שונות: בזמן שבקליות כהות מדובר על איזור ה-20% extraction (מעבר לזה מקבלים טעמים פחות טובים בכוס), בקליות בהירות מדובר באחוזים גבוהים יותר, ששם החמיצות הופכת למתיקות (30% זה המקסימום שניתן לחלוט).
רוב המטחנות הקוניות ומטחנות שטוחות "קלאסיות" נוצרו עבור אספרסו איטלקי ולכן הן בד"כ לא יעברו את ה-20%.
סכינים שטוחות כמו SSP (שניתן לשדרג הרבה מטחנות שטוחות אליהן) מאפשרות לקבל אחוזי חליטה גבוהים יותר הודות לתכנון שונה, תהליך CNC מדוייק יותר (שמאוד מייקר אותן) ובסופו של דבר טחינה דקה יותר שמאפשרת להעלות את אחוזי החליטה.

מבחינת הקולד ברו שהזכרת, בשנה שעברה ב-Workshop Coffee בלונדון קיבלתי הסבר מלומד למה הם לא מגישים קולד ברו ומעדיפים Iced filter.
לאחר מכן יצא הוידאו הבא שגם הופמן מסביר את הסיבה:

לטעמי זה אכן יותר טוב וגם יותר מהיר.

Engineer
מבחינת מה ששאלת אז לדעתי העוקץ בשאלה שלך טמון בעניין המטחנה המשנית ותדירות השימוש שלה.
ברור שאם זאת מטחנה שמשתמשים בה פעם ב... אין באמת הצדקה.
יחד עם זאת השרשור הזה נפתח בבקשה להמלצה למטחנה ראשית בתקציב נתון כאשר איכות הטחינה היא פקטור משמעותי.
ולכן אמרתי שלמי שמוכן להתפשר על הקטע החשמלי לטובת איכות הטחינה, זאת אופציה עדיפה בהרבה על מטחנת entry level חשמלית.
יש היום לא מעט אנשים שמעדיפים את האופציה הידנית (זה בסוף חוסך לא מעט כסף, כי מנוע מייצר לא מעט בעיות שאחרי זה עולה הרבה כסף להתגבר עליהן ).
אני שדרגתי ממטחנה ידנית פשוטה לקומנדנטה לטובת פילטר במשרד וההבדל הוא שמיים וארץ. למטרת טיול לא חושב שהייתי משדרג. איכות הפולים שאתה משתמש היא גם פקטור משמעותי.
אם עדיין מעניין אותך להבין מה נותנות המטחנות לעומת הפשוטות כמו ההאריו, בהנחה שאתה מחפש לשדרג את התוצאה אז אשמח להסביר.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
RuslanAbramov (Ruslan Abramov)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Apr 16, 2015
הבעות תודה: 130
מספר הודעות: 738

 #37  נשלח: ד' 12/06/2019 14:01

dubik
·מעניין מאוד. יש לי הרבה מה לקרוא
לגבי הקולד ברו, בגדול התכנון שלי הוא לעשות ניטרו קולד ברו בבית בעזרת סיפון הקצפה, אני לא בטוח שדריפ על קרח יהיה מספיק מרוכז בשביל זה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
EQUINOX
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Feb 19, 2016
הבעות תודה: 1
מספר הודעות: 32

 #38  נשלח: ד' 12/06/2019 14:15

Engineer
· איזה קפה אתה מכין עם הסקרטון ומהו הסט אפ שלך?
האם היה לך ניסיון עם מטחנות חשמליות עבור אותו קפה והאם אלה יכול לומר כמה מילים על ההבדלים?
אני עם הסקרטון+ עבור מקינטה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht