@kobbi
·
כנראה קיט כזה זה הרבה יותר מסובך לייצר, עובדה שזה קיים במכונות שעולות הרבה יותר.
עם הקיט הזה אתה יכול לייצר פרופיל מדוייק של מנוף, של משאבה ויברציונית, של פריאינפיוזן או כל מה שעולה בדעתך. השליטה מאוד נוחה ואתה מבקר על כל התהליך עם השעון בראש.
Flow control upgrade kit for e61
- TsurTriger
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
גם המכונה חדשה?
אין שום סיכוי שאתה באמת יכול להגיד דעה אמיתית על המוצר הזה.
יש לי אותו כבר כמעט חודש.
על מכונה שאני מחזיק משנת 2013 ומכיר מקצה לקצה.
לצד מכונת מנוף מקצועית שאצלי כבר כמעט 3 שנים, שאני מכיר מקצה לקצה.
ועד עכשיו, לא גיבשתי דעה מספיק מוצקה על המוצר.
אין שום סיכוי שאתה יכול לקבוע בצורה כה נחרצת את טיב המוצר.
לדעתי, אתה עדיין בשלב ההתלהבות (בטח מהמכונה, ובטח מהפיצ'ר החמוד הזה).
המלצתי, לפני שאתה קובע נחרצות שהמוצר הזה הוא כה מהותי, קח אוויר, תן לעצמך חודש, חודשיים לפחות שההתלהבות תרד ותוכל בצורה אובייקטיבית לקבוע את דעתך על המוצר. זה לפחות מה שאני עושה כרגע. ועדיין, לא גיבשתי דעה סופית עד כמה המוצר הזה שעולה כ1200 שח (סכום לא מבוטל כלל!) שווה את המחיר שלו.
אין שום סיכוי שאתה באמת יכול להגיד דעה אמיתית על המוצר הזה.
יש לי אותו כבר כמעט חודש.
על מכונה שאני מחזיק משנת 2013 ומכיר מקצה לקצה.
לצד מכונת מנוף מקצועית שאצלי כבר כמעט 3 שנים, שאני מכיר מקצה לקצה.
ועד עכשיו, לא גיבשתי דעה מספיק מוצקה על המוצר.
אין שום סיכוי שאתה יכול לקבוע בצורה כה נחרצת את טיב המוצר.
לדעתי, אתה עדיין בשלב ההתלהבות (בטח מהמכונה, ובטח מהפיצ'ר החמוד הזה).
המלצתי, לפני שאתה קובע נחרצות שהמוצר הזה הוא כה מהותי, קח אוויר, תן לעצמך חודש, חודשיים לפחות שההתלהבות תרד ותוכל בצורה אובייקטיבית לקבוע את דעתך על המוצר. זה לפחות מה שאני עושה כרגע. ועדיין, לא גיבשתי דעה סופית עד כמה המוצר הזה שעולה כ1200 שח (סכום לא מבוטל כלל!) שווה את המחיר שלו.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- TsurTriger
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
אל תערבבו (שוב) בין שליטה על לחץ לבין שליטה על זרימה.
בחיאת לא שוב
בחיאת לא שוב
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- TsurTriger
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
- boazj
- חבר ותיק
- הודעות: 2374
- הצטרף: דצמבר 2004
- מיקום: הוד השרון
- נתן תודות: 157 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
בעוונותי, עדיין לא הצלחתי להבין מה אתם אפילו מצפים שיקרה מתוספת הקיט הזה.
יותר שליטה, ברור לי.
אבל מה יצא?
דיברתי על הקושי בחזרתיות במכונת hx e61 כמו שהיא. אז התוספת הזה תייצר ובאופן קבוע קפה יותר...... טעים?
יותר שליטה, ברור לי.
אבל מה יצא?
דיברתי על הקושי בחזרתיות במכונת hx e61 כמו שהיא. אז התוספת הזה תייצר ובאופן קבוע קפה יותר...... טעים?
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
·nadavmm כתב:עליית הלחץ בעוגיה מאוד מהירה, מגביר לדעתי את הסיכוי לצאנלינג. כמו כן ספיקת המים של המשאבה הרוטורית ממש גבוהה ביחס למה שהייתי רגיל ממשאבות ויברציוניות.
לאחר הוספת הקיט ובצוע פריאייוזן ידני חלו מס שינויים:
נדרש לטחון יותר דק,
אין צאנלינג בכלל.
מיצוי קפה מעולה, כנל לגבי הטעם....
הנסיון שלי עם הקיט זהה לחלוטין לשלך.
רק שאני עובד עם קפה בהיר יותר שהוא קשה יותר לחליטה טובה ואני מקבל תוצאות נהדרות איתו, מציע לך לנסות.
למי שזה הכיוון שלו מבחינת קפה, אביזר בגדר חובה.
חזרתי השבוע מפראג עם מס' קליות של קפה חד זני שקלוי יחסית בהיר, כרגע עם קולומביה ויוצא נהדר.
המתכון שלי לרוב הקליות האלה הוא כזה:
סלסלה של VST 18g, שם 19-19.5 גרם, מוציא ביחס של 1:2.
פרה של כ 15 שניות, עד שהלחץ בראש מתחיל לעלות (גם מתחילות לצאת טיפות של קפה) ואז מעלה את הלחץ בהדרגה עד ל 9 באר.
יש לי איזה ייגרשף בהיר שאני מתכנן להגיע אליו עוד איזה שבוע, הנסיון שלי איתם היה לא מוצלח, קפה קשה לחליטה.
מבחינת המשאבה, אתה צודק, זה ידוע שמשאבה רוטורית בונה לחץ מהר יותר ממשאבה רוטטת, אם אני זוכר נכון משהו כמו 2 שניות לעומת כ 7-8 שניות.
במקרה של משאבה רוטורית זה גם תלוי אם אתה מוזן ממיכל או בחיבור ישיר.
במקרה של חיבור ישיר, לחץ הרשת בעצם קובע את הלחץ ההתחלתי/המינימלי ולמעשה גם כשהמשאבה לא עובדת אתה תקבל אותו.
בפועל אפשר לייצר ככה פרה אינפיוזן בלחץ קבוע (נניח במידה ויש לך מגביל לחץ מתכוונן).
עוד דבר קטן שאני מציע לבעלי הקיט.
ברוב הקיטים מציעים לכוון את הנקודת ה 0 ל 0 זרימה, בפועל הנסיון שלי הראה שאני לא צריך את זה וזה בא על חשבון הזרימה המקס'.
כיוונתי מחדש את הוסת שיתן זרימה מינימלית בנקודת ה0 וככה תחום הזרימה השתנה מבערך 0-6 מ"ל/שניה ל 1-7 מ"ל/שניה.
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
·sharirh כתב:כל הקיט נועד לעקוף בעיה, ואני לא מבין למה אין משאבת לחץ שיכולה לתת לחץ משתנה. זה היה פתרון יותר ישיר......
זה לא עוקף בעיה, זה פותר אותה בדרך אחרת.
בעיות הנדסיות אפשר לפתור בכמה צורות.
אתם לא לוקחים בחשבון זמן פיתוח, עלות הפתרון, אמינות, ביצועים וכו.
נתחיל בזה שעדיין קיימות שתי אסכולות של פרופילים, לחץ וזרימה.
ולפני שצור קופץ עליי פה , אלו 2 דברים שונים אם כי קשורים אחד בשני, לא אכנס לזה פה.
משאבה עם קצב זרימה משתנה (נקראת משאבת גיר - Gear Pump) קיימת במס' מכונות של פרופילים (Vesuvius, R60V ועוד), זה פשוט פתרון יקר, לא כל אחד יהיה מוכן לשלם אותו.
הקיט הזה מאפשר בעלות נמוכה באופן משמעותי, שליטה בזרימה עם התקנה יחסית פשוטה ותאימות כמעט לכל ראש E61, קשה להתחרות בזה.
החסרון כאן הוא השליטה הידנית, במכונות המדוברות המשאבה מחוברת לבקר ששולט על הפרופיל ולכן מאפשר דיוק גבוה יותר וחזרתיות מושלמת.
- dimka323 (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 317
- הצטרף: אוגוסט 2010
- מיקום: נהריה
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 44 פעמים
עדכון:
לאחר חודשיים של שימוש בקיט של לליט אני מאוד מאוד מרוצה!
יש עקומת לימוד אבל כשאתה מתחיל להבין איך הדברים עובדים זה מאפשר להכין שוטים שבהחלט לא יכלתי להוציא עם e61 ללא שליטה על פרופיל חליטה.
שליטה בזרימה מאפשרת חליטה ארוכה יותר ומיצוי גבוהה יותר של הקפה.
כמו כן עוזרת בחליטה של סוגי קפה שלא הייתי מצליח לחלוט כמו שצריך ללא שליטה על זרימה.
אפשר לטחון סופר דק ובעזרת פרופיל preinfusion מתאים להוציא שוט מצוין.
ממש לאחרונה יצא לי להתנסות בקפה בעל קליה מאוד בהירה של The barn ושל five elephant כולל תערובת שמיועדת לפילטר ויוצא קפה מאוד טעים.
לא יודע כמה זה תורם לחובבי קפה בסגנון איטלקי אבל לחובבי ספשלטי קופי התמורה היא מאוד גדולה.
לא התנסתי בחליטה ע"י מכונות מנוף ולכן לא יכול להשוואות אבל ביחס למכונה e61 רגילה ההבדל מאוד גדול.
לאחר חודשיים של שימוש בקיט של לליט אני מאוד מאוד מרוצה!
יש עקומת לימוד אבל כשאתה מתחיל להבין איך הדברים עובדים זה מאפשר להכין שוטים שבהחלט לא יכלתי להוציא עם e61 ללא שליטה על פרופיל חליטה.
שליטה בזרימה מאפשרת חליטה ארוכה יותר ומיצוי גבוהה יותר של הקפה.
כמו כן עוזרת בחליטה של סוגי קפה שלא הייתי מצליח לחלוט כמו שצריך ללא שליטה על זרימה.
אפשר לטחון סופר דק ובעזרת פרופיל preinfusion מתאים להוציא שוט מצוין.
ממש לאחרונה יצא לי להתנסות בקפה בעל קליה מאוד בהירה של The barn ושל five elephant כולל תערובת שמיועדת לפילטר ויוצא קפה מאוד טעים.
לא יודע כמה זה תורם לחובבי קפה בסגנון איטלקי אבל לחובבי ספשלטי קופי התמורה היא מאוד גדולה.
לא התנסתי בחליטה ע"י מכונות מנוף ולכן לא יכול להשוואות אבל ביחס למכונה e61 רגילה ההבדל מאוד גדול.
- כליף
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 106
- הצטרף: נובמבר 2018
- שם מלא: איתן כליף
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
·נשמע סופר מסקרן ומפתה לקנות גם.dimka323 כתב:עדכון:
לאחר חודשיים של שימוש בקיט של לליט אני מאוד מאוד מרוצה!
יש עקומת לימוד אבל כשאתה מתחיל להבין איך הדברים עובדים זה מאפשר להכין שוטים שבהחלט לא יכלתי להוציא עם e61 ללא שליטה על פרופיל חליטה.
שליטה בזרימה מאפשרת חליטה ארוכה יותר ומיצוי גבוהה יותר של הקפה.
כמו כן עוזרת בחליטה של סוגי קפה שלא הייתי מצליח לחלוט כמו שצריך ללא שליטה על זרימה.
אפשר לטחון סופר דק ובעזרת פרופיל preinfusion מתאים להוציא שוט מצוין.
ממש לאחרונה יצא לי להתנסות בקפה בעל קליה מאוד בהירה של The barn ושל five elephant כולל תערובת שמיועדת לפילטר ויוצא קפה מאוד טעים.
לא יודע כמה זה תורם לחובבי קפה בסגנון איטלקי אבל לחובבי ספשלטי קופי התמורה היא מאוד גדולה.
לא התנסתי בחליטה ע"י מכונות מנוף ולכן לא יכול להשוואות אבל ביחס למכונה e61 רגילה ההבדל מאוד גדול....
אתה יכול להסביר קצת למה הכוונה ב"לא יודע כמה זה תורם לחובבי קפה בסגנון איטלקי"?
*******************
יום יבוא ואני אקנה את קפה גרקו ואגור שם בפנים על הספות
יום יבוא ואני אקנה את קפה גרקו ואגור שם בפנים על הספות
- כליף
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 106
- הצטרף: נובמבר 2018
- שם מלא: איתן כליף
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
·הופה.kobbi כתב:@dimka323
·
דיווח חשוב, בסה"כ יש מעט מידע מנסיון של פשוטי העם.
אני מתכוון לרכוש בחודש נובמבר אז אבקר בארהב, סט של ECM.
אולי עד אז תצא גם ידית עם ראש נורמלי ולא הגולה המוזרה הזו....
האם יהיה ניתן להתעלק עליך לרכישה?
*******************
יום יבוא ואני אקנה את קפה גרקו ואגור שם בפנים על הספות
יום יבוא ואני אקנה את קפה גרקו ואגור שם בפנים על הספות
- dimka323 (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 317
- הצטרף: אוגוסט 2010
- מיקום: נהריה
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 44 פעמים
·כליף כתב:·נשמע סופר מסקרן ומפתה לקנות גם.......
אתה יכול להסביר קצת למה הכוונה ב"לא יודע כמה זה תורם לחובבי קפה בסגנון איטלקי"?...
קפה בקליה בהירה הוא הרבה יותר קשה למיצוי.
מצריך יותר מיומנות, ציוד ברמה מאוד גבוהה, מים מתאימים וכ"ו
אספרסו בסגנון איטלקי יותר קל להכין בצורה טובה. הוא הרבה יותר סלחני.