אני מתנצל מראש על הבורות בנושא ועל פשעי הקפה שלי ...
לפני כמה שנים אני ואשתי קיבלנו Jura Impressa E85 ישנה שלאט לאט אילפתי להכין לנו את הקפה שלנו כמו שאנחנו אוהבים.
המכונה מסרבת להתקלקל (למרות שדורשת כל מיני לחישות אהבה והוקוס פוקס מידי פעם כדי להמשיך לעבוד) אבל התהליך גוזל יותר מידי זמן ובא לי לשדרג לקפה בלחיצת כפתור
2-6 כוסות ביום, חלב סויה בלבד ... 99% מהזמן פולים של מאורו (פה ושם מנסים אחרים ותמיד חוזרים למאורו)
אז אחרי המון ניסוי ניסויים התהליך הוא כזה (פעמיים) :
(מסנן ענייני הדלקה וניקוי ושטויות)
1. 60 מ"ל חזק (3 לחיצות על הכפתור של הכוס האחת) לכוס די גדולה
2. לחיצה על החימום קיטור והמתנה לאישור להתחיל להקציץ
3. מוזג חלב סויה לכוס ושם בתוכה את הצינורים
4. מקציף חלב עד קצה הכוס תוך כדי שאני מערבב את החלב והקפה... למה תוך כדי ? לא יודע, אחרי הרבה נסיונות ככה זה יוצא הכי טעים (פסיכוסומטי ? לא יודע.. אשמח אם מישהו יסביר לי למה זה יוצא שונה מאשר לחכות לעל החלב ואז לערבב)
5. מכניס את הכוסות למיקרו כי הקפה לא מספיק חם (החלב יוצא חמים אבל ה 60 מ"ל קפה לא מספיק בשביל לחמם את הכל )
מחזיר את שארית החלב מהכוס חזרה לקרטון
לסיכום אחרי שנים שעושה את זה כל בוקר החלטתי החלטתי שאני רוצה לשרדג את התהליך.. ככל שהצלחתי להבין מחיפושי גוגל אני צריך מכונת קפוצ'ינו סופר אוטמטית (ברצינות זה השם של הקטוגריה ?!)
מחפש להבין אם אני צודק ולקבל הצעוה לכמה דגמים ... ברור שהשאיפה היא להוציא כמה שפחות. מצד שני אני לא משדרג בשביל לחסוך כסף, אני משדרג בשביל לחסוך זמן יקר בבוקר
מיכל החלב אני מעדיף מן הסתם שלא יעמוד בחוץ אז אני סבבה עם מיכל מתפרק שאני יכול להחזיר למקרר בסיום
צינורית חלב כמו שיש לי היום מרגיש לי מגושם ומציק אז מעדיף מיכל אבל לא מנוסה בזה אז אולי אני טועה ולא מעריך נכון את מצבי
לגיסיתי יש מכונה של דלונגי והיא כל הזמן מתקלקלת אז יש לי אנטי לדלונגי (מצד שני באמזון אני רואה דווקא דירוגים טובים אז אולי נפלה על דגם בעייתי) ..במבט מהיר הפיליפסים 2200 למינהם נראים מתאימים אבל לא התעמקתי מספיק
רצוי שתראה נחמד על השיש ... המכונה הקיימת קצת כואבת בעיין
תודה!
מחפש מכונה אוטמטית להחליף Jura Impressa E85 ושהקפה ייצא זהה
הא... רגע, לפני שאני מתעמק הפתעת אותי פה, לא כל מכונה שמקציפה יכולה להקציף גם חלב סויה ? או כל סוג חלב ... למה זה אכפת למכונה מה סוג החלב ? הרי הבריסטה בבית קפה לא עושה משהו שונה עם החלב סויה, נכון שהשבירה של החלב קצת שונה אבל הוא לא משתמש במכונה אחרת
Nivona 758 נראית חביבה אבל אני מעדיף מיכל חלב שאפשר להכניס למקרר ולא צינורית ... ה Micro 9 גם נראה לי אותו סיפור
בספרון של SAECO PICOBARISTO DELUX רשום שחלק סויה ועוד סוגי חלב נבדקו ..
Nivona 758 נראית חביבה אבל אני מעדיף מיכל חלב שאפשר להכניס למקרר ולא צינורית ... ה Micro 9 גם נראה לי אותו סיפור
בספרון של SAECO PICOBARISTO DELUX רשום שחלק סויה ועוד סוגי חלב נבדקו ..