מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



התיישנות פולי הקפה בקליה עם ג'ין, מיתוס ומציאות


   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
IGAL4d
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 09, 2013
הבעות תודה: 87
מספר הודעות: 465

 #1  נשלח: ו' 26/06/2020 8:00
התיישנות פולי הקפה בקליה עם ג'ין, מיתוס ומציאות

כבר לאחר מספר קליות, אני מוצא שפולי הקפה הנקלים על ידי מכונת הקפה "ג'ין", מגיעים לשיאם בין 5 ימים לשבעה ימים לאחר קליית הקפה. זאת לעומת התנסויות אחרות של חברים, שדיווחו על שיא הטעם לאחר יומיים שלושה, והתיישנות לאחר חמישה ימים...האמנם? את קליית פולי הקפה, שנקלים בדרך כלל full city, לאחר פיצוץ ראשון עד תחילת פיצוץ שני, אני עוצר ב"עצירת חירום", נותן לילדה לקרר בין שתי רשתות כלפי רוח ההרים הירושלמית, ואחר כך מעביר לשקית בד מעט פתוחה למשך יום. לאחר מכן, הם עוברים לקופסת וואקום ממתכת (נפח חצי קילו) עם מכסה גומי שיורד כלפי מטה, עם שסתום חד כיווני, שנותן לגזים מבפנים לצאת.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 242
מספר הודעות: 2600

 #2  נשלח: ו' 26/06/2020 9:02

אין כאן שאלה של מיתוס מול מציאות. זו המציאות של אלה שמסתפקים בשימוש בקולה לפי ההוראות (כולל בקירור העצמאי שלו), מול המציאות של משתמשים כמוך שמבצעים שלבים נוספים כדי לקבל טריות ארוכה יותר. אני לא רואה כאן סתירה.
(1) הבעות תודה: IGAL4d
פרופיל | שלח הודעה | חפש
kobbi (קובי ויסמן)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Dec 17, 2004
הבעות תודה: 317
מספר הודעות: 4018

 #3  נשלח: ו' 26/06/2020 11:59

אני איתך, קליה אל תוך הפיצוץ השני, קפה מסוג קולומביה, לא פרופיל ולא נעלים, 250 מעלות מההתחלה ועד הסוף, לוקח כ 12 דק הכל
אחרי 3 ימים בחוץ נכנס לקופסאות ואקום טוב לשימוש אחרי כשבוע לעוד שבועים שלמים.
לא טעים אחרי 3 ימים ולא חוויתי שום התיישנות במהלך הצריכה
(2) הבעות תודה: IGAL4d , EmanuelZaidman
פרופיל | שלח הודעה | חפש
אהה-רון
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jan 02, 2013
הבעות תודה: 65
מספר הודעות: 335

 #4  נשלח: ג' 30/06/2020 14:20

אני קולה בג'ין.

מציא בעצירת חירום עם תחילת פיצוץ שני. מקרר על השיש.
24 שעות בקערה פתוחה.
אח"כ לפחית פח לפריזר, וכול יום אני מוציא ממנה את המנות שאשתמש בהם באותו היום.
הכי אוהב את הקפה בשבוע הראשון של השימוש.
(1) הבעות תודה: IGAL4d
פרופיל | שלח הודעה | חפש
IGAL4d
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 09, 2013
הבעות תודה: 87
מספר הודעות: 465

 #5  נשלח: ד' 01/07/2020 9:10

אהה-רון
·אני באופן אישי לא חסיד של הקפאה בפריזר, או אחסון בקרור. יש לי נסיון עם זה, ולדעתי אלו הם פתרונות למקרה שאתה לא קולה בעצמך, אלא קונה את הפולים הקלויים מבחוץ- ורוצה לחסוך את דמי השליחות ו/או הטירחה שכרוכה בהזמנה. (וזאת מעבר לכך שבקלייה עצמית אתה חוסך בעלות הפולים עצמם, קולה מה שבא לך ואיך שבא לך). אם אתה כבר שומרר במקפיא, אני ממליץ לך לשמור בוואקום מוחלט (שקית ניילון עבה מאד ואטומה, אבל רצוי קופסת הפח של הוואקום עם מכסה הגומי שיורד כל הדרך למטה ולא משאיר כיסי אויר). לדעתי המקפיא יכול לשמור את הקפה באיכות טובה גם למספר חודשים, אבל לא יגיע לרמת האיכות של קפה טרי (לאחר תקופת ההתיישנות הראשונית הנדרשת) שלא נכנס לקרור או להקפאה. ראיתי גם שרשור מקביל בנוגע להזמנה של קפה איכותי מחו"ל, שנכנס...ישר למקפיא, איש איש ואמונתו.
(1) הבעות תודה: אהה-רון
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht