מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



Compak K3 & Ascaso Basic - עזרה בהוצאת שוט


   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
coffeenoob
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Jul 29, 2020
מספר הודעות: 3

 #1  נשלח: ד' 29/07/2020 10:23
Compak K3 & Ascaso Basic - עזרה בהוצאת שוט

היי,

לפני חודשיים רכשתי את ה K3 במטרה להשמיש את האסקסו בייסיק שלי, כדי שתחליף את הנספרסו כמכונת קפה עיקרית.
רכשתי גם לאסקסו את הקיט שהופך אותה מתאימה לקפה טחון, והחלפתי את הסלסלאות ל non-pressurized, ואנחנו משתמשים בדוחסן מתכת נורמלי (במקום בפלסטיק שמגיע עם המכונה) כדי לוודא שדוחסים כמו שצריך.

הבעיה היא שלא משנה מה רמת הטחינה, או כמות הקפה ששמים, הקפה באסקסו עדיין יוצא חמוץ ומעט דליל (וללא קרמה בכלל).
לשם השוואה, כשאני שותה את אותו הקפה במקינטה, הקפה יוצא מאוזן וטעים.
אני משתמשת בקפה שנקלה לפני שבועיים של unicoffee - Papua New Guinea

עבור הקפה של הבוקר (כפול) שמתי 16 גרם, וטחנתי על 0 במטחנה. לקח 16 שניות להגיע לכוס קפה ביחס של 1:2.
נסיתי לשחק עם כמות הקפה ועובי הטחינה, אבל לא הצלחתי לגרום לחליטה להיות יותר איטית.

למישהו יש את המכונה, ומצליח להוציא איתה קפה סביר?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 10, 2015
הבעות תודה: 78
מספר הודעות: 406

 #2  נשלח: ד' 29/07/2020 10:37

מה זה 0 במטחנה? אין מידות בK3, זאת מטחנה STEPLESS.
על פניו 16 שניות נשמע כמו טחינה גסה מדי.

אם תצלמי את החליטה יהיה יותר קל לעזור.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 261
מספר הודעות: 2680

 #3  נשלח: ד' 29/07/2020 10:49

16 שניות לשוט זה מהיר מדי. כדאי להוסיף קפה עד למקסימום שבו הקפה לא נוגע ברשת (אם אפשר), ובמקביל לטחון יותר ויותר דק עד שהחליטה תהיה כזו שתימשך 25-30 שניות.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeenoob
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Jul 29, 2020
מספר הודעות: 3

 #4  נשלח: ד' 29/07/2020 12:10

הוספתי תמונות וסרטון כאן:


העלתי תמונה של הרמה אליה המטחנה מכוונת, הקפה לאחר הטחינה, הקפה לאחר שפיזרתי את הגושים (שהתחילו מהרגע בו ירדתי מרמה 10 במטחנה), וסרטון של החליטה.
שמתי 17 גרם וזה די נראה כמו הקיבולת של הסלסלה. זמן החליטה עדיין פחות מ 20~ שניות.
הקפה יצא מאוד חמוץ.


נערך בפעם אחרונה על-ידי coffeenoob בתאריך ד' 29/07/2020 12:14, נערך סך הכל פעם אחת
פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 261
מספר הודעות: 2680

 #5  נשלח: ד' 29/07/2020 12:14

בפירוש חליטה מהירה מדי.

יש אפשרות לרדת לטחינה דקה יותר? אם מוסיפים גרם קפה לסלסלה הקפה נוגע ברשת כשסוגרים את הידית?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Nov 10, 2015
הבעות תודה: 78
מספר הודעות: 406

 #6  נשלח: ד' 29/07/2020 12:22

כמו שboren כתב, בהחלט חליטה מהירה מדי ונדרשת טחינה דקה יותר.

יש גם בריחה של מיים מהידית ואם זה קורה ברמת טחינה כזאת,זה או שהגומייה מלוכלכת או דורשת החלפה (אני מניח שהידית מהודקת עד הסוף).
פרופיל | שלח הודעה | חפש
Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  May 18, 2013
הבעות תודה: 21
מספר הודעות: 111

 #7  נשלח: ד' 29/07/2020 15:12

הגעת למצב שאת לא יכולה להקטין את דרגת הטחינה אבל הסכינים עדיין לא עושות רעש של נגיעה (לא שצריך להגיע למצב הזה! זו רק אינדיקציה שמגלה אם הגורם המגביל הוא הבורג או נגיעה של הסכינים)?
אם כן, יש ב-k3 בורג 'בטיחות' שעשוי למנוע ממך לקרב את הסכינים, את צריכה להסיר אותו, ולנסות להמשיך להקטין בעדינות את דרגת הטחינה.

חשוב: כשאת מקטינה את דרגת הטחינה, עשי זאת תוך כדי שהמטחנה עובדת כדי שלא תהרסי את הסכינים אם יש לך פולים ביניהן, או אם הן מתחילות לזוז ממרחק קטן מדי.
(1) הבעות תודה: nimitzg
פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeenoob
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Jul 29, 2020
מספר הודעות: 3

 #8  נשלח: א' 02/08/2020 15:43

הורדתי את רמת הטחינה למקסימום: יותר דק מזה והסכינים נוגעות.
שמתי 17 גרם קפה, והתוצאה היא שילוב נדיר של קפה ממש חמוץ, וקצת שרוף
הזמן החליטה דוקא נראה בסדר (לעניות דעתי). יש עוד משהו שאפשר לשנות?

מצרפת עוד סרטון:
פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 261
מספר הודעות: 2680

 #9  נשלח: א' 02/08/2020 17:07

WolfM כתב:
יש גם בריחה של מיים מהידית ואם זה קורה ברמת טחינה כזאת,זה או שהגומייה מלוכלכת או דורשת החלפה (אני מניח שהידית מהודקת עד הסוף).


מה שהוא אמר ^

coffeenoob כתב:
שמתי 17 גרם קפה, והתוצאה היא שילוב נדיר של קפה ממש חמוץ, וקצת שרוף


קודם כל לפתור את הנזילה.

קפה חמוץ ושרוף זה באמת שילוב מיוחד. אם הוא חמוץ, יכול להיות שהמכונה לא מספיק חמה. תני לה עוד עשר דקות ותקפידי להעביר מים חמים בראש לפני שאת חולטת.

הייתי גם מנסה להשתמש בסלסלת סינגל במקום בדאבל. אבל כאמור, הנזילה זה הדבר הראשון שאת צריכה לטפל בו.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 242
מספר הודעות: 2060

 #10  נשלח: א' 02/08/2020 21:46

אני פשוט מעריץ את ההתמדה של coffeenoob.
כל הכבוד לך.

_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
פרופיל | שלח הודעה | חפש
etzahi
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Jul 25, 2012
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 28

 #11  נשלח: ה' 06/08/2020 12:51

יש לי את אותו סט כבר 8 שנים ואני ומוציא אספרסו מצויין.

כמו שאמרו לפני את חייבת לסדר את הנזילה שמוהלת לך את הקפה במיים, מנסיון בדרך כלל מדובר בשאריות קפה, אני מעביר מברשת כשהראש יבש או דוחף סמרטוט לח בין הראש לגומיה בסיבובים ומוציא את כל הג'יפה שמצטברת שם. כמובן שאם לא עוזר כדאי לפרק את הבורג פיליפס במרכז הראש ולנקות ביסודיות.

לגבי הטחינה אני בדרך כלל מודד באזור 16 גרם קפה לדאבל.
תנסי לטחון ברמה שלא יוצא כלום וכל פעם להזיז את המטחנה מעט לכיוון הגס יותר את שמתקבלת זליגת זנב עכבר קלאסית (דורש בסביבות 3 שוטים לכיור )

בנושא הטמפ חליטה הגעתי לתוצאות הכי טובות כשהתחלתי את החליטה מיד לאחר שנורת הדוד נכבת.

בהצלחה.
פרופיל | שלח הודעה | חפש
rico2108
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 12, 2018
הבעות תודה: 23
מספר הודעות: 88

 #12  נשלח: ה' 06/08/2020 15:56

etzahi
·
סתם לידע כללי- מה זו זליגת זנב עכבר?
פרופיל | שלח הודעה | חפש
etzahi
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Jul 25, 2012
הבעות תודה: 3
מספר הודעות: 28

 #13  נשלח: ה' 06/08/2020 16:04

rico2108
·
ראה תמונה - הזליגה האיטית מזכירה בצורתה זנב של עכבר בגלל זה נקראת ככה.
זו גם מהירות הזליגה האופטימלית של האספרסו ב 30 שניות.



(1) הבעות תודה: rico2108
פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht