הבריסטה החובב, מקבל כאקסיומה שפודים יקר יותר מפולים (כוס/ש"ח). והנה כבר רבעון שאני עוקב בסקרנות אחר עלויות חומר הגלם, ומגלה להפתעתי שוויון, עם נטייה ליתרון מחיר, לפודים.
250 גרם פולים נותנים לי 22-20 כוסות נטו, במחיר של 40 ש"ח. במחיר הזה ניתן לקנות 22 פודים מובחרים, מדויקים, ללא פחת וללא הלכלוך.
מבחינתי - פוד טוב, נותן אספרסו טוב. קפה טוב - פוטנציאל לקפה מעולה, אופציה לדלוח, וממוצע טוב+. המחיר שווה (אני קונה פולים של ארקפה - מוקה-קרם).
אשמח להסבר מלומד, שיסביר לי היכן אני טועה. אני יודע שיש פולים זולים יותר ממוקה קרם. אבל לטעמי אין דבר שישווה לתעורבת של ארקפה.
אקונומטריקה וקופאין. או מה עדיף פודים או פולים?
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 957
- הצטרף: יוני 2010
- מיקום: ירושלים
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
לא הסבר מלומד, אבל..
אני כבר השתכנעתי מעבר לכל ספק (במבחן הטעם האישי שלי ומנסיונם של רבים וטובים אחרים) שפולים טחונים (פודים), אפילו אם נטחנו לפני יומיים ובוואקום לא עושים את העבודה כמו טחינת פולים שלמים רגע לפני החליטה (אני רואה שיש לך מטחנה )
מעבר לזה, גם אם הפולים שלמים רצוי מאד שיהיו טריים ביותר- אופטימלים לשימוש עד חודש מהקליה (וזה בסלחנות יתר )
אני לא מכיר את הקפה של ארקפה ולא יודע אם הוא טרי כשאתה קונה אותו - אני בטוח שמישהו אחר יענה טוב יותר לסוגיה
הזאת אחרי. בכל מקרה 160 ש"ח לקילו זה יקר.
באמיגו אפשר לקבל קפה קלוי טרי במחיר של 106-124 ש"ח לקילו (או במשלוח-תוספת של 15 ש"ח),
בקפה בוטיק המחיר 117 ש"ח לקילו כולל משלוח.
עדיין יותר זול ובטוח טוב יותר מהפודים, לא?
אני כבר השתכנעתי מעבר לכל ספק (במבחן הטעם האישי שלי ומנסיונם של רבים וטובים אחרים) שפולים טחונים (פודים), אפילו אם נטחנו לפני יומיים ובוואקום לא עושים את העבודה כמו טחינת פולים שלמים רגע לפני החליטה (אני רואה שיש לך מטחנה )
מעבר לזה, גם אם הפולים שלמים רצוי מאד שיהיו טריים ביותר- אופטימלים לשימוש עד חודש מהקליה (וזה בסלחנות יתר )
אני לא מכיר את הקפה של ארקפה ולא יודע אם הוא טרי כשאתה קונה אותו - אני בטוח שמישהו אחר יענה טוב יותר לסוגיה
הזאת אחרי. בכל מקרה 160 ש"ח לקילו זה יקר.
באמיגו אפשר לקבל קפה קלוי טרי במחיר של 106-124 ש"ח לקילו (או במשלוח-תוספת של 15 ש"ח),
בקפה בוטיק המחיר 117 ש"ח לקילו כולל משלוח.
עדיין יותר זול ובטוח טוב יותר מהפודים, לא?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
מחירי הקפה הקלוי שהבאת כאן הם בין הגבוהים ביותר שניתן להשיג.
זה כמו לקנות בשר בטיב-טעם, ואז להגיד שכבר עדיף לאכול סטייק במסעדה
הקפה של ארקפה באמת טעים, אבל תוכל בקלות למצוא קפה טעים ברמה הזו גם בבתי קליה מקומיים. לדעתי תמצא בקלות גם קפה טוב יותר.
אגב, ארקפה מוכרים גם פודים? כי אם כן, אני בטוח שחבילת פודים לא תעלה לך 40 ש"ח אלא 60 ש"ח במקרה הטוב...
זה כמו לקנות בשר בטיב-טעם, ואז להגיד שכבר עדיף לאכול סטייק במסעדה
הקפה של ארקפה באמת טעים, אבל תוכל בקלות למצוא קפה טעים ברמה הזו גם בבתי קליה מקומיים. לדעתי תמצא בקלות גם קפה טוב יותר.
אגב, ארקפה מוכרים גם פודים? כי אם כן, אני בטוח שחבילת פודים לא תעלה לך 40 ש"ח אלא 60 ש"ח במקרה הטוב...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
איך מ250 גרם פולים ו-7 גרם למנה יוצאות 20 כוסות ולא 35?
אתה צריך לעשות חישוב נכון ובמידה ואתה אוהב כפול, תשווה ל-2 פודים.
קשה להתווכח עם טעמם של החברים המכובדים,האוהבים רק טרי, קלוי, חם מהתנור ורצוי גם קלייה עצמית, עם זאת ברור שאם הקפה בפנים טוב, הרי גם התוצאה הסופית טובה.
בתחום התה אין ביקורות דומות, למרות שתאורטית, אפשרי בהחלט - רוב האריזות אפילו אינן אטומות עם גז אינרטי, אלא פשוט מעטפות נייר.
רק כקוריוז - אין יום שאני לא קורא על יקב בוטיק/מבשלת בוטיק בעיתון, לאחרונה.
טוב ויפה, אבל כדי לספק לא ל-100 אנשים, אלא למיליון, ואם הייתה מתחילה לייצא את סחורתה, הלא זהו הרצון של כל העסקים, להתרחב, לא הייתה מביאה לך בירה חמה ישר מן החבית בה היא מתבשלת, אלא מבקבקת, שולחת ואז הבירה הייתה מחכה לה בשלווה על מדף סופר, נאמר באיטליה - "בירה ישראלית מיובאת"!
איטלקי כלשהו היה מרים את הבקבוק, ואומר לחברו:"למה? הרי אני יכול לקפוץ לסרג'יו, הוא מבשל בירה בחצר ביתו ממש!"
אתה צריך לעשות חישוב נכון ובמידה ואתה אוהב כפול, תשווה ל-2 פודים.
קשה להתווכח עם טעמם של החברים המכובדים,האוהבים רק טרי, קלוי, חם מהתנור ורצוי גם קלייה עצמית, עם זאת ברור שאם הקפה בפנים טוב, הרי גם התוצאה הסופית טובה.
בתחום התה אין ביקורות דומות, למרות שתאורטית, אפשרי בהחלט - רוב האריזות אפילו אינן אטומות עם גז אינרטי, אלא פשוט מעטפות נייר.
רק כקוריוז - אין יום שאני לא קורא על יקב בוטיק/מבשלת בוטיק בעיתון, לאחרונה.
טוב ויפה, אבל כדי לספק לא ל-100 אנשים, אלא למיליון, ואם הייתה מתחילה לייצא את סחורתה, הלא זהו הרצון של כל העסקים, להתרחב, לא הייתה מביאה לך בירה חמה ישר מן החבית בה היא מתבשלת, אלא מבקבקת, שולחת ואז הבירה הייתה מחכה לה בשלווה על מדף סופר, נאמר באיטליה - "בירה ישראלית מיובאת"!
איטלקי כלשהו היה מרים את הבקבוק, ואומר לחברו:"למה? הרי אני יכול לקפוץ לסרג'יו, הוא מבשל בירה בחצר ביתו ממש!"
תודה חברים. אני עדיין לא משוכנע שפולים עדיף.
לגבי טעם אישי - אין ויכוח.
אובייקטיבית, פודים מיובאים, שנארזים לאחר הקלייה, והטחינה לא צריכים להיות פחות טריים פחות מפולים מיובאים. לדוגמא: אפילו טועם מיומן יתקשה להבחין בין פולים ופודים של בריסטוט (ובטח שלא בקפוצ'ינו
הראשון של הבוקר).
אולי הדרך הנכונה לשלב. פודים בבוקר, ופולים בערב....? .
הטוב משני העולמות. מה דעתכם.
אובייקטיבית, פודים מיובאים, שנארזים לאחר הקלייה, והטחינה לא צריכים להיות פחות טריים פחות מפולים מיובאים. לדוגמא: אפילו טועם מיומן יתקשה להבחין בין פולים ופודים של בריסטוט (ובטח שלא בקפוצ'ינו
הראשון של הבוקר).
אולי הדרך הנכונה לשלב. פודים בבוקר, ופולים בערב....? .
הטוב משני העולמות. מה דעתכם.
אלכס - ואללה, לא הבנתי לעומק את הנקודה...
אני אתה ורוב השאר יודעים, ש 7 גרם למנה זה אפילו לא תאורטי, זה לא סביר בעליל (כנראה שרק באלקטרה הידנית שלי אפשר לחיות עם זה וגם אז זה לא משהו). שלא לדבר על הפחת, קפה שנזרק. חישוב ממוצע סביר הוא באזור ה 10 גרם למנה. והנה אנחנו, ב 1.6 שח במקרה הזה.
פודים לטעמי הם פשוט לא טעימים, הקפה תמיד יוצא לטעמי דלוח, וניסיתי כבר לא מעט. קפסולות - המצב עדיף רק במעט, ורק עם מכונה טובה. במכונה ביתית לטעמי מגעיל, יש שיאמרו - סביר. אין צורך בקליה ביתית עבור רוב האנשים. אפשר בהחלט להסתפק במטחנה ולרכוש קפה קלוי ממקורות המוכרים במחיר סביר.
אגב אם לטעמו של מישהו הארקפה טעים במיוחד, שיעשה לעצמו את החישוב הכלכלי. אם הוא קונה שם פשוט כי הוא לא מכיר אלטרנטיבות (וכנראה כי אין לו מטחנה) - זבשו. אני לא מעודד רכישה במחירים כאלה בכל מקרה. עם כל הכבוד לנני, ויש, בוא ניקח לדוגמה קפה איטלקי בשם מאורו שנמכר במחיר מחירון של החל מ 150 שח לקילו. במחירים כאלו - רק קפה מבתי קליה מקומיים במחירים סביב המאה שח לקילו.
אגב, יש גם איטלקיים באזור המאה וקצת, לאחרונה נתקלתי בסן-ג'וסטו באר ב 110 שח לקילו שנמכר ע"י אספרסוטק, והתרשמתי מאוד לטובה.
אני אתה ורוב השאר יודעים, ש 7 גרם למנה זה אפילו לא תאורטי, זה לא סביר בעליל (כנראה שרק באלקטרה הידנית שלי אפשר לחיות עם זה וגם אז זה לא משהו). שלא לדבר על הפחת, קפה שנזרק. חישוב ממוצע סביר הוא באזור ה 10 גרם למנה. והנה אנחנו, ב 1.6 שח במקרה הזה.
פודים לטעמי הם פשוט לא טעימים, הקפה תמיד יוצא לטעמי דלוח, וניסיתי כבר לא מעט. קפסולות - המצב עדיף רק במעט, ורק עם מכונה טובה. במכונה ביתית לטעמי מגעיל, יש שיאמרו - סביר. אין צורך בקליה ביתית עבור רוב האנשים. אפשר בהחלט להסתפק במטחנה ולרכוש קפה קלוי ממקורות המוכרים במחיר סביר.
אגב אם לטעמו של מישהו הארקפה טעים במיוחד, שיעשה לעצמו את החישוב הכלכלי. אם הוא קונה שם פשוט כי הוא לא מכיר אלטרנטיבות (וכנראה כי אין לו מטחנה) - זבשו. אני לא מעודד רכישה במחירים כאלה בכל מקרה. עם כל הכבוד לנני, ויש, בוא ניקח לדוגמה קפה איטלקי בשם מאורו שנמכר במחיר מחירון של החל מ 150 שח לקילו. במחירים כאלו - רק קפה מבתי קליה מקומיים במחירים סביב המאה שח לקילו.
אגב, יש גם איטלקיים באזור המאה וקצת, לאחרונה נתקלתי בסן-ג'וסטו באר ב 110 שח לקילו שנמכר ע"י אספרסוטק, והתרשמתי מאוד לטובה.
what's next?
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אגב הקפה של ארקפה כבר מזמן לא נמכר ב 160 לקילו אלא ב 185 ואין ספק שזה יקר מידי אך לטעמי הוא טוב מהרבה סוגי קפה מיובא בשקיות מחו"ל.
לגבי בתי קליה מקומיים אפשר להשיג עד 100 לקילו קפה מצויין (טזורו של אוא, תערובות כגון טוסקנה וימן מוקה של אמיגו) ואין שום סיבה לזרוק 150 ש' וצפונה על שקית קפה שעמדה חודשים באחסון.
יש לפעמים מבצעים משתלמים (יחסית) של שקיות אבל צריך לבדוק שלא מדובר בקפה ישן ...
לגבי בתי קליה מקומיים אפשר להשיג עד 100 לקילו קפה מצויין (טזורו של אוא, תערובות כגון טוסקנה וימן מוקה של אמיגו) ואין שום סיבה לזרוק 150 ש' וצפונה על שקית קפה שעמדה חודשים באחסון.
יש לפעמים מבצעים משתלמים (יחסית) של שקיות אבל צריך לבדוק שלא מדובר בקפה ישן ...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אבי, אובייקטיבית קפה טחון מאבד את הערך שלו מאוד מהר אז אי אפשר להשוות אותו לפולים.
גם אם תשים אותו בקופסת מתכת עם מכסה מתכת וחנקן כמו באילי תקבל די מהר אבק חום עם ריח קלוש של קפה.
אבל אם זה בסדר לך בקפוצ'ינו אז נו...
אם כבר אתה משווה לארקפה - יש פוד שטעים כמו קפה שלהם? (לא).
גם אם תשים אותו בקופסת מתכת עם מכסה מתכת וחנקן כמו באילי תקבל די מהר אבק חום עם ריח קלוש של קפה.
אבל אם זה בסדר לך בקפוצ'ינו אז נו...
אם כבר אתה משווה לארקפה - יש פוד שטעים כמו קפה שלהם? (לא).
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
HOSQ, אם יש לך פחת של 300 גרם לק"ג, נשמע על פניו מאוד בעייתי ולא שגרתי.
העדפת תוצרת מקומית או ביתית על פני תוצאת מיובאת זו מעלה פטריוטיות וסובייקטיבית לחלוטין שאין לה קשר לקפה או כל מוצר אחר.
אובייקטיבית, קפה בפודים או קפסולות או טחון בואקום נפוץ מאוד, ורוב האנשים שצורכים קפה בעולם (בטח במקינטה) לא משתמשים בפולים טחונים ממטחנה בביתם, אלא בקפה טחון מראש. צריך לדעת להשוות תפוחים לתפוחים ולא להגיד שתפוז הוא לא תפוח ולכן פחות טוב.
העדפת תוצרת מקומית או ביתית על פני תוצאת מיובאת זו מעלה פטריוטיות וסובייקטיבית לחלוטין שאין לה קשר לקפה או כל מוצר אחר.
אובייקטיבית, קפה בפודים או קפסולות או טחון בואקום נפוץ מאוד, ורוב האנשים שצורכים קפה בעולם (בטח במקינטה) לא משתמשים בפולים טחונים ממטחנה בביתם, אלא בקפה טחון מראש. צריך לדעת להשוות תפוחים לתפוחים ולא להגיד שתפוז הוא לא תפוח ולכן פחות טוב.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אצלי ממילא הקפה של הבוקר, מקבל פקטור חיובי...
...רק על זה שהוא קיים. ואם פודים (כגון: gioia ירוק) מזרזים את הקפה ומקטינים את הבלגן - מה טוב...
30% פחת בהגדרה - למי שמכין 4 כוסות ביום - 2 בבוקר ו 2 בערב ...
...כוס ראשונה או טחינה ראשונה הולכת לכיור, לפני כל סייקל. והרי לך כוס אחת מתוך 3 (33%) פחת מובנה. ועוד לא דיברנו על דחיסה לא נכונה, טמפרטורה ועד.
...Alex_Neni כתב:HOSQ, אם יש לך פחת של 300 גרם לק"ג, נשמע על פניו מאוד בעייתי ולא שגרתי.
העדפת תוצרת מקומית או ביתית על פני תוצאת מיובאת זו מעלה פטריוטיות וסובייקטיבית לחלוטין שאין לה קשר לקפה או כל מוצר אחר.
אובייקטיבית, קפה בפודים או קפסולות או טחון בואקום נפוץ מאוד, ורוב האנשים שצורכים קפה בעולם (בטח במקינטה) לא משתמשים בפולים טחונים ממטחנה בביתם, אלא בקפה טחון מראש. צריך לדעת להשוות תפוחים לתפוחים ולא להגיד שתפוז הוא לא תפוח ולכן פחות טוב....