אקונומטריקה וקופאין. או מה עדיף פודים או פולים?

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
avihersh (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 77
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

אקונומטריקה וקופאין. או מה עדיף פודים או פולים?

נושא שלא נקרא #1 

הבריסטה החובב, מקבל כאקסיומה שפודים יקר יותר מפולים (כוס/ש"ח). והנה כבר רבעון שאני עוקב בסקרנות אחר עלויות חומר הגלם, ומגלה להפתעתי שוויון, עם נטייה ליתרון מחיר, לפודים.

250 גרם פולים נותנים לי 22-20 כוסות נטו, במחיר של 40 ש"ח. במחיר הזה ניתן לקנות 22 פודים מובחרים, מדויקים, ללא פחת וללא הלכלוך.

מבחינתי - פוד טוב, נותן אספרסו טוב. קפה טוב - פוטנציאל לקפה מעולה, אופציה לדלוח, וממוצע טוב+. המחיר שווה (אני קונה פולים של ארקפה - מוקה-קרם).

אשמח להסבר מלומד, שיסביר לי היכן אני טועה. אני יודע שיש פולים זולים יותר ממוקה קרם. אבל לטעמי אין דבר שישווה לתעורבת של ארקפה.

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 957
הצטרף: יוני 2010
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

לא הסבר מלומד, אבל..
אני כבר השתכנעתי מעבר לכל ספק (במבחן הטעם האישי שלי ומנסיונם של רבים וטובים אחרים) שפולים טחונים (פודים), אפילו אם נטחנו לפני יומיים ובוואקום לא עושים את העבודה כמו טחינת פולים שלמים רגע לפני החליטה (אני רואה שיש לך מטחנה (Y) )
מעבר לזה, גם אם הפולים שלמים רצוי מאד שיהיו טריים ביותר- אופטימלים לשימוש עד חודש מהקליה (וזה בסלחנות יתר :wink: )
אני לא מכיר את הקפה של ארקפה ולא יודע אם הוא טרי כשאתה קונה אותו - אני בטוח שמישהו אחר יענה טוב יותר לסוגיה
הזאת אחרי. בכל מקרה 160 ש"ח לקילו זה יקר.
באמיגו אפשר לקבל קפה קלוי טרי במחיר של 106-124 ש"ח לקילו (או במשלוח-תוספת של 15 ש"ח),
בקפה בוטיק המחיר 117 ש"ח לקילו כולל משלוח.
עדיין יותר זול ובטוח טוב יותר מהפודים, לא?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

מחירי הקפה הקלוי שהבאת כאן הם בין הגבוהים ביותר שניתן להשיג.
זה כמו לקנות בשר בטיב-טעם, ואז להגיד שכבר עדיף לאכול סטייק במסעדה :-)

הקפה של ארקפה באמת טעים, אבל תוכל בקלות למצוא קפה טעים ברמה הזו גם בבתי קליה מקומיים. לדעתי תמצא בקלות גם קפה טוב יותר.

אגב, ארקפה מוכרים גם פודים? כי אם כן, אני בטוח שחבילת פודים לא תעלה לך 40 ש"ח אלא 60 ש"ח במקרה הטוב...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

לא קונים בארקפה - גנבים גנבים גנבים.
רק טאצה דורו יותר גנבים מהם.
בלי קשר קפה מפוד פחות טעים מטחון טרי.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4098
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

קפה מפודים, לפחות אלו שאני טעמתי ומודה שלא ניסיתי הרבה הוא אחת הצורות הגרועות לטעמי להכנת אספרסו. הדבר היחיד שגרוע ממנו הוא קפה טחון מראש ישן מאוד. קפסולות או מכונה אוטומטית שטוחנת עדיפות בהרבה לטעמי.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
הודעות: 6782
הצטרף: נובמבר 2005
שם מלא: אורי שמאי
מיקום: שלומית (בונה סוכה)
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 244 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

אקנומיקה וקופאין לא הולכים ביחד....

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 221
הצטרף: ינואר 2010
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

איך מ250 גרם פולים ו-7 גרם למנה יוצאות 20 כוסות ולא 35?

אתה צריך לעשות חישוב נכון ובמידה ואתה אוהב כפול, תשווה ל-2 פודים.

קשה להתווכח עם טעמם של החברים המכובדים,האוהבים רק טרי, קלוי, חם מהתנור ורצוי גם קלייה עצמית, עם זאת ברור שאם הקפה בפנים טוב, הרי גם התוצאה הסופית טובה.

בתחום התה אין ביקורות דומות, למרות שתאורטית, אפשרי בהחלט - רוב האריזות אפילו אינן אטומות עם גז אינרטי, אלא פשוט מעטפות נייר.

רק כקוריוז - אין יום שאני לא קורא על יקב בוטיק/מבשלת בוטיק בעיתון, לאחרונה.

טוב ויפה, אבל כדי לספק לא ל-100 אנשים, אלא למיליון, ואם הייתה מתחילה לייצא את סחורתה, הלא זהו הרצון של כל העסקים, להתרחב, לא הייתה מביאה לך בירה חמה ישר מן החבית בה היא מתבשלת, אלא מבקבקת, שולחת ואז הבירה הייתה מחכה לה בשלווה על מדף סופר, נאמר באיטליה - "בירה ישראלית מיובאת"!

איטלקי כלשהו היה מרים את הבקבוק, ואומר לחברו:"למה? הרי אני יכול לקפוץ לסרג'יו, הוא מבשל בירה בחצר ביתו ממש!"

avihersh (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 77
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

תודה חברים. אני עדיין לא משוכנע שפולים עדיף.

נושא שלא נקרא #8 

לגבי טעם אישי - אין ויכוח.

אובייקטיבית, פודים מיובאים, שנארזים לאחר הקלייה, והטחינה לא צריכים להיות פחות טריים פחות מפולים מיובאים. לדוגמא: אפילו טועם מיומן יתקשה להבחין בין פולים ופודים של בריסטוט (ובטח שלא בקפוצ'ינו
הראשון של הבוקר).

אולי הדרך הנכונה לשלב. פודים בבוקר, ופולים בערב....? .

הטוב משני העולמות. מה דעתכם.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

אלכס - ואללה, לא הבנתי לעומק את הנקודה...
אני אתה ורוב השאר יודעים, ש 7 גרם למנה זה אפילו לא תאורטי, זה לא סביר בעליל (כנראה שרק באלקטרה הידנית שלי אפשר לחיות עם זה וגם אז זה לא משהו). שלא לדבר על הפחת, קפה שנזרק. חישוב ממוצע סביר הוא באזור ה 10 גרם למנה. והנה אנחנו, ב 1.6 שח במקרה הזה.
פודים לטעמי הם פשוט לא טעימים, הקפה תמיד יוצא לטעמי דלוח, וניסיתי כבר לא מעט. קפסולות - המצב עדיף רק במעט, ורק עם מכונה טובה. במכונה ביתית לטעמי מגעיל, יש שיאמרו - סביר. אין צורך בקליה ביתית עבור רוב האנשים. אפשר בהחלט להסתפק במטחנה ולרכוש קפה קלוי ממקורות המוכרים במחיר סביר.
אגב אם לטעמו של מישהו הארקפה טעים במיוחד, שיעשה לעצמו את החישוב הכלכלי. אם הוא קונה שם פשוט כי הוא לא מכיר אלטרנטיבות (וכנראה כי אין לו מטחנה) - זבשו. אני לא מעודד רכישה במחירים כאלה בכל מקרה. עם כל הכבוד לנני, ויש, בוא ניקח לדוגמה קפה איטלקי בשם מאורו שנמכר במחיר מחירון של החל מ 150 שח לקילו. במחירים כאלו - רק קפה מבתי קליה מקומיים במחירים סביב המאה שח לקילו.
אגב, יש גם איטלקיים באזור המאה וקצת, לאחרונה נתקלתי בסן-ג'וסטו באר ב 110 שח לקילו שנמכר ע"י אספרסוטק, והתרשמתי מאוד לטובה.
what's next?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

אגב הקפה של ארקפה כבר מזמן לא נמכר ב 160 לקילו אלא ב 185 ואין ספק שזה יקר מידי אך לטעמי הוא טוב מהרבה סוגי קפה מיובא בשקיות מחו"ל.

לגבי בתי קליה מקומיים אפשר להשיג עד 100 לקילו קפה מצויין (טזורו של אוא, תערובות כגון טוסקנה וימן מוקה של אמיגו) ואין שום סיבה לזרוק 150 ש' וצפונה על שקית קפה שעמדה חודשים באחסון.

יש לפעמים מבצעים משתלמים (יחסית) של שקיות אבל צריך לבדוק שלא מדובר בקפה ישן ...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

אבי, אובייקטיבית קפה טחון מאבד את הערך שלו מאוד מהר אז אי אפשר להשוות אותו לפולים.
גם אם תשים אותו בקופסת מתכת עם מכסה מתכת וחנקן כמו באילי תקבל די מהר אבק חום עם ריח קלוש של קפה.
אבל אם זה בסדר לך בקפוצ'ינו אז נו...
אם כבר אתה משווה לארקפה - יש פוד שטעים כמו קפה שלהם? (לא).
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 221
הצטרף: ינואר 2010
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

HOSQ, אם יש לך פחת של 300 גרם לק"ג, נשמע על פניו מאוד בעייתי ולא שגרתי.

העדפת תוצרת מקומית או ביתית על פני תוצאת מיובאת זו מעלה פטריוטיות וסובייקטיבית לחלוטין שאין לה קשר לקפה או כל מוצר אחר.

אובייקטיבית, קפה בפודים או קפסולות או טחון בואקום נפוץ מאוד, ורוב האנשים שצורכים קפה בעולם (בטח במקינטה) לא משתמשים בפולים טחונים ממטחנה בביתם, אלא בקפה טחון מראש. צריך לדעת להשוות תפוחים לתפוחים ולא להגיד שתפוז הוא לא תפוח ולכן פחות טוב.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

ההשוואה הנכונה היא בין תפוחים טריים לרסק תפוחים משומר מהסופר - לא לתפוזים.
פולים או טחון זה עדיין קפה ולא פרי אחר.
וכן, קפה טחון מוכן פחות טוב מפולים אין מה לעשות.
חצי מדינה גם שותה נס של עלית אז מה זה טוב? לא.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

avihersh (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 77
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

אצלי ממילא הקפה של הבוקר, מקבל פקטור חיובי...

נושא שלא נקרא #14 

...רק על זה שהוא קיים. ואם פודים (כגון: gioia ירוק) מזרזים את הקפה ומקטינים את הבלגן - מה טוב...

avihersh (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 77
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

30% פחת בהגדרה - למי שמכין 4 כוסות ביום - 2 בבוקר ו 2 בערב ...

נושא שלא נקרא #15 

...כוס ראשונה או טחינה ראשונה הולכת לכיור, לפני כל סייקל. והרי לך כוס אחת מתוך 3 (33%) פחת מובנה. ועוד לא דיברנו על דחיסה לא נכונה, טמפרטורה ועד.

Alex_Neni כתב:HOSQ, אם יש לך פחת של 300 גרם לק"ג, נשמע על פניו מאוד בעייתי ולא שגרתי.

העדפת תוצרת מקומית או ביתית על פני תוצאת מיובאת זו מעלה פטריוטיות וסובייקטיבית לחלוטין שאין לה קשר לקפה או כל מוצר אחר.

אובייקטיבית, קפה בפודים או קפסולות או טחון בואקום נפוץ מאוד, ורוב האנשים שצורכים קפה בעולם (בטח במקינטה) לא משתמשים בפולים טחונים ממטחנה בביתם, אלא בקפה טחון מראש. צריך לדעת להשוות תפוחים לתפוחים ולא להגיד שתפוז הוא לא תפוח ולכן פחות טוב.
...
...

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”