מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



מתחילת פיצוץ ראשון עד לפיצוץ שני


   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
danimili (דניאל)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jan 21, 2011

מיקום: יפו
הבעות תודה: 57
מספר הודעות: 592

 #1  נשלח: ג' 10/01/2012 17:19
מתחילת פיצוץ ראשון עד לפיצוץ שני

כמה זמן לערך מהניסיון שלכם אידיאלי למשוך מתחילת פיצוץ ראשון עד לתחילת פיצוץ שני?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9247

 #2  נשלח: ג' 10/01/2012 17:28

פיצוץ ראשון מתגלגל 2 עד 3 דקות ועוד זמן דומה מסופו לתחילת שני
_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
danimili (דניאל)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jan 21, 2011

מיקום: יפו
הבעות תודה: 57
מספר הודעות: 592

 #3  נשלח: ג' 07/02/2012 14:55

טוב אז אני קצת מבולבל. מה שעופר רשם תמיד יצא לי בקלייה בתנור שהיתה מכוונת ל220 מעלות כל הזמן.
עכשיו בקלייה בהוטופ זה יוצא הרבה יותר דומה למרווח הזמן של מוטי.
על פי פרופיל הקלייה האחרון של מוטי פיצוץ ראשון התחיל ב11:30 ופיצוץ שני התחיל ב14:00. כלומר 2.5 דק'.
האם 2.5 דק מהתחלת פיצוץ ראשון עד להתחלת פיצוץ שני הוא לא זמן קצר מדי?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9247

 #4  נשלח: ג' 07/02/2012 15:12

זה נשמע שפיצוץ ראשון מחובר לשני. כשיש מרווח זמן ביניהם הקפה יותר מתנפח ויוצא יותר טוב
_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 489
מספר הודעות: 9101

 #5  נשלח: ג' 07/02/2012 15:44

ככה זה בדיוק אצלי. פיצוץ ראשון מתחיל ב-11:30 ושני ב-14:00 בערך.
פיצוץ ראשון די מהיר אצלי, פחות מדקה.
זה נותן בערך דקה וחצי בין הפיצוצים.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 140
מספר הודעות: 1937

 #6  נשלח: ג' 07/02/2012 16:03

2-3 דקות, תלוי במספר הזנים בתערובת ומצב הטריות שלהם-הכוונה מתי נקטפו, ככל שהזנים יבשים יותר הפיצוצים יהיו מוקדמים יותר ומהירים יותר.

כיוון שכל זן יש לו את היחוד שלו (פחות או יותר), כך הפיצוצים שלו משתנים גם בזמן וגם בעוצמה, כך שאם אתה שם מספר זנים יחד, יש סיכוי לכמעט חיבור בין הפיצוצים.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
gedkoz (ג'ד)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  May 07, 2010

מיקום: משגב,גליל
הבעות תודה: 117
מספר הודעות: 1399

 #7  נשלח: ג' 07/02/2012 20:00

בפרופייל ״יבוש״ פיצוץ ראשון מגיע במן הוא חזק מאוד ומהיר. השני מתחיל כ 3 דקות מתחילה של ראשון . ויש קשר לזנים שונים שיכולים להעריך פיצוץ ראשון( מרכז אמריקה ואפריקה )
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9247

 #8  נשלח: ד' 08/02/2012 10:08

למה אתה מנסה להתאים קולה תוף כמו הוטטופ לג'ין שהוא קולה אויר?
זה לא בעיה לקצר פיצוץ ראשון, כשהוא מתחיל תפעיל אוורור מלא וככה תחנוק אותו - אבל למה טוב?
אם פיצוץ ראשון מגיע לך אחרי 11 דקות אז תתחיל בטמפרטורה גבוהה יותר ולפני פיצוץ ראשון תוריד טמפרטורה כדי שהוא יתגלגל כמה שיותר ויהיה לך מרווח זמן לשני.

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
danimili (דניאל)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jan 21, 2011

מיקום: יפו
הבעות תודה: 57
מספר הודעות: 592

 #9  נשלח: ד' 08/02/2012 11:32

אני לא מנסה להתאים אלא מדובר על ברירת מחדל כי זה דגם פחות מתקדם מה B שיש בו שליטה ידנית. אין פרופילים ואין שליטה בטמפרטורה, אלא רק שליטה על זמן: 17-21 דקות. אז אפשר להגיד שאני עוסק בהשוואות בין ברירת המחדל שלי לקלייה של מוטי. בהמלצתכם בעבר העליתי את הכמויות ל200 גרם והתוצאות השתפרו. הקלייה מתחילה בטמפרטורה של 70 מעלות, פיצץ ראשון מגיע בטמפרטורץ תוף של 195 מעלות לאחר 14:40 דקות ופיצוץ שני מגיע בטמפרטורת תוף של 210 מעלות לאחר 17:20 דקות. אני עדיין בחיפוש אחר החלפת בורד לדגם המשופר יותר שמאפשר שליטה על הפרמטרים, אבל אני רוצה מחיר טוב!
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
danimili (דניאל)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Jan 21, 2011

מיקום: יפו
הבעות תודה: 57
מספר הודעות: 592

 #10  נשלח: ד' 08/02/2012 11:33

יוסיסופר כתב:
2-3 דקות, תלוי במספר הזנים בתערובת ומצב הטריות שלהם-הכוונה מתי נקטפו, ככל שהזנים יבשים יותר הפיצוצים יהיו מוקדמים יותר ומהירים יותר.

כיוון שכל זן יש לו את היחוד שלו (פחות או יותר), כך הפיצוצים שלו משתנים גם בזמן וגם בעוצמה, כך שאם אתה שם מספר זנים יחד, יש סיכוי לכמעט חיבור בין הפיצוצים.

יוסי תודה. ההסבר שלך נשמע לי מאוד הגיוני.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית

  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
  קוד: קוד אבטחה
  הקש קוד:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע למשאלים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה
תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht