רציתי לדעת איזה פולים ירוקים אני צריך לקנות בשביל קפה שחור
ואם למישהו יש המלצה
קפה שחור
היה לי קשה מאוד להגיע לקפה שחור טוב, לא התנסתי יותר מדי וגם לא חקרתי את זה לעומק. בדרך כלל הלכתי על הקלאסיים (קולומביה, גואטלמה, מקסיקו וכו) אבל תמיד היה חסר משהו, בעיקר גוף, אולי אתחיל לנסות תערובות.
בכל מקרה מה שיצא טוב בהרבה מעל כולם היה אתיופיה דגימה. זהו זן ערביקה פראי למדי, פולים צרים, מכוערים, מאוד לא חינניים ולא ממויינים כראוי (בהתחלה עוד הייתי מספיק אדיוט וניסיתי למיין אותם לפני הקליות...).
בקלייה אותה מסיימים עם תחילת פיצוץ שני (או עד 15 שניות מהתחלתו) הוא פשוט היה מעולה בשחור (בוץ, לא ניסיתי לבשל).
בעיניי הוא זן מעולה גם לתערובות אספרסו, עכשיו נגמר לי אבל הייתי משלב אותו בתערובות בכמות של 10-20%, יש בו חריפות, עומק, גוף ופראות קלה, כל מה שצריך כתוספת לזני הערביקה המפונקים והסנובים.
נ.ב. כרגע כאמור נגמר לי הדג'ימה מי יודע היכן ניתן להשיגו באיכות טובה ובזול יחסית? בעבר קניתי אותו בירכא אצל אחים סלמאן ואני תוהה אם לבני דודנו הצפוניים אין קרובי משפחה נחמדים גם במרכז, בטירה, טייבה, בבקה אין בתי עסק כמו אחים סלמאן? רק הצפוניים שבינינו נהנים? ואנחנו שגרים 5 דקות מכפר סבא (צפונה במקרה שלי) לא מגיעה לנו איזו עצם?
אצל רוני בקפה רות אין והוא גם לא נראה לי כמו זן שישתמשו בו בדאדא...
בכל מקרה מה שיצא טוב בהרבה מעל כולם היה אתיופיה דגימה. זהו זן ערביקה פראי למדי, פולים צרים, מכוערים, מאוד לא חינניים ולא ממויינים כראוי (בהתחלה עוד הייתי מספיק אדיוט וניסיתי למיין אותם לפני הקליות...).
בקלייה אותה מסיימים עם תחילת פיצוץ שני (או עד 15 שניות מהתחלתו) הוא פשוט היה מעולה בשחור (בוץ, לא ניסיתי לבשל).
בעיניי הוא זן מעולה גם לתערובות אספרסו, עכשיו נגמר לי אבל הייתי משלב אותו בתערובות בכמות של 10-20%, יש בו חריפות, עומק, גוף ופראות קלה, כל מה שצריך כתוספת לזני הערביקה המפונקים והסנובים.
נ.ב. כרגע כאמור נגמר לי הדג'ימה מי יודע היכן ניתן להשיגו באיכות טובה ובזול יחסית? בעבר קניתי אותו בירכא אצל אחים סלמאן ואני תוהה אם לבני דודנו הצפוניים אין קרובי משפחה נחמדים גם במרכז, בטירה, טייבה, בבקה אין בתי עסק כמו אחים סלמאן? רק הצפוניים שבינינו נהנים? ואנחנו שגרים 5 דקות מכפר סבא (צפונה במקרה שלי) לא מגיעה לנו איזו עצם?
אצל רוני בקפה רות אין והוא גם לא נראה לי כמו זן שישתמשו בו בדאדא...
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה
- הודעות: 1098
- הצטרף: אפריל 2010
- מיקום: אלישיב
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
קפה שחור הוא יותר טריקי לקלייה בשבילי מאשר קפה לאספרסו, הוא צריך להיות בהיר מספיק בשביל שהטעם לא יהיה כבד, שלא יצופו גרגרים ושהטעם של הקפה ייחשף אבל הקלייה צריכה להיות מספיק עמוקה כדי שלקפה יהיה גוף ולא יהיה מימי.
תערובות זה לא הכרחי לדעתי, זו התפיסה שלי גם לאספרסו מזנים טובים.
בהצלחה בכל אופן
תערובות זה לא הכרחי לדעתי, זו התפיסה שלי גם לאספרסו מזנים טובים.
בהצלחה בכל אופן
נערך לאחרונה על ידי NEGRO ב 17/08/2013 10:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- pup26
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2810
- הצטרף: אוקטובר 2007
- מיקום: שערי תקוה
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
סיפור קצר:
באחד המילואים האחרונים, בשיא ההתלהבות טחנתי איזה 400 גרם מהתערובת שלי בבית לקפה שחור (הרגתי את הK3 בטחינה הדקה).
הבאתי לחיילים שלי להכין (אחד החיילים שלי מכין קפה שחור מקצועי לגמרי), אחרי ניסיון אחד הם הודו לי... על זה שהבאתי את זה בבסיס ולא בשטח כשזה מאוחר מדי... תוך 5 דקות הם קנו שקית של נחלה עם הל.
באחד המילואים האחרונים, בשיא ההתלהבות טחנתי איזה 400 גרם מהתערובת שלי בבית לקפה שחור (הרגתי את הK3 בטחינה הדקה).
הבאתי לחיילים שלי להכין (אחד החיילים שלי מכין קפה שחור מקצועי לגמרי), אחרי ניסיון אחד הם הודו לי... על זה שהבאתי את זה בבסיס ולא בשטח כשזה מאוחר מדי... תוך 5 דקות הם קנו שקית של נחלה עם הל.