איך יוצרים תערובת לקלייה ?

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
אהה-רון (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 364
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

איך יוצרים תערובת לקלייה ?

נושא שלא נקרא #1 

'כקולה צעיר' אני מנסה להבין איך ליצור את תערובות הקלייה שלי.


א.
משהו, דימה את הדבר "לבישול אורז" -
יש את הבסיס - האורז (שגם בו יש סוגים שונים להשתמש בהם...), ויש את 'התוספות והתבלינים' שנותנים את הטעם המיוחד לאורז שהכנת.
כלומר יש את בסיס התערובת, את סוגי הבסיס ועליהם יש את התוספות שנותנות את הטאץ' והטעם המיוחד של כל תערובת .

מסכימים לאנלוגיה הזו ?
מוכנים לשתף בהרכב שלכם ל'סוג האורז' ו'לסוג התבלינים' מהם עשויים התערובות האהובות עליכם ?

ב. אם הדימוי לבישול אורז לא תקף בעיניכם ולטעמכם, מה הדימוי ומה הדרך בה אתם יוצרים את התערובת שלכם ?

----
ג.
דרך אחרת היא לשאול : מה אני מחפש בטעם ? וללכת בעקבות זאת דרך הזנים השונים, ודרך עומקי הקליה השונים.
האם זו הדרך בה אתם הולכים ? מהם 'כללי האצבע' של הגישה הזו לקלייה, לטעמכם ?

ד. דרך אחרת היא לומר: מתוך 'הפולים שיש ברשותי, אילו תערובות אפשריות כאן ליצירה' ?
כיצד אתם יוצרים מתוך המגוון שלכם ?


אשמח להתפתחותו של דיון מעניין בעניין. (f)
אשמח ללמוד מכל אחד מכם, ואני בטוח שאני לא היחיד...

תודה, תודה, מצעיר הקולים...
(חשבתי שאשכיל לאחר פרסום תוצאות 'חילופי מנות הקלייה' בין ידעני קולי הפורום, אבל אני רואה שתיקה מתמשכת בנושא, שאני, שאיני בסוד העניינים, לא יודע לפרש אותה..).
נערך לאחרונה על ידי אהה-רון ב 09/10/2013 10:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1464
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

רק הערה קצרה, אשתדל לחזור לשרשור מאוחר יותר ולתרום.

הדימוי אני תמיד חושב עליו הוא דווקא שונה אני נוטה להסתכל על תערובת כרוטב פסטו...
אתה לוקח שמן זית, בזיליקום, צנוברים, פרמזן, קצת שום, פלפל שחור ומלח מכניס למעבד מזון ומקבל משהו אחר לגמרי, טעם חדש ומעניין שלא מזכיר אף אחד מהמרכיבים המקוריים ולא דומה לאף אחד מהמרכיבים הראשוניים.
זה הדימוי שלי יושב בראש...

אחזור לשרשור בהמשך

eldza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 225
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

אני אוהב אורז לבן
לדעתי האנלוגיה היא ליין
אלדד

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

הטיפ הכי טוב שיש לי זה לערבב קפה מכל היבשות. הטיפ השני הוא להתבסס על ברזיל ולכוון כהה כמובן לא לשרוף או להגזים. ברגע שתרגיש שאתה שולט בתהליך תתחיל לשחק עם קליות בהירות יותר
what's next?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

ֳ₪ֳ¨ֳ©ֳ´ ֳ₪ֳ«ֳ© ֳ¨ֳ¥ֳ¡ ֳ¹ֳ©ֳ¹ ֳ¬ֳ© ֳ¦ֳ₪ ֳ¬ֳ²ֳ¸ֳ¡ֳ¡ ֳ·ֳ´ֳ₪ ֳ®ֳ«ֳ¬ ֳ₪ֳ©ֳ¡ֳ¹ֳ¥ֳ÷. ֳ₪ֳ¨ֳ©ֳ´ ֳ₪ֳ¹ֳ°ֳ© ֳ₪ֳ¥ֳ ֳ¬ֳ₪ֳ÷ֳ¡ֳ±ֳ± ֳ²ֳ¬ ֳ¡ֳ¸ֳ¦ֳ©ֳ¬ ֳ¥ֳ¬ֳ«ֳ¥ֳ¥ֳ¯ ֳ«ֳ₪ֳ₪ ֳ«ֳ®ֳ¥ֳ¡ֳ¯ ֳ¬ֳ ֳ¬ֳ¹ֳ¸ֳ¥ֳ³ ֳ ֳ¥ ֳ¬ֳ₪ֳ¢ֳ¦ֳ©ֳ­. ֳ¡ֳ¸ֳ¢ֳ² ֳ¹ֳ÷ֳ¸ֳ¢ֳ©ֳ¹ ֳ¹ֳ ֳ÷ֳ₪ ֳ¹ֳ¥ֳ¬ֳ¨ ֳ¡ֳ÷ֳ₪ֳ¬ֳ©ֳ× ֳ÷ֳ÷ֳ§ֳ©ֳ¬ ֳ¬ֳ¹ֳ§ֳ· ֳ²ֳ­ ֳ·ֳ¬ֳ©ֳ¥ֳ÷ ֳ¡ֳ₪ֳ©ֳ¸ֳ¥ֳ÷ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

אתה יכול לעשות אנאלוגיה אולי לסלט.
ברזיל זה עגבניות, קולומביה מלפפונים, גוואטמלה או אינדיאן פלנטיישן זה פלפלים...
רובוסטה זה בצל או שום חי - אתה שם קצת וכל הסלט מקבל את הטעם שלהם.
קאלוסי זה כמו קולורבי - משהו אחר.
מכסיקו כמו כרובית, לא ברור מה זה עושה בסלט אבל לפעמים זה יוצא טוב.
כמו בסלט - סך החלקים עולה על השלם.
כדאי לנסות כל זן בנפרד כדי להבין את טעמי הבסיס - בתערובת נהיה כבר משהו אחר לטוב ולרע.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

אהה-רון (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 364
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

hosq כתב:ֳ₪ֳ¨ֳ©ֳ´ ֳ₪ֳ«ֳ© ֳ¨ֳ¥ֳ¡ ֳ¹ֳ©ֳ¹ ֳ¬ֳ© ֳ¦ֳ₪ ֳ¬ֳ²ֳ¸ֳ¡ֳ¡ ֳ·ֳ´ֳ₪ ֳ®ֳ«ֳ¬ ֳ₪ֳ©ֳ¡ֳ¹ֳ¥ֳ÷. ֳ₪ֳ¨ֳ©ֳ´ ֳ₪ֳ¹ֳ°ֳ© ֳ₪ֳ¥ֳ ֳ¬ֳ₪ֳ÷ֳ¡ֳ±ֳ± ֳ²ֳ¬ ֳ¡ֳ¸ֳ¦ֳ©ֳ¬ ֳ¥ֳ¬ֳ«ֳ¥ֳ¥ֳ¯ ֳ«ֳ₪ֳ₪ ֳ«ֳ®ֳ¥ֳ¡ֳ¯ ֳ¬ֳ ֳ¬ֳ¹ֳ¸ֳ¥ֳ³ ֳ ֳ¥ ֳ¬ֳ₪ֳ¢ֳ¦ֳ©ֳ­. ֳ¡ֳ¸ֳ¢ֳ² ֳ¹ֳ÷ֳ¸ֳ¢ֳ©ֳ¹ ֳ¹ֳ ֳ÷ֳ₪ ֳ¹ֳ¥ֳ¬ֳ¨ ֳ¡ֳ÷ֳ₪ֳ¬ֳ©ֳ× ֳ÷ֳ÷ֳ§ֳ©ֳ¬ ֳ¬ֳ¹ֳ§ֳ· ֳ²ֳ­ ֳ·ֳ¬ֳ©ֳ¥ֳ÷ ֳ¡ֳ₪ֳ©ֳ¸ֳ¥ֳ÷ ֳ©ֳ¥ֳ÷ֳ¸
...
חשוב לי מה שאתה אומר, אתה מוכן לחזור בבקשה שנית...

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

דבוטאנט כתב:אתה יכול לעשות אנאלוגיה אולי לסלט.
ברזיל זה עגבניות, קולומביה מלפפונים, גוואטמלה או אינדיאן פלנטיישן זה פלפלים...
רובוסטה זה בצל או שום חי - אתה שם קצת וכל הסלט מקבל את הטעם שלהם.
קאלוסי זה כמו קולורבי - משהו אחר.
מכסיקו כמו כרובית, לא ברור מה זה עושה בסלט אבל לפעמים זה יוצא טוב.
כמו בסלט - סך החלקים עולה על השלם.
כדאי לנסות כל זן בנפרד כדי להבין את טעמי הבסיס - בתערובת נהיה כבר משהו אחר לטוב ולרע.
...
השוואה מצויינת, וירגשף זה מיץ לימון...
קאלוסי אגב הוא בסיס מצוין לתערובת

אהה-רון (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 364
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

hosq כתב:
דבוטאנט כתב:אתה יכול לעשות אנאלוגיה אולי לסלט.
ברזיל זה עגבניות, קולומביה מלפפונים, גוואטמלה או אינדיאן פלנטיישן זה פלפלים...
רובוסטה זה בצל או שום חי - אתה שם קצת וכל הסלט מקבל את הטעם שלהם.
קאלוסי זה כמו קולורבי - משהו אחר.
מכסיקו כמו כרובית, לא ברור מה זה עושה בסלט אבל לפעמים זה יוצא טוב.
כמו בסלט - סך החלקים עולה על השלם.
כדאי לנסות כל זן בנפרד כדי להבין את טעמי הבסיס - בתערובת נהיה כבר משהו אחר לטוב ולרע.
...
השוואה מצויינת, וירגשף זה מיץ לימון...
קאלוסי אגב הוא בסיס מצוין לתערובת
...
או.קי.
לא 'אורז' אלא יותר דימוי ה'סלט'.
אבל גם כאן אנחנו מדברים על
א. 1 או 2 או 3 מרכיבים שהם 'בסיסי התערובת'.
ב. על הבצלים/ השומים/ הירוקים והתבלינים שהם מרכיבי המישנה החשובים.

אז מי נמצא ברשימת הבסיסים ?
ומי ברשימת התבלינים ?
מהם שילובי הבסיסים המקובלים, ומה הם הטובים והמפתיעים לטעמכם ?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

איך נראה לך הסלט הבא: תפוחים, אננס, גרידת שורש סלרי, מיץ לימון ושמן זית?
טעים חבל הזמן - השמן זית נראה לא קשור אבל בלעדיו זה נהיה סתמי.
צריך לנסות.
אתה יכול לקבל רעיונות פה:
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... e&sid=2004
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1464
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

לגבי קלייה, זנים וכו', מומלץ מאוד להביט באתר sweet maria.
יש באתר זה גם התייחסות טובה לנושא התערובות, שווה מאוד לקרוא:
http://www.sweetmarias.com/blending.php

בהצלחה (Y)

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”