קולומביה סופרימו חד-זני

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
Mimi111 (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 755
הצטרף: מאי 2012
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

קולומביה סופרימו חד-זני

נושא שלא נקרא #1 

קליתי 250 ג׳ קולומביה סופרימו בקליה כהה (פרופיל מוטי). הפולים כמעט הכפילו את נפחם והתוצאה גם יפה מאוד בעין.

המרקם שמנוני והקרמה עשירה. דא עקא שהטעם מבחינתי רחוק מלהיות מאוזן ויצא קיצוני הן בחמיצות והן במרירות, עד כדי כך שאני מתקשה לגמוע את האספרסו בשוט אחד.

האם התוצאה הזו אופיינית לקולומביה ואזי מכאן ולהבא אשתמש בו רק בתערובת או שמא זו תוצאת הקליה שלי, או שילוב?

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

שבת שלום
לדעתי זו תוצאת הקלייה שלך
טעם לא מאוזן לרוב יהיה בגלל קלייה, מה עוד שמרירות גבוהה לצד חמיצות גבוהה ,לצד התיאור שלך, אומר שקליתי לתוך שני מהר מדי כך שהקפה נשאר עם חמיצות גבוהה אבל השני נתן לו את הנפח והמרירות.
בהצלחה וחג שמחחחחחחחחחחח לכולם
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

קלה פחות כהה ויותר לאט
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Mimi111 (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 755
הצטרף: מאי 2012
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

פחות כהה אני מבין, יותר לאט הכיצד?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

פחות חום
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Mimi111 (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 755
הצטרף: מאי 2012
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

חיממתי את הג׳ין על 200 ריק. הכנסתי פולים. 5 דקות יבוש על 150 ואז 240 עד פיצוץ ראשון. הורדה ל-230 עד סוף הקליה.

באיזה קטע להוריד חום?

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1214
הצטרף: ינואר 2011
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

כשמתחיל פיצוץ ראשון אתה צריך להוריד יותר לעניות דעתי..תשאף שהפיצוץ ימשך 2-3 דק ושהמרווח בין סוף הראשון לתחילת השני ימשך 3 דק.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

הקולומבייאני חמוץ מעצם הווייתו, קליה כהה תגרום לו להיות מריר ולא טעים, קפה קולומבייאני כחד זני לא מומלץ ולא טעים.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

אני שותה קולומביה סופרימו חד זני - אולי אין לו הרבה עומק אבל הוא קפה בסדר. טעם של קפה נטו בלי אקסטרות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

דבוטאנט כתב:אני שותה קולומביה סופרימו חד זני - אולי אין לו הרבה עומק אבל הוא קפה בסדר. טעם של קפה נטו בלי אקסטרות.
...
כמו הקפה מהונדורס רק חמוץ יותר.
מה שטעים לך טעים לך וזה בסדר, אני בדרך כלל נמנע להשתמש בו מטעמי חמיצות מוגזמת (גם לא בקוסטריקה).

אהה-רון
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 364
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

א. רק קולומביה הוא אנמי גם בעבורי.
ב. למה לחמם ל200 לפני השימוש. אם הבנתי נכון תהליך של 'יבוש משווה' מוצע לעשות כשיש תערובת פולים. כך הוסבר כאן בפורום.
ג. אני מציע לנסות להכניס ת'פולים על ג'ין קר ולכוון ל237 ולהוציא על סף פיצוץ שני או ממש בתחילתו. זה יוצא בערך 17 דקות .

אהה-רון
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 364
הצטרף: ינואר 2013
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

א. רק קולומביה הוא אנמי גם בעבורי.
ב. למה לחמם ל200 לפני השימוש. אם הבנתי נכון תהליך של 'יבוש משווה' מוצע לעשות כשיש תערובת פולים. כך הוסבר כאן בפורום.
ג. אני מציע לנסות להכניס ת'פולים על ג'ין קר ולכוון ל237 ולהוציא על סף פיצוץ שני או ממש בתחילתו. זה יוצא בערך 17 דקות .

Mimi111 (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 755
הצטרף: מאי 2012
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

אני לא הייתי ממהר לפסול את הקולומביה בתוך תערובת כי בכל זאת יש לו משהו ייחודי במרקם ותרומה לקרמה. אבל כנראה כחד זני הוא פחות מתאים. אם אקלה אותו בהיר יותר הוא לכאורה יצא חמצמץ יותר.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”