על הטעם של השוט אין לי קובלנות.
אך נשאר דבר אחד שאינני מבין.
למה הזרימה של הקפה לעיתים מתחילה יפה ופתאום באמצע (כ15 שניות לאחר ההתחלה) יש מעין זרימה חזקה יותר (שלפעמים מלכלכת את הכוס) שמתאזנת וחוזרת לזרימה רגילה. מה שאינני רואה במכונות מנוף לדוגמה.
אני משער שזה קשור למשאבה, אך אינני סגור על כך.
צילמתי סרטון לדוגמה כדי להמחיש את הנושא (סליחה על הרעידות ועל אי ההקפדה בזמן הצילום):
נ.ב בצילום הנ"ל השינוי בזרימה פחות מורגש, אך ניתן לראות את השינויים מדקה 20 ועד 32.
אופן הזרימה של שוט עם הג'יוליה
- TsurTriger (פותח השרשור)
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
- TsurTriger (פותח השרשור)
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
- TsurTriger (פותח השרשור)
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
אין מגע עם הקפה, זה כמעט בוודאות.
אנסה פחות קפה.
דחיסה אני תמיד עושה הכי חזק שיש.
אנסה פחות קפה.
דחיסה אני תמיד עושה הכי חזק שיש.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
נראה כאילו הדחיסה שלך חזקה מדי, מה שיוצר בשכבה העליונה, הדחוסה מאוד, האטה בחליטה וברגע שהוא עובר אותה ומגיע לשכבה התחתונה הזרימה מתאזנת ואף זורמת מעבר לרצוי.
ההמלצה שלי היא למתן את הלחיצה לכדי 15KG (הכי פשוט תדחס על משקל ביתי) ואם הזרימה מהירה מדי לדחיסה כזו (פחות מ25ש' חליטה), זה אומר שאתה צריך לטחון דק יותר.
בכל מקרה, מחזק את העניין שיש יותר מדי קפה בסלסלה, נסה עם הגבול העליון של 18גר' בלבד.
ההמלצה שלי היא למתן את הלחיצה לכדי 15KG (הכי פשוט תדחס על משקל ביתי) ואם הזרימה מהירה מדי לדחיסה כזו (פחות מ25ש' חליטה), זה אומר שאתה צריך לטחון דק יותר.
בכל מקרה, מחזק את העניין שיש יותר מדי קפה בסלסלה, נסה עם הגבול העליון של 18גר' בלבד.
- TsurTriger (פותח השרשור)
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
או קיי, אז עבדתי שוב כמו שכתוב בספר (טחינה, יישור, שקילה [19 גרם בסלסלה VST של 18 גרם], דחיסה, חליטה).
זה הכי טוב שהצלחתי להגיע:
גם כאן יש את הפתאום פריצה הזו של הקפה בדקה 20.
שוב, הטעם בסדר גמור. אני פשוט לא מבין למה יש את הזליגה הזו פתאום.
זה הכי טוב שהצלחתי להגיע:
גם כאן יש את הפתאום פריצה הזו של הקפה בדקה 20.
שוב, הטעם בסדר גמור. אני פשוט לא מבין למה יש את הזליגה הזו פתאום.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לחץ החליטה שלך נראה גבוה, השעון מראה מעל 10 באר וייתכן שעוגית הקפה מעט נפרצת תוך כדי החליטה.
זה לא בהכרח בגלל הלחץ אלא ייתכן גם בגלל בעיות של פיזור ודחיסה אבל שווה גם לנסות להוריד את הלחץ ל 9.
בסך הכל השוט נראה בסדר, הייתי עוצר 2-3 שניות קודם וזהו. לא הייתי מטריד את עצמי מידי לגבי הזרימה אם הקפה יוצא טעים...
זה לא בהכרח בגלל הלחץ אלא ייתכן גם בגלל בעיות של פיזור ודחיסה אבל שווה גם לנסות להוריד את הלחץ ל 9.
בסך הכל השוט נראה בסדר, הייתי עוצר 2-3 שניות קודם וזהו. לא הייתי מטריד את עצמי מידי לגבי הזרימה אם הקפה יוצא טעים...
- TsurTriger (פותח השרשור)
- כתב צילום
- הודעות: 2096
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
ניר,
התופעה זהה אם אני דוחס בכל הכוח או דוחס קלות.
כפיר,
הלחץ הוא כפי שקיבלתי את המכונה מהמפעל, 12bar.
לא נגעתי במכונה.
@nimitzg,
אני רוצה זרימה כמו שיש במכונת מנוף
התופעה זהה אם אני דוחס בכל הכוח או דוחס קלות.
כפיר,
הלחץ הוא כפי שקיבלתי את המכונה מהמפעל, 12bar.
לא נגעתי במכונה.
@nimitzg,
אני רוצה זרימה כמו שיש במכונת מנוף
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com