אופן הזרימה של שוט עם הג'יוליה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
TsurTriger (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

אופן הזרימה של שוט עם הג'יוליה

נושא שלא נקרא #1 

על הטעם של השוט אין לי קובלנות.
אך נשאר דבר אחד שאינני מבין.
למה הזרימה של הקפה לעיתים מתחילה יפה ופתאום באמצע (כ15 שניות לאחר ההתחלה) יש מעין זרימה חזקה יותר (שלפעמים מלכלכת את הכוס) שמתאזנת וחוזרת לזרימה רגילה. מה שאינני רואה במכונות מנוף לדוגמה.

אני משער שזה קשור למשאבה, אך אינני סגור על כך.

צילמתי סרטון לדוגמה כדי להמחיש את הנושא (סליחה על הרעידות ועל אי ההקפדה בזמן הצילום):
נ.ב בצילום הנ"ל השינוי בזרימה פחות מורגש, אך ניתן לראות את השינויים מדקה 20 ועד 32.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

נראה יאמי

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

יש מצב שאתה מעמיס יותר מידי קפה
what's next?

TsurTriger (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

בסלסלה של 18gr אני שם כ19gr.

איך זה קשור ליותר מדי קפה?
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

תוודא שהקפה לא נוגע ברשת לפני החליטה. משהו בתחילת החליטה דווקא מפריע לי
what's next?

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 776
הצטרף: יוני 2006
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

כנראה יותר מדי קפה (משקל או גובה).
נסה 18 ג' ודחוס טיפה יותר חלש


עריכה - רשמתי בטעות לדחוס חזק, התכוונתי חלש..
נערך לאחרונה על ידי LQDForce ב 18/07/2014 19:53, נערך פעם 1 בסך הכל.

TsurTriger (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

אין מגע עם הקפה, זה כמעט בוודאות.

אנסה פחות קפה.
דחיסה אני תמיד עושה הכי חזק שיש.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

shiko
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 87
הצטרף: אוקטובר 2012
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

נראה כאילו הדחיסה שלך חזקה מדי, מה שיוצר בשכבה העליונה, הדחוסה מאוד, האטה בחליטה וברגע שהוא עובר אותה ומגיע לשכבה התחתונה הזרימה מתאזנת ואף זורמת מעבר לרצוי.

ההמלצה שלי היא למתן את הלחיצה לכדי 15KG (הכי פשוט תדחס על משקל ביתי) ואם הזרימה מהירה מדי לדחיסה כזו (פחות מ25ש' חליטה), זה אומר שאתה צריך לטחון דק יותר.

בכל מקרה, מחזק את העניין שיש יותר מדי קפה בסלסלה, נסה עם הגבול העליון של 18גר' בלבד.

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 503
הצטרף: מרץ 2011
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

מציע לך לדחוס דווקא כמה שיותר חלש. האיזון בזליגה צריך להעשות על ידי התאמת הטחינה ולא על ידי הדחיסה.
כמו שהסבירו למעלה, דחיסה חזקה מידי גורמת לחוסר אחידות בדחיסה בתוך הקפה.

הסרטון הבא מסביר מעולה איך לעשות דחיסה ופיזור נכונים:

TsurTriger (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

או קיי, אז עבדתי שוב כמו שכתוב בספר (טחינה, יישור, שקילה [19 גרם בסלסלה VST של 18 גרם], דחיסה, חליטה).
זה הכי טוב שהצלחתי להגיע:

גם כאן יש את הפתאום פריצה הזו של הקפה בדקה 20.
שוב, הטעם בסדר גמור. אני פשוט לא מבין למה יש את הזליגה הזו פתאום.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 776
הצטרף: יוני 2006
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

איכשהו רשמתי בטעות לדחוס חזק יותר..
התכוונתי שתעמיס פחות קפה או שתדחוס חלש יותר (או שילוב של שניהם יחד אם כל אחד בנפרד לא עוזר).

ראיתי את הסרטון. מה קורה כאשר אתה טוחן דק יותר ?

ועוד משהו, האם גם בשוט השני (מיד אחרי הראשון) התופעה חוזרת?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

לחץ החליטה שלך נראה גבוה, השעון מראה מעל 10 באר וייתכן שעוגית הקפה מעט נפרצת תוך כדי החליטה.
זה לא בהכרח בגלל הלחץ אלא ייתכן גם בגלל בעיות של פיזור ודחיסה אבל שווה גם לנסות להוריד את הלחץ ל 9.

בסך הכל השוט נראה בסדר, הייתי עוצר 2-3 שניות קודם וזהו. לא הייתי מטריד את עצמי מידי לגבי הזרימה אם הקפה יוצא טעים...

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

נראה מעולה.לא מבין מה הבעיה.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

TsurTriger (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
הודעות: 2096
הצטרף: נובמבר 2010
מיקום: ישראל
נתן תודות: 182 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

ניר,
התופעה זהה אם אני דוחס בכל הכוח או דוחס קלות.

כפיר,
הלחץ הוא כפי שקיבלתי את המכונה מהמפעל, 12bar.
לא נגעתי במכונה.

@nimitzg,
אני רוצה זרימה כמו שיש במכונת מנוף :D
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 2060
הצטרף: דצמבר 2007
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

TsurTriger כתב:ניר,
התופעה זהה אם אני דוחס בכל הכוח או דוחס קלות.

כפיר,
הלחץ הוא כפי שקיבלתי את המכונה מהמפעל, 12bar.
לא נגעתי במכונה.

@nimitzg,
אני רוצה זרימה כמו שיש במכונת מנוף :D
...
זו משאבה רוטורית או וויברציונית?
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”