אהלן,
רכשתי ביאלטי בריקה של 4 כוסות, ואני לא מסתדר עם ההכנה של הקפה.
קראתי המון באינטרנט וביוטיוב על ההכנה. (פעם ראשונה עם מקינטה )
אחרי שהקפה עולה אל החלק העליון נשארים המון (באופן יחסי....) מים בחלק התחתון. המים מעורבבים בגרגירי קפה (הגיוני שהם יורדים לשם מהמסננת?..)
כמובן גם שכמות הקפה בחלק העליון קטנה מאוד (ביחס ל-4 כוסות אספרסו המצופות), אפילו פחות מחצי מדיד הסימון בחלק העליון H2O.
גם במהלך ההכנה משהו מרגיש לי לא בסדר. אני משתמש במים קרים של תמי, ועד שהקפה פורץ לוקח משהו כמו 7 דקות,
לעומת הסרטונים באינטרנט וההוראות שהגיעו עם המכשיר (אשכרה קראתי את ההוראות) בהם מדובר על 2-3 דקות..
כשהקפה פורץ מהשסתום זה לא כמו שאמור להיות. היציאה שלו היא איטית (יחסית) וארוכה ביחס למה שבסרטונים.
כמובן שאין קרמה לרוב בכלל, באחת הפעמים הייתה מעט קרמה שנעלמה תוך שניות ספורות... (הכנתי מס' נגלות לא לשתייה).
פה מגיע החשוד העיקר שלי: הקפה.
אני יודע שמאוד לא מומלץ על קפה טחון מראש, ובטח ובטח שלא מהסופר (השם ישמור), אבל לא יכלתי להתאפק לנסות.
קניתי שני סוגים, עם שניהם אותה התוצאה. בחרתי לפי ציור של מקינטה על האריזה
הראשון LAVAZZA CLUB בקופסאת פח (50 שקלים)
השני של חברה אחרת, תכף אוסיף את שמה, שקית וואקום (30 ש"ח)
חשדה נוספת שלי, ורק לידע הכללי, השסתום הגיע מעט משוחרר, אז חיזקתי אותו עד הסוף (עדיין יש תנועה חופשית)
באיזה מצב השסתום אמור להמצא?
תודה רבה!
מקינטה בריקה
תודה על ההתיחסות.
תכף אעלה סט תמונות שתוכלו להתפעל מאיכויות הצלם הנסתרות שבי.
בין היתר, תמונה של המקינטה יושבת על הגז לעומת הלהבה, ותמונות של הקפה שקניתי.
לצערי כרגע אין לי אפשרות לקנות קפה בטחינה אישית, ואני לא מסוגל להמתין עד שאקנה... (נפש חלשה:( וצמאה לקפה )
עוד שאלה, שאני מניח שהיא לא קשורה, אבל רק לשם ההבנה המדעית, יכול להיות שמים הקרים של התמי מאריכים את תהליך ההכנה?
(למרות שבכל המקומות אכן כתוב להשתמש במים קרים..)
ועוד שאלה, גם היא רק לשם המדע, "קפה לפילטר" טחון דק או גס ממה שרצוי למקינטה? כי בשם הזה הסופר מלא, בקפה למקינטה הרבה פחות..
תכף אעלה סט תמונות שתוכלו להתפעל מאיכויות הצלם הנסתרות שבי.
בין היתר, תמונה של המקינטה יושבת על הגז לעומת הלהבה, ותמונות של הקפה שקניתי.
לצערי כרגע אין לי אפשרות לקנות קפה בטחינה אישית, ואני לא מסוגל להמתין עד שאקנה... (נפש חלשה:( וצמאה לקפה )
עוד שאלה, שאני מניח שהיא לא קשורה, אבל רק לשם ההבנה המדעית, יכול להיות שמים הקרים של התמי מאריכים את תהליך ההכנה?
(למרות שבכל המקומות אכן כתוב להשתמש במים קרים..)
ועוד שאלה, גם היא רק לשם המדע, "קפה לפילטר" טחון דק או גס ממה שרצוי למקינטה? כי בשם הזה הסופר מלא, בקפה למקינטה הרבה פחות..
מקינטה מאוד לא רגישה לעובי טחינה. אם השתמשת בקפה מהסופר שמצויר עליו ציור של מקינטה אז עובי הטחינה זה לא האישיו.
אני השתמשתי במים מבריטה שהיו בטמפרטורת חדר. ניסית?
בכל מקרה, לדעתי זה חוזק הלהבה.
אני מניח שאתה יודע שממלאים קפה עד הסוף בלי גבעה, שאסור לשים פחות קפה מסלסלה מלאה ושחס וחלילה לא דוחסים קפה במקינטה.
אני השתמשתי במים מבריטה שהיו בטמפרטורת חדר. ניסית?
בכל מקרה, לדעתי זה חוזק הלהבה.
אני מניח שאתה יודע שממלאים קפה עד הסוף בלי גבעה, שאסור לשים פחות קפה מסלסלה מלאה ושחס וחלילה לא דוחסים קפה במקינטה.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
כמובן שטמפ' המים חשובה! רק עכשיו שמתי לב לכך שאתה משתמש במים קרים.
זה לא טוב. נסה מים מהברז, או תמי4 אבל בטמפ' החדר (נסה לערבב קרים וחמים של תמי4 כדי להגיע לפושר).
האמת שלא כ"כ ברור לי למה זה משנה, כי היית מצפה שהמים פשוט יתחממו ומשם העסק ימשיך כרגיל, אבל ראיתי סרטון מעניין מאוד שמראה איך כשמתחילים עם מים חמים במקינטה הקפה יוצא פחות טוב מאשר כשמתחילים עם מים בטמפ' החדר.
זה לא טוב. נסה מים מהברז, או תמי4 אבל בטמפ' החדר (נסה לערבב קרים וחמים של תמי4 כדי להגיע לפושר).
האמת שלא כ"כ ברור לי למה זה משנה, כי היית מצפה שהמים פשוט יתחממו ומשם העסק ימשיך כרגיל, אבל ראיתי סרטון מעניין מאוד שמראה איך כשמתחילים עם מים חמים במקינטה הקפה יוצא פחות טוב מאשר כשמתחילים עם מים בטמפ' החדר.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אכן דייב, ווידאתי את כל מה שאמרת, פרט ניסיון למים אחרים. המסונן היחיד אצלי זה תמי. אנסה עוד מעט עם מינרלים.
בכל מקרה, הנה אוסף מוצלח (היישר למוזיאון תל אביב) של הכישלון הטרי, ממש מעכשיו.
(אולי זה לא כישלון ופשוט כך אמור לצאת...?.)
בכל מקרה..
זו הקופה של הלוואצה, והמאחורה.
[img2=197x350]http://i.share.pho.to/05424148_l.jpeg[/img2][img2=197x350]http://i.share.pho.to/784db404_l.jpeg[/img2]
זהוי רמת הטחינה שלה
[img2=197x350]http://i.share.pho.to/e69cdc51_l.jpeg[/img2]
וזו רמת הטחינה של הקפה השני
[img2=197x350]http://i.share.pho.to/f425ec6b_l.jpeg[/img2]
גודל הלהבה עליה אני מכין
[img2=350x197]http://i.share.pho.to/af58a2e3_l.jpeg[/img2]
המפלס לאחר עליית הקפה והקרמה הנהדרת
[img2=350x197]http://i.share.pho.to/321bdd18_l.jpeg[/img2]
[img2=197x350]http://i.share.pho.to/a59755a8_l.jpeg[/img2]
זה מה שיצא. כל כוסית כזו היא 40 מ"ל...
[img2=350x197]http://i.share.pho.to/9ef5873e_l.jpeg[/img2]
זה אומר 40 מ"ל וקמצוץ.
יכול להיות שהמקינטה 4 כוסות שלי הפכה למקינטה כוס אחת?
וזה מה שנשאר במיכל מים התחתון של המקינטה... רק קצת לתת לזה קצת לרדת ויש לי גם קפה שחור
[img2=197x350]http://i.share.pho.to/7e9b2d0d_l.jpeg[/img2]
וברצינות.... נראה לגיטימי לדעתכם? תופעות הלוואי האלו הגיוניות?
או שאני מפספס משהו? (שוב, פעם ראשונה על מקינטה)
בכל מקרה, הנה אוסף מוצלח (היישר למוזיאון תל אביב) של הכישלון הטרי, ממש מעכשיו.
(אולי זה לא כישלון ופשוט כך אמור לצאת...?.)
בכל מקרה..
זו הקופה של הלוואצה, והמאחורה.
[img2=197x350]http://i.share.pho.to/05424148_l.jpeg[/img2][img2=197x350]http://i.share.pho.to/784db404_l.jpeg[/img2]
זהוי רמת הטחינה שלה
[img2=197x350]http://i.share.pho.to/e69cdc51_l.jpeg[/img2]
וזו רמת הטחינה של הקפה השני
[img2=197x350]http://i.share.pho.to/f425ec6b_l.jpeg[/img2]
גודל הלהבה עליה אני מכין
[img2=350x197]http://i.share.pho.to/af58a2e3_l.jpeg[/img2]
המפלס לאחר עליית הקפה והקרמה הנהדרת
[img2=350x197]http://i.share.pho.to/321bdd18_l.jpeg[/img2]
[img2=197x350]http://i.share.pho.to/a59755a8_l.jpeg[/img2]
זה מה שיצא. כל כוסית כזו היא 40 מ"ל...
[img2=350x197]http://i.share.pho.to/9ef5873e_l.jpeg[/img2]
זה אומר 40 מ"ל וקמצוץ.
יכול להיות שהמקינטה 4 כוסות שלי הפכה למקינטה כוס אחת?
וזה מה שנשאר במיכל מים התחתון של המקינטה... רק קצת לתת לזה קצת לרדת ויש לי גם קפה שחור
[img2=197x350]http://i.share.pho.to/7e9b2d0d_l.jpeg[/img2]
וברצינות.... נראה לגיטימי לדעתכם? תופעות הלוואי האלו הגיוניות?
או שאני מפספס משהו? (שוב, פעם ראשונה על מקינטה)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
כמה דברים:
- נראה לי שהקפה הזה לא טחון למקינטה. אני רואה שם גם אייקון של מכונת קפה. לא סומך עליהם בנקודה הזו.
קשה לראות מהתמונות מה העובי. זה אמור להרגיש ביד כמו מלח, בערך, או סוכר. לא כמו חול ים.
האמת שאף פעם לא קניתי קפה טחון בקופסא למקינטה, אז אני לא זוכר אם יש דבר כזה.
יש דבר כזה בכלל?
- אתה יכול לגשת לבית קפה קרוב ולקנות קפה טחון למקינטה?
- אין לך קרמה. אתה אמור לקבל הרבה קרמה (חפש את הסרטון שלי ותראה איך זה יוצא).
זה יכול לקרות גם כי הקפה ישן.
שמע, כדי להקל על עצמך כרגע ולהוריד את סף הבאסה, אני מאוד ממליץ שתנסה להגיע לקפה טחון נכון וטרי.
זה ירגיע אותך וגם יעשה לך קפה משהו משהו
- נראה לי שהקפה הזה לא טחון למקינטה. אני רואה שם גם אייקון של מכונת קפה. לא סומך עליהם בנקודה הזו.
קשה לראות מהתמונות מה העובי. זה אמור להרגיש ביד כמו מלח, בערך, או סוכר. לא כמו חול ים.
האמת שאף פעם לא קניתי קפה טחון בקופסא למקינטה, אז אני לא זוכר אם יש דבר כזה.
יש דבר כזה בכלל?
- אתה יכול לגשת לבית קפה קרוב ולקנות קפה טחון למקינטה?
- אין לך קרמה. אתה אמור לקבל הרבה קרמה (חפש את הסרטון שלי ותראה איך זה יוצא).
זה יכול לקרות גם כי הקפה ישן.
שמע, כדי להקל על עצמך כרגע ולהוריד את סף הבאסה, אני מאוד ממליץ שתנסה להגיע לקפה טחון נכון וטרי.
זה ירגיע אותך וגם יעשה לך קפה משהו משהו
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
מוטי, לגבי הקרמה כמובן צחקתי (מאכזבה..)
לגבי לוואצה, לא בניתי על זה הרבה,קניתי בעיקר בגלל חוסר סבלנות (אני מומחה בזה).... אבל עד כדי כך?!
לצערי אין באיזורי (עד כמה שידוע לי) בתי קפה שמוכרים קפה טחון במקום. בגלל זה אצתי לסופר.
בכל מקרה, אני מנסה להציק לעוד כמה אנשים ולעוד כמה אתרים, ומנסה למצוא בכל זאת. זה בהחלט יכול להשקיט כשאראה שיוצא לי קפה טוב.
בהמשך הזמן אני מקווה גם להתארגן על מטחנה קטנה, ועל איזו חנות סודיות ומיוחדת לקנות בה את הפולים... אבל זה כשיגיע הזמן.
בינתיים...... למצוא קפה נורמאלי!
(אגב.. שוב לגבי שאלתי - האם מצויין על המקינטה עצמה מספר הכוסות?)
לגבי לוואצה, לא בניתי על זה הרבה,קניתי בעיקר בגלל חוסר סבלנות (אני מומחה בזה).... אבל עד כדי כך?!
לצערי אין באיזורי (עד כמה שידוע לי) בתי קפה שמוכרים קפה טחון במקום. בגלל זה אצתי לסופר.
בכל מקרה, אני מנסה להציק לעוד כמה אנשים ולעוד כמה אתרים, ומנסה למצוא בכל זאת. זה בהחלט יכול להשקיט כשאראה שיוצא לי קפה טוב.
בהמשך הזמן אני מקווה גם להתארגן על מטחנה קטנה, ועל איזו חנות סודיות ומיוחדת לקנות בה את הפולים... אבל זה כשיגיע הזמן.
בינתיים...... למצוא קפה נורמאלי!
(אגב.. שוב לגבי שאלתי - האם מצויין על המקינטה עצמה מספר הכוסות?)