הזמנתי את הקולה לפני חודשיים בערך דרך alibaba מחברה מסין בשם Dalian Amazon. מדובר בקולה תופי עם גוף חימום של 2000 וואט. בשנתיים וחצי האחרונות היה ברשותי קווסט, שלמרות שהוא קולה מצוין והייתי ועדין מרוצה ממנו מאד, הייתי צריך לקלות לפחות-4 3 באצים בשבוע כדי שיהיה מספיק קפה לי ולחברה, לחברים מהלימודים ולאבא של חברה שלי שגרמתי לו להכנס ולהתמכר לעולם הזה אחרי שנים של נסקפה ונספרסו. בתור סטודנט לא היה לי תמיד את הזמן לכל הקליות וההתעסקות, חוצמזה שתמיד נחמד להתחדש במכשיר מגניב לאחר תקופת יובש ארוכה
מיקמתי את הקולה על השולחן במרפסת איפה שהיה הקווסט לפניו. הוא שוקל באזור 55 ק"ג, מידות: 50x75x65 עומק, גובה, רוחב.
לקולה יש מגש קירור מקצועי (מסתובב), טרייר גדול, אוורור חזק הניתן לשליטה דרך שני מוטות - האחד פותח את יציאת העשן החוצה EXHAUST דרך צינור ניקוז העשן (מגיע עם הקולה) והשני שולט בכניסת האוויר לתוף. המוטות האלו מאד מאד שימושיים ומאפשרים שליטה מצוינת בתהליך הקלייה, האצה והאטה שלה. ישנה אפשרות כיול של הטמפ' מראש דרך שעון דיגיטלי בצד (המחובר לגשש המקורי המודד את חום יציאת העשן מהתוף), אני הוספתי שני תרמוקאפלים ET וBT במקום המדחום ET האנלוגי המקורי ככה שניתן להגיע לרמת שליטה גבוהה. איכות הבנייה מפתיעה לטובה - מרגיש מאד מאסיבי ואיכותי. אספתי את הקולה מנמל אשדוד ביום חמישי האחרון, ככה שאני עדין לומד אותו. בינתיים (בעזרתו של גלעד נגרו) הצלחתי להשתלט על המעבר היחסית חד בין השימוש בקולה מאסיבי כזה לבין הקווסט. בינתיים קליתי באצים של 400-500 גרם והיום ניסיתי לקלות קילו (1200 גרם פולים ירוקים).
התייעצתי עם בחור נחמד בשם drikus מדרום אפריקה שהחל לייבא לשם את הקולים שלהם, לאחר שטען שהתרשם מהם לטובה ושאין בעיה עם מתח 240V להגיע עם קילו לפיצוץ ראשון גם בזמן של 8-9 דקות, החלטתי שאני הולך על זה.
בכל אופן הגעתי לפיצוץ ראשון עם קילו קפה סביב 12-13 דקות (לשם שאפתי) וזה לאחר שהאטתי מעט את התקדמות הקלייה (הכנסה ב185 BT). מקווה לעדכן עם מבחן טעימה אחרי שהקפה ינוח קצת
הגיע! AMAZON 1KG Coffee Roaster
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
תשמע הוא נראה מצוין ובמחיר מעולה.
היה בחור ב HB שעבר חוויות לא נעימות איתו וטען שחלק מהפולים נפלו פנימה לתוך הקולה בזמן הקלייה.
אני לא רואה צקלון, מה לגבי איסוף המוץ ? מגירה מתחת לתןף ? כמה שליטה יש על החימום ועצמת האוויר ? ON/OFF או ווסת ?
מהי מהירות סיבוב התוף ? ניתנת לשליטה ? יש אופציה להזמנה עם תוף מחורר ?
בכל מקרה תתחדש! אשמח לראות סרטונים, תמונות של התוף ועוד מידע ככל שיתאפשר לך...
היה בחור ב HB שעבר חוויות לא נעימות איתו וטען שחלק מהפולים נפלו פנימה לתוך הקולה בזמן הקלייה.
אני לא רואה צקלון, מה לגבי איסוף המוץ ? מגירה מתחת לתןף ? כמה שליטה יש על החימום ועצמת האוויר ? ON/OFF או ווסת ?
מהי מהירות סיבוב התוף ? ניתנת לשליטה ? יש אופציה להזמנה עם תוף מחורר ?
בכל מקרה תתחדש! אשמח לראות סרטונים, תמונות של התוף ועוד מידע ככל שיתאפשר לך...
- amiir (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 196
- הצטרף: אפריל 2011
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 31 פעמים
אין ציקלון - יש מגירה לאיסוף המוץ לפני הצינור ניקוז. אם היה ציקלון אני מניח שהמחיר היה גבוה בהרבה. התוף מחורר והמהירות סיבוב נראית לי דיי גבוהה (יותר מהקווסט). בחנתי את התוף - לא הבחנתי בשום חריץ או מגרעת שפולים יכולים ליפול דרכם, מקווה שזה היה רק אצלו.. המאווררים עובדים קבוע ואתה בעצם שולט בעזרת הrods על כמה אוויר יכנס לתוף וכמה אוויר ייצא (האחרון מאד יעיל בלהאט את קצב עליית הטמפרטורה במהלך הקלייה).
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 660
- הצטרף: נובמבר 2010
- מיקום: רמת גן
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
- adi_habrusi
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 372
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: אדמית
- נתן תודות: 133 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים