תאריך פג תוקף של קפה מסחרי

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
Mimi111 (פותח השרשור)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 755
הצטרף: מאי 2012
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

תאריך פג תוקף של קפה מסחרי

נושא שלא נקרא #1 

אני מנסה לברר. רכשתי לאחרונה פולי קפה של 2 חברות מסחריות מוכרות. הקפה היה בן חצי שנה פלוס מינוס, והיה לו עוד שנה וחצי לפי המופיע על האריזה. עם זאת הקפה התנהג כמו קפה ישן. זליגה מהירה, היעדר קרמה.
האם זה חריג? ואם לא, מה הערך של פג התוקף?

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1215
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

זה לא חריג, אחרי חצי שנה הקפה סובל מהתיישנות משמעותית.
פג תוקף זה תאריך אחרון לשיווק, מבחינת המשתמש הוא עוזר להעריך את הגיל של הקפה במידה ותאריך הקלייה לא נקוב.
לא הייתי קונה קפה מסחרי ממותג בן יותר משלושה, ארבעה חודשים, למרות היתרון הברור שלו על הקפה המקומי.

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 344
הצטרף: ספטמבר 2016
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

@detailer
·
הייתי מעוניין שתסביר את המשפט: "...היתרון הברור שלו על הקפה המקומי."

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
הודעות: 6213
הצטרף: ינואר 2006
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 438 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

איזה יתרון ברור יש לקפה כזה?
אלעד

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 489
הצטרף: ינואר 2015
מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

גלעד הרגיל אותי לקפה טרי, גם אני לא מבין את ההתבטלות הזו בפני חכמי הניכר
אין שום סיבה שלא ללחוץ על "תודה"
תודה :)

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1215
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

@chomergir

עניין של משאבים, חומרי גלם ידע וניסיון.
כמו פסטה ברילה שטובה יותר מהפסטות המקומיות.

רק שבקפה יש חשיבות לטריות וכאן טמון היתרון של הקפה המקומי.

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 344
הצטרף: ספטמבר 2016
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

@detailer
·כמה שטויות במשפט אחד! (סלח לי על הבוטות, אבל לחצת על נקודה רגישה)
"פסטה ברילה"?!?! אתה אמיתי??
מתי בפעם האחרונה קניתי פסטה טרייה שיוצרה במקום על ידי מומחה לפסטה? תשווה את זה לברילה שלך.

אותו הדבר עם קפה. מעבר לזה שהאיכות והטריות אינן מוטלות בספק, יש ערך אדיר לתמיכה בתעשייה המקומית ובעסקים הקטנים שמנסים לשרוד איכשהו במציאות הכלכלית הישראלית.

אני לא משלה את עצמי, יש קולים שלא שווים את השקית של הפולים שלהם. אבל יש מגוון אדיר של קולים טובים ואמינים ואותם יש לחזק.
שהאפיפיור יקנה טאזה-דואורו...!!

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1215
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

@chomergir

איך אני אוהב את זה שאנשים לא קוראים עד הסוף את מה שאני כותב, מכניסים לי לפה דברים שלא אמרתי ומוציאים דברים מהקשרם.
אני השוותי פסטה ברילה לפסטה טרייה שמכינים במקום? מה אתה מקשקש?
מה אתה משווה תפוחים לתפוזים?
אני משווה פסטה ברילה שקונים בסופר לפסטה של אסם למשל (מבלי לפגוע) וברילה הרבה יותר טובה.
לא חושב כך?, לא אתווכח איתך.

כתבתי שלקפה המקומי יש יתרון בגלל הטריות, אבל הקפה האיטלקי כקפה הוא טוב יותר ונימקתי את הסיבות לכך.
לא המלצתי לאף אחד לקנות קפה איטלקי במקום קפה מקומי וגם כתבתי שלא כדאי לקנות קפה איטלקי בן יותר משלושה, ארבעה חודשים.
איפה הבעיה בדיוק?

ומה הקשר לעידוד תוצרת הארץ? דיברתי על היתרונות והחסרונות של קפה איטלקי שנקנה בארץ לעומת הקפה המקומי.
אני חסיד של קניית תוצרת הארץ כאשר האיכות מצדיקה את המחיר, אבל האמת, כשאני שואל בקפה ג'ו כמה עולה קילו פולים שלך תדע מתי קלו אותם ואומרים לי 200 ש"ח , זה דוחה אותי.
אני יודע שיש גם קולים טובים עם מחירים הגונים ובאמת חשוב לתמוך בהם.

אגב, אני לא קונה קפה איטלקי או קפה מקומי, אני קולה בעצמי ודי מרוצה.
אבל כשאני שותה קפה איטלקי טרי יחסית, אני מרגיש את ההבדל.

שכל אחד יקנה מה שהוא רוצה

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

אני גם לא מבחין בין מותגים שונים של פסטה יבשה.

אין ספק שאני מכין לבד בבית יותר טעים אבל לא יודע אם בגלל שטרי או אפקט פסיכולוגי.

כשהקפה טרי יחסית יש קהל לקפה המיובא, ומצד שני בקליה מקומית הקפה תמיד טרי..

מי שמחפש ריגוושים מיוחדים שיזמין זנים ירוקים מיוחדים מחול ויקלה בעצמו

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”