חברים זקוק לעצתכם,
ניסיתי לקלות ערביקה אינדונזיה ג'אווה במכשיר פופקורן.
בניסיון ראשון ושני שמעתי פיצוץ אחד ויחיד, לאחריו שקט ומספר שניות לאחר מיכן נשמע פיצוץ שני!
האם יתכן כי לא יהיה פיצוץ ראשון?
אם אתם קולים/מכירים את הזן, אשמח לשמוע חוות דעתכם והמלצתכם קליית זן זה.
צד שמאל 15 שניות לאחר פיצוץ שני, צד ימין עם תחילת פיצוץ שני.
[img2=1920x666]https://lh3.googleusercontent.com/i4cDY ... 20-h668-no[/img2]
עזרה בקלייה - ג'אווה
- michaelfima (פותח השרשור)
- חבר פעיל
- הודעות: 86
- הצטרף: פברואר 2017
- מיקום: ירושלים
- נתן תודות: 70 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
- יצירת קשר:
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 745
- הצטרף: אפריל 2015
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
- danimili
-
- חבר ותיק
- הודעות: 1214
- הצטרף: ינואר 2011
- מיקום: ירושלים
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
כן זה יכול לקרות כאשר הכניסה היתה מהירה מדי לפיצוץ ראשון. זנים שונים מעובדים בצורה שונה: כמו שיטת עיבוד יבשה, חצי רטובה ורטובה והדבר עלול להשפיע על המעבר מקליטת חום לפליטת חום של הפולים בעת הקלייה. כלומר, יתכן שבגאווה יש פליטת חום כבר בשלבים מוקדמים יותר של הקליה, ולכן נסה להאט את הקליה יותר מוקדם, על ידי שמירה על טמפ' נמוכה יותר טרם הכניסה לפיצוץ ראשון.
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 745
- הצטרף: אפריל 2015
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
@RuslanAbramov
·
אז הרשה לי לחלוק ולהפריך את טענתך. אני קולה חצי קילו כל פעם בקולה לא מקצועי בעליל (אופה לחם משודרג),
ומגיע לפיצוץ ראשון חד וברור, לרוב ב 205 מעלות, כ 3 דקות אחכ, סביב 225 מעלות, מגיע לפיצוץ שני חד וברור
ומפוייח זה הדבר האחרון שאפשר לומר על הקפה...
מצרף תמונה של קליה משלשום. קובה סרנו.
·
אז הרשה לי לחלוק ולהפריך את טענתך. אני קולה חצי קילו כל פעם בקולה לא מקצועי בעליל (אופה לחם משודרג),
ומגיע לפיצוץ ראשון חד וברור, לרוב ב 205 מעלות, כ 3 דקות אחכ, סביב 225 מעלות, מגיע לפיצוץ שני חד וברור
ומפוייח זה הדבר האחרון שאפשר לומר על הקפה...
מצרף תמונה של קליה משלשום. קובה סרנו.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 745
- הצטרף: אפריל 2015
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
Re: עזרה בקלייה - ג'אווה
@michaelfima
·
יש שני פיצוצים, הראשון רועש יותר (לדעתי) השני פחות.
אם יש לך שליטה מסוימת על החום, ממליץ לעלות מהר יחסית לראשון ואז להאט ממש.
כשאתה על פול גז כל הזמן, בזנים מסויימים תקבל פיצוצים ממממממש קרובים ואז אולי אפשר לפספס.
·
יש שני פיצוצים, הראשון רועש יותר (לדעתי) השני פחות.
אם יש לך שליטה מסוימת על החום, ממליץ לעלות מהר יחסית לראשון ואז להאט ממש.
כשאתה על פול גז כל הזמן, בזנים מסויימים תקבל פיצוצים ממממממש קרובים ואז אולי אפשר לפספס.
- michaelfima (פותח השרשור)
- חבר פעיל
- הודעות: 86
- הצטרף: פברואר 2017
- מיקום: ירושלים
- נתן תודות: 70 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
- יצירת קשר:
רוב תודות למשיבים,
אז בקרוב מאוד יגיע הקולה החדש (ג'ין) ואני סמוך ובטוח כי השליטה על הטמפרטורה תהיה טובה יותר.
דניאל- אני מקבל את דעתך כי מדובר בפולים שאכן עברו שטיפה, (לא שלי).
אופיר - לא ניתן להתבלבל! פעמיים קלייה במכשיר פופקורן ופיצוץ ראשון .... רק פול אחד מתפוצץ!
אגב גם במחבת הסיפור היה די דומה, רק אז היו כ 5 פיצוצים.
להוסיף - לא היה מוץ כלל, מה שמחזק את הערכתי כי הפולים שטופים.
אז בקרוב מאוד יגיע הקולה החדש (ג'ין) ואני סמוך ובטוח כי השליטה על הטמפרטורה תהיה טובה יותר.
דניאל- אני מקבל את דעתך כי מדובר בפולים שאכן עברו שטיפה, (לא שלי).
אופיר - לא ניתן להתבלבל! פעמיים קלייה במכשיר פופקורן ופיצוץ ראשון .... רק פול אחד מתפוצץ!
אגב גם במחבת הסיפור היה די דומה, רק אז היו כ 5 פיצוצים.
להוסיף - לא היה מוץ כלל, מה שמחזק את הערכתי כי הפולים שטופים.
@michaelfima
·
לדעתי, הסיבה יכולה להיות גם שהקליה לא אחידה (אל אף התוצאות האחידות בצבע).
אני מתכוון שאולי תהליך הקליה לא אחיד ולכל כל הפולים מגיעים לאותן נקודות באותו זמן ולכן הפיצוץ לא מורגש באמת.
סתם תיאוריה.. הכל יתבהר כשהג'ין יגיע.
לגבי סוג הפולים - זה ממש לא הכיוון (בדיוק כמו שטמפ' הפולים לא משפיעה על הטחינה )
קליתי עד היום בערך 10 סוגים של קפה ומעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת, בין אם הזן היה מעובד כך או כך.
מה שכן קורה, זה אם בטעות העליה שלך איטית מאוד, הפולים פשוט מתייבשים לך בתהליך ולא באמת עוברים תהליך קליה (יותר נאפים כזה בסבבה). זה יכול לגרום שהפיצוץ לא יגיע. במקרה כזה אתה תראה על הפולים שהם לא מפותחים (קטנים ומצ'וקמקים) אבל כהים.
אני מציע דבר כזה, מכיוון שיש פולים שקל לקלות ויש כאלה שפחות (בד"כ הדחוסים יותר), אולי כדאי שתנסה זן קל כדי להשתלט על התהליך. תקנה איזה זן עם פולים גדולים כמו ברזיל בורבון או גוואטמלה ותתנסה עליהם.
בשבילי לפחות, הרבה יותר לקלות אותם מאשר סומטרה או שאר האינדונזים, ובטח שיותר קל מלקלות אתיופי, שהוא פשוט זן ערמומי (גם פולים קטנים, גם הצבע קצת משקר וגם קל להרוס אותו אם מפספסים בקצת). בוא נאמר שאתיופי כמו שגלעד מוציא, אני לא יודע לעשות..
·
לדעתי, הסיבה יכולה להיות גם שהקליה לא אחידה (אל אף התוצאות האחידות בצבע).
אני מתכוון שאולי תהליך הקליה לא אחיד ולכל כל הפולים מגיעים לאותן נקודות באותו זמן ולכן הפיצוץ לא מורגש באמת.
סתם תיאוריה.. הכל יתבהר כשהג'ין יגיע.
לגבי סוג הפולים - זה ממש לא הכיוון (בדיוק כמו שטמפ' הפולים לא משפיעה על הטחינה )
קליתי עד היום בערך 10 סוגים של קפה ומעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת, בין אם הזן היה מעובד כך או כך.
מה שכן קורה, זה אם בטעות העליה שלך איטית מאוד, הפולים פשוט מתייבשים לך בתהליך ולא באמת עוברים תהליך קליה (יותר נאפים כזה בסבבה). זה יכול לגרום שהפיצוץ לא יגיע. במקרה כזה אתה תראה על הפולים שהם לא מפותחים (קטנים ומצ'וקמקים) אבל כהים.
אני מציע דבר כזה, מכיוון שיש פולים שקל לקלות ויש כאלה שפחות (בד"כ הדחוסים יותר), אולי כדאי שתנסה זן קל כדי להשתלט על התהליך. תקנה איזה זן עם פולים גדולים כמו ברזיל בורבון או גוואטמלה ותתנסה עליהם.
בשבילי לפחות, הרבה יותר לקלות אותם מאשר סומטרה או שאר האינדונזים, ובטח שיותר קל מלקלות אתיופי, שהוא פשוט זן ערמומי (גם פולים קטנים, גם הצבע קצת משקר וגם קל להרוס אותו אם מפספסים בקצת). בוא נאמר שאתיופי כמו שגלעד מוציא, אני לא יודע לעשות..
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
הקליה שרואים בתמונות אלימה מאוד.
ברור שמצד שמאל הקפה שרוף לגמרי, אבל גם מצד ימין - החרכים על הפולים מראים שהקליה הזו רצה מהר מאוד.
מעבר לכך, לדעתי הקפה ישן ולכן הוא יבש - זה אומר שהפיצוץ הראשון יהיה חלש יחסית.
אני לא רואה מצד שמאל הרבה שמן. ברמת הקליה הזו הייתי מצפה לראות פולים רטובים לגמרי והם נראים יבשים...
בקיצור - תחליף את הקפה לירוק טרי ויהיה לך הרבה יותר כיף עם הג'ין החדש שלך
ברור שמצד שמאל הקפה שרוף לגמרי, אבל גם מצד ימין - החרכים על הפולים מראים שהקליה הזו רצה מהר מאוד.
מעבר לכך, לדעתי הקפה ישן ולכן הוא יבש - זה אומר שהפיצוץ הראשון יהיה חלש יחסית.
אני לא רואה מצד שמאל הרבה שמן. ברמת הקליה הזו הייתי מצפה לראות פולים רטובים לגמרי והם נראים יבשים...
בקיצור - תחליף את הקפה לירוק טרי ויהיה לך הרבה יותר כיף עם הג'ין החדש שלך
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- michaelfima (פותח השרשור)
- חבר פעיל
- הודעות: 86
- הצטרף: פברואר 2017
- מיקום: ירושלים
- נתן תודות: 70 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
- יצירת קשר: