עזרה בקלייה - ג'אווה

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
michaelfima (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 86
הצטרף: פברואר 2017
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים
יצירת קשר:

עזרה בקלייה - ג'אווה

נושא שלא נקרא #1 

חברים זקוק לעצתכם,

ניסיתי לקלות ערביקה אינדונזיה ג'אווה במכשיר פופקורן.
בניסיון ראשון ושני שמעתי פיצוץ אחד ויחיד, לאחריו שקט ומספר שניות לאחר מיכן נשמע פיצוץ שני!

האם יתכן כי לא יהיה פיצוץ ראשון?
אם אתם קולים/מכירים את הזן, אשמח לשמוע חוות דעתכם והמלצתכם קליית זן זה.


צד שמאל 15 שניות לאחר פיצוץ שני, צד ימין עם תחילת פיצוץ שני.
[img2=1920x666]https://lh3.googleusercontent.com/i4cDY ... 20-h668-no[/img2]

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 745
הצטרף: אפריל 2015
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

אין לי ניסיון בקלייה.
אבל ממה שיצא לי לקרוא ולשמוע כמעט ואין סיכוי להיכנס לפיצוץ שני עם קולים לא מקצועיים מבלי להפעיל את הקפה כמו שקרה במקרה שלך.

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 526
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

@RuslanAbramov
·

להפעיל את הקפה? תוכל לבאר את כוונתך על מנת שאוכל להפריך אותך?

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1214
הצטרף: ינואר 2011
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

כן זה יכול לקרות כאשר הכניסה היתה מהירה מדי לפיצוץ ראשון. זנים שונים מעובדים בצורה שונה: כמו שיטת עיבוד יבשה, חצי רטובה ורטובה והדבר עלול להשפיע על המעבר מקליטת חום לפליטת חום של הפולים בעת הקלייה. כלומר, יתכן שבגאווה יש פליטת חום כבר בשלבים מוקדמים יותר של הקליה, ולכן נסה להאט את הקליה יותר מוקדם, על ידי שמירה על טמפ' נמוכה יותר טרם הכניסה לפיצוץ ראשון.

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 745
הצטרף: אפריל 2015
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

@אורניקו
·לא יודע איך הקלדתי להפעיל.
לפייח את הקפה

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 526
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

@RuslanAbramov
·

אז הרשה לי לחלוק ולהפריך את טענתך. אני קולה חצי קילו כל פעם בקולה לא מקצועי בעליל (אופה לחם משודרג),
ומגיע לפיצוץ ראשון חד וברור, לרוב ב 205 מעלות, כ 3 דקות אחכ, סביב 225 מעלות, מגיע לפיצוץ שני חד וברור
ומפוייח זה הדבר האחרון שאפשר לומר על הקפה...
מצרף תמונה של קליה משלשום. קובה סרנו.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 745
הצטרף: אפריל 2015
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

@אורניקו
·אוקיי טוב לדעת :מבולבל:

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

Re: עזרה בקלייה - ג'אווה

נושא שלא נקרא #8 

@michaelfima
·

יש שני פיצוצים, הראשון רועש יותר (לדעתי) השני פחות.
אם יש לך שליטה מסוימת על החום, ממליץ לעלות מהר יחסית לראשון ואז להאט ממש.
כשאתה על פול גז כל הזמן, בזנים מסויימים תקבל פיצוצים ממממממש קרובים ואז אולי אפשר לפספס.

michaelfima (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 86
הצטרף: פברואר 2017
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #9 

רוב תודות למשיבים,

אז בקרוב מאוד יגיע הקולה החדש (ג'ין) ואני סמוך ובטוח כי השליטה על הטמפרטורה תהיה טובה יותר.
דניאל- אני מקבל את דעתך כי מדובר בפולים שאכן עברו שטיפה, (לא שלי).
אופיר - לא ניתן להתבלבל! פעמיים קלייה במכשיר פופקורן ופיצוץ ראשון .... רק פול אחד מתפוצץ!
אגב גם במחבת הסיפור היה די דומה, רק אז היו כ 5 פיצוצים.

להוסיף - לא היה מוץ כלל, מה שמחזק את הערכתי כי הפולים שטופים.

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 344
הצטרף: ספטמבר 2016
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

נקודה אחת לתיקון:

בכל שיטות העיבוד המוץ נשאר על פולי הקפה (גם בשטיפה או רטובה).
הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה שאין מוץ בעת הקלייה היא בגלל שבקלייה כהה הטמפ' כל כך גבוהה שהמוץ נשרף.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

@michaelfima
·

לדעתי, הסיבה יכולה להיות גם שהקליה לא אחידה (אל אף התוצאות האחידות בצבע).
אני מתכוון שאולי תהליך הקליה לא אחיד ולכל כל הפולים מגיעים לאותן נקודות באותו זמן ולכן הפיצוץ לא מורגש באמת.
סתם תיאוריה.. הכל יתבהר כשהג'ין יגיע.

לגבי סוג הפולים - זה ממש לא הכיוון (בדיוק כמו שטמפ' הפולים לא משפיעה על הטחינה :D)
קליתי עד היום בערך 10 סוגים של קפה ומעולם לא נתקלתי בתופעה כזאת, בין אם הזן היה מעובד כך או כך.

מה שכן קורה, זה אם בטעות העליה שלך איטית מאוד, הפולים פשוט מתייבשים לך בתהליך ולא באמת עוברים תהליך קליה (יותר נאפים כזה בסבבה). זה יכול לגרום שהפיצוץ לא יגיע. במקרה כזה אתה תראה על הפולים שהם לא מפותחים (קטנים ומצ'וקמקים) אבל כהים.

אני מציע דבר כזה, מכיוון שיש פולים שקל לקלות ויש כאלה שפחות (בד"כ הדחוסים יותר), אולי כדאי שתנסה זן קל כדי להשתלט על התהליך. תקנה איזה זן עם פולים גדולים כמו ברזיל בורבון או גוואטמלה ותתנסה עליהם.
בשבילי לפחות, הרבה יותר לקלות אותם מאשר סומטרה או שאר האינדונזים, ובטח שיותר קל מלקלות אתיופי, שהוא פשוט זן ערמומי (גם פולים קטנים, גם הצבע קצת משקר וגם קל להרוס אותו אם מפספסים בקצת). בוא נאמר שאתיופי כמו שגלעד מוציא, אני לא יודע לעשות..

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

הקליה שרואים בתמונות אלימה מאוד.
ברור שמצד שמאל הקפה שרוף לגמרי, אבל גם מצד ימין - החרכים על הפולים מראים שהקליה הזו רצה מהר מאוד.

מעבר לכך, לדעתי הקפה ישן ולכן הוא יבש - זה אומר שהפיצוץ הראשון יהיה חלש יחסית.
אני לא רואה מצד שמאל הרבה שמן. ברמת הקליה הזו הייתי מצפה לראות פולים רטובים לגמרי והם נראים יבשים...

בקיצור - תחליף את הקפה לירוק טרי ויהיה לך הרבה יותר כיף עם הג'ין החדש שלך :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

michaelfima (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 86
הצטרף: פברואר 2017
מיקום: ירושלים
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #13 

תודה מוטי!
היה נראה לי מוזר כי גם כאשר הפולים נשרפו הם לא הוציאו שמן!? עכשיו זה ברור, פולים ישנים ויבשים.

תודה על התובנה!

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”