קליית קפה/חד זני/תערובות

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
oba (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 15
הצטרף: יולי 2018
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

קליית קפה/חד זני/תערובות

נושא שלא נקרא #1 

אהלן חברים,בשבועות האחרונים נכנסתי לעולם הקלייה במכשיר פופקורן בקטן,התחלתי בקלייה של חד זני קולומביה מאיזשהי חנות בשוק,כמובן שבהתחלה התוצאות היו מאכזבות אבל אחרי כמה באטצ'ים הגעתי לתוצאה טובה בקלייה של 9 דקות 20 שניות לתוך פיצוץ שני יצא קפה טוב ומאוזן גם לשחור וגם לאספרסו,קליתי גם ירגשף מאמיגו שהומלץ לי לקלות בקלייה בהירה מה שלא כל כך צלח וקיבלתי קפה בטעם לימון לא טעים..
רציתי המלצות מהמומחים והמנוסים כאן על חד זני/תערובת שיתאימו לקפה שחור ולאספרסו ושיהיו קלים לקלייה בהתחשב בעובדה שאניי קולה במכשיר פופקורן לצריכה ביתית קטנה ובנוסף המלצות איך להפיק את המירב מהירגשף שנשאר לי..
תודה לעונים!

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

לאספאסו אפשר 50% ברזיל ואז 25% של 2 דברים כלשהם ויהיה טוב.
לגבי קפה שחור - פחות מכיר.
צריך פשוט לנסות כמה שיותר.
בגדול קלייה בהירה תהיה חמוצה יותר וככה מרירה יותר
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

oba (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 15
הצטרף: יולי 2018
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #3 

האמת היא שחשבתי לקלות קולומביה ערביקה חד זני לקלייה כהה כרגע הכי נגיש שיש לי מעניין איך יצא..בפעם נקודמת 20 שניות בתוך פיצוץ שני יצא טוב גם לשחור אבל לא מספיק חזק כמו שאני אוהב בשחור.

oba (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 15
הצטרף: יולי 2018
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #4 

טוב אז קליתי קולומביה ערביקה 20 שניות בתוך פיצוץ שני 11 דקות קלייה ולא מתאים לשחור יוצא חלש בלי קרמה מספיקה וטעם עדין מדי ולא חזק כמו שמצפים מקפה שחור ננסה משהו אחר..

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”