ברשותי מכונת קפה Rancilio Silvia v3 בת 3 ומטחנה של nemox.
אני רוצה לשדרג את המטחנה וממה שקראתי בפורום נראה ש ceado e5p זה הכיוון.
אשמח להמלצות נוספות ומאיזה אתר הכי משתלם להזמין.
תודה סער
המלצה למטחנה
@boren
·
גם עכשיו אני טוחן לפי העין 95 מהמקרים יוצא מעולה.
התלבטתי הרבה האם לשדרג את המכונה או לשדרג את המטחנה על מנת לקבל אספרסו ברמה טובה יותר ולפי מה שקראתי פה בפורום עדיף לשדרג את המטחנה.
אז אשמח לקבל המלצות והפניה מאיפה לרכוש ואם אני טועה אשמח לשמוע דעה אחרת.
תודה
·
גם עכשיו אני טוחן לפי העין 95 מהמקרים יוצא מעולה.
התלבטתי הרבה האם לשדרג את המכונה או לשדרג את המטחנה על מנת לקבל אספרסו ברמה טובה יותר ולפי מה שקראתי פה בפורום עדיף לשדרג את המטחנה.
אז אשמח לקבל המלצות והפניה מאיפה לרכוש ואם אני טועה אשמח לשמוע דעה אחרת.
תודה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- boazj
- חבר ותיק
- הודעות: 2374
- הצטרף: דצמבר 2004
- מיקום: הוד השרון
- נתן תודות: 157 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
רק הערה משלי.
להערכתי שדרוג המכונה, למכונת מחליף חום (ועשיתי מסלול דומה עם הסילביה שלי),
יתן לך שדרוג ברמת הקפה וגם בנוחות, הרבה יותר מהחלפת מטחנה.
להערכתי שדרוג המכונה, למכונת מחליף חום (ועשיתי מסלול דומה עם הסילביה שלי),
יתן לך שדרוג ברמת הקפה וגם בנוחות, הרבה יותר מהחלפת מטחנה.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 974
- הצטרף: יולי 2011
- מיקום: השרון
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 276 פעמים
- יצירת קשר:
אני גם משתמש ב- ב Ceado e5p ועם סילביה
מטחנה רובוסטית, אמינה ועושה את העבודה ללא כל בעיה.
אני טוחן on demand, כשאני שם בהופר רק את המנה שאני צריך וטוחן הכל.
אין שום מגבלות, אם אתה מעוניין במטחנה שטוחנת כל עוד אתה לוחץ על הלחצן אזי אין שום מגבלות.
אין שום בעיה להעריך כמות לפי העין.שימוש בכף לקפה או כל כלי אחר שאתה מכייל פעם אחת לכמות שאתה אוהב יעזור ויביא לתוצאה טובה.
הסילביה סלחנית, אין לה בעיות עם סטיות של חצי גרם במשקל הקפה
תיהנה
מטחנה רובוסטית, אמינה ועושה את העבודה ללא כל בעיה.
אני טוחן on demand, כשאני שם בהופר רק את המנה שאני צריך וטוחן הכל.
אין שום מגבלות, אם אתה מעוניין במטחנה שטוחנת כל עוד אתה לוחץ על הלחצן אזי אין שום מגבלות.
אין שום בעיה להעריך כמות לפי העין.שימוש בכף לקפה או כל כלי אחר שאתה מכייל פעם אחת לכמות שאתה אוהב יעזור ויביא לתוצאה טובה.
הסילביה סלחנית, אין לה בעיות עם סטיות של חצי גרם במשקל הקפה
תיהנה
@boazj
·
מסכים איתך בעניין הנוחות, אם המשקה העיקרי שמכינים הוא קפוצ'ינו.
יחד עם זאת הבחור רשם שהוא מעוניין לעלות באיכות האספרסו.
מכונת מחליף חום תדרוש זמן חימום ארוך יותר ולא בהכרח תתרום לנוחות.
מבחינת איכות הקפה, מטחנה תיתן שדרוג (הרבה) יותר משמעותי בתוצאה ובחזרתיות.
מטחנות הכניסה בד"כ סובלות מבעיות alignment של הסכינים וחופש של המנגנון, שזה הפרמטר החשוב ביותר ליציבות וחזרתיות בתוצאה. ההבדל ב-alignment מול מטחנה כמו צ'יאדו הוא עצום.
בנוסף לזה איכות הטחינה הרבה יותר טובה מהנמוקס שיש לבחור.
תוסיף לזה גם שלנמוקס אין כיוון רציף.
זה לא סותר את נסיונך ששדרוג מכונה גם תורם לשדרוג בתוצאה, אבל שדרוג המטחנה הוא הרבה יותר משמעותי.
הנה שרשור ממש מהימים האחרונים ב-HB (יש שם עשרות כמוהו).
https://www.home-barista.com/advice/upg ... 55554.html
שים לב, שלבחור שם, יש מכונה ברמה דומה לסילביה, אבל מטחנה (קינו) הרבה הרבה יותר טובה מנמוקס, ועדיין רוב הדעות שם הן לכיוון שדרוג המטחנה.
בפורום הזה, רבים סוברים שהמכונה היא השדרוג העיקרי (כנראה בגלל שזה השדרוג שהרוב עושים).
חוכמת ההמונים אומרת בדיוק ההיפך.
לסילביה יש את המגבלות שלה, אבל מפעיל מיומן יכול להתגבר עליהן (או להתקין PID) ולקבל תוצאה משופרת וחזרתית בהרבה.
עם מטחנה שנותנת תוצאה שונה כל פעם, כל מה שאפשר לעשות זה להתפלל.
התוצאה היא שאתה לא מבין למה שוט אחד יוצא אלוהי ואחריו עשרה הולכים לכיור.
·
מסכים איתך בעניין הנוחות, אם המשקה העיקרי שמכינים הוא קפוצ'ינו.
יחד עם זאת הבחור רשם שהוא מעוניין לעלות באיכות האספרסו.
מכונת מחליף חום תדרוש זמן חימום ארוך יותר ולא בהכרח תתרום לנוחות.
מבחינת איכות הקפה, מטחנה תיתן שדרוג (הרבה) יותר משמעותי בתוצאה ובחזרתיות.
מטחנות הכניסה בד"כ סובלות מבעיות alignment של הסכינים וחופש של המנגנון, שזה הפרמטר החשוב ביותר ליציבות וחזרתיות בתוצאה. ההבדל ב-alignment מול מטחנה כמו צ'יאדו הוא עצום.
בנוסף לזה איכות הטחינה הרבה יותר טובה מהנמוקס שיש לבחור.
תוסיף לזה גם שלנמוקס אין כיוון רציף.
זה לא סותר את נסיונך ששדרוג מכונה גם תורם לשדרוג בתוצאה, אבל שדרוג המטחנה הוא הרבה יותר משמעותי.
הנה שרשור ממש מהימים האחרונים ב-HB (יש שם עשרות כמוהו).
https://www.home-barista.com/advice/upg ... 55554.html
שים לב, שלבחור שם, יש מכונה ברמה דומה לסילביה, אבל מטחנה (קינו) הרבה הרבה יותר טובה מנמוקס, ועדיין רוב הדעות שם הן לכיוון שדרוג המטחנה.
בפורום הזה, רבים סוברים שהמכונה היא השדרוג העיקרי (כנראה בגלל שזה השדרוג שהרוב עושים).
חוכמת ההמונים אומרת בדיוק ההיפך.
לסילביה יש את המגבלות שלה, אבל מפעיל מיומן יכול להתגבר עליהן (או להתקין PID) ולקבל תוצאה משופרת וחזרתית בהרבה.
עם מטחנה שנותנת תוצאה שונה כל פעם, כל מה שאפשר לעשות זה להתפלל.
התוצאה היא שאתה לא מבין למה שוט אחד יוצא אלוהי ואחריו עשרה הולכים לכיור.
- boazj
- חבר ותיק
- הודעות: 2374
- הצטרף: דצמבר 2004
- מיקום: הוד השרון
- נתן תודות: 157 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
@dubik
הניסיון שלי הוא אחר.
הייתי עם הסילביה לפחות 5 שנים.
בשדרוג לבריקולטה גם איכות האספרסו קפצה.
הדוד של הסילביה קטן, ישר מוזרמים מים קרים אליו בחליטה, טווח הטמפרטורות להפעלת החימום גדול (אכן אין לי ניסיון עם PID).
בחוויה שלי ששדרגתי את המטחנה מאוחר יותר, הקפיצה גם באספרסו היתה יותר קטנה.
·
הניסיון שלי הוא אחר.
הייתי עם הסילביה לפחות 5 שנים.
בשדרוג לבריקולטה גם איכות האספרסו קפצה.
הדוד של הסילביה קטן, ישר מוזרמים מים קרים אליו בחליטה, טווח הטמפרטורות להפעלת החימום גדול (אכן אין לי ניסיון עם PID).
בחוויה שלי ששדרגתי את המטחנה מאוחר יותר, הקפיצה גם באספרסו היתה יותר קטנה.
·
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
איזו מטחנה היתה לך בזמנו בועז?
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
@boazj
· לא יכול לחלוק על רשמיך האישיים, שהם שלך.
אבל, יכול כן לומר ששידרגתי כמוך לבראצה סטה עוד בתקופה שהיתה לי את הבריקולטה.
השדרוג אצלי היה ממטחנה הרבה יותר טובה מהאסקסו מיני וההבדל היה מורגש ומובהק.
ככה שאני לא שותף להרגשה שהקפיצה באספרסו היא קטנה.
זה לא שהסילביה מוציאה קפה יותר טוב מבריקולטה, אבל כפי שהסברתי במטחנה אין לך יותר מידי השפעה על מה שיוצא מעבר לכיוון העובי. אם כל המנגנון "רוקד" ויש בו חופש, בכל פעם תקבל משהו אחר.
ככה גם ייראו השוטים שלך. ומכאן הדרך לשדרוג הבא מאוד קצרה.
כל החסרונות שציינת לגבי הסילביה נכונים.
בהבדל ממטחנה, על חלק גדול מהם אפשר להתגבר בכל מיני אמצעים (גלישת טמפ', PID וכו') ע"י לימוד של הציוד.
הסילביה מסוגלת להוציא שוטים מעולים. זה אולי דורש יותר התעסקות כדי להגיע לזה, אבל גם במכונות HX אפשר לעשות המון שטויות וטעויות עם קולינג פלאש.
מזמין אותך לעיין בלינק שצירפתי.
ה-Kinu M47 היא מטחנה ברמה גבוהה לפחות כמו הסטה (אם לא יותר).
עדיין רוב הדעות שם הן שלטובת שיפור האספרסו, שדרוג מטחנה יהיה יותר משמעותי.
התשובה הכי טובה שם לדעתי היא:
A good grinder will allow an average espresso machine to make much better pulls than the other way around.
· לא יכול לחלוק על רשמיך האישיים, שהם שלך.
אבל, יכול כן לומר ששידרגתי כמוך לבראצה סטה עוד בתקופה שהיתה לי את הבריקולטה.
השדרוג אצלי היה ממטחנה הרבה יותר טובה מהאסקסו מיני וההבדל היה מורגש ומובהק.
ככה שאני לא שותף להרגשה שהקפיצה באספרסו היא קטנה.
זה לא שהסילביה מוציאה קפה יותר טוב מבריקולטה, אבל כפי שהסברתי במטחנה אין לך יותר מידי השפעה על מה שיוצא מעבר לכיוון העובי. אם כל המנגנון "רוקד" ויש בו חופש, בכל פעם תקבל משהו אחר.
ככה גם ייראו השוטים שלך. ומכאן הדרך לשדרוג הבא מאוד קצרה.
כל החסרונות שציינת לגבי הסילביה נכונים.
בהבדל ממטחנה, על חלק גדול מהם אפשר להתגבר בכל מיני אמצעים (גלישת טמפ', PID וכו') ע"י לימוד של הציוד.
הסילביה מסוגלת להוציא שוטים מעולים. זה אולי דורש יותר התעסקות כדי להגיע לזה, אבל גם במכונות HX אפשר לעשות המון שטויות וטעויות עם קולינג פלאש.
מזמין אותך לעיין בלינק שצירפתי.
ה-Kinu M47 היא מטחנה ברמה גבוהה לפחות כמו הסטה (אם לא יותר).
עדיין רוב הדעות שם הן שלטובת שיפור האספרסו, שדרוג מטחנה יהיה יותר משמעותי.
התשובה הכי טובה שם לדעתי היא:
A good grinder will allow an average espresso machine to make much better pulls than the other way around.