המלצה למטחנה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
raitzes (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 50
הצטרף: אוקטובר 2012
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 0

המלצה למטחנה

נושא שלא נקרא #1 

ברשותי מכונת קפה Rancilio Silvia v3 בת 3 ומטחנה של nemox.

אני רוצה לשדרג את המטחנה וממה שקראתי בפורום נראה ש ceado e5p זה הכיוון.

אשמח להמלצות נוספות ומאיזה אתר הכי משתלם להזמין.

תודה סער

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

ל-E5P אין טיימר. אתה מתכוון לשקול כל מנה בנפרד או לטחון "לפי העין"?

raitzes (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 50
הצטרף: אוקטובר 2012
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #3 

לטחון לפי העין :D

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

אז תצפה שבחלק מהמקרים תקבל קפה פחות טוב מאשר עם המטחנה הקיימת.

raitzes (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 50
הצטרף: אוקטובר 2012
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #5 

@boren
·
גם עכשיו אני טוחן לפי העין 95 מהמקרים יוצא מעולה.

התלבטתי הרבה האם לשדרג את המכונה או לשדרג את המטחנה על מנת לקבל אספרסו ברמה טובה יותר ולפי מה שקראתי פה בפורום עדיף לשדרג את המטחנה.

אז אשמח לקבל המלצות והפניה מאיפה לרכוש ואם אני טועה אשמח לשמוע דעה אחרת.


תודה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

barakdan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 391
הצטרף: ינואר 2010
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

אני משתמש ב ceado e5p כבר למעלה משנה.
מטחנה טובה מאוד.
קניתי אצל היבואן בהוד השרון
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול

ציון1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 125
הצטרף: יוני 2013
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

שלום .קומפק K3 מכונה מצויינת ולא יקרה, תוכל לקנותו בקפה רות פ"ת ובמגוון צבעים .ובהצלחה

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

מסכים עם מה שנאמר על ה-K3.
יחד עם זאת, אם מבחינת תקציב הצ'יאדו שהזכרת בתחילת השרשור באה בחשבון והמגבלות התפעוליות שלה לא מפריעות לך, היא עדיפה בהרבה.

יש כמה מטחנות כאלה יד שניה למכירה בלוח.
לפחות אחת מהן במחיר מצויין.
הייתי חוטף אותה, לפני שמישהו אחר יחטוף.

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2374
הצטרף: דצמבר 2004
מיקום: הוד השרון
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

רק הערה משלי.
להערכתי שדרוג המכונה, למכונת מחליף חום (ועשיתי מסלול דומה עם הסילביה שלי),
יתן לך שדרוג ברמת הקפה וגם בנוחות, הרבה יותר מהחלפת מטחנה.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #10 

אני גם משתמש ב- ב Ceado e5p ועם סילביה
מטחנה רובוסטית, אמינה ועושה את העבודה ללא כל בעיה.
אני טוחן on demand, כשאני שם בהופר רק את המנה שאני צריך וטוחן הכל.
אין שום מגבלות, אם אתה מעוניין במטחנה שטוחנת כל עוד אתה לוחץ על הלחצן אזי אין שום מגבלות.

אין שום בעיה להעריך כמות לפי העין.שימוש בכף לקפה או כל כלי אחר שאתה מכייל פעם אחת לכמות שאתה אוהב יעזור ויביא לתוצאה טובה.
הסילביה סלחנית, אין לה בעיות עם סטיות של חצי גרם במשקל הקפה

תיהנה

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

@boazj
·
מסכים איתך בעניין הנוחות, אם המשקה העיקרי שמכינים הוא קפוצ'ינו.
יחד עם זאת הבחור רשם שהוא מעוניין לעלות באיכות האספרסו.
מכונת מחליף חום תדרוש זמן חימום ארוך יותר ולא בהכרח תתרום לנוחות.

מבחינת איכות הקפה, מטחנה תיתן שדרוג (הרבה) יותר משמעותי בתוצאה ובחזרתיות.
מטחנות הכניסה בד"כ סובלות מבעיות alignment של הסכינים וחופש של המנגנון, שזה הפרמטר החשוב ביותר ליציבות וחזרתיות בתוצאה. ההבדל ב-alignment מול מטחנה כמו צ'יאדו הוא עצום.
בנוסף לזה איכות הטחינה הרבה יותר טובה מהנמוקס שיש לבחור.
תוסיף לזה גם שלנמוקס אין כיוון רציף.

זה לא סותר את נסיונך ששדרוג מכונה גם תורם לשדרוג בתוצאה, אבל שדרוג המטחנה הוא הרבה יותר משמעותי.

הנה שרשור ממש מהימים האחרונים ב-HB (יש שם עשרות כמוהו).
https://www.home-barista.com/advice/upg ... 55554.html
שים לב, שלבחור שם, יש מכונה ברמה דומה לסילביה, אבל מטחנה (קינו) הרבה הרבה יותר טובה מנמוקס, ועדיין רוב הדעות שם הן לכיוון שדרוג המטחנה.
בפורום הזה, רבים סוברים שהמכונה היא השדרוג העיקרי (כנראה בגלל שזה השדרוג שהרוב עושים).
חוכמת ההמונים אומרת בדיוק ההיפך.

לסילביה יש את המגבלות שלה, אבל מפעיל מיומן יכול להתגבר עליהן (או להתקין PID) ולקבל תוצאה משופרת וחזרתית בהרבה.
עם מטחנה שנותנת תוצאה שונה כל פעם, כל מה שאפשר לעשות זה להתפלל.
התוצאה היא שאתה לא מבין למה שוט אחד יוצא אלוהי ואחריו עשרה הולכים לכיור.

raitzes (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 50
הצטרף: אוקטובר 2012
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 0

נושא שלא נקרא #12 

תודה על העזרה נתתם לי חומר למחשבה.

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2374
הצטרף: דצמבר 2004
מיקום: הוד השרון
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

@dubik

הניסיון שלי הוא אחר.
הייתי עם הסילביה לפחות 5 שנים.
בשדרוג לבריקולטה גם איכות האספרסו קפצה.
הדוד של הסילביה קטן, ישר מוזרמים מים קרים אליו בחליטה, טווח הטמפרטורות להפעלת החימום גדול (אכן אין לי ניסיון עם PID).
בחוויה שלי ששדרגתי את המטחנה מאוחר יותר, הקפיצה גם באספרסו היתה יותר קטנה.
·
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

איזו מטחנה היתה לך בזמנו בועז?

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

@boazj
· לא יכול לחלוק על רשמיך האישיים, שהם שלך.
אבל, יכול כן לומר ששידרגתי כמוך לבראצה סטה עוד בתקופה שהיתה לי את הבריקולטה.
השדרוג אצלי היה ממטחנה הרבה יותר טובה מהאסקסו מיני וההבדל היה מורגש ומובהק.
ככה שאני לא שותף להרגשה שהקפיצה באספרסו היא קטנה.

זה לא שהסילביה מוציאה קפה יותר טוב מבריקולטה, אבל כפי שהסברתי במטחנה אין לך יותר מידי השפעה על מה שיוצא מעבר לכיוון העובי. אם כל המנגנון "רוקד" ויש בו חופש, בכל פעם תקבל משהו אחר.
ככה גם ייראו השוטים שלך. ומכאן הדרך לשדרוג הבא מאוד קצרה.

כל החסרונות שציינת לגבי הסילביה נכונים.
בהבדל ממטחנה, על חלק גדול מהם אפשר להתגבר בכל מיני אמצעים (גלישת טמפ', PID וכו') ע"י לימוד של הציוד.
הסילביה מסוגלת להוציא שוטים מעולים. זה אולי דורש יותר התעסקות כדי להגיע לזה, אבל גם במכונות HX אפשר לעשות המון שטויות וטעויות עם קולינג פלאש.

מזמין אותך לעיין בלינק שצירפתי.
ה-Kinu M47 היא מטחנה ברמה גבוהה לפחות כמו הסטה (אם לא יותר).
עדיין רוב הדעות שם הן שלטובת שיפור האספרסו, שדרוג מטחנה יהיה יותר משמעותי.
התשובה הכי טובה שם לדעתי היא:
A good grinder will allow an average espresso machine to make much better pulls than the other way around.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”